"ЗЕЛЕНА "(ЕКОЛОГИЧНА) ТЕМА- 4

• 86 734
  • 1 413
  •   1
Отговори
# 390
                             Понеже и аз съм мислила по темата ми се струва добър вариант използването на малко място зад блока. Хем ще е по-естествено - от почвата ще си дойдат гадинки. На балкона ми се струва по-сложно и трудоемко. И малко изкуствено.

И аз съм си го мислила, но това място трябва и да го заграждам. Че като знам бездомните кучета как вършеят.  Confused
                               А какво смятате да правите готовата тор - от балкона или от зад блока все едно? Защото ако е най-вече за някое и друго цвете, като нищо може да свърши работа и някаква яма. Изкопава се дупка с някакви размери, отгоре само се покрива с капак. Отваря се, затваря се добре и няма проблем с кучетата. Хубавата тор ще отива в земята. С течение на годините като се сменя местоположението ще имате задблокова градинка с чудна тор. Мисля, че един кубичен метър ще свърши чудесна работа като за начало. Капака не е нужно да е нещо особено, предполагам и с дървена шахтичка ще стане, или няколко сковани летви - колкото да нямат достъп кучетата, а и да не падне някой вътре. Няма нужда да се грижиш за живота и здравето на червейчетата си, имаш достатъчно безплатни такива + микроорганизми всякакви. Разбъркването не вярвам да е проблем.

Последна редакция: чт, 10 дек 2009, 13:27 от Пинокио

# 391
  • Русе
  Аз си сбирам растителните отпадъци през седмицата в кофа с капак на терасата и събота ги нося на вилата.
Там изкопавам дупка някъде и ги изсипвам, след което затряпвам дупката с пръст.

# 392
Да, това е добро решение, Амбър. Peace

Пинокио, ще стане, но тази дупка трябва да е на място, далеч от автопоток.

# 393
...Пинокио, ще стане, но тази дупка трябва да е на място, далеч от автопоток.
                              Разбира се, доколкото не планираш да компостираш автомобили  Mr. Green. При нас те са само отпред, отзад е свободно. А и не е красиво да си направиш шахтичка отпред в градинката.

# 394
Спиролина, много благодаря за клипчето   bouquet.
Вариантът на Амбър наистина изглежда най-лесен, ние също ще изпращаме отпадъците на вила веднъж на две седмици.

# 395
  • София
Хора, дайте рамо в темата против ГМО в Клюкарника!

# 396
Аз като начинаеща грийн да попитам как украсявате домовете си за Коледа.
Иска ми се да  украсим стаята си с половинката, но масово гирляндите са пластмасови. Чудих се ако си направя гирлянди от цветна хартия, както правихме в училище. Да, ама пък хабя хартия напразно. Вие как процедирате?

# 397
Купила съм си една малка украсена елха и ползвам нея многогодишно. От украса няма да се откажа и мисля, че това е доста добър вариант.
Гирлянди няма елхата, аз и не ги харесвам, само нечупливи играчки. Старата ни имаше и лампички, но с нея трябваше да се разделим при смяната на континента, но пък я подарихме на новодомци и така пак е в употреба.

# 398
Днес пък някакъв се изказа по новините, че изкуствените елхи не били никак еко. Защото за производството им се използвали петролни продукти, енергия и т.н. А все пак горите имали някакъв годишен прираст, демек не е проблем да се секат елхички.

# 399
  • Пловдив
Ние също имаме украсена изкуствена елха с нечупливи играчки. Ползваме я вече седем години... Wink
Иначе украсявам с гирлянди от цветна хартия, които, така или иначе, децата правят в училище/ДГ и си ги носят вкъщи и естествени елхови клонки, които намирам отрязани около продавачите на естествени елхи.
Имаме и лампички в детската, които също са от няколко години и все още работят... Wink

# 400
А нечупливите играчки пластмасови ли са?

# 401
  • Пловдив
Няква пластмаса, по - малките са топчета за пинг -понг, оцветени.
Подобни на тези: http://buyme-bg.com/catalog/product_info.php?cPath=52&products_id=2047, http://www.izgodnobg.com/ceni/599107-Kutiia-12-malki-cherveni-ne … vi-topki-elha.php, http://buyme-bg.com/catalog/product_info.php?products_id=2050

Не знам колко са еко, но:
1. не съм купувала играчки от 7г.
2. няма опастност отсчупване и нараняване, ако я бутнат, играейки си.
3. децата ми са вече големи и не ги пипат или лапат.

# 402
http://domoshar.net/bg/blogs/14
Като стана дума за украси,ето мойте идеи-изгорели крушки,стари дискове,орехи,шишарки,канела.
Имам си пластмасова елха,но е от доста години.Не разбирам модата всяка година да се купува елха(независимо пластмасова или истинска)

# 403
  • Русе
  Чудесни идеи Мама Яни, обожавам аромата на канела и ще си прибавя към украсата канелените пръчки.
Иначе елха купаваме всяка година за Светослав и я засаждаме март месец. Първите 2 не успяхме да ги запазим, но следващите са живи, засадени около Русе и Габрово.

# 404
Имах предвид,че не разбирам хората,които купуват отрязани елхи.
Да се купи елха с корени и да се засади е най-добрият вариант.

Общи условия

Активация на акаунт