Турски сериали по българската телевизия

• 42 532
  • 548
  •   1
Отговори
# 315
  • Gotham City

Не гледам турски сериали, но няма нужда от коефициент на интелигентност над 5, за да се сетиш за какво иде реч в тях:
Как А. задиря Б., която пък е влюбена във В, но той има зъб на баща й, и търси да му отмъсти чрез Б., тя забременява, ох, незнайно от кого от двамата, следва обсъждане на бъдещето й в голяяяяямата рода, сбрани са всички лели, вуйни, стринки, каки, баби и прочие, за да измислят име на отрочето, когато, о небеса, то се оказва момиче и Б. е отритната от света и прокудена вдън годи Тилилейски, и там среща Г., който я приема заедно с детето й, и после.... всичко това гарнирано с много шарения, възклицания, ококорени очи и една и съща драматично-трагична музика.

Тази помия тече нон-стоп по всички телевизии, обсъжда се във всички предавания, форуми, заведения, салони за красота и тн., и далеч не го намирам за разтоварващо (какво разтоварващо има в гледането на постоянно ревящи нещастни булчета), а по-скоро за обикновено промиване на мозъците, което води до тоталното изпроставяне на народа и лесното му манипулиране. Затова всички ТВ бичат подобни продукции, защото са лесно смилаеми от народа, всички зафащат гоблените и замръзват пред тв-то, без да мислят за плоския данък или референдума за Белене или за това, кой утре ще им се обади по телефона, за да им иска 1000лв за жертва в катастрофа, причинена от внука/сина/племенника.

Днес някаква възрастна жена се самоубила в Мартен, защото не могла да преживее факта, че са я измамили по този начин. Нима тази жена не ходи по земята? Не гледа новини? Не чете вестници? Не се събира със съседки, с които да споделят, коя какво е чула, за да бъде предупредена? Ами явно не, оказва се, че "днешните хора" не обсъждат подобни обществени проблеми, защото ги вълнуват такива долбокомислено-трогателно-разтоварващи истории, като тази на Шехеразада, Мемед, Бахзанджъ, Мюмюн и кой знае кой още. Подобни шарани ще има дотогава, докато тази идиотщина не спре да промива мозъците на хората и да снижава интелектуалното ниво на обществото като цяло.

bouquet
Абсолютно подкрепям.

# 316
  • Варна

......................
  bouquet
Абсолютно подкрепям.

И се регистрира само за да го кажеш?  Laughing

# 317
Леле колко злоба Confused

# 318
Цитат
Корейските сериали са ужасно добри и освен това са в един нов формат, кратки и без 100 сезона
Абе, не знам как бих ги възприела точно тях.Нямам нищо против хората, ама с тия дръпнати очи....дали ще се извъди някой секс символ от там newsm78.Все пак семейните филмите се гледат и заради красотата на актьорите.
И още как!  Mr. Green Щом си мечтая вече за дръпнати очички Wink Истината е, че до не чак толкова отдавна имах подобно на теб мислене... Всички азиатци ми се струваха еднакви, даже си мислех как се рзличават един друг Joy  Crazy Ама съм била много, много неосведомена и заблудена. Добре, че ми се отвориха очите! Истината е, че сега без проблем мога да различа десетки актьори и актриси, а продукциите които съм изгледала не са кой знае колко много. Колкото до красотата- има някои сериалчета които са ме оставяли без дъх не само от физическата красота на актьорите, а и заради красотата в отношенията между героите, които в някои случай са десетки пъти по- мило представени и по- трогателни, отколкото в турските (а и другите Wink ) Абе, няма к'во да ви замазвам очите! Аз съм си пристрастен фен на азиатското и си го признавам без бой!  Mr. Green Азиатските имат едно огромно предимство пред турските, американските, а и латиноамериканските сериали- правят ги в много малко (в сравнение с другите) серии и много рядко снимат продължния (въпреки, че на феновете им се иска).
Според вас това красив мъж ли е или просто го свързвате с добрия герой от филма?! newsm78
....
Честно си признавам, че изваден от сериала "1001 нощи", (т.е. чисто и просто като мъж) не е мой тип и ако не беше в тази роля и обграден от очарованието на филма, НИКОГА не бих го харесала. Бих казала, че е по- скоро чаровен, отколкото красив, но не знам, дали и това бих казала, ако не беше ролята на Онур. (Моля фенките му да не ми скачат, това си ми е личното мнение   bouquet)

# 319
  • София
Според вас това красив мъж ли е или просто го свързвате с добрия герой от филма?! newsm78

На тази снимка е доста симпатичен, но да, определено го харесах главно заради сериала. В началото направо се чудих как може да изберат него за главен актьор. В последствие така ме завладя играта му, че просто усмивката му ми стана много красива, и жестовете... малките неща забелязвах и ме завладя. Иначе като визия не ми допада, на фотосесиите определено е доста чаровен, но иначе...не съм убедена:

# 320
  • София
Доста от мъжете в турските сериали ме втрещяват, когато ги видя за пръв път. Изглеждат ми тъмни балкански субекти и сякаш ей сега ще ти дръпнат един бой или ще те изнасилят (митовете и истините за турското робство си казват думата в съзнанието ми, явно).
Факт, че нямат англо-саксонската унисекс хубост, с която сме свикнали покрай "елитното" холивудско кино (изключение е красавецът Мехмед от "Перла", когото според мен несправедливо сравняват с Брад Пит (несправедливо за турчина Къванч Татлату- доста по-въздействащ с хубост и игра от Брад Пит според мен).
Но факт е, че след като погледам една-две серии от някой от сериалите, тия на пръв поглед грозновати мъже, толкова различни от силиконовите хубавци на Америка,  ме омагьосват почти до влюбване.
Нямам обяснение.
Как така забравям колко грозни и страшни са ми се видели отначало?!

# 321
  • София

На тази снимка е доста симпатичен, но да, определено го харесах главно заради сериала. В началото направо се чудих как може да изберат него за главен актьор. В последствие така ме завладя играта му, че просто усмивката му ми стана много красива, и жестовете... малките неща забелязвах и ме завладя. Иначе като визия не ми допада, на фотосесиите определено е доста чаровен, но иначе...не съм убедена:

на снимката с булката е страхотен, влюбена съм Joy
момичета на вас сериозно ли ви харесват тези турски артисти, отчаиващо много им личи , че са турци, та чак дразнещо
мен ме дразнят и латино артистите, особено онези в които индианското наделява
времеме е да започнат да  дават повече европеиски сериали

# 322
Аз оттам го взех назаем, че не ми се търсеше друга снимка на хубав азиатец

# 323
  • София

Не гледам турски сериали, но няма нужда от коефициент на интелигентност над 5, за да се сетиш за какво иде реч в тях:
Как А. задиря Б., която пък е влюбена във В, но той има зъб на баща й, и търси да му отмъсти чрез Б., тя забременява, ох, незнайно от кого от двамата, следва обсъждане на бъдещето й в голяяяяямата рода, сбрани са всички лели, вуйни, стринки, каки, баби и прочие, за да измислят име на отрочето, когато, о небеса, то се оказва момиче и Б. е отритната от света и прокудена вдън годи Тилилейски, и там среща Г., който я приема заедно с детето й, и после.... всичко това гарнирано с много шарения, възклицания, ококорени очи и една и съща драматично-трагична музика.

Тази помия тече нон-стоп по всички телевизии, обсъжда се във всички предавания, форуми, заведения, салони за красота и тн., и далеч не го намирам за разтоварващо (какво разтоварващо има в гледането на постоянно ревящи нещастни булчета), а по-скоро за обикновено промиване на мозъците, което води до тоталното изпроставяне на народа и лесното му манипулиране. Затова всички ТВ бичат подобни продукции, защото са лесно смилаеми от народа, всички зафащат гоблените и замръзват пред тв-то, без да мислят за плоския данък или референдума за Белене или за това, кой утре ще им се обади по телефона, за да им иска 1000лв за жертва в катастрофа, причинена от внука/сина/племенника.

Днес някаква възрастна жена се самоубила в Мартен, защото не могла да преживее факта, че са я измамили по този начин. Нима тази жена не ходи по земята? Не гледа новини? Не чете вестници? Не се събира със съседки, с които да споделят, коя какво е чула, за да бъде предупредена? Ами явно не, оказва се, че "днешните хора" не обсъждат подобни обществени проблеми, защото ги вълнуват такива долбокомислено-трогателно-разтоварващи истории, като тази на Шехеразада, Мемед, Бахзанджъ, Мюмюн и кой знае кой още. Подобни шарани ще има дотогава, докато тази идиотщина не спре да промива мозъците на хората и да снижава интелектуалното ниво на обществото като цяло.

Много точно си нацелила схемата, по която се развива сценария ("А+Б-Ц" и т.н. на квадрат)
За жалост, и самият живот минава по такива формули.
Вера Мутафчиева, Бог да я прости, казваше, че една любовна история може да се развие по 3 начина:а/ те се събират; б/ те се разделят; в/ единият от тях умира  (аз си мислех, че всъщност "б' и "в " са едно и също нещо: те се разделят, т.е. развръзката се редуцира до два възможни сценария).

Що се отнася до жената, която се е самоубила заради измама, това наистина е ужасна история. Явно, че апелираш към гражданското ни чувство, което наиситна е закъняло. Но не вярвам, че турските сериали са тези, които са ни го затрили. Ако вместо да гледаме тях, слушахме Рахманинов, докато тази излъгана жена се е самоубивала, това би ли ни издигнало в очите ти - нас, тия които гледаме "тази помия", както казваш. И дали, ако бяхме на постановката на "Едип цар" в Народния театър(със същата сценатна схена, която си открила в турските сериали - все пак и Едип е от Балканите, завалията) , жената би оживяла? Или бихме станали по-граждански отворени?
Ако пък ни усещаш с промити мозъци и си нашият будител, какво предлагаш да направим?
И как?

# 324
 не разбирам защо турските сериали не се харесват особено Naughty
какво пречи на хората ние да си ги гледаме, а те даже и уравнения пишат  ooooh!
предпочитам да изгледам един епизод от турски сериал, отколокото да гледам кървища и разстрели, които не се разкрват никога  Close
част от нещата във тези сиреали са самата исн.тина от живота, но трябва да те удари живота за да усетиш, че има смисъл и поука и от тях.  Peace
аз лично съм щастлива, че има какво да се гледа сега по телевизиите и ще ги следя с интерес доколкото времето ми позволява  Grinning
ако не-има нет и отново съм щастлива.  Heart Eyes
лека вечер от мен.

# 325
  • София
на снимката с булката е страхотен, влюбена съм Joy
момичета на вас сериозно ли ви харесват тези турски артисти, отчаиващо много им личи , че са турци, та чак дразнещо
мен ме дразнят и латино артистите, особено онези в които индианското наделява
времеме е да започнат да  дават повече европеиски сериали

На снимките, които съм дала, е доста невзрачен, но този невзрачен човечец е страхотен актьор, изключително талантлив. По време на сериала гледах само как се усмихва, как гледа любимата си, как гледа детето и, как гледаше своето дете, как умело и умно се измъкваше от трудностите, какъв умел бизнесмен е... толкова е комплексно, това е изграден образ, който завладява. Докато повечето американски артисти разчитат единствено на красотата си да привлекат дамите, то този човек изгради образ, в който да се влюбиш и да искаш да го имаш за себе си. По същия начин е и с корейските сериали, в началото е странна визията им, но просто са толкова безкрайно талантливи, и като сценарии, и като игра, и като режисура. Режисьорите така подбират моментите, че тези хора говорят със сърце, с очи и по-малко с думи. Който е гледал, знае. Има защо тези сериали да са с такъв рейтинг. Те не са просто новата Изаура. Тук говорим за професионализъм. От американска страна има доста добри сериали също, но там просто прекаляват с разводняването. Започва хубаво, тотално си въвлечен в историята и вече след 8мата година гледане и чакане нещо да се случи, а то не се случва кой знае какво, просто ти писва.  И без това вече трудно се сещам кой сериал съм догледала до последно. То я бг-телевизията го прекъсне, я го спрат от ефир заради нисък рейтинг, я затъпее тотално. В Турция (и Корея) са заложили на по-късите варианти, показват стегнато на какво са способни и най-доброто от себе си. И това беше разнообразието, от което се нуждаем. Просто ТВтата лееекинко се оляха, трябва малко да ги разредят.

# 326

ИМА И ДРУГИ СНИМКИ! Mr. Green Mr. Green Mr. Green

УНИКАЛЕН АРТИСТ, нямате представа какво изпускате - но това си е ваш личен избор!

# 327
УНИКАЛЕН АРТИСТ, нямате представа какво изпускате - но това си е ваш личен избор!
Грешиш! Имам  Rolling Eyes Все пак съм изгледала всичките серии на "1001 нощи"  Laughing Но въпреки всичко, продъжавам да устоявам мнението си, че турските сериали в момента са прекалено много наведнъж. Между другото тая сутрин към 4 или 5 (страдам от безсъние и ми се взима здравето) си харесах една мексиканска сапунка с Ф. Колунга по ТВ 7, не знам как се казва, някаква историческа... И да ви кажа хич не ми пука, че не е достоверна и не мога да открия ежедневието си в нея, ако не ми се оправи съня, предчувствам какво ще се гледа в този часови пояс  Mr. Green (щом за една серия ме е грабнала, значи лично за МЕН е по- добра от няколкото турски, които не ме грабнаха и за 10-15 серии Wink

# 328
  • Варна
И аз това се опитвам да кажа. Гледах 1001 нощи, не всички серии защото не ми хареса достатъчно. НЕ се влюбих в Онур. Гледах друг турски сериал, който ми хареса много, сега гледам още един, защото в часовият пояс в който го дават обикновено гледам телевизия. Филмът ми допада.
Това че съм гледала два турски сериала и  са ми харесали, не значи че автоматично харесвам турските сериали по-принцип. Има си добри и лоши. "Перла" например считам за много слаб филм, не го гледам с изключение на първите няколко серии за да разбера за какво става въпрос.
Това че дават много турски  сериали в момента, не ни прави длъжни да ги гледаме и харесваме всички.

# 329
Айде , вие влюбените ....! И тука сте се намърдали ...! Пък имате още 20  ваши  теми  ,
 на  влюбените в Мехмедовци !

Не , не ги гледам ! Цял куп турски сериали - няма нужда , мерси !
След 500 години издевателство и клане на българския народ , сега не желая доброволно да се потурчвам !!!

Ако  ще  купуват  още , да им носят подарък  " Време разделно " и " Козият рог " / щото и българското кино не е лошо  / .

Общи условия

Активация на акаунт