По какво се определя кой "клас"хора?

• 6 511
  • 106
  •   2
Отговори
# 90
Парите идват и си отиват... и пак идват  ..., зависи донякъде от ума , донякъде от обективни обстоятелства, донякъде от ценностната система.
Не разрешавам да ме "класират".
Пък ако някой си го прави наум - негов проблем.

И аз съм на това мнение. Обикновено, тези които сами се определят като "от друга класа" не общуват с обикновените хора, сами си лепват това определение, само защото са малко повечко дръпнали напред. Не понасям такива.

# 91
  • Бургас
Преди време един възрастен турчин строителен работник ми каза така : "На прост човек госпожо ей тука на ревера и една пачка пари да му закачиш пак няма да му отива".
Изводите оставям на вас.

# 92
Не знам кой от коя класа е, но за мен няма по-жалко нещо от това сам да се определяш като "обикновени хорица", при това критерият е кой от къде и за колко пазарува, което няма нищо общо с класата. Много пъти съм мислила за това, раждаш ли се със съзнанието, че си "обикновен човечец" или в последствие някой ти го набива в обикновената глава.

# 93
В Индия клас =  каста. Детето от Slumdog Millionaire е 1-ва каста. Само тези от трета и четвърта каста (най-високите) иамт право на висше образование, контакти, добра храна, дом и слуги - при другите е борба за оцеляване. Не е прието да се правят бракове от смесени касти, затова и има много семейни войни и дразги.

Това е класово разделение.
Нашенското си е надуване и гъзария.

Вероятността да преминеш от една в друга каста е нищожно /почти невъзможно/. Хората приемат принадлежността си като съдба. Не си спомням как се казваше филма, но бях много впечатлена от начина по който живееха. Факта, че са в нисша каста не ги правеше нещастни или щастливи. Те просто живееха.

# 94
Има само три начина да преминеш от една класа в друга :
Първият и най-сигурен е - брак
Втория - изключителен принос за обществото
Третия - да си гении

# 95
Има само три начина да преминеш от една класа в друга :
Първият и най-сигурен е - брак
Втория - изключителен принос за обществото
Третия - да си гении

Много правилно всъщност. За нормалните държави.
У нас е къде къде по-просто: да сключиш брак в властта за поне два мандата, да организиращ изключителния принос за себе си,  медиите ще помогнат да станеш гений в каквато област желаеш.  Mr. Green 

# 96
"Класата" се изразява точно в различното мислене на хората, а то се определя и от парите, и от образоваността, и от природната интелигентност, и т. н. Дори и да имаш едно от нещата, определящи дадена "класа", то не е достатъчно, за да се впишеш в даден кръг от хора. Нужно е повече! Но дори да нямаш едно от "изисканото", то пак може да бъдеш част от определения кръг, ако "притежаваш" друго. Така че нещата са твърде относителни и зависят от това какви хора можем да приемаме и какви не.  Peace

# 97

Мразя клишетата, чантите коуч и вутон

какви са тия чанти, че ми стана интересно?

# 98

Е, ти пък!Не си класна, ама и аз като тебе си нямам на идея Peace

# 99
 Винаги класата се разпознава по външния вид. Както по дрехи така и по лицето-мислите винаги са изписани по лицето.А външния вид е израз на вътрешния свят.
Стремежът към идеален външен вид е част от характера на хората от или достигнали понякакъв начин по висока класа.

# 100

Те са за друга класа хора  Joy

http://www.coach.com/online/handbags/-handbags_features_newarriv … 015027&tier=2

http://www.louisvuitton.com/web/flash/index.jsp;jsessionid=XHK0C … ct1=home_entry_us

Има две класи хора - с чанти и без чанти  Crazy

Последна редакция: сб, 26 сеп 2009, 16:20 от Кремче Ванилия

# 101
"На прост човек госпожо ей тука на ревера и една пачка пари да му закачиш пак няма да му отива".
Изводите оставям на вас.
Добре де, кой ще е този НеПрост
човек,който ще си тури пачка на
ревера? Laughing

# 102
Kласата на един човек най-добре личи , когато е в ситуация да няма пари.

Познавам пенсионерка със 180 лв. пенсия.
Живее сама.
Винаги е спретната и с вкус облечена, винаги се храни на маса с покривка, нож и вилица. Никога не е имала и 1 кг наднормено тегло, защото е закърмена с нужното възпитание, дисциплина, култура на хранене и живот. На празник, пак сама , винаги слага традиционните ястия на трапезата ( в много малко количество).
Не може вече да си мие прозорците, затова от мижавата пенсия успява да задели някой лев и да помоли чистачката на входа.
Другият огромен, но задължителен разход в нейния бюджет е за зъболекар.

Общата й култура и логическото й мислене са доста над средните, въпреки възрастта.
Винаги приветлива, винаги доволна от деня си, от съседите, от продавачите, от времето - не съм я чула да каже нещо лошо за някого.
Ако от някого не е доволна, просто избягва общуването с него, но не обсъжда.

За мен тя има повече класа от парвенютата, които ни резилят по разни казина и яхти по света.

# 103
Kласата на един човек най-добре личи , когато е в ситуация да няма пари.

Познавам пенсионерка със 180 лв. пенсия.
Живее сама.
Винаги е спретната и с вкус облечена, винаги се храни на маса с покривка, нож и вилица. Никога не е имала и 1 кг наднормено тегло, защото е закърмена с нужното възпитание, дисциплина, култура на хранене и живот. На празник, пак сама , винаги слага традиционните ястия на трапезата ( в много малко количество).
Не може вече да си мие прозорците, затова от мижавата пенсия успява да задели някой лев и да помоли чистачката на входа.
Другият огромен, но задължителен разход в нейния бюджет е за зъболекар.

Общата й култура и логическото й мислене са доста над средните, въпреки възрастта.
Винаги приветлива, винаги доволна от деня си, от съседите, от продавачите, от времето - не съм я чула да каже нещо лошо за някого.
Ако от някого не е доволна, просто избягва общуването с него, но не обсъжда.

За мен тя има повече класа от парвенютата, които ни резилят по разни казина и яхти по света.

Това наистина е човек с КЛАСА!!!  Peace

И съм съгласна с поста, подкрепям го с две ръце!  Peace  С едно нещо само не съм съгласна - наднорменото тегло. Аз лично не съм с наднормено тегло, но наистина има хора, които страдат от някакво заболяване (най-често нарушен метаболизъм) или по наследство напълняват драстично по време на бременността, въпреки че не се хранят "като за световно". Просто при някои хора това е генетично заложено, а при други действително е въпрос на неправилно хранене.  Peace

# 104

Цитат
наистина има хора, които страдат от някакво заболяване (най-често нарушен метаболизъм) или по наследство напълняват драстично по време на бременността...
Да, и на мъжете се случва също, дори от деца.
Tова са изключения и се извинявам, не за болните  хора съм си мислила. По-скоро за известна част от политиците, които около 6 месеца след спечелените избори или пост започват да имат доста охранен вид. Едва ли всички са с нарушена обмяна.
Ако сте забелязали, аристократите най-често са слаби. Макар че хапват най-отбрани ястия  Simple Smile  .
"Класа" май е отношението към всичко в живота, а то започва от отношението към себе си.

Общи условия

Активация на акаунт