СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 78 014
  • 1 619
  •   1
Отговори
# 1 110

Щурчо, благодаря за пожеланието!  Hug
Може и да стане - но не е съвсем сигурно. Май зависи от това дали - и колко - от родителите на деца с много точки ще се усетят... не, че бих ... как да се изразя - крила? от тях информацията - просто ги преброих и ако всички се насочат към тази градина за малко няма да влезе. А ако няколко не я пожелаят - ще влезе... вече, честно казано, не се и впрягам толкова. Ако стане - стане. Ако не... ами, нервите ми няма да се възстановят - а и нищо няма да променя, колкото и да се ядосвам.

Стискаме палци. Дано имате късмет.

# 1 111
katiABV успех и от мен  Hug Мисля си, че децата с повече точки вече би трябвало да посещават детска градина, едва ли ще са много децата с повече от 8 точки.

# 1 112
  • София, под Карлсон
Kati, и аз се присъединявам към стискащите палци  Grinning  Praynig

Пак се замислих обаче всъщност колко е тъжна цялата картинка  Sad По- лесно ще ни е да си вкараме децата в университет... Tired

# 1 113
  • София
katiABV успех и от мен  Hug Мисля си, че децата с повече точки вече би трябвало да посещават детска градина, едва ли ще са много децата с повече от 8 точки.

В Младост са 30на по опашките...

# 1 114
Здравейте, скъпи мами! Бих искала да попитам дали някоя от вас е наясно с така нар. "третично подреждане по входящ номер" - какво се има впредвид - записване в системата по хронология или хронологичния ред на записване за конкретната ясла?
Предварително благодаря!
Това означава, че ако попаднете в група с деца с еднакъв брой точки /например сте 15 деца с 8,1т., но свободните места са 5/, от системата автоматично ще ви изтеглят номер /на принципа на лотарията/. Първите 5 деца с най-малък номер заемат свободните места. Този номер си остава за постоянно да важи в тази градина.
Става въпрос за деца 2006 набор и по-малки.
По-големите деца са по стария регламент, където важи времето на кандидатстване.
Тук времето също има значение /по друг начин обаче/, ако искаш питай нещо по-конкретно
Моята дъщеря е набор 2008. Ние се регистрирахме в системата преди една седмица. Сега естествено и ние сме по дългите опашки. Това, което ме вълнува е дали в случай на равни точки с предимство са децата с по-ранна регистрация в системата или това няма значение. А също така дали с предимство са тези, които по-рано са се записали на опашката за конкретната ясла - както е сега с новата градина в Младост. Има поне 25 деца с еднакъв брой точки - доколкото разбирам на съвсем случаен принцип се извършва приема в този случай. Така ли е?

# 1 115
Здравейте, скъпи мами! Бих искала да попитам дали някоя от вас е наясно с така нар. "третично подреждане по входящ номер" - какво се има впредвид - записване в системата по хронология или хронологичния ред на записване за конкретната ясла?
Предварително благодаря!
Това означава, че ако попаднете в група с деца с еднакъв брой точки /например сте 15 деца с 8,1т., но свободните места са 5/, от системата автоматично ще ви изтеглят номер /на принципа на лотарията/. Първите 5 деца с най-малък номер заемат свободните места. Този номер си остава за постоянно да важи в тази градина.
Става въпрос за деца 2006 набор и по-малки.
По-големите деца са по стария регламент, където важи времето на кандидатстване.
Тук времето също има значение /по друг начин обаче/, ако искаш питай нещо по-конкретно
Моята дъщеря е набор 2008. Ние се регистрирахме в системата преди една седмица. Сега естествено и ние сме по дългите опашки. Това, което ме вълнува е дали в случай на равни точки с предимство са децата с по-ранна регистрация в системата или това няма значение. А също така дали с предимство са тези, които по-рано са се записали на опашката за конкретната ясла - както е сега с новата градина в Младост. Има поне 25 деца с еднакъв брой точки - доколкото разбирам на съвсем случаен принцип се извършва приема в този случай. Така ли е?

Няма значение датата на регистрация, но има значение датата на кандидатстване за определената детска градина. Ако се наложи третично подреждане, по-ранната дата е с предимство.  Peace

# 1 116
  • нейде там, където ....
Успех и късмет на децата в новата градина!  Hug
На нас не ни е удобна като локация и няма да кандидатстваме там. Не сме и от най-нуждаещите се, понеже имаме място в друга градина.

Впрочем, в групата на детето ми се появиха две нови деца, без да са обявявани свободни места в системата.  Thinking Във виртуалното деловодство достатъчно ли е да пиша или може да ме насочите към конкретно име, до когото да пиша?

# 1 117
  • София
Няма значение датата на регистрация в ИСОДГ, а датата на кандидатстване в конкретната градина. Съвет от мен - сега кандидатствай във възможно най-много градини.  Peace За първо желание ще получиш 8т., за второ и трето - 7 и 6 и от там нататък по опашките ще седиш с 5т., но е важно да имаш дата.
Децата с по-предна дата са с предимство, да, защото тези с по-задна дата, дори да са с равен брой точки с другите деца, застават най-отзад на опашката в групата с еднакъв брой точки и съответно шанса им е никакъв.

Конкретно за новата градина - като гледам там граничната група ще бъде с 8,2 точки, т.е. всички с повече точки със сигурност влизат и ще останат някакви места за децата с 8,2. За тези места ще се тегли жребий и на всяко дете ще му бъде изтеглен случаен номер.
Тези с най-малките номера попълват свободните места.

# 1 118
Няма значение датата на регистрация в ИСОДГ, а датата на кандидатстване в конкретната градина. Съвет от мен - сега кандидатствай във възможно най-много градини.  Peace За първо желание ще получиш 8т., за второ и трето - 7 и 6 и от там нататък по опашките ще седиш с 5т., но е важно да имаш дата.
Децата с по-предна дата са с предимство, да, защото тези с по-задна дата, дори да са с равен брой точки с другите деца, застават най-отзад на опашката в групата с еднакъв брой точки и съответно шанса им е никакъв.
За новата градина - честно казано ми се струва, че граничната ще е 8.3, колкото и да не ми се иска, ние сме с толкова. Не знам, нямам опит, ама като гледам как лавинообразно набъбва списъкът с чакащите, и то с повечкото точки...

Конкретно за новата градина - като гледам там граничната група ще бъде с 8,2 точки, т.е. всички с повече точки със сигурност влизат и ще останат някакви места за децата с 8,2. За тези места ще се тегли жребий и на всяко дете ще му бъде изтеглен случаен номер.
Тези с най-малките номера попълват свободните места.

Дано да си права за граничната група. Ние сме с 8.3, ама като гледам как набъбва списъкът ми се струва, че и ние ще сме на границата.

# 1 119
Duke няма да им теглят нови номера. Последните цифри на входящият номер е часа накандидатстване до милисекунди, така че който по-рано е кандидатствал, той влиза  Peace Надявам се, че ме разбра.

# 1 120
  • София
Duke няма да им теглят нови номера. Последните цифри на входящият номер е часа накандидатстване до милисекунди, така че който по-рано е кандидатствал, той влиза  Peace Надявам се, че ме разбра.
Ще ме прощаваш, но това са пълни глупости.

# 1 121
Ще ме прощаваш, но това са пълни глупости.

Ника интересно ми е защо така мислиш?

# 1 122
  • София
Защото регламента е друг, затова.  Peace
Всички, които се появяват по опашките след 22.05.2009г. освен датата получават и час с точност до милисекунда. Това обаче не променя начина на кандидатстване - а именно, че щом са в гранична група, ще им се тегли случайно число. В петък/събота на всички дечица в новата градина, които попадат в гранична група, ще им се изтегли случаен номер, който ще се изпише на мястото на часа.  Peace
Тези с по-задна дата от 23.11. ще застанат на края на опашката вътре в граничната група.

# 1 123
Успех и късмет на децата в новата градина!  Hug
На нас не ни е удобна като локация и няма да кандидатстваме там. Не сме и от най-нуждаещите се, понеже имаме място в друга градина.

Впрочем, в групата на детето ми се появиха две нови деца, без да са обявявани свободни места в системата.  Thinking Във виртуалното деловодство достатъчно ли е да пиша или може да ме насочите към конкретно име, до когото да пиша?

Човекът е Мария Минчева, директор на дирекция "Образование", но има голяма вероятност децата да са от групата на "хронично болните" които все още ги разпределят по градините, т.е. да са приети по правилата уж. Но е хубаво който има притеснения да се интересува. Колкото повече интересуващи се - толкова по-добре.

На мен не ми стана ясен случая с Anichka. Имаше някакви драми в темата - последно не разбрах какво е станало - уредила се е по някакъв начин или какво. И въобще какъв беше случая при нея, че нещо не мога да си спомня.

# 1 124
Защото регламента е друг, затова.  Peace
Всички, които се появяват по опашките след 22.05.2009г. освен датата получават и час с точност до милисекунда. Това обаче не променя начина на кандидатстване - а именно, че щом са в гранична група, ще им се тегли случайно число. В петък/събота на всички дечица в новата градина, които попадат в гранична група, ще им се изтегли случаен номер, който ще се изпише на мястото на часа.  Peace

ОК, съгласих се  Peace

Общи условия

Активация на акаунт