Августовски бебета 2009 - тема №2

• 26 880
  • 753
  •   1
Отговори
# 255

За храненето нощем- прави паузи между 4 и 6 часа, различно. Като цяло сам си направи режим на около 3 , в редки случаи 4 часа през деня. Тъпото е, че моята кърма съвсем изчезва и все повече разчитаме  на адаптирано мляко, ама няма как- не може да стои гладен милия....
terpsyhora,кърми го по-начесто бебето за да се увеличи кърмата в повечето случаи действа,дори на всеки час да е би трябвало да стимулираш лактацията. Hug

# 256
Захира аз имах такива екстри преди раждането - мястото трябва да е винаги чисто т.е. като ходиш до тоалетната после задължително измиваш и накрая наплискваш със студена вода. Това е за да се свият кръвоносните съдове и да не боли, а за прибиран3ето не винаги става. Ако те болят много има един мехлем Проктогливенол той е с лидокаин и на мен много мми помогна. А за операция - да махат ги но няма гаранция че няма пак да излязат. Имам приятелка, която се оперира и е доволна засега, но и тя не ражда нормално.

За паузите
- на мен в болницата ми казаха да НЕ я будя за хранене, като огладнее тя ще се събуди.

За висенето на мивката - да виси ама й харесва, аз така я къпя от как се е родила и сме си добре, даже и с шампоан я къпя само накрая някой ми помага да я полее с кана чиста вода, е чат пат нагълтва по малко вода ама си й харесва.

Dendy
и на мен ми казаха да прави 6 часа пауза ама тя не издържа, най-много 5 и почва да плаче. Аз да не съм луда да си държа детето гладно - храня я към 5 и тя си издържа спокойно до 9 - поне засега.

Аз да ви се оплача нещо не ми издържат нервите. Днес даже си изпуснах нервите и пред свеки та да видим дали ще ме очерни пред мъжо довечера - ама не издържам бе. Тая жена знаети ли какво прави по цял ден - нищо - седи на дивана със скръстени ръце и гледа в земята, даже телевизоре или не го пуска или го намаля до дупка и това прави по цял ден . Е кажете аз ли съм крива че това ме изнервя или е нормално при тая гледка да откача?

# 257
Захира, радвам се всичко се е разминало Hug.Белослава на два пъти щеше да се изсули от столчето и от тогава слагам задължително колани дори и вкъщи.Също  слагам и коланите на количката.
Долс, да ти е жив и здрав Ники и да му е сладък живота Hug.
Поли, аз пък искам да започвам да я къпя в корито, защото водата много й харесва, но не знам как ще се оправя сама и все го отлагам.На мивката успявам да свърша всичко с една ръка.
Диди, съчувствам ти най-искрено.Повредата не е в твоя телевизор Wink.Няма ли начин да се спасиш от това положение?На целия зор с коликите само това ти  липсва Peace.
Биа, май си права за кризата на растеж.Ще видим на консултацията какво е положението.Пораснала е много на см, защото вече прибрах една торба дрехи, които са й малки.Но на кг не знам дали е наддала, защото не ми изглежда много пухкава.

За паузите- ние правим вече 8-9 часова пауза, но за съжаление не е вдигнала мл на другите хранения.А ако да я будя за хранене- абсурд.Плюе бибата и това е .
Денди, 6 часа е супер, стига Габи да издържа Peace.

Вчера и днес Белослава ми реве след предпоследното хранене по един час.Вече най-искрено съчувствам на мамите с по-неспокойни бебчета.Сега заспа като пън, а нито е изкъпана, нито е яла ooooh!

# 258
  • София
Биа, така и правя- давам му да суче,за късмет той с голям хъс го прави, дано подейства. Благодаря за съвета Hug
Долс, да ти е живо и здраво детенцето и да е сладко като мед   bouquet Честно казано като видях питката, коаято си постнала така ми се дояде.... мммм...

Лелеее, Диди, това сигурно е ужасен дразнител. За какво изобщо стои у вас като изобщо не ти помага?!

Оф, моят Рошко най-после заспа- днес беше много кисел, само на разходката кротуваше, иначе цял ден на ръце.... направо ми изпи силичките. Сега ще бързам и аз да почивам,че не се знае каква нощ ни замисля съкровището  Mr. Green

# 259
Мерси за пожеланията  Hug
На мен май ми дойде  newsm44.Само в болницата имах кръв и след това малко розово,като течение.После стана жълтеникаво и от няколко дена почти нищо.Днес направо си е ярко червено.Снощи лекичко разтърсихме спалнята,че през бременността нали все внимавахме и днес цъфнах  Joy.Може и да ми е помогнало по някакъв начин.Ама само колко съм точна,точно на 40 ден.

# 260
Момичета светлина в тунела - свеки в неделя си заминава, за малко уж по думите на мъжо, ама е нещооооооо.  newsm68 newsm68

# 261
И аз така се радвах,като си тръгваше мойта свекърва.Помагаше в домакинството,но вечното и мърморене ме побъркваше.Майка ми се радваше,че има дъщери и няма да и се наложи да се занимава със снахи.Дано някой ден стана готино свеки Laughing.

# 262
Диди: Биогая се дава еднократно вечер преди хранене 5 капки - в лъжичката аз слагам 6-7 понеже поне 1 се губи по лъжичката, понеже е мазно. На нас ни действат МНОГО добре!  Peace

Магаре
: аз имам РобоШеф и съм МНОГО доволна! Още не съм правила пюрета, но сигурно и за това е ОК...  newsm10

Но4ко - правилно са ти казали да даваш и от двете ако нямаш много кърма - така се стимулира производството,  + детето ти все пак трябва да се засити. Като нямаш достатъчно от едната естествено, че ще предложиш и другата Simple Smile Като вече си имаш достатъчно кърма, може само от едната, както аз правя  Peace

На Сънчо ще звънна днес да я видя какви ги върши, че от сума време не съм я чувала, освен че не пише тук...

# 263
  • София
...
За паузите- ние правим вече 8-9 часова пауза, но за съжаление не е вдигнала мл на другите хранения.А ако да я будя за хранене- абсурд.Плюе бибата и това е .
[

Лелеее, 8-9 часа?  Shocked Не мога и да си мечтая даже Sad

Тази нощ, момичета беше кошмар. След всяко хранене от вчера вечерта има по 1-2 часа рев и разнасяне. През нощта към 1.30 се събуди, дадох и само АМ, защото нямах кърма, толкова много й къркореха червата след това, пръцка, рева, ужас. 1 час съм я разнасяла, после и мъжът ми ме отмени и той си я разнася час и половина, ама много плака детето. Към 3.30 е заспала, надявахме се да откара няколко часа, но в 5.30 пак.  #Crazy  Колийф-а нещо не ни действат явно. Тя навърши 6 седмици, дали не е някакъв период на засилен растеж?

Като чета как другите бебоци се нахранват и заспиват направо не мога да повярвам...
И не може да си спи в леглото - явно й е много голямо, та слагаме кошчето от количката в креватчето й и така. Ама пак много шава, цяла нощ мърда, хърка, сама си се събужда от собствените звуци. Много неспокойно спи, не знам какво да направя.

# 264
Ночко,аз като много мрънка Ники го взимам при мен и така го храня.Даже на светкам лампата,за да не се разсъни и така папка и пак заспива на бързо.Дори и с шише да я храниш пак ,като я сложиш до теб може да се успокой.Аз не го разнасям много,че така после става по-зле.Мен ме спасява и люлеещото креватче.Кошчето на количката не може ли да се люшка?Омайват се и се унасят по лесно така,според мен.

# 265
  • София
Ночко,аз като много мрънка Ники го взимам при мен и така го храня.Даже на светкам лампата,за да не се разсъни и така папка и пак заспива на бързо.Дори и с шише да я храниш пак ,като я сложиш до теб може да се успокой.Аз не го разнасям много,че така после става по-зле.Мен ме спасява и люлеещото креватче.Кошчето на количката не може ли да се люшка?Омайват се и се унасят по лесно така,според мен.

Люшка се, точно и заради това спи в него, но вчера явно много я мъчеше корем, изобщо от нищо не се успокои. И така къркореше, като на голям човек. Освен това като е наакана и не мога да не й сменя памперса, че до сутринта става мазало.

# 266
Е,памперса и аз го сменям,като е наакан.Не го оставям така.Пробвай с други капки.

# 267
Ночко, 6-7 седмица, освен на растеж, е и период на много силни колики.
Ние след 3 дена навършваме два месеца, за това успява да прави толкова големи паузи.
Но ако продължава да яде по толкова малко , ще се наложи аз да й съкратя паузите.

# 268
  • София
Да ви кажа привет докато Бобчо спинка още.  Wink

От няколко дни си правим разходки из квартала и в тая количка си спи и на шум, и на друсане, а вкъщи все мрънка да го разнасяме. Ама и татко му си го гушка все, че му е кеф, та май го понаучи на ръце вече...  Thinking

Иначе и ние се пънем яко даже и докато спим - едно сумтене, мрънкане, ама спи и чак много зор като стане се включва сирената. И вашите ли бебета са такива шумни докато спят?

Да ви кажа така съм се чалнала, че само ми се причуват ревящи бебета, а татито вика, че навсякъде му мирише на акита  hahaha

# 269
Но4ко: а ти сигурна ли си, че реве от колики, а не от глад?? Нали казваш, че нямаш много кърма, а даваш само едната гърда... Да не би да не се дохранва???  newsm78 Че сега са им големи креватчетата, големи са. Но по-добре да не се учи да спи в разни кошчета, поне според мен. По-добре  си вземи от тези възглавнички - 2 кръгли, суединени с парче плат по средата и слагай бебо в това да спи - така се чувства по на тясно, съответно по-защитено като в утробата на мама.  Peace

Шайн: мисля, че възрастта, на която сте 8-9 часови паузи са адски дълго време. Sad Как наддава бебокът??

Силви: ами нашата е така само докато заспи и като се събуди - мята крака, ръже, мрънка си. Като спи няма проблем, спокойно си диша Simple Smile Ама е голяма хитруша! Като се събуди само си ритка, протяга, мрънкоти тихичко, а в момента, в който й обърна внимание (проговоря й, светна лампата, погаля я) и се почва едно 'уааааааа'  Crazy Laughing

Ние нещо пак се позапекохме, въпреки че спрях Инфакола. Е снощи се изака хубаво, но от 2 дни преди това не беше акала. Сега пак милата се пъне, тежко й е, не й се яде, връща всичко Sad Сега съм си накупила, круши, смикини, яраскови, белким отпушат и мен повече, а след това и Анди!

Тази статия за кърменето много много не ми хареса. За първи път чувам, че "В действителност пряка връзка между това, което яде майката, и състава на кърмата няма"  Shocked Странно защо всичко, коет до момента съм изчела и чувала твърди точно обратното!  Crossing Arms Същевременно обаче казват кои храни били алергизиращи и т.н. Е анли няма връзка??  newsm78 Thinking

Последна редакция: сб, 12 сеп 2009, 13:03 от yana-sladurana

Общи условия

Активация на акаунт