как и за колко време съхранявате домашно приготвените пюрета

• 2 753
  • 19
  •   1
Отговори
предстои ни захранване и мисля да си правя пюренцата в къщи, но си мисля че ще бъде по-лесно ако се приготви повече и се съхрани по някакъв начин, отколкото да се приготвя преди всяко даване

# 1
  • Бургас
Най-добре е да е прясно приготвена храната.Нищо не пречи обаче и на следващия ден да се дава от тази храна след като е съхранявана затворена в хладилник.Когато съм правила повече бурканчета съм замразявала и във фризера.

# 2
предстои ни захранване и мисля да си правя пюренцата в къщи, но си мисля че ще бъде по-лесно ако се приготви повече и се съхрани по някакъв начин, отколкото да се приготвя преди всяко даване

ами правиш най-много за две дози. Защото картофеното пюре да кажем след като преседи 1 ден в хладилника или фризера, в  бурканче или чашка или каквото и да е било си променя вкуса. Нали няма да слагаш консерванти? Така че си прави една дозичка, която да се изяжда на един или два пъти. Изпитано е това, преди по едно време готвех за днес и за утре, но се отказах. Няма нищо по-хубаво от приготвена храна на същият ден.

# 3
Специално за картоф и аз предпочитам да е прясно приготвен, най много и на следващия ден да дам от него. Иначе можеш като си свариш продуктите и ги пасираш докато са горещи ги пълниш в бурканчета и ги обръщаш с капачката надолу. И като изстинат трябва да им хлътнат капачките. Така можеш за по-дълго да ги държиш в хладилника.

# 4
Идеята е да е прясно, да. Когато съм му правила е било за деня само, не съм съхранявала  Simple Smile

# 5
Аз все още й правя на Йоанна прясно приготвена супа,съхранявам и за другия ден в хладилник Peace

# 6
Като и готвя,правя да има и за следващия ден.

# 7
След като приготвя пюрето,още горещо го затварям в бурканче.От топлината то се запечатва, след това прибирам в хладилника за следващия ден.

# 8
  • Mediterraneo
Съхранявала съм за по- дълго пюрета във фризера. Още топло, пюрето го насипвам в бурканчета, затварям и обръщам с капачката надолу. Когато се охладят, прибирам във фризера. По около 2 месеца съм съхранявала някои пюрета. При консумация размразявам в МВ и затоплям.
Невинаги съм имала време да приготвям прясна храна, особено както се върнах на работа със седеммесечно бебе  Stop Това съхраняване ми спестяваше време и разходи.

# 9
# 10
Винаги готвех за деня и не съм съхранявала храна за следващ ден.

# 11
  • София
Винаги готвех за деня и не съм съхранявала храна за следващ ден.

Peace

Особено в началото на захранването. Нищо че забърквах по 2-4-6 лъжички на ден.

# 12
и аз съм на мнение че прясното си е прясно, но си мисля че е хубаво да има и вече направено за в случаи когато няма време за приготвяне

# 13
Като направех пюрета събота-неделя - ги замразявах да има за през седмицата.  Peace
Но да кажа, че това беше 3 седмици максимум, не ми допадна идеята, ние с мъжа ми си готвим всеки ден почти, пък за детето - замразена храна. Вече имам под ръка готово пюре, мисля че е по-добре.

# 14
Здравей!
Аз готвя веднъж седмично. Горещо пасираното пюре го сипвам в бурканчета и ги обръщам надолу с капачката. Като изстине то се вакуумира. Така го слагам в хладилника, а не във фризера. Когато го отварям за разнообразие да не е едно и също всеки ден, добавям или сиренце или яйце или каквото друго се сетя.  chef

Общи условия

Активация на акаунт