Раждане вкъщи 5

• 44 666
  • 778
  •   1
Отговори
# 495
  • ул. "Мечтание"
Една статия, на една дама за милата ни родна действителност по болниците! Пускам я най-вече заради частта със санитарката!  Wink

Цитат
Ще спестя подробностите от 6-часовия ми престой в предродилна зала, за да не стряскам бъдещите мами J Не мога обаче да пропусна персонажа леля Тонка – санитарка, която непрекъснато ме държеше на ръба между рева и смеха. Жената беше толкова обръгнала на гледката от раждащи жени, че по едно време се появи дъвчейки нещо - дали беше геврек или кифла само мога да предполагам. Тя ме взе присърце и през по-голяма част от времето седеше до краката ми и ме насърчаваше. А накрая взе нещата в свои ръце и започна да ми се кара: “Напъвай! Да не искаш да го вадят с щипките? Виждам му главичката. Айде силно сега, напъвай все едно акаш!” и пр.

ШОООООК!!!

Накрая леля Тонка така се вживява, че на всяка контракция диша с мен и пълни бузи с въздух да напъва. По някое време извиква: “Готова е. Идваме да раждаме”. Отивам в родилна зала, където нещата се развиват за 10 минути. Екипът е женски. Справят се добре. За това сме избрали тази болница – тук работят специалисти.

# 496
Слънчоглед, добре дошла и от мен!  Simple Smile
Честита дъщеричка на Ла Мамма, да сте много щастливи заедно!

Момичета, помните ли как преди 2-3 седмици ви писах, че ми се въртят бебешки мисли в главата и ме тика нещо да чета за раждане (а доскоро изобщо не ми се четеше за раждане и си мислех, че има време, докато това ми стане актуално)? Ами....имало е защо  Grinning Направих си тест преди малко и съм бременна Simple Smile
Ще имам много работа сега, да се подготвя за раждането, каквото го искам Simple Smile Макар че на психическо ниво съм готова - нямам страхове, чувствам се силна и уверена. Чисто технически обаче знания ми липсват, много бели петна имам за запълване.

# 497
  • ул. "Мечтание"
Ех, много хубава новина, мила! ЧЕСТИТООООООООО! Много ме зарадва!

Знам, че ще се справиш и ще получиш раждането, за което си мечтаеш!  Hug

# 498
Евридика, ЧЕСТИТО!!! Heart Eyes  Hug

Темата отново се пълни с бременни, което значи че ни чакат много прекрасни раждания тук Simple Smile Само така!!! Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 499
Ааааааааааааа, честито!!!! Hug Леле как се зарадвах Grinning Дано всичко да е наред, а за раждането...ох, има време, но вярвам, че ще стане както го искаш.

# 500
Ла Мама, добре дошла на малката Гергана. Да ти е жива и здрава.
За раждането, твоите чувства са най-важните в момента. Дано тази позитивна оценка да остане и за в бъдеще.

Евридика! Честито! Честито! Пожелания за прекрасна бременост и раждане каквото душата ти иска. Ще сме с теб.

slyn4ogled, добре дошла в околността Wink
Състоянието на тъканите е поддържано от здравословна храна и добро поемане на течности. Не забравяй да се хидратираш по време на раждането. Лимитация (без е най-добре) на вагинални прегледи, които изсушават вагиналната кухина и могат да разранят тъканите също.

# 501
Евридика, честито и хубава и безпроблемна бременност!!  bouquet
Честито и на Ла мама за новото слънце в живота й!Само хубави неща ви чакат!

А по повод разкъсванията, моя приятелка имаше такива от първо раждане и на второто са я срязали  за да не се разкъса пак.Там където била разкъсана преди имало риска пак , сраствания и ала бала.Много хубави(но не достоверни за мен) обяснения имат за това което вършат!

Последна редакция: пн, 02 ное 2009, 19:26 от dora7511

# 502
Евридика, страхотна новина  Hug

# 503
Благодаря ви много! Наистина го исках това бебе, и Никола го исках, но сега ми се струва, че се радвам повече. Много ми е пърхащо!

# 504
Евридик@ ЧЕСТИТО!   bouquet Много се радвам за теб Simple Smile Прекрасна бременност ти пожелавам!  Hug

slyn4ogled Така, както описваш болките - абсолютно същите имах и аз по същото време на последната ми бременност. С предните две бременности не съм имала такива болки и този път като ги усетих и аз се позачудих. Така като теб - усещах ги най-вече в покой. Нямах проблеми да ходя, но прекалях ли с разходките - след това ме болеше още повече. Като се оплаквах на мъжа ми, той непрекъснато ми повтаряше как това е нормално и просто тялото ми се подготвя за раждането. Наистина нямаше поводи за никакви притеснения. Мисля, че и при теб няма повод за притеснения. Лека бременност и хубаво раждане ти пожелавам!

# 505
Благодаря ви много! Наистина го исках това бебе, и Никола го исках, но сега ми се струва,
че се радвам повече
. Много ми е пърхащо!
  И аз съм така втория път. Crazy И от мен пожелания за лека и спокойна бременност!
   Аз навлизам в седмия месец, но се появи страшна умора - следобед заспивам, докато
чета приказки на детето. Laughing Необичайно ми е. А коремът ми все по-често е на камък,
без болка, но дали е нормално?! Забелязвам, че при някакво леко дори усилие, било то
и да се наведа или когато се изправям от легнало положение, пак се стяга. Нагъвам
ядки и слънчогледови кълнове, но ефект - нулев. Не ми е дискомфортно, но знам ли
бива ли така толкова рано?? А преди два дни, почти сигурна съм, бебето се беше
завъртяло напречно и ме опъваше като барабанче. Laughing

# 506
  • ул. "Мечтание"
Ярка птица, твоето ми прилича на Браксът-Хикс контракции, тоест подготвителни контракции. Много помага топъл компрес на кръста и корема или душ.

# 507
Евридика, прекрасна новина.  Hug Заподозрях те, по-скоро ми се искаше.  Crazy Леко и усмихнато да ти е до края.  Heart Eyes

Ла Мама, радвам се, че сте добре. Целувки за Гери.  Heart Eyes

При БХ-контракции коремът не трябва да е твърд постоянно.

За болките след питоцин без епидурална - ред: който прочел, прочел.  Wink

Последна редакция: пн, 02 ное 2009, 23:28 от Кюбит

# 508
Кюбит, знам и за други случаи в които питоцинът не е довел до болезнени или по-болезнене контракции - вероятно е въпрон са капка от една страна, и на организъм от друга. Тук обаче почват яко с капката и не се съборазяват с физиологита на майката...

# 509
Благодаря ви, момичета за бързите отговори и за топлото посрещане Hug

Евредика, честито и от мен! Лека бременност и едно прекрасно раждане Peace

Меги, усещам болка в костите, в това поне съм сигурна. Искам да споделя, че започнах да си мисля за домашно раждане още когато прочетох твоето интервю в "Ева". Несъзнателно. Беше много въздействащо! Уютно едно такова ми се стори......пък ти една много щастлива мама.

Общи условия

Активация на акаунт