Августовски бебета 2009 - тема №2

• 26 880
  • 753
  •   1
Отговори
# 315
 здравейте,
 Аз вчера реших, че малкият има млечница и ходих да му купя фунгостатин, дострашя ме с дектарин гел и от днес почваме, но се чудя дали не трябва да мажа с нещо и зърната, че с малката преди лесно и минаваше, но пак се появяваше. Точно затова си правих 2 пъти през бременността микробиология и все излизаше, че нямам гъбички. Сега съм решила да си направя сама едно независимо изследване някъде другаде не по здравна каса, но не знам къде?Може ли да ми препоръчате нещо в центъра на София, където може да се направи?
За хемороидите на мен ми се появиха след първото раждане, тогава беше голямо напъване, след това намаляха по размер и количество и станахе неболезнени, но не изчезнаха, затова много се притеснявах какво ще се случи с тях след сегашното раждане, но нямаше ефект върху тях, не се увеличиха.
А за електрическата кана я ползвам за стерилизиране на биби(.Водата става много гадна, ако е за пиене.
Ние тази нощ се храним на 2 часа В 2,4,6 часа. Суче 5 минути и заспива и немога да го накарам да суче още. И цяла нощ само ставам вдигам и го оставям в леглото му. Бебетата спят ли при вас на вашето легло.

# 316
Здравейте  Hug

Данче, много се радвам, че си доволна от снимките! С нетърпение ще чакам да ги покажеш.

За бебешките дрехи ползвам нашия прах - Персил, не ползвам омекотител. Аз и за нас не ползвам такова нещо, не ми харесва. Пускам ги в пералнята и аз като Цвети с дрехите на каката или спалното бельо.

За памперсите - сега имам един пакет Либеро, но ми се ще да взема някакви по-евтини и сега съм в процес на избиране. Решила съм да взема по няколко бройки от други памперси и ще пробвам. Тина, тези Еви бейби ароматизирани ли са? И колко струва един пакет?

# 317
Zvezditza Uranova .защо реши ,че има млечница детето?На Ники му е малко беличко езичето,но педито каза,че това не са гъбички ,а от млякото му става така.При вас какво има?

# 318
тя млечницата уж не се диагностира, лекуваш, ако се махне значи е това. За езичето и на мен ми казаха,че не е млечница, но сега има бял налеп по едната бузата и едно парцалче на горната устна и се дърпа при кърмене и реших да взема мерки преди да е станало много, че като ги знам понякога какви стават упорити и не се махат. А фунгостатина знам, че е слабо и се дава и на здрави бебета.
О и да се похваля, нали в началото бях решила,че нямах кърма и се дохранвахме, сега сме изцяло на кърма. Аз продължавам тъпо и упорито да си правя АМ, но той не го пие от известно време. Проблема е, че нищо не чуствам при кърмене тече ли, не тече ли, има ли, няма ли и накрая решавам да направя АМ да не умре от глад, а той не го иска. Затова пък си пълни памперсите хубаво.
За памперсите аз само не харесва Слип енд плей на памперс, от каката знам, че много мокро държат.

# 319
здр. мога ли да ви питам нещо?
Аз ще имам бебе сега октомври и вече от всичко съм се притеснила и направо главата ми ври и кипи! Нещата които най-мн. ме притесняват са тези свързани с документи, бихте ли казали от тази гледна точка какво се случва след раждането , за какво трябва да съм подготвена, как ще се запишем при детски лекър, личния ли лекър трябва да търся, има ли срокове, кога започва изплащането намайчинство, абе всичко, моля от сърце, че ми е мн. притеснено!!!!!!

# 320
  • София
Здравейте,момичета,
Майка ми си замина днес и ми е ужасно притеснено Sad Хем ме дразнеше докато беше тук,хем пък сега ужасно ме е страх ще се справя ли без нея.То общо взето аз си правех всичко,но тя спеше с бебка,та поне малко се наспивах.А и ако е много  нервна само тя можеше да се справи с нея.
  Искам да ви питам за това ръмжене-направо ме побърква,вечер ръмжи и пъшка през 15-20 мин,нормално ли е?
  И аз се опитвам с 300 зора да си възстановя лактацията,2 дни беше на кърма,но днес пак й дадох малко добавка.Дано се нормализират нещата.
  Да ви се оплача за пъпчиците по лицето-нещата стават все по-зле особено последните 2-3 дни.Цялото й лице и тяло е в едни гнойни ранички от тези пъпки.В петък я водихме на кожен лекар в МД,но тя пък беше отпуска.Утре пак ще я водим,дано й изпишат някакъв антибиотик или нещо да се оправи по-бързо.Ужасно е да я гледам така,направо ми се къса сърцето Sad
  За праха за пране аз ползвам Сано максима (за по-измърсените) и тео бебе,доволна съм и от двата.Все още гладя дрешките й от двете страни Simple Smile Къпя я вечер във ваничката,а през деня й мия дупето на чешмата.
  За памперсите ползвам си на Пуфис и съм много доволна,засега не ми е пропуснал нито веднъж.Все още сме си на 2 размер Simple Smile
  Искам да питам още нещо-до преди седмица нощем си правеше паузи между храненията 5-6 часа,а от няколко дни се буди на 2.30-3 часа.Нормално ли е,все пак е на 40 дни вече,не би ли трябвало да им отпадне скоро поне 1 нощно хранене?Плийс,мамите ,на които им е второ да кажат.

А къде наистина се изгуби Сънчо?  Thinking

# 321
  • На плажа
Тити защо не се присъединиш към октомврииките,там ще ти обяснят всичко.Не,че и ние не можем  Mr. Green
Трябва предварително да си избереш педиатър за бебо,макар,че аз понеже съм от малък град и нямаме специалисти ,си го записах при личната,след като родих.Майчинството започва да се изплаща след като ти свършат болничните.аз още съм на болнични.
ЕВИ бейби памперсите струват 21 лв. за 80 бр номер 3,двойката е 15 лв. за 66бр.,ароматизирани,страхотни,дупето винаги е сухо,дори и акото попива.Аз лично нямам забелешки .
Иние редовно наакваме хавлията,но аз първо го изтърквам с мокра кърпа и после пера на 40 градуса,винаги излиза.

# 322
ами питам вас, защото това ви е най-прясно, пък и те си говорят за каво ли не др. освен за важни неща и да помагат на задаващите въпроси!Питала съм ги разни неща(аз наистина мислех че ф. са за да се обменя помощ и да си помагат хората ама не е явно така , а нещо като чат за тях, примерно ами жълта или зелена количка да си взема, на мен снощи не ми се спеше и др. др.)

# 323
  • На плажа
ами питам вас, защото това ви е най-прясно, пък и те си говорят за каво ли не др. освен за важни неща и да помагат на задаващите въпроси!Питала съм ги разни неща(аз наистина мислех че ф. са за да се обменя помощ и да си помагат хората ама не е явно така , а нещо като чат за тях, примерно ами жълта или зелена количка да си взема, на мен снощи не ми се спеше и др. др.)
По някога стават такива неща,аз ти отговорих на някой въпроси,но ако имаш още питай ще се опитаме да помогнем  Peace

# 324
  • Бургас
Titi86, говори с някоя педиатърка предварително , после от родилният дом като те изписват ще ти дадът един документ "Епикриза на новороденото" с който ще запишеш бебето при педито.....купуваш си и една Амбулаторна карта за деца от книжарница /около 1 лв. май струваше/, обаждаш се на педиатърката когато се приберете от РД и тя ще дойде на посещение във вас. Може да ви вземе пари /20-30 или 40 лв/ а може и да не ви вземе . На мен лично не ми искаше пари. Полагат се две домашни посещения по здравна каса , но детето трябва да има ЕГН , всъщност да си взела акта за раждане.

Относно майчинството /предполагам , че имаш предвид болничните/ .....аз излязох от 15 юли в 45 дневен болничен, Болничният лист счетоводителката го подаде около 10 август а имах изплатени пари за тези 45 дена около 3 септември. Направи си сметка за твоите дати.

Последна редакция: нд, 13 сеп 2009, 13:44 от magare

# 325
Каката, когато беше на бебе се беше изприщила цялото лице червено в пъпки, беше страшна, тогава я водих в МЦ Детско здраве при д-р Христова и изписа едно много хубаво мазило, което ни забъркаха в аптеката, оправи се за часове, дори педиатърката ни си го преписа, съдържаше сребро, другото не се чете.

# 326
  • Бургас
gemma, относно нощните паузи - струва ми се , че в момента май сте в тези седмици на усилен растеж и затова може би иска повече да яде бебка.
Ще видиш , че като останеш сама ще се стегнеш и пак ще се оправяш , та може и по-добре да ти е  Hug Успех Simple Smile

Zvezditza Uranova , и Деската имаше/има млечница....като дойде  педито на посещение и я установи, изписа дактарин гел , но да си мажа и аз зърната след кърмене а после да отмивам, Аз я намазах 3-4 пъти и изчезнаха петната по бузите и устните /имахме точно така както описваш белещи се кожички/......е да ама спрях да я мажа , като видях подобрението и ето , че сега пак започват да се появяват петънцата. Затова сега упорито ще я мажа 5-7 дена независимо има ли подобрение или не.

# 327
тина 1801 и magare, мн. мн. благодаря е това е помощ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hug Hug Hug Hug Hug Hug за сега не се сещам , но иначе открих и др. задавали такива въпроси и на тях вече са им дали отг. та така че мн. се ориентирах! Притеснението ми не стана по малко, но поне вече знам с какво си имам работа!!!!

# 328
Здравейте и от мен! Тази нощ и ние се скъсахме да ръмжим и пъшкаме!! Направо не ме остави да спя и сега съм ей така  Tired Shocked

За КАНИТЕ: ЦВЕТИ
аз без такава кана не мога да живея, включително за преваряването!!! Като изгасне просто слагам на тефлоновия ми котлон (който загрява мигновено) вече сварената вода да поври. Цялото мероприятие ми отнема не повече от 5 мин!! Така че силно препоръчвам (особено ако имате и такъв котлон, който не трябва да чакате дълго да загрее)

Прах за пране
- за сега сме на Тео бебе и съм много довона!

Денди: и нашата връща почти всеки път и педи каза същото като на теб - нормално е, стига да не повръща на 'фонтан'! Обривът ви може да е всичко - ние имахме същия - почна като при вас, после станаха само с връх и педито (без да я види) предположи че е стафилококова инфекция и превантивно ни изписа Бактробан, от който минаха върховете за около 5 дни. Сега сме с обикновено бебешко акне - тоест кожата е грапава, но пъпчиците се виждат само като се загледаш. Мия с преварена вода. По-добре иди да ви види док!

Шайн:
според мен лично 8-9 часа нощна пауза за 2-месечно бебе е доста, но не съм специалист - ако лекарят ви казва, че е ок, значи всичко е наред!  Peace

Данче, лелееее 9 см за месец и половина?? Малеее, какъв левент ще да е моят зет!  Heart Eyes Joy

Последна редакция: нд, 13 сеп 2009, 14:47 от yana-sladurana

# 329
Никоя мама от Пловдив не се включи с инфо относно моя въпрос за детски ортопед: При кой ще водите бебчовците си за ехограф на тазобедрените стави? Никой ли няма да прави този профилактичен преглед?

Общи условия

Активация на акаунт