Алтернативна козметика - тема 2

• 64 893
  • 801
  •   1
Отговори
# 240
dimitroff_d, ти май не четеш въпросите, а гледаш само да си рекламираш каталога, а. Wink

Мен точно това, че антропософията/ и биодинамичното земеделие/ допуска животински продукти ми 'боде очите' в  продуктите на Веледа. Хич не ми се "връзва" нещо там, макар че симпатизирам до голяма степен.

# 241
Мен точно това, че антропософията/ и биодинамичното земеделие/ допуска животински продукти ми 'боде очите' в  продуктите на Веледа. Хич не ми се "връзва" нещо там, макар че симпатизирам до голяма степен.

СпирОлина, напипа ми слабото място.  Flutter

dimitroff_d, за съвсем друго нещо питах.  Peace Освен това (дано да греша) но дълбоко се съмнявам тази или която и да е друга бг козметична фирма да е използва изцяло био/чисти/натурални/органични съставки за продуктите си.

# 242
Кюбит , СпирОлина , имайте предвид, че не само Weleda e "антропософска" козметика. Dr.Hauschka също. Двете марки са най-старите органични козметики в Европа. Като цяло от тях тръгва вълната за био козметиката. Истината е, че корените на биокозметиката като цяло се зараждат от Др. Щайнер, неговата школа и антропософията. Така че, вегански козметики ще намерите сред новите марки на пазара.

Мисля че си оправих настройките във Facebook smile3538, така че пак кликнете. Ако не става, ще копирам съдържанието тук, макар и без картинките. Все пак идеята ми беше да бъда полезна в тази тема Confused
Какво ни гарантират био сертификатите?

# 243
Аз пък мисля, че в този случай определящо е това, което те притеснява в масовата козметика и съответно на което търсиш алтернатива. Така алтернативната козметика приема различно съдържание за всеки - за един е алтернатива на химиите, за друг - на животинските съставки, за трети - и на двете, а за четвърти това са глупости и глезотии. Разни хора, разни идеали и всеки има право на своята си алтернатива Hug

# 244
Има и вегански ланолин - именно това значи с натурален произход. Не е от офца, ами от масла - Fragrant compound that occurs naturally in some essential oils.
Ето ви линк към душ гела. Пише  - подходящо за вегани - http://www.weleda.co.uk/Baby-Bath-Care/Calendula-Shampoo+Bodywas … 200ml/invt/105001

# 245
  • GYM
Има и вегански ланолин - именно това значи с натурален произход. Не е от офца, ами от масла - Fragrant compound that occurs naturally in some essential oils.
Ето ви линк към душ гела. Пише  - подходящо за вегани - http://www.weleda.co.uk/Baby-Bath-Care/Calendula-Shampoo+Bodywas … 200ml/invt/105001
Ха-ха ,това за оФцата е световно
И аз го имам и съм със смесени чувства към него...На детето му се отразява добре, но понякога и аз го ползвам. КАто душ гел е добре, но като шампоан не струва - прави ми пърхот и много бързо ми омазнява...
За шампоан си оставам на варианта бира и жълтък ( не знам доколко е етично спрямо кокошките, но поне не е токсично Peace )

# 246
За шампоан си оставам на варианта бира и жълтък ( не знам доколко е етично спрямо кокошките, но поне не е токсично Peace )
Може ли малко повече информация за тази технология? Извинявам се ако вече е  обсъдена Simple Smile

# 247
Какво ни гарантират био сертификатите?[/url]
Ние купуване всичко възможно био и органик, но добре знам, че няма гаранции. Зеленчуците Гимел например, които се продават в Била и Хит, имат сертификат, но не са съвсем био. От друга страна познавам производители в щатите, на които вярвам макар да са без сертификат. Най-важното са личностните качества и морал на производителя, за другото няма как да сте сигурни. Според мен е по-сигурно да се избира алтернативна козметика от по-малък производител. По-вероятно е целта за качествен продукт да е преди тази за печалба.

# 248
Какво ни гарантират био сертификатите?[/url]
Ние купуване всичко възможно био и органик, но добре знам, че няма гаранции. Зеленчуците Гимел например, които се продават в Била и Хит, имат сертификат, но не са съвсем био. От друга страна познавам производители в щатите, на които вярвам макар да са без сертификат. Най-важното са личностните качества и морал на производителя, за другото няма как да сте сигурни. Според мен е по-сигурно да се избира алтернативна козметика от по-малък производител. По-вероятно е целта за качествен продукт да е преди тази за печалба.
А от къде разбра за Гимел,дай инфо.

# 249
  • GYM
Може ли малко повече информация за тази технология? Извинявам се ако вече е  обсъдена Simple Smile
Затоплям леко чаша бира (за да не ми измръзне мозъка, нормално я държа в хладилника Wink) но мсе пак я оставям хладка, цопвам един жълтък вътре и лъжичка мед и разбърквам. Получава се една мътилка, с която си поливам сухата коса, след което разтривам и отмивам отново с хладка вода. Като завършек обливам косата с чаша минерална вода, в която е изцеден половин лимон. Сигурно е индивидуално, но специално при мен косата проскърцва, все едно е мита с шампоан, а след това е с много хубав блясък и обем Hug

# 250
Имам познат агроном, който е в био производството /не са конкуренти/. Споделих, че доматите им са като пластмасови и така ми беше обяснено за семената и за отглеждането им. Вече не си купувам домати от тях. Но е трудно, защото обикновено само те се продават. Би било добре ако магазините зареждат от повече фирми. А най-добре е един ден директно да си купуваме от био фермите. Simple Smile

# 251
Имам познат агроном, който е в био производството /не са конкуренти/. Споделих, че доматите им са като пластмасови и така ми беше обяснено за семената и за отглеждането им. Вече не си купувам домати от тях. Но е трудно, защото обикновено само те се продават. Би било добре ако магазините зареждат от повече фирми. А най-добре е един ден директно да си купуваме от био фермите. Simple Smile
Знам,че не е по темата,но щом я зачекна кажи повече за семената....и сега какво от къде пазаруваш?

Момичета,аз май вече ви питах,но срам не срам да се повторя Embarassed-като ползвате зехтин,правите ли го нещо преди това-как ,защо,колко и т.н.

# 252
Кюбит , СпирОлина , имайте предвид, че не само Weleda e "антропософска" козметика. Dr.Hauschka също. Двете марки са най-старите органични козметики в Европа. Като цяло от тях тръгва вълната за био козметиката. Истината е, че корените на биокозметиката като цяло се зараждат от Др. Щайнер, неговата школа и антропософията. Така че, вегански козметики ще намерите сред новите марки на пазара.

Имаш ли впечатления някакви от козметиката на Dr.Hauschka?

# 253
Grace' , не съм ползвала Др. Хаушка, но съм чувала само добри отзиви

# 254
Не съм съгласна, че не е по темата. Зеленчуците могат да се правят и на козметика. Wink
Семената са им от Холандия, пригодени за техния климат, по-лошото е, че използвали химикали, непозволени в биопроизводството. Доматите си купувам от една малка биоферма директно /не мога да я посоча/, но краставиците най-често са Гибел, за съжаление, те са ми най-лесно достъпни. Друг добър вариант са доматите на село, само семената да са с био произход и нехибриди.
Някой ще ми помогне ли да открия старата ви тема?

Общи условия

Активация на акаунт