Как излекувахме зъбите на детето без зъболекар и лекарства

  • 82 062
  • 523
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 167
Благодаря, колко интересно  Simple Smile, брашното само си ги произвежда животинките  Grinning, а тази мая по магазините как я правят, че става вредна, няма ли никаква фирма, която да продава някаква истинска  закваска?  Blush

Нещо, обаче, ми направи впечатление в статията за маята, погледнах я току що отново. Тя е написана в смисъл, че само в бг маята е такава и дори коментарите са за престъпление срещу българския народ.
Хлябът, който се продава у нас, е смъртоносно опасен. Това означава, че не по принцип маята е отровна, а тази, която се използва у нас е такава.

Последна редакция: сб, 10 апр 2010, 00:31 от mom

# 271
  • Мнения: 5 714
Не е само за България.
Така е като се взимат само отделни изречения от друга статия. По принцип оригиналът е руски, който по-късно се преведе. 

# 272
  • Мнения: 20 049
Аз купувам от известно време хляб само със закваска без мая, но дали индустриалната закваска е като натуралната и дали се спазва технологията?
Вери, статията от вашия сайт ли е?

# 273
  • Мнения: 5 714
Солей, не писах по-рано, защото исках да проверя някои неща.
И да, сега смело мога да заявя, че статията е от нашия сайт.
Няма значение, нека се разпространява информацията, но да се постъпва коректно.
Къде беше въпросният диетолог преди месеци, когато разисквахме термофилните дрожди във веганската тема? Нямаше никаква информация на български в нета. Беше споменато само във форума Жив дом много бегло. И беше дадена руската статия. Така на готово всеки може. Оше повече да се прави на интересен.

# 274
  • Мнения: 167
Бихте ли написали съвсем накратко какъв точно е ефектът на маята върху тялото, доколко вреди...

# 275
  • Мнения: 6
Вери, на вашия сайт сте дали линк към оригиналната статия на руски. Доколкото разбирам, статията е публикувана във вестник ''Родова Земя'' , 22.09.2006г, написана е от някой си Алексей Евдокимов. В Интернет страницата на вестника гледах архива от 2006г, там такава статия не открих.

# 276
  • Мнения: 20 049
Вери, наистина не е коректно така, без да се посочва източника.
А намирала ли си други чужди статии, освен на руски, за вредата от маята?
Аз бях търсила преди време, но освен някакво много бегло инфо на френски, нищо друго не открих.
Затова все още ми е малко спорно това за маята.
А за индустриалната закваска знаеш ли  нещо повече? Вече и за нея имам съмнения, но пък да правя хляб вкъщи е много трудоемко.
Не знам остана ли вече нещо, което се произвежда, читаво. Наскоро прочетох за вредата изкуствената ванилия и спрях да я ползвам ooooh!.

# 277
  • Мнения: 6
Статията е от същия вестник, открих я в броя от Май месец: http://zeninasvet.ru/pdf/2-019.pdf. Само че там е посочен съвсем друг източник, ето този: http://building.softella.com/
А оттук вече съвсем попадаме в Зоната на здрача, защото текстът идва от мъжкия манастир Свети Никола Шартомски (ако правилно си го превеждам от руски) и пак не става ясно какъв е източника.
Не беше трудно да се свържа през Skype с редакцията на вестника, трябваше им близо половин час, за да ми кажат, че всъщност този Евдокимов Алексей не бил автора, а оформил информацията във вид на статия и я изпратил в редакцията...нещо не ми се навързват нещата изобщо.
Направих си целия този труд, защото когато става дума за такива важни неща е важно откъде идва информацията, не е ли така!

# 278
  • Мнения: 5 714
Солей, само на руски в нета бяхме намерили инфо. Щеше да се превежда, но все още чака.
За индустриалната закваска нищо не знам. Ние правим хляб изключително рядко. Тогава ползваме хлябна сода.

Dulzz, в статията си пише на кого е изследването. Мисля, че това е много по-важно. Няколко месеца по-късно я намирам в поне 10 руски форума, което нищо не значи.

Раскрыты механизмы негативного воздействия дрожжей на организм. Об этом пишут французский профессор Этьен Вольф, академик Ф.Г. Углов, 13.11. Искаков. П.П. Дубинин (Проблемы статистики и экономического моделирования. Труды ММНХа им. Плеханова), Розини Джанфранко ("Наличие убивающей особенности дрожжей". Канадский журнал микробиологии", 1983г.. т,29. № 10. с. 1462), Г.Басси и Д.А.Шерман (Убивающий фактор, Биохимия, Биофизика, 1973г., № 298, с.868-879), С.А.Коновалов ("Биохимия дрожжей", 1962, М., Пищепромиздат, стр. 13-14), собкор "Известий" Л. Володин, (Париж, 27 февраля по телефону, опубликовано 28 февраля с. 4), Рубин Б.А. (Брожение, БМЭ, т. 3, 1976, с. 383-384), В.М. Дильман ("Четыре модели медицины", Л., Медицина, 1987. стр. 40-42, 214-215), Мэрилин Даймонд, Дональд Шнслл, (США "Кислотно-щелочной баланс"), В. Михайлов, Л. Трушкина ("Еда дело серьезное" М., «Молодая гвардия», 1988г., стр. 5-7). Библиографию на эту тему можно продолжать, но лучше мы посмотрим, что такое термофильные дрожжи сахаромицеты и какую роль они играют в снижении здоровья тех, кто употребляет в пищу продукты питания, приготовленные с их применением.

# 279
  • Мнения: 471
Малахов във всичките си книги пише за маята, като казва само, че разваля микрофлората, без повече подробности. Гайдурков по същия начин. Аз отдавна съм го приела за вярно без да търся под вола теле. Някак си инстинктивно усещам вредните продукти, без да се уповавам на изследвания и доказателства. Мисля, че така е с всички, които искат да "видят".

# 280
  • Мнения: 167
Малахов във всичките си книги пише за маята, като казва само, че разваля микрофлората, без повече подробности. Гайдурков по същия начин. Аз отдавна съм го приела за вярно без да търся под вола теле. Някак си инстинктивно усещам вредните продукти, без да се уповавам на изследвания и доказателства. Мисля, че така е с всички, които искат да "видят".

Така е с всички, които искат да видят каквото искат да видят. Останалите се стремят към обективната истина, което означава факти, потвърдени от различни източници. Тук не говорим за духовни истини, които се виждат с духовните очи, а за напълно доказуеми такива.
А и не говорим за някой рядък продукт, който с него и без него. Става въпрос за вероятно най-употребявания продукт в света - хляба на хората и неговото приготвяне. Факт е, че хората са доста пострадали от отхвърляне на важни храни, които в последствие ( след 50 год., например) се е оказвало, че не е трябвало да отхвърлят и напразно са се ограничавали! Идва днес някой и казва не яжте, идва утре друг и казва яжте! Аз лично смятам, че за да е категорична информацията, трябва да има поне от 2 или 3 независими източника потвърждение и то достоверни източници. Хубаво е също така да бъдат от различни "школи" по възможност и да не са взаимно повлияни!

# 281
  • Мнения: 5 860
и аз съм чувала за вредността на хлебните дрожди,но нали минават Т обработка,не измират ли?

# 282
  • Русе
  • Мнения: 12 278
  По повод Малахов. Той използва доста квас и продукни, които ферментират естетствено.
Каква е разликата с маята. Не са ли все дрожди, някакви бактерии

# 283
  • Мнения: 5 714
По-горе има източници. Който иска да се рови. Това не са школи, а професори, микробиолози и т.н. Навремето хляба се е правил с квас. Аз лично не се чуваствам вече добре, когато ми се случи да хапна хляб с мая. Мая, не квас.
Има разлика между квас и другата мая. Термофилните дрожди не измират така лесно.

# 284
  • Мнения: 6
Материалът е на професор Владимир Жданов, оттук можете да свалите видео-лекция по темата: http://www.dxarma.ru/2007/12/15/hleb-nash-nasuschnyy.html

Тук пък http://ru.wikipedia.org/wiki/Жданов,_Владимир_Георгиевич  има всичко - биография, тематика на лекциите, за, против и всякакви външни линкове. Всеки да чете и да преценява да яде ли хляб или не.
Аз лично отивам да си отворя една бира. Наздраве!  beer
 

Общи условия

Активация на акаунт