10 евъргрийна, free edition, от свекъра (свекървата) - 3

• 718 256
  • 3 345
  •   1
Отговори
# 2 880
Казах, че спирам по темата, но за последно пак ще взема думата.
Благодаря на всички, които ме разбраха и си върнаха мили спомени. 
Моля другите  да разберете тезата ми! Мисълта ми е, че всяко нещо за времето си е било красиво. На никой не съм натрапвала такива неща нито пък съм  съветвала  да приемете, ако не ви харесват. Има старо и КРАСИВО СТАРО. Стана така, че при коментар на пост за предложено  старо детско  легло, от дума на дума се върнах към времето, когато са ползвани  и исках да ви покажа, че и по наше време сме били доста модерни за времето си. След няколко години и вашите дрехи и вещи ще са ретро, но това не значи, че  са грозни. Всяко нещо с поколението си. Който иска- пази като спомен, който не иска-в казана.
Но с напредването на възрастта, човек се връща към миналото и сякаш повече го оценява. Казвам го вече от личен опит. Преди и аз не ценях  доста неща. Сега вече не е така и съжалявам, че не съм запазила веществени спомени от моите баби и родителите ми.  Затова единствения съвет, който ще ви дам е да помните, че един ден няма да ги има и тези вещи ще ви топлят сърцата.

# 2 881
  • при късмета
K.A.G., ние те разбрахме. Никой не казва, че не сте били модерни, но както и сама каза, за времето ви.
А основното тук беше именно за натрапващите такива вещи и тръшкането им, че старите са по-добри и се сърдят като младите не вземат.
За тези, които не натрапват изобщо не става дума

# 2 882
Отиваме на двуседмична почивка с мъжа и детето. Детето на година и половина, но не е от приказливите. Казва мама, па-па, бууу и как прави кученцето. Свекървата вика:
- Е, като се върнете да е проговорило с цели изречения!
Аз си глътнах граматиката....пауза
- А, може и бабооо да казва....

# 2 883
Отиваме на двуседмична почивка с мъжа и детето. Детето на година и половина, но не е от приказливите. Казва мама, па-па, бууу и как прави кученцето. Свекървата вика:
- Е, като се върнете да е проговорило с цели изречения!
Аз си глътнах граматиката....пауза
- А, може и бабооо да казва....
Моята свеки, когато детето беше на 1г и 3-4 месеца, имаше РД и настояваше детето да я поздрави по телефона лично с "Честит рожден ден бабо"  Laughing Те май нямат спомени, кога проговаря едно дете, затова са с много големи очаквания.

# 2 884
  • До морето
Е, аз нали точно тук разказвах как според бабата на ММ, същият е проходил на 7 месеца и то сред като тя веднъж му казала " Хайде Х, ела при баба,стани и ела!" И той станал и тръгнал! Това е обновената версия на "Лазаре, стани!"  Laughing

# 2 885
  • София
Знам дете, проходило на девет месеца. Общо взето родителите му не са били особено доволони - съвсем без разум още, ама свободно придвижващо се и търсещ си свободата. Кефффф. Та нищо прекалено не е за хвалба.

# 2 886
  • София
Знам дете, проходило на девет месеца. Общо взето родителите му не са били особено доволони - съвсем без разум още, ама свободно придвижващо се и търсещо си свободата. Кефффф. Та нищо прекалено не е за хвалба.

# 2 887
  • при късмета
Моето проходи на 9 месеца, наистина не е лесно. Роден е януари и си мислех, че около годинка ще прохожда, т.е. вкъщи, т.е. с татко му наведен след него, че моя кръст е проблемен още преди бременността. Ама не ме беше питал какво съм си мислила

# 2 888
И моят е януари, пролази на 6 и проходи на 9  Laughing
Явно е типично за козирогчетата  Laughing

# 2 889
  • Шумен
Моите госпожици като станаха на 7 м. родата на БНД ме атакува с подобна история как леля Х точно на 7 м. се хванала за леглото на баба си, тя и викала " Ела при мен Х" и след няколко крачки по рамката се пуснала и тръгнала сама. Т.е. бабата я научила да ходи а лошата снаха не иска, нищо че децата не бяха готови за това, проходиха на 1 г. 4-5 м. с 2 седмици разлика Simple Smile

# 2 890
Внучката проходи ,брат и още не смее да се пусне ,но е въпрос на дни. похвалих се ,и  ми казаха,че било крайно време...Малко ми стана криво...сякаш  са изостанали.То като дойде момента детето си знае,от какъв зор  да си мерим.......проходилките.

# 2 891
Сигурно има деца, проходили на 7-8 месеца, но причината едва ли е подканянето от баба Пенка  Crazy

# 2 892
Бор_яна , не се ядосвай. Няма здраво непроходило дете. А тези за които било "крайно време", според мен търсят причина да те ядосат

# 2 893
Оф, като почне това тъпо мерене! Синът ми проходи на година и шест месеца. Дотогава пълзеше сръчно като хлебарка. Дъщеря ми проходи малко преди да навърши година. И какво от това? И двамата ходят нормално към днешна дата.

# 2 894
Глупости на търкалета, как се дразня с тези надпревари и смятане кой кога проходил и проговорил и свалил памперс. До седем години всички всичко се научават и всичко е нормално. Дори може да е вредно да проходят твърде рано, ако на се укрепнали крачетата.

Обаче  не са само свекървите, да ви кажа. Имам куче отскоро и толкова съвети получавам отвсякъде, направо си припомних бебешките години. Сега се връщам от почивка с готина компания и кучето и една двойка смяташе, че го тероризираме и го казваше непрекъснато, а друга, по-дискретна, че го глезим и прекалено му угаждаме. Няма угодия. Иначе всички отчетоха, че кучето е чудесно и не създаде нито един проблем никъде, даже се попривързаха малко.

Общи условия

Активация на акаунт