Ваксини - Дискусия за вредата от тях (5)

• 40 943
  • 808
  •   1
Отговори
# 465
Нашето семейство, няма да се подложим на ваксините.

# 466
На мен ми е любопитно друго: защо голяма част от народа казва грип като грип; няма да слагам ваксина; не вярвам в ефективността и, не сега само срещу нашумелия свински грип, ами като цяло срещу грипа; вярват, че се спекулира и че е трик на фармацевтичните компании...Та защо не се съмняват и в останалите ваксини, защо така безрезервно вярват, че има полза от тях и стриктно имунизират децата си; защо не си кажат, примерно, шарка като шарка. Питала съм ваксиниращи и смислен отговор не съм получила.

# 467
Привет от мен и Настя на малко позабравените от мен съфорумци!
От доста време се каня да ви питам, някой знае ли дали може друг лекар (педиатър) да пише, че на Настя са сложени последните 2 ваксини (МПР и реПентаксим), вместо ЛЛ, тъй като последната отказа да го направи, щом няма да са реално сложени. Всъщност аз имам подаден отказ от тези 2 ваксини, но последно като ходихме на консултация разбрах, че просто си стои при тях и не е стигнал още до РИОКОЗ. След 10-ина дни пак ще ходим на консултация и ако имам възможност ще проверя пак за това. Нямах намерение да давам Настя на ясла, но нещата се очертават така, че е много вероятно да се наложи да започна работа веднага след като ми свърши майчинството, т.е. март-април догодина. Но сега като няма тия 2 ваксини и съм почти сигурна, че няма да я приемат.  Confused

# 468
Деси, малкия е на ясла от Септември и му липсват точно тези 2 ваксини. Проблеми не съм имала. Един ден ме питаха дали ще слагаме и аз се направих на ударена и казах, че ЛЛ нещо иска да ги забавим, но като ни викне ще ги сложим.  StopТе само казаха да занесем бележка като ги сложи.  Mr. Green Надявам се и за напред да нямаме проблеми.  Praynig
А както гледам дъщеря ти е по-малка от сина ми. Просто кажи, че сте решили малко да минат грипните епидемии примерно и тогава ще ги сложите. Но не казвай, че няма да ги слагаш  Peace

# 469
desi_sunshine, другия вариант е да намериш лекар, който е навит да ви напише ваксините и да преместиш детето при този лекар. Ако си харесваш педиатърката може да се уговориш с нея да водиш детето при нея, когато имаш нужда и малко по-късно ако държиш отново да се прехвърлиш при нея. Може да кажеш на сегашната, че страшно държиш на нея и хич не ти се иска да се местиш при друг доктор заради тези две ваксини.... един вид да я разчустваш.
Отвратително е с този зор - все трябва да лъжем и да сме натръни  Sick 
Дай боже с петицията да се получат нещата и да имаме възможността да сме честни  Praynig

# 470
  • в матрицата
Тия хора в София са полудели, вчера където и да отида все хора с маски  Shocked, все едно съм в болница, в магазина продавачките с маски, по улиците хора с маски, това никога не е било Shocked, сигурно , ако и раздават безплатни ваксини, всичките тия хора ще се набодат " за по-сигурно".... направо съм много възмутена , как може хората да са толкова........................ плиткоумни!!!

# 471
Пентаксим кога става задължителна ваксина?
И защо да не приемат детето в ДЯ или ДГ без тази ваксина, ако е в заварено положение?

# 472
Пентаксим кога става задължителна ваксина?
И защо да не приемат детето в ДЯ или ДГ без тази ваксина, ако е в заварено положение?

Пентаксим не е задължителна ваксина, но може да се използва вместо задължителните. Т.е. по нормативна база единственият официален избор, който имаш е между различни ваксни (за някои, като Пентаксим трябва лично да платиш, не се поемат от ЗК).
Такова нещо като заварено положение с ваксините няма. Има обаче случаи, в които детето е отложено за дадена ваксина или пък освободено от нея от комисия. В тези случаи проблем със записването в ясла няма. За ДГ пък изобщо не се искат поставени ваксини, а само информация за ваксинационния статус.

# 473
Meg! интересно е,да!Хем нямат правилна информация,хем се мъ4ат да изглеждат достоверни. Laughing
Clairette,тези маски са безсмислени.Тук в едно медицинско списание 4етох за видовете такива,фирмите производителки,но накрая казват,4е те не са предпазна мярка.Нямат данни за полезноста им.Много хора се успокояват,като носят маска при епидемии,други напролет,заради алергиите си,но това е пове4е самозалъгване.
me4ta22 и на мен ми направи впе4атление това,4е се използват такива препарати,а какво е заболяването не е доказано.Даже казаха,4е на онази жена са й давали до момента 12(ако не се лъжа)антивирусни препарата. Crazy
nenaatoa-"масова психоза",ами нали това бе целта,е постигнаха я.При толкова 4ерни хроники,които изливат медиите непрекъснато и здрав да си,ще те разболеят.Вси4ко става в главата,знае се и то4но там атакуват.

# 474
И най-удобното е,че в момента така или иначе е прословутият 'сезон' на всякаквите респираторни заболявания.Всеки,който започне да киха,почва да се панира да не е хванал свински грип...условията за лесно паникьосване са налице.Уплашеното стадо повлича дори и по-мислещите със себе си.
Аз като гледам,реална психоза няма.Някои медии я създадоха изкуствено и скоро може и да има Confused

# 475
На мен ми е любопитно друго: защо голяма част от народа казва грип като грип; няма да слагам ваксина; не вярвам в ефективността и, не сега само срещу нашумелия свински грип, ами като цяло срещу грипа; вярват, че се спекулира и че е трик на фармацевтичните компании...Та защо не се съмняват и в останалите ваксини, защо така безрезервно вярват, че има полза от тях и стриктно имунизират децата си; защо не си кажат, примерно, шарка като шарка. Питала съм ваксиниращи и смислен отговор не съм получила.
Хора, страх ме хваща като ви чета, сигурно затова вече рядко го правя.  Blush  Всъщност просто вече съм си решила да не ваксинирам Настя и затова престанах да се чудя и питам. А това, което Вери казва, абсолютно съм го забелязала и аз. Дори наскоро питах леля ми същото. Тя живее в Германия. Притесни се като и казах, че Настя няма всички ваксини и как ще я вземат на ясла. Тя като чу се угрижи защо не съм и ги сложила. Почнах аз да обяснявам, тя се съгласи за спекулациите със свинския грип, но категорично не можеше да приеме, че напразно е ваксинирала детето си с другите ваксини. Мисля, че истината е доста тежка, затова трудно поносима и съвсем типично по човешки, мозъкът я игнорира, без дори да се замисли дали е така или не, всъщност точно от страх, че може да е вярно, не си прави труда да се замисли, защото предпочита да не е вярно - все пак и двете вероятности му се струват възможни, докато човек не се запознае в детайли с нещата.

# 476
Мда, новините са страшни-маските са изкупени от аптеките, продават ги и в супермаркетите вече  ooooh!. В същото време маските трябвало да се сменят през 3 часа. Та в тоя поток от новини чух и нещо много хубаво-на много места се спират детските и женските консултации. Ако стане и в София, няма да ходим на лекар за профилактичните прегледи и да слушаме намеци за ваксините Grinning.
Въпроса с детската ясла много ме вълнува-значи все пак има дете без ваксини, прието в ясла. Чудя се дали бихме намерили частна ясла, която да си затвори очите пред това, че сме без ваксини. Не знам как да си планирам времето-дали да се настройвам, че ще гледам дете до 2 или до 3 години.
Все още не сме подписали отказ, а се измъкваме (точно заради въпроса с яслата) Embarassed. Лекарката каза, че можела да ни отпише, но това май не е възможно на практика  newsm78.

# 477
easy, аз също мн се притеснявах как ще стане номера без ваксини, но ето , че нямахме никакъв проблем. Аз буквално на шега и по точно за да видя какво ще кажат като няма ваксини го записах на ясла. Щях да започвам работа, но така и нестана и сега все още съм си вкъщи. Да, обаче малкия е влюбен в яслата и за това реших да ходи. Пък, ако някой ден ми направят проблем за ваксините ще си го гледам и това е. Иначе неговите и двете г-жи са младички и мн готини и си мисля, че ако беше в другата група, където са 2 доста възрастни нямаше да го вземат. Исках да ти кажа да не се притесняваш и да не го мислиш толкова. Като му дойде времето каквото стане.  Peace

# 478
  • Бургас
Мда, новините са страшни-маските са изкупени от аптеките, продават ги и в супермаркетите вече  ooooh!. В същото време маските трябвало да се сменят през 3 часа.
Лятото, като гледах по телевизията панираните японци с маските, си мислех, че голям бизнес може да се направи в БГ есента, като "дойде" при нас "свинския грип". Защо ли не се възползвах Crossing Arms ooooh!

# 479
  • на плажа
ОФФ
 Кате, радвам се да те видя и тук( и най-вече най-вече се радвам на сладката муцка на Ксюшката  Heart Eyes).

Общи условия

Активация на акаунт