Алтернативна козметика - тема 2

• 64 830
  • 801
  •   1
Отговори
# 315
този е специално за студ: 2. 100 гр глицерин, одеколон 50 гр., и сок от 1 лимон преди употреба да се разклаща.
Майка ми използваше подобно мазило за напукани пети и беше много доволна, но мисля че вместо одеколон, слагаше розова вода  Peace

# 316
Кремчето ми става на малки шуплички. Сега като разбърках леко с пръст и шупличките изчезнаха. Защо ли влиза въздух, един вид аеробразно стои, ако това е правилната дума да се каже.  Rolling Eyes
Искам да ви питам - олиото ми от макадамия почти свърши, но на дъното това, което е останало е пълно с утайка. Забравих, че трябва да го разклащам преди употреба, както пише на инструкцията. Това, зная, че гарантира доброто му качество и оригиналност (утайката), но сега се чуда така концентрирано с утайка дали мога да го ползвам? Освен за козметични цели, го ползвах и за готвене.
Не казвате нищо за боракса - ако се сложи малко повече какво става? Аз сложих 1 плитка ч.л-ка, понеже кремът ми, целият, е към половин кило, доколкото мога да си го изчисля сама, без кантар.

# 317
Някой ще ми пропомни ли как се казваше сухият шампоан, дано успея да го намеря тук, че не ми се поръчва чак от Бг.

# 318
Много интересно инфо, благодаря ти, Грейс!  smile3525
Ще имам предвид олиото от пшеничен зародиш, като източник на значително количество вит.Е, но ето и един друг вариант за включване на вит.Е в козметиката:
Оризово олио
Хем вкусно, хем разкрасително, а не е скъпо:
В "Слънце и Луна"
Ако някой знае да се предлага и другаде - по магазини или сайтове - споделяйте! Че за един продукт само не си струва скъпата доставка от този сайт!
Други добри варианти за източник на витамин Е са: масло от бадеми, лешници, авокадо и т.н. Аз лично избягвам оризово масло и масло от гроздови семки, тъй като извличането им става под много висока температура и образуването на неполезни вторични продукти, по-нагоре съм писала по въпроса.

По-нагоре ставаше дума за цена на доставката от щатите. Наскоро поръчах от един сайт неща, около 6,600 кг за 180 долара  Embarassed и ми поискаха 81 долара за шипинг. Като дойде, интересно с колко ли мито ще ме сурвакат?...

Накрая искам да ви споделя как днес се излъгах с мюсли Swiss Crunch на Familia, купено от "Слънце и Луна". Много вкусно е, но някой /вероятно вносителят Авенди ЕООД/  #2gunfire си е позволил да лепне жълто кръгче с надпис Organic/Bio.  Посетих страницата на производителя, те имат био продукти, но точно този не е. В щатите предупреждаха да гледаме за логотата на организациите, които издават сертификатите. Ако един продукт има сертификат - логото се слага, а не само да пише organic or bio. Явно трябва да бъда по-наблюдателна занапред.

А днес минах в НДК на изложението за здравето, както и на Пловдивският панаир за козметика наскоро... божее, как се рекламират натурални козметики, а са пълни химии Shocked... момичета, напълно ви разбирам, че си обменяте рецепти тук!

# 319
Camino, ами в Слънце и Луна за оризовото олио на Alfa One пише, че е извлечено и рафинирано по нова технология, която позволява студено пресоване. Само, че дали мога да им се доверя впредвид твоя злощастен опит с друг техен продукт. Явно не винаги рекламите им отговарят на истината?  newsm78 Моля те, дай пак инфото за това олио и за гроздовите семки, което, казваш, си пуснала по-назад в темата. Аз уж чета редовно, но съм толкова зле с мозъка, че или не помня или си мисля, че съм чета всичко, а явно съм пропускам постове.  Blush  Може и на ЛС да не спамваме.  Praynig  А мито не би трябвало да ти сложат (освен ако не си поръчала тютюн, алкохол или парфюми), защото в Евро сумата се равнява на около 120 Е, т.е. под лимита от 150 Евро, когато ти ги изпраща юридическо лице, обаче, ако е физическо е до 45 Евро само. Трябва шипингът да е записан отделно, че иначе ще се увеличи сумата с него, върху която изчисляват митото.
Clairette, за този шампоан ли питаш: ELIAH SAHIL

# 320
Мерси Деси, точно за този  Peace

# 321
Camino, аз за оризовото олио питам от гледна точка и на готвенето с него, а иначе само за козметика, понеже кожата ми е смесена (челото ми много се омазнява, като цяло нямам сухи места по кожата), нямам много варианти за подходящо масло в козметиката. По-малко са подходящите за мазна кожа - гроздови семки, макадамия, жожоба, пшеничен зародиш (мисля става и за суха и за мазна, но сигурно е инидивидуално, не съм пробвала) и доколкото останах с впечатление и оризовото става. Тези, които си изредила, че съдържат в повече вит. Е не стават за мен. Поне бадемовото съм пробвала и за него съм сигурна. За авокадото не зная само дали става за мазна кожа? Някой знае ли?

# 322
Аз от "Слънце-Луна" също се разочаровах... Пробвах растителната боя за коса "Логона", която тук някой сподели, че харесва, и бях много щастлива, че най-сетне открих растителна боя за коса. Въпреки усилените реклами и в самия магазин, че била качествена, на мен нищо не ми хвана. Даже подавачката не си беше направила труда да прочете етикета, та не знаеше какво съдържа, като я попитах. Като я разтворих, повечето прах вътре е къна, другите съставки са много малко. С една дума, 20 лв. дадох за къна, която нищо не ми хвана...

# 323
Деси,
 на мазната кожа не и трябва допълнително омазняване защо не мажеш само сухите участъци, а мазните само да ги измиваш със добър сапун? Peace

# 324
Преди 1 седмица и аз пробвах Логона и не се получи. Но мисля, че проблемът беше в начина на приготвяне и използване. Боята изстина още преди да почна да я мажа. Сложих вода почти двойно повече от препоръчаното количество, за да може да се мажа иначе е много гъста. И накрая не можах да си направя загряващ компрес на главата за по-дълго време. Все пак не съм я отписала. Мисля да опитам още веднъж, но да имам някой да ми помага за намазването. Освен това ще я държа на топла водна баня или може би по-добре, ще я разтварям на части.

Случайно някой да има положителен опит с нея да даде съвет?

# 325
Здравейте, момичета, включвам се по никое време Simple Smile Боя за коса съм пробвала една с био претенции- 3 Chenes, в аптеките я има. Хваща, но на мен ми щипеше и не повторих. А и не съм проверявала в сайтове доколко наистина е био Laughing На същата марка пробвах тестер дневен крем- Oaskin, много добре ми подейства, пак е с био претенции. Може и да си го взема, но ползвам предимно масла с билков извлек, домашно правени.

А използвате ли утайка от кафе, като пилинг за измиване на ръце и лице ?Много ми е любимо Heart Eyes Може да съм пропуснала някъде из темите, кажете ми ако се повтарям Peace

# 326
Camino, аз за оризовото олио питам от гледна точка и на готвенето с него, а иначе само за козметика, понеже кожата ми е смесена (челото ми много се омазнява, като цяло нямам сухи места по кожата), нямам много варианти за подходящо масло в козметиката. По-малко са подходящите за мазна кожа - гроздови семки, макадамия, жожоба, пшеничен зародиш (мисля става и за суха и за мазна, но сигурно е инидивидуално, не съм пробвала) и доколкото останах с впечатление и оризовото става. Тези, които си изредила, че съдържат в повече вит. Е не стават за мен. Поне бадемовото съм пробвала и за него съм сигурна. За авокадото не зная само дали става за мазна кожа? Някой знае ли?
Аз досега не съм срещала студено пресовано оризово масло и даже ми е трудно да си го представя. За маслото от гроздови семки има по-голяма вероятност да се намери студено пресовано. Разбира се има значение, коя е страната производител на това, тъй като в различните страни има различни критерии за това, кое е студено пресовано.
Маслото от жожоба и макадамия, може да се намери студено пресовано. Гледай да е златисто, а не безцветно.
За това, което съм писала, виж първото ми писане, може би на профила ми като отидеш ще ти е най-лесно да кликнеш на първите едно-две мнения.
Виж, да ли ще е добре за теб масло от праскови. То е богато и на вит. Е, А... Смляни костилки на праскова са много приятни и полезни за миене на лицето и тялото.
Но за мазна кожа не знам кое масло е добре. И защо трябва да е масло? Може би има други варианти, домати, плодове, зеленчуци, хума, clay masks... newsm78 Не забравяйте, че влияем на кожата си и с това, което слагаме в устата си. Wink
Не е много лесно в България, май пазара на био продукти едва е проходил, но лъжците не спят. Спекулира се за студено пресованите масла, защото това не е единственият метод в индустрията, но пък запазва най-добре свойствата на продуктите.
Аз запитах човек, даваш био сертификат за моя случай с мюслито. Дано ми отговори, все пак трябва да се следят тези неща, иначе защо едни ще плащат за сертификати, а други не, пък и клиента плаща най-много.
Благодаря, 4e ме успокои за митата.  bouquet

Последна редакция: вт, 03 ное 2009, 02:47 от Camino

# 327
Camino, за това оризово олио говоря:
Оризово олио Alfa One
Тази марка каква е? Как мислиш може ли да се доверя? Открих поста ти и се притесних наистина Confused Имам молба към теб да влезеш в следната тема по-долу и да дадеш малко инфо/мнение, че много сме се залутали с Голямо дете. Иначе ако не го направиш, нали поне мога да цитирам поста ти от 11 септември в тази тема?  Praynig
Как да пържим здравословно? Ще се радвам и други да се включат и да ни помогнат съвет или само като споделят какво употребяват в кухнята и защо са се спрели на дадения избор. Темата е в Готварския форум и засега не виждам компетентни мнения за маслата в кухнята от здравословна гледна точка.  Rolling Eyes
Аз не, че държа да се мажа с масла, но пък станах фенка на домашните кремове (хем творческо удовлетворение  Heart Eyes , хем истински "съставки" на лицето, вместо написаните в купешките кремове) Затова разучавам за оризовото олио, понеже ако взимам ми се иска да го употребя и за готвене и ако реша, че става повече от зехтина за високи Т, може и да ми стане постоянен избор в кухнята (пърженето особено, макар че рядко пържа като цяло - само за картофи и яйца се сещам, а пък тиквичките са ми много трудоемки  Blush и тях съвсем рядко, иначе запръжките ми в манджите, са в повечето случаи с вода, т.е. задушаване се водят и вярно или не съм решила, че Т не е толкова висока и мога и някое нерафинирано олио да ползвам или зехтин Помаче).
D+D+D, тогава няма да си мажа челото, че то наистина май няма нужда. Само, че мазните кожи нямат ли нужда и те от някакво подхранване? Някакви идеи - маски или по-леки лосиони?  
 cayenne, ти каква кожа имаш? Билковите извлеци в какво масло ги правиш? Аз само за зехтин зная една рецепта с невен и смрадлика (и бял равнец, но аз него го пропуснах като правих). И така директно ли ползва извлека (маслото) или го прибавяш към домашен крем с восък и т.н.(или смесваш с купешки)?
Останало ми е макадамия олио, но има много утайка в него, понеже не съобразих да го разклащам добре като го ползвах. И сега искам да ви питам - мога ли да го употребя за козметика така с тая утайка (да си забъркам крем)? Или да го прецедя с фино сито по-добре - дали ще стане? Не съм наясно какво представляват тия утайки просто.  newsm78

Последна редакция: вт, 03 ное 2009, 13:45 от desi_sunshine

# 328
Camino, за това оризово олио говоря:
Оризово олио Alfa One
Тази марка каква е? Как мислиш може ли да се доверя? Открих поста ти и се притесних наистина Confused Имам молба към теб да влезеш в следната тема по-долу и да дадеш малко инфо/мнение, че много сме се залутали с Голямо дете. Иначе ако не го направиш, нали поне мога да цитирам поста ти от 11 септември в тази тема?  Praynig
Как да пържим здравословно? Ще се радвам и други да се включат и да ни помогнат съвет или само като споделят какво употребяват в кухнята и защо са се спрели на дадения избор. Темата е в Готварския форум и засега не виждам компетентни мнения за маслата в кухнята от здравословна гледна точка.  Rolling Eyes
Аз не, че държа да се мажа с масла, но пък станах фенка на домашните кремове (хем творческо удовлетворение  Heart Eyes , хем истински "съставки" на лицето, вместо написаните в купешките кремове) Затова разучавам за оризовото олио, понеже ако взимам ми се иска да го употребя и за готвене и ако реша, че става повече от зехтина за високи Т, може и да ми стане постоянен избор в кухнята (пърженето особено, макар че рядко пържа като цяло - само за картофи и яйца се сещам, а пък тиквичките са ми много трудоемки  Blush и тях съвсем рядко, иначе запръжките ми в манджите, са в повечето случаи с вода, т.е. задушаване се водят и вярно или не съм решила, че Т не е толкова висока и мога и някое нерафинирано олио да ползвам или зехтин Помаче).

Не знам каква е тази марка, но на опаковката не пише да е студено пресовано. Ако са си позволили вносителите да го напишат, жалко... добре е да знаем чужди езици, че тук наистина попресилват нещата. Аз също гледах реклама в България, че оризовото масло било подходящо за готвене, но след като научих нещата, написани по-рано, взех решение да НЕ го купувам.
Не знам с какво е добре да се пържи. В този случай, аз приемам теорията, че е важно как се приготвя храната. Индийците вярват (може от Аур веда да идва това) ако вложиш любов в една храна, то тя става изцелителна за хората, които я ядат и зарежда с положителна енергия.
Разбира се, че можеш свободно да използваш написаното от мен тук, във форума. Благодаря за оценката!

пс Контрол  върху биологичните продукти предлагани в магазинната мрежа могат да осъществяват РИОКОЗ и ДВСК / съответно за храни с растителен и животински произход /. - Така ми бе отговорено, относно неБИО мюслито, продадено за БИО

# 329
Аз от "Слънце-Луна" също се разочаровах... Пробвах растителната боя за коса "Логона", която тук някой сподели, че харесва, и бях много щастлива, че най-сетне открих растителна боя за коса. Въпреки усилените реклами и в самия магазин, че била качествена, на мен нищо не ми хвана. Даже подавачката не си беше направила труда да прочете етикета, та не знаеше какво съдържа, като я попитах. Като я разтворих, повечето прах вътре е къна, другите съставки са много малко. С една дума, 20 лв. дадох за къна, която нищо не ми хвана...

Най-добрата къна за коса си остава Афродита.

Всичко останало, дето го пробутват за растителни бои с уж съвършено покритие, май не е нищо повече от търговски трик.

Общи условия

Активация на акаунт