СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 78 013
  • 1 619
  •   1
Отговори
# 1 425
  • София
3. Друго, което ми се струва интересно е - Защо случайните номера не са поредни. Това би дало поне някакво предимство на децата, които висят на опашките и са получили номер тогава, когато бе задължително да са се регистрирали всички - а именно май 2009. Като не са поредни номерата нищо чудно там, където синът ми е (примерно) трета резерва с номер...-15...утре да дойдат деца, на които системата ще генерира тепърва номер, който ще е -10... Просто не виждам логика всеки път децата да са на лотария

Ами защото няма да са случайни.

# 1 426
  • София
Тиги-Мигъл, да, напълно е възможно там, където сина ти е с номер 15..... и ако отново има разиграване на номера, на друго дете да се падне например номер 05..... и да го приемат преди вас. Условието е това дете да е било на опашката към дата 090522, независимо кое желание му е била градината.
Не се генерират нови номера всеки път за цялата гранична група, а само за тези деца, които сега попадат в нея. Съответно ако са с дата, еднакава с другите деца имат равни шансове /т.е. пак стигаме до това, че те са били на опашката към първо класиране, но градината им е била да кажем на второ място в желанията и съответно с по-малко точки, ако си я преместят на първо си стават равноправни/. Това е, което обсъждахме тук преди месеци - кандидатствайте в максимален брой градини заради дататаPeace

Н да, и внимавайте сред тях да не е онази в Бухово. Там детето ще бъде прието и ще изгубите всички дати на градини, озовали се, поради трудното предвижване (грешката е на софта) след нея.

# 1 427
  • София
Да точно така е .За съжаление нас вече няколко пъти ни изместват деца, които не са участвали в класирането за съответното ОДЗ, но са го включили в списъка си към 22.05.2009, но всеки път получават преден номер и ги класирват.Ама тъпото е че моят син независимо, че е с дата 22.05.2009 има няколко входящи започващи с 9, което директно го илиминира някой ден да се класира в тези ДЗ.Имаме шанс само за 1 ОДЗ, където бяхме 1-ва резерва, но вече пред нас има 3 деца с 10+ точки, а и там не е обявено нито едно попълнение досега.Но все пак утре ще попитам на какъв принцип се задават тези случайни номера, защото определено в регистъра не са по азбучен ред или по някаква логика.

Моля те, не го прави. Само ще разводниш нещата и ще дадеш шанс на Фандъковата да се покаже добронамерена, информирана, компетентна и... разбираща - видите ли- дори от неща които са извън нейната компетенция.

Както стана ясно, децата се редят по ЕГН (което е логично - това е тяхната уникална идентификация) и случайните числа им се присвояват по реда на изтеглянето.

# 1 428
  • София
Аз съм била в предаване на живо заедно с Фандъкова. Ще ви споделя опит, дано ви помогне.
Значи тя много приказва, приказки на килограм се леят от устата й, без значение съдържателни или не. Като вземе думата, е трудно друг да я вземе. Наложи ми се да я прекъсна грубо иначе щеше да говори само тя.
Не й позволявайте да ви засипе с цифри, таблици, данни и прочие информация, която сигурно ще носи, за да покаже, че се е подготвила. И ще иска да обяснява написаното в таблиците, за което вие няма как да сте подготвени предварително, за да го коментирате наравно с нея.
Фандъкова не е 100 % запозната с плюсовете и минусите на ИСОДГ.  Mr. Green Гледайте да насочвате разговора в тази посока, за нередностите в ИСОДГ и приема като цяло. Не й позволявайте да ви отклонява в посока "колко много нови места разкрихме тази година" и "догодина ще бъдем още по-велики".
Цолова сигурно ще я толерира, защото е кмета на София, а и както знаем, управляващите плуват в медиен комфорт.  Mr. Green
Фандъкова е нахална и нагла. Научена е да говори и да се държи като политик, не изслушва и си пее нейната песен.
Вие наблягайте на факта, че освен родители, сте изрядни данъкоплатци и гласоподаватели и имате право да държите сметка на общината къде и за какво отиват парите ви, в тази връзка и строежите на луксозните ДГ за 4 млн. лева в условия на финансова криза и огромен недостиг на места в градините в София.

ПС. Аз се карах с нея след предаването, зад камерите, тя беше изключително арогантна и ме посъветва да си запиша детето на градина в Кремиковци, понеже там имало места и ако ми било толкова належащо и съм в безизходица, така трябвало да направя. Аз я попитах дали тя би си записала внучето там (тя има внук на 3г.).  Mr. Green

Още мъничко съвет (макар и, вероятно, закъснял) - но пък ако някой го види - не й позволявайте да лее оправдания. За нищо. Прекъсвайте я грубо - така се прави в политиката - мога да ви предложа... "дежурна" реплика - "Г-жо, Вие доброволно кандидатствахте за този пост - ако аз се проваля в работата си, ще  ме изгонят, няма да ме оставят да се оправдавам"... "Вече 4 месеца сте на власт - какво направихте? Защо още - избройте ги - са в ДЗ" - "Защо за годините на власт в Общината не решихте проблема" - но за прекъсване - "Не очаквайте от мен да Ви свърша работата, не ми обяснявайте трудностите си - аз не съм дошла тук с поредния си нерешен трудов проект за помощ. Само ми кажете датата и часа, в който .... .... ще напуснат неморално заеманите помещения. Без други обяснения, само с дата. Можете ли? Не? Ами тогава да минем на следващото - а дано улучим все нещо, дето да знаете"... Не я оставяйте да вземе комфортно думата. Не й давайте да ви омае.

... На коя дата понятието "Бивше ОДЗ" ще изпадне от речниците? На коя дата и последното нещо, което не е ОДЗ, а се помещава в такава сграда, ще бъде изведено от последната"?

Малей - като видях колко поста съм изписала по нощите - опитах се да поизтрия, ама... не става...  Twisted Evil

Последна редакция: вт, 01 дек 2009, 01:06 от katiABV

# 1 429
  • гр.София
 Пооплете се госпожата...

Браво на двете майки.Бяха конкретни и уверени в изказа.

Ариа, още ли си на мнение,че трябваше да сте 5 майки? Wink

Последна редакция: вт, 01 дек 2009, 08:45 от blanc

# 1 430
Пооплете се госпожата...

Браво на двете майки.Имаше неточности в думите им,но бяха конкретни и уверени в изказа.

Ариа, още ли си на мнение,че трябваше да сте 5 майки? Wink

Не успях да го гледам. Ако са го качили на сайта ще го проследя. Фандъкова ли беше в студио?

# 1 431
  • гр.София
 Фандъкова беше. Но майките бяха...извън студиото. А на темата за ДГ отделиха няма и 5 минути.(при интервю от половин час)

# 1 432
Фандъкова беше. Но майките бяха...извън студиото. А на темата за ДГ отделиха няма и 5 минути.(при интервю от половин час)

Как така извън студиото? Нали за предаването бяха поканени. Я разкажи малко че докато го качат в архива - ще мога да го гледам утре сигурно.

# 1 433
# 1 434
Определено имах различни очаквания за това предаване. Фандъкова си говори за всички проблеми на Общината и отдели последните 5 мин. от интервюто за проблема с детските градини. Момичетата изобщо не бяха в студиото и им дадоха възможност за по 2 въпроса. Фандъкова си водеше бележки и обеща да даде отговор до края на деня. Да видим дали нещо ще се промени.

# 1 435
  • София, под Карлсон
И моите очаквания бяха съвсем различни- останах с впечатление, че половин час ще говорят Фандъкова и нашите момичета. А то какво излезе- разговорът започна в 7.40ч, забиха ги извън студиото и им дадоха право на по два въпроса  #2gunfire Смешна телевизия...  #Cussing out В крайна сметка се оказа, че улиците ни са перфектни, проблем с боклуците няма, а с местата в детските градини още по- малко. Накрая трябваше да проявим съчувствие и да си поплачем заедно с бабите и дядовците, които се грижат за децата ни в градините (не и за моето, но това е друга тема  ooooh!) Бясна съм!!! #Cussing out

# 1 436
Браво на майката, която най-сетне постави пред Фандъкова въпроса за дискриминационните шуро баджанашки привилегии за персонала!

П.П. Надявам се, че никой не се е учудил за смешното предаване. Все пак става въпрос за БТВ - телевизията на подмазващите се на управляващите, а не за гражданите и консуматорите на реклами.

# 1 437
Браво на майката, която най-сетне постави пред Фандъкова въпроса за дискриминационните шуро баджанашки привилегии за персонала!

Това обаче никога, ама никога няма да се промени. Хайде, ок, разбирам да имат привилегия деца на работещи е ДЗ, но нека е конкретно за ДЗ-то, където работят въпросните роднини, а не да могат да си избират в цяла София. И да отпадне привилегията за всички, работещи в системата на столично образование.

# 1 438

Това обаче никога, ама никога няма да се промени. Хайде, ок, разбирам да имат привилегия деца на работещи е ДЗ, но нека е конкретно за ДЗ-то, където работят въпросните роднини, а не да могат да си избират в цяла София. И да отпадне привилегията за всички, работещи в системата на столично образование.

Ами...въпрос на гражданска нетърпимост към подобно безобразие и недопускане на манипулации от страна на разни учители с претенции /неоснователни/ за специално положение в обществото.

След резултатите от анкетата пусната от ИСДОГ относно допълнителната точка при преместване аз също съм скептична.

# 1 439
Определено имах различни очаквания за това предаване. Фандъкова си говори за всички проблеми на Общината и отдели последните 5 мин. от интервюто за проблема с детските градини. Момичетата изобщо не бяха в студиото и им дадоха възможност за по 2 въпроса. Фандъкова си водеше бележки и обеща да даде отговор до края на деня. Да видим дали нещо ще се промени.

По два въпроса не е малко. Понякога и по един не дават да се зададе. Но и аз очаквах да е само за детските градини предаването и съм леко разочарована. 

Момичета, дали ви обясниха предварително за какъв формат ви канят. Защото аз разбрах че ще си говорите с някой в студио само за ДГ.

Поне е потвърден поетия преди месеци ангажимент за корекция на Правилата при необходимост. Кога обаче ще се мъдри това - хич не ми е ясно.

Общи условия

Активация на акаунт