Алтернативна козметика - тема 2

• 64 917
  • 801
  •   1
Отговори
# 195
Ако има някой със смесена кожа, нека да сподели какво ползва за лице  Simple Smile
От известно време използвам масло от чаено дърво вместо крем и засега съм доволна Peace Но съм в процес на търсене.
Преди малко пък пробвах нещо като пилинг от смлян карамфил и няколко капки зехтих и останах много доволна от резултата  Peace

# 196
Ако има някой със смесена кожа, нека да сподели какво ползва за лице  Simple Smile
От известно време използвам масло от чаено дърво вместо крем и засега съм доволна Peace Но съм в процес на търсене.
Преди малко пък пробвах нещо като пилинг от смлян карамфил и няколко капки зехтих и останах много доволна от резултата  Peace
Аз много често използвам зехтин с нещо си Grinning и кожата ми Става супер,но май не трябва да прекалявам.Вижте какво научих от Kabiv,цитирам:
Цитат
Зехтина при продължителна употреба  придава на кожата восъчно-матов тен. Затова, когато се влага за козметични цели, той се обезкислява и се пречиства допълнително. Така че можеш да го използваш известно време и след това да го смениш със друго - бадемово или от невен, или с някаква козметика.

# 197
От известно време използвам масло от чаено дърво вместо крем и засега съм доволна Peace...
                            С какво го разреждаш?
                           Аз си намокрям лицето с розова вода, и като изсъхне слагам масло. Маслото от грозде май регулираше омазняването (всичко, не само Т-зоната на смесената кожаnewsm78. В момента обаче имам само кокосово и си ползвам него след водата.

# 198
RamiresF, не го разреждам с нищо - капвам 1-2 капки върху пръстите си и нанасям на лицето с леки движения, като наблягам на "мазните" части  Mr. Green Лицето ми не лъщи, не ми се появяват пъпчици. Единствения минус е силничката миризма, но за няколко часа отшумява  Peace

# 199
Аз също ползвам олио от гроздови семки и съм доволна - лицето не лъщи и по-бавно се омазнява, издържа до края на деня. Проблем остава при мен, че върху него не мога да нанясам сполучливо фон дьо тен /имам белези от акне/. Явно растително масло и фон дьо тен не са съвместими.

# 200
Аз бях писала преди и зададох и въпрос, но така и не получих отговор точно във връзка с мазането на лицето с различни видове олио.Аз конкретно се мажа в момента с олио от ему, но честно казано не смятам,че е достатъчно като подхранване на кожата, особено за зимата и смятам скоро да си взема някакъв крем. На вас какви са ви впечатленията? Обмислям също да пробвам и като някаква основа да мажа лицето с масло с витамин Е newsm78
Кюбит, ако правилно си спомням ти ползваш крем без всякакви масла? За животинските предполагам какъв е мотива, но защо не растителни? Ще ми е интересно да споделиш? Аз честно казано за момента не съм си намерила "моят" крем, но като че ли пак ще се върна към козметиката на Веледа, от нея май бях най-доволна...

# 201
Здравейте пак! Искам да попитам за продуктите на Bentley Organic, някой ползвал ли ги е? Намерих този сайт, от който може да се поръча и доставката е безплатна  http://organic-bg.com/ .

# 202
Искам да ви питам каква е съставката, която се прибавя към различните масла, за да стане гъста консистенция на крем като при купешките? Чета съставките на разни кремове - все масла изредени, вкл. етерични, билкови извлеци в масла и т.н., но не ми е ясно какво още има, за да се получи крем? Някой знае ли? Нямам предвид, примерно, кокосово масло, защото и то се разтапя на ръцете и пак си е олио като се нанася на лицето, а не кремообразно.
kambanka 2304, и аз искам масло от ему, особено за лятото, но не съм открила откъде да го поръчам! Ако знаеш как мога да се сдобия с него в БГ, пиши! В някои американски сайтове не е много скъп шипинга, съм забелязала.  newsm78

# 203
Деси, пчелен восък ми се върти в главата, но не съм сигурна  newsm78

# 204
Камбанка, може би се бъркаш  newsm78 заради името на крема, който ползвам сега и го пуснах на предната страница: Avalon Organics Vitamin C Rejuvenating Oil-Free Moisturizer, но той съдържа разни растителни масла.  Peace
Сменям го само заради високия рейтинг в СкинДийп (4 е), иначе съм абсолютно доволна от него. Аз съм със смесен тип кожа и откакто ползвам този крем и измиващия лосион на Desert Essence нямам абсолютно никакви проблеми и забележки.
Снощи си поръчах La Roche-Posay Toleriane Fluide Soothing Protective Non-Oily Emulsion. С рейтинг 1 е, ще докладвам като го опитам. Силно се надявам да е ок.
Искам да си поръчам и един от серията, за която пита Джи на предната страница, но нещо не успявам да открия съставките, за да ги проверя.

# 205
Кюбит наистина името ме е заблудило Embarassed
Аз за измиване на лицето ползвам сега някаква канадска марка: http://www.greenbeaver.com/facial_care

и не е никак лоша, но в интерес на истината не съм им проверявала съставките...но за крема за лице както вече казах все не мога да попадна на нещо, което много да ми хареса, затова пак ще си взема Веледа, те ми дейстаха относително най-добре.

Деси, маслото си го купих тук, нямам представа в БГ от къде може да се вземе.

# 206
Kambanka, сега проверих съставките на твоя почистващ лосион.  Wink Само една е с рейтинг 4, една с рейтинг 3 и останалите са 0 или 1. Предполагам, че общият му рейтинг ще е 1.  Peace
Опитвала ли си крема им? Не съм проверила всички съставки, но изглежда читав на пръв поглед.
На Веледа кремовете за лице нямат хубав рейтинг. Иначе аз съм фен и ползвам други техни продукти.

# 207
Искам да ви питам каква е съставката, която се прибавя към различните масла, за да стане гъста консистенция на крем като при купешките? Чета съставките на разни кремове - все масла изредени, вкл. етерични, билкови извлеци в масла и т.н., но не ми е ясно какво още има, за да се получи крем? Някой знае ли? Нямам предвид, примерно, кокосово масло, защото и то се разтапя на ръцете и пак си е олио като се нанася на лицето, а не кремообразно.
Ето едно клипче за придотвяне на домашен лосион за тяло, в него спойката между маслото и водата е пчелен восък (както Clairette каза).  Незная в производствени условия обаче какъв емолиент се използва...

# 208
Сега има  изложение/панаир на меда и пчелните продукти в Пловдив.Всички производители имат сертификати и се славят с много хубави продукти(а има и много богат асортимент от мед,аз винаги си купувам по нещичко Wink)Някой  пробвал ли е козметиката им-има сапуни,шампоани,разни кремчета...дали е натурална... newsm78

# 209
Извинявам се за глупавия въпрос, но пчелен восък къде се намира? В аптеките?

Общи условия

Активация на акаунт