Юлски бебчета - тема 10

• 19 370
  • 758
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Привет  Hug
Срамота вече 10 тема  а аз все немоhа да смогна да пиша.
Иначе Ви чета почти редовно ,но нямам никакво време да пиша.
Ние да кажем сме добре.Жорко расте и от 1 седмица вместо биба ползва ръцете си .Май ще имаме скоро зъб newsm78Батко му на 4 месеца имаше 2 ама Жорко май ще го изпревари.Какво да Ви кажа около нас  се случват разни неприятни здравословни неща и с двете ми деца.Големия ми се роди с криви ходила 3 години ходихме по мъките преминахме през няколко операции и слава Богу вече сме добре .Даже доктора ме увери ,че вече  няма да се налагат операции.Тъкмо заради това което преживяхме всички около мен ме успокояваха,че с малчо всичко е е наред ,защото съм трябвало да бъда компенсирана за мъките си с Ваньо,но не...
Имаме увеличени бъбречни легенчета и сега ходим с него по невролози.Е по думите на доктора не било много страшно ,но и не е нещо нормално.Засега само ще го следим .Днес дадохме и стерилна урина да видим какво ще покаже.
Не знам при вас как е но ние не спим много през деня.Или по точно спим само в количката ,та  тези два дни  в къщи направо  :crazy eyes:Като за капак баткото ми е болен и само се моля да не го прехвърли и на малкия.
И след като се оплаках нека да кажа и нещо хубаво .Все още се кърмим ,въпреки,че за разлика от предния път сега направо се мъчим.Жорко изкара много дълга жълтеница почти два месеца и когато и да го сложех да яде той само спеше в резултат на което беше нон стоп на цица,което обаче не се харесваше на батко му.
Я да спирам,че май се олях и то само да се оплаквам.
Някой може ли да ми каже как да Ви открия във фейсбук,че съм пропуснала къде сте го писали ,а уж Ви чета редовно
Надявам се да мога по често да пиша и да ме приемете отново в редиците си  bouquet Heart Eyes
До скоро писане

# 91
Здравейте! Simple Smile

Моята бебка от няколко дни си повдига дупето, като се опира на крачета и гръб, все едно прави заден мост... И рита толкова бързо, все едно тича на място.
Дали всичко е наред?
Да не би да чувства някакъв дискомфорт? Храната определено й стига. Просто незнам...

# 92
Медулче, дано всички глави са в кондиция.  Hug
Сандра, ама как не сте ги купили тези книжки, я бързо да се поправите. Wink
Аманита, ето при нас долу-горе - кърмим се най-много 10 мин. (легнали), оригвам (не винаги вече), ако не заспи, сучейки (много рядко се случва), започва да ми се смее още със зърното в уста.. издържам го (пишка, ака, каквото му се прави), после си "говорим" малко на леглото и след това го оставям на активната гимнастика (в хола) или шезлонга (в кухнята) там се забавлява дълго сам, аз покрай него върша нещо, като подаде сигнали го издържам пак, а като му омръзне съвсем пак започвам да го занимавам (Юлиана също), оглеждаме се много в огледалото, пускам му песнички, разнасям го в слинга (но тук в апартамента по-рядко).. по някое време го слагам в количката на терасата да спи, ако му се спи много веднага заспива, ако не - го люшкам напред-назад, спи различно като продължителност... опитвам се след късното следобедно кърмене да не заспива до банята. Наистина е хубаво да умее да стои сам, ясно е защо..
Гале,  Hug .. и браво на порасналата Цвети!
milasara, и аз тук ежедневно употребявам бабата. Simple Smile А там в Младост и ние често ходим през зимата.
И аз се чудех какво става със Стрелчето, дано всичко около тях е наред! Praynig
Миме, да и аз ги поръчах моите около 20 см. Покажи ми и плетените, когато ти е удобно да сравним, аз като са готови моите също ще ти ги покажа. Честит фотоапарат! Точно такива най-прекрасни книги може да си направиш в Кравичката и да поръчаш доста изгодно, проучи и аз се надявам да го направя скоро. Чудя се как издържате на постоянно шоколадово изкушение! Еко градината звучи добре, но дано и на практика е така!
Cuckoo, много се смях, че са объркали на кого е бебето. Simple Smile Мен пък като бяхме на вилата едно момиченце на около 12-13 г. много си ме хареса и отказваше да повярва, че децата са мои и си ме наричаше како.. (не че държа на лельо, а и с госпожо трудно свиквам все още, хем и него не ми го казват често). Пишката не пипам. Много кофти това с портмонето, дано поне го подхвърлят за документите.
inedica, добре завърнала се! Пожелавам повече спокойни дни и нощи и почивки без чистене и готвене. Wink
Вили., сигурна съм, че на Илианка и е добре, само да е здравичка.
tan, Влади си лапа ръчичките, текат лиги, но колики няма и не е имал, така че според мен няма връзка, по-скоро се оглеждам вече за зъбки. Не повръща.
Жани007, мисля, че не трябва да се тревожиш, че рита интензивно, а за дъгата, Влади прави така като иска да го взема.
bon_toni, голямо гуш! Дано всичко е наред с бъбречетата! За спането - слагай го да спи и вкъщи в количката, на терасата, ако е възможно. Ето групичката във Фейсбук - http://www.facebook.com/profile.php?id=1047609586&ref=name#/ … 495128&ref=mf
*Вeси*, точно това си мислех тези дни, че мина почти година от като забременях и ми стана едно мило. Стискам ти много силно палци и ако някой вече не го е направил по-късно ще отида да пусна темичка, че да се престрашите! Simple Smile Около средата на октомври започва юлския термин (аз заченах на 11-12 октомври - термин 2 юли).

Всички болнички деца и майки да оздравяват бързо!

# 93
Аз да ви разкажа как Йоан вчера "издивя" и взе Дани за "мезе"  Laughing,понеже цял ден валя ужасно  Mr. Green

Когато за първи път обърнах Дани по корем,Йоан ме попита защо го правя и аз му казахче тя ще "плува".Снощи като я изкъпах,я оставих с батко й в детската и отидох в кухнята да й направя млякото.Връщайки се към детската още от коридора видях,че Йоан се е надвесил над Дани и си помислих,чи пак си я целува.Влизайки в детската,виждам как Йоан обръща Даниела по корем  Shockedа тя се кефи  Laughing.Попитах го какво се опитва да направи  Shocked,а той с най-невинните си физиономия и глас,ми отговаря:"Ами тя иска да плива,мамо" и почва да ми мига като "пърхаща пеперуда".Незнаех какво да му кажа на момента-позамълчах,поопулих се,че като видях невинната физиономия на Йоан и доволната муцунка на Дани,прихнах да се смея  Laughing
Преди това,пък,й слага на главата най-различни негови шапки-тя по принцип изобщо не ги понася,ама нали е за брат й,дори й беше интересно да я "тормозят" така  Laughing

# 94
# 95
  • Варна
Здравейте! Simple Smile

Моята бебка от няколко дни си повдига дупето, като се опира на крачета и гръб, все едно прави заден мост... И рита толкова бързо, все едно тича на място.
Дали всичко е наред?
Да не би да чувства някакъв дискомфорт? Храната определено й стига. Просто незнам...

Оооо, ние сме така от доста време. Най-вече като му спеням памперса. Аз реших, че знае вече какво следва и като го сложа на плота си вдига дупето за смяна на памперса...ха..ха...Най-новия ни номер е да се опитва да се набере да седне..не че успява, ама е много смешен. И вече иска да го държа изправен, но не на рамо, а така на крачета... Боже, как растат тия деца.
Така че Жани, моля, не си мисли нищо лошо  Hug Hug Hug

# 96
Привет   bouquet
Да се запиша и аз в новата темичка, мн е свежарска Simple Smile
Имахме страхотен уикенд, въпреки че понаваляваше....и сега е готино временцето, дано да се задържи колкото може повече така
Довечера сме на консултация и ваксина  Flutter
Мммм какво да споделя друго? Купихте ли вече баш зимни дрехи, аз само грейка взех и то отдавна (гигантска е  Mr. Green вътре ще сме като в спален чувал, но след няколко месеца може и да ок), а днес мъжа ми ме зарадва, че сам взел зимно яке и шапчица докато се  моткал в обедната си почивка  Heart Eyes
И нашата си яде мн ръцете, няма спасение, биберона е изплют веднагически  Crazy
Честити месечинки на бебчовците в днешния ден  Hug

# 97
Днес всеки втори отговор е за болни хора, пожелавам бързо оздравяване на всички   bouquet

# 98
Охххххх и при нас ваи ие мокро времето от три дни.Побъркахм се с Петя в къщи но няма начин.

От три дни пръскам Катя със разтвор за нослето и резултата дойде преди 5мин. - огромен ама огромен сопол.От нослето чак до брадичката стигаше.Дори я снимах ..      Laughing

Бон Тони, знам какво си преживяла за ходилцата на детенцетж -  аз съм се родила     така -ако искаш с някой да поговориш аз съм насреща.  Hug

Не съм спала като хората от известно време и съм много изморена и резултата  намаляла кърма- днес Катето суче и от двете гърди на хранене а по принцип й стигаше само от едната.

# 99
Сиси кажи моля те каква е тази кравичка, че и аз много съм се запалила да правя на бебка фотокниги.... Първата я поръчах от тук - 28 стр. с твърди корици и супер гланц излизат 51 лв.

# 100
  • Canada
Днес наистина всеки втори пост е с болни хора...
Бон Тони, дано занапред всичко да е ОК!  Praynig Много си преживяла наистина.
Сърничката, ние отдавна имаме зимни дрехи за бебчо - главно подаръци. Лошото е че май ще се окажат малки докато стане студено. Странното е че са за 3-6 мес. а пък сега са му горе-долу точни.. Crazy
Жани007, това което казваш ми се струва странно. Нико не прави нищо подобно, но щом и Симеон на Ваняес го прави явно си е нещо напълно нормално.
Мен пък нещо ме хвана параноята, че Нико не се движи достатъчно. В смисъл, че като слушам другите бебоци какво правят - нашия нищо не прави. Като го сложим по корем като цяло май го мързи да си повдига главичката. (иначе на рамо си я изправя) За мостове дума да не става. Още не си разглежда ръчичките и т.н.

# 101
Здравейте мамчета!!! Аз също пожелавам на болничките бързо да се оправят  Hug не си е работа това..... ooooh!
Имам няколко въпроса /моля да ме извините ако сте ги коментирали  Embarassed/......

Вие правите ли специални закалителни процедури освен въздушна баня?
Пълните ли коритото му с вода......защото ние все още го къпем обливайки го?

За тези по долу може да е рано, но сега имам време затова да питам....

Преглеждах как се приготвят пюрета, но не ми става ясно от рецептите така приготвеното количество за колко яденета е.....или с какво количество на ядене се започва в случай че детето одобри новата храна?
Кое точно хранене първоначално /сутрин, обяд, вечер/ заместваме?
Също може ли да захраним направо с пюре без да сме давали сокчета....?
Приготвени пюрета, сокчета нектари и пр. може ли да съхранявяме в хладилник за ден - два?
Вие с какви бихте започнали готови или домошно приготвени?
От готовите неща се предлагат и каши...с кое да започнем с тях ли, с пюре ли .... и с двете ли?

# 102
  • София
Здравейте момичета! Нали не сте ни забравили?!?
Ние с Йони се завърнахме най-после от дългата си ваканция в Бургас и вече ще сме по-активни в темите. Сега ще се връщам да чета,че имам доста да наваксвам!
Целувки и  Hug Hug Hug на всички!

# 103
  • София
Копирам си поста , за да не го пиша отново, за който не е видял назад в темата и иска да включа бебечето му в колажа

Направих папка в multiply.Много лесно се работи там.Влиза се в http://multiply.com/ Горе в дясно е sign in.Влизаме с mami072009 , паролата е същата като и за албума в снимка.бг.
Ще се постарая да направя колаж с бебенцата ни, ясно ми е , че едва ли ще се хареса на всички, но то е ясно хората сме различни  Но ще се постарая да бъде хубав колажа и да не прилича на другите 
При качване на снимка, натиснете edit  отдолу и надпишете името на бебето и ника ви тук във форума.Накрая излезте с logout от сайта.Ако някой не може да се ориентира или му е по-лесно да ми прати снимката на мейл-а: elenagledacheva@gmail.com . Колкото по-бързо пратите снимки - по-бързо ще направя колажа.И ако някой има малко време може да прати л.с. на хората които рядко влизат в темата, за да сложим колкото може повече бебенца.

# 104
Здравейте момичета! Нали не сте ни забравили?!?
Ние с Йони се завърнахме най-после от дългата си ваканция в Бургас и вече ще сме по-активни в темите. Сега ще се връщам да чета,че имам доста да наваксвам!
Целувки и  Hug Hug Hug на всички!

Еййй момиченце,не се обади да се видим Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт