Защо хората се страхуват от осиновяването?

• 16 604
  • 391
  •   1
Отговори
# 210
А какво се очакваше да произведе - готова продукция???

Simple Smile Една сюрия майки да се юрнат към отделите "Закрила на детето" да подават молби за кандидат-осиновители Simple Smile

# 211
  • София
Съгласна съм със Северина.
Темата беше глупаво формулирана от самото начало с неясно поставени въпроси, които можеха да доведат до още по-тежки отговори и според мен авторката просто искаше да блесне с оригиналност. Пък тя и авторката нещо зачезна...

# 212
  • София
Simple Smile Една сюрия майки да се юрнат към отделите "Закрила на детето" да подават молби за кандидат-осиновители Simple Smile
Не бе, една сюрия майки да се пренесат от Проблемното в Осиновители  Mr. Green

# 213
Аз изобщо не разбирам какво всички, мине не мине време, започват да си чешат езиците с това осиновяване. Авторката изобщо има ли позиция или няма или просто се чуди с какво да си запълва времето и да си разнообразява закърнелия от памперси и млека мозък, да прави нещо различно от висене по  градинките.

Тези деца в домовете чакат не само осиновители, чакат и приемни родители и дали някой ще вземе подобно решение си е лично негов избор.

# 214
"Ако не можех да имам деца,бих опитала всички възможни медицински процедури,за да се сдобия със свое дете.Не бих искала да осиновявам.Някой спомена нещо за инстинкт за продължение на рода.Правилно.А и ...не знам...детето ще е чуждо...Не знам...Не мога да го обясня точно.Какъв е смисъла на осиновяването?Да гледаш дете?Да задоволиш нуждата да се грижиш?Важното се губи-връзката между майка и дете.Кръвта си е кръв .Гените са си гени.Добри,или лоши,твои са.Поне част от тях.На този етап от живота си мисля така.

И не,не бих осиновила циганче.Никога!Сори,не съм ССФ,върл идеалист,толерантен към всичко и всички."

Понеже съм пропуснала това мнение и понеже то е "изключително", особено в подчертаната му част, моля всички да му обърнат внимание. Тук се търси отговор на основния въпрос "Какъв е смисъла от осиновяването?" Отговора "да гледаш дете и да задоволиш нуждата да се грижиш" са поставени под въпрос. А ИМА ЛИ НЕЩО ПО-ЧОВЕШКО ОТ ТОВА ДА СЕ ГРИЖИШ ЗА НЯКОЙ, КОЙТО ИМА НУЖДА ОТ ТЕБ? Ако основната мотивация за  майчинството е просто продължаване на рода, не ми се мисли какви майки ще сме.
Другото гениално прозрение е, че се губи връзката майка-дете. Е, на това вече не можах да устоя!!!!!!!! Авторката иска да ми каже, че моето дете не е мое и аз не съм му майка и нямаме никаква връзка и важното ни се е загубило, щото нямаме обща кръв. ТОВА Е СВЕТОВНА НЕДОМИСЛИЦА, ДА НЕ КАЖА ГЛУПОСТ, ЗАЩОТО ПРЕДИ МАЛКО ПРИЗОВАВАХ ДА СЕ ПРОЯВЯВА ТАКТ!

И последно, аз защото съм АБСОЛЮТЕН МАТЕРИАЛИСТ И СЪМ НАПЪЛНО НЕТОЛЕРАНТНА КЪМ ОКОЛНИТЕ си имам едно прекрасно леко мургаво същество.
И ми е много жалко, че много от хората не се и опитват да разберат и помислят по темата, да получат повече достоверна информация, а не да повтарят "градски легенди", чули, недочули.
Съжалявам за тона и се извинявам, ако съм обидила някой. Ето докъде води безграничната откровеност - до това някой абсолютно непознат да започне да ми обяснява за смисъла на осиновяването и за това, че между мен и дъщеря ми няма никаква връзка.

# 215
Един от големите проблеми е че много лично себеотнасяме мнението на Х потребител, който можем в живота си да не видим...
Какво значение има за вас, че някой напълно непознат мисли, че при осиновяването се губи връзката майка-дете?

Ами, хубаво, така мисли жената .... какво лошо има.... тя не осиновява нали?

Темата е от какво се страхуват хората, които не осиновяват дете ... аз се намесих защото
1. съм на всяко гърне мерудия  Wink
2. исках да споделя било ли ме е страх преди да осиновя, страх ли ме е сега и от какво...

Смисъла на осиновяването като обществено явление е очевиден...

Личния смисъл е нещо съвсем различно. Моят личен смисъл беше - просто исках да имам дете. Толкоз. Нито съм разсъждавала, нито съм дълбала, нито съм се тръшкала и мятала в дилеми.

# 216
Фуси, въпроса е принципен, да му се не види, не личен. На мен лично не ми пука, по казаното от тази жена, която именно няма да осиновява съдържа НЕИСТИНИ. И аз се чувствам длъжна да заявя, че това са неистини.

Когато някой човек е направил своето заключение по даден въпрос въз основата на действителти факти и действителна информация, то пак ще е субективно, но поне няма да е НЕИСТИНА. Така, че не мога да приема обяснението - тя просто така си мисли.

# 217
  • Вън от пространство и време
Фуси, може и да не ги срещнем, ама тази жена дето пише, че осиновените деца на практика нямат родители може да е бъдеща учителка на детето ми, знам ли. И да започне да му ги плещи тези си откровения в най-подходящата възраст.

А иначе кой каквито и лични причини има да не стане осиновител ги приемам.

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 14:28 от Gankata

# 218
Какво значи "неистина"?Това е моето мнение .Аз смятам така.И не съм се затръшкала някой да сподели моето мнение,да го придобие като свое.
Но...
Става ми и тъжно,и смешно,когато незапознати хора почнат да се изказват изключително категорично за лични подробности от живота на напълно непознат за тях човек.

Преди да родя детето си съществуваха обстоятелства,които ме изправиха пред ужасната за една жена мисъл-да нямам деца.Без подробности.Та,мисълта за осиновяване и въпросите "дали?","как?"какво ще стане,ако?"и всички емоции,съпъстващи тези мисли и питанки изобщо не са ми били чужди.

# 219
.

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 02:44 от matakosmata

# 220
Катина, далеч съм от мисълта да коментирам твоите емоции и мисли. Не зная, а не и моя работа, дали си се запознала по-подробно с осиновяването или само хипотетично си ръзсъждавала.

Но...ти не може да знаеш дали има и ако има каква е една връзка между майката и нейното осиновено дете, именно защото нямаш такова. Да твърдиш обратното е неистина.

Проявя да изключително лош вкус ще е да обяснявам на раждаща жена да не преиграва, щото не боли чак толкова по простата причина, че нигока не съм раждала. Надявам се сега да ме разбереш. 

Мата, подкрепям те!

# 221
Аз разбирам отлично.Но ти разбираш ли ,че аз изказвам мнение,за което не твърдя,че е правилно/чистата истина/една от заповедите на Господа,дадени на Моисей??

# 222
А какво се очакваше да произведе - готова продукция???

и жени, мъже, дядовци и баби.  и кучето на съседа. и да даряват. амаха. всички да си направят една самокритика и да станем братя.
да живее международната и българосъветската дружба.
пея  марсилезата и химна на СССР

# 223
От няколко дни чета,чета тук и започвам да позеленявам.Мислех да не пиша,но нерва не издържа.
Темата е зададена абсурдно обобщаващо,което ме накара да се почувствам "не човек",защото не ме е било страх от осиновяването.Иначе четивото е полезно - поне знам какво си мислят някои от хората около нас и от какво ще защитавам в бъдеще моето осиновено дете!

# 224
китана, предлагам ти да се вгълбиш в основното препрочитане на номер 3 от десетте Божи заповеди. Wink

1. Аз съм Господ, Бог твой; да нямаш други богове освен Мен.

2. Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята, не им се кланяй и не им служи.

3. Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог.

4. Помни съботния ден*, за да го светиш; шест дена работи и върши в тях всичките си работи, а седмия ден е събота на Господа, твоя Бог.

5. Почитай баща си и майка си, за да ти бъде добре и за да живееш дълго на земята.

6. Не убивай.

7. Не прелюбодействай.

8. Не кради.

9. Не лъжесвидетелствай против ближния си.

10. Не пожелавай дома на ближния си; не пожелавай жената на ближния си; нито нивата му; нито роба му; нито робинята му; ни вола му; ни осела му; нито някакъв негов имот - нищо, което е на ближния ти.

Общи условия

Активация на акаунт