Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява лененото семе и как се консумира?
Какви са проблемите с продажбата на нездравословни храни в близост до училища и как може да се реши този проблем?
Какви са рисковете от консумацията на ленено семе и какви са алтернативите за неговата консумация, както и как могат да бъдат избегнати?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява лененото семе и как се консумира?
-
Какви са проблемите с продажбата на нездравословни храни в близост до училища и как може да се реши този проблем?
Проблемът с продажбата на нездравословни храни в близост до училища включва липса на контрол и предприемане на мерки от страна на училищни власти и контролни органи. Решението може да включва забрана за продажба на нездравословни храни в близост до училища и по-строг контрол върху предлаганите продукти.
-
Какви са рисковете от консумацията на ленено семе и какви са алтернативите за неговата консумация, както и как могат да бъдат избегнати?
Лененото семе съдържа циангениди, които могат да бъдат токсични при натрупване. Алтернативите за консумация включват смилане на семената, консумиране на ленно брашно или получаване на омега-3 от други източници като рибено масло. Рисковете от консумация на ленено семе включват токсичност при кумулация на циангениди. За избягване на риска се препоръчва консумация на смляно ленено семе, ленено брашно или прием на омега-3 от други източници като рибено масло.
-
Как мога да направя преса за олио и какви са основните компоненти?
-
Каква е ролята на активатора (ленено масло) във връзката с калция и зъбите?
Освен това, включвайки фурната на 200 градуса, това не означава, че продуктите достигат тази температура. Те стават готови много преди това. Просто процесът на изпичане почва още много под 100 градуса. По тази причина се вкарва термометър в храната.(специален) За всяка храна има температура, достигне ли я, значи е готова. А тези 220 ги достига ламарината във фурната...
) ми се струва, че в олиото от черен дроб на треска (което е и в месната диета на Уестън Прайс) има повече полезни съставки, за мозъка и т.н. Аз лично имам и перлички, но ги пия от дъжд на вятър. 

Салатата, която Людмил описваше, обаче звучеше много добре - поници люцерна, маслини, бадеми, козе сирене, олио и лимонов сок. 
Утре на зъболекар. Избрала съм добър. Нещо ще ме посъветвате ли. 
