Кукър!!! Вече всеки знае какво е това!

  • 133 061
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Благодаря за бързия отговор. И аз около 40 минути варих, също на 2 разделени кочани. Hug

# 586
  • Мнения: 0
Скъпи мами, имам малко странен въпрос, но не ми се смейте Embarassed

Когато готвите на кукъра мирише ли на манджи?

Веднага обосновавам въпроса си, за да не ме помислите за луда Simple Smile Понеже с половинката 6 месеца сме вкъщи и 6 не сме, когато не сме живеем в общежитие с още 60 човека в малки стаички и миниатюрни тераски, където се простира... Сами разбирате защо всякакви миризми трябва да бъдат избегнати. И понеже въпроса с храната от работа е Sick трябва да си готвим нещо. Миналата година бяхме с парти грил само и ни втръснаха принцесите и кренвиршите...
Големият въпрос сега е Уред за готвене на пара или Слоу кукър?
От вас очаквам насоки за избора! Благодаря ви предварително!  bouquet

# 587
  • Paris, France
  • Мнения: 17 396
qcka, мирише, да. И от уреда за готвене на пара, и от оризоварката, и от мултиварката излиза пара и миризма. То и от машината за хляб излиза миризма. Във вашия случай мултиварка е най-доброто, което може да купите. Понеже се изключват сами са от малкото уреди, които са разрешени за употреба в общежития и хотели. Ще може да ядете и готвено и ориз и на пара. Уредът за готвене на пара писва. Единственото неудобство на оризоварката е ако ядете редовно манджа в сос със ориз или кускус или друго вариво, защото няма как и двете да ги приготвите в мултиварката едновременно. Всъщност може на пара, но не става добре. Мултиварката, поради това, че съдът е с голям диаметър, не прави хубав рохкав ориз в малки количества за свикналите на индийски тип ориз а вие сте двама. Прави много хубави бобови манджи - леща, боб, нахут и ги прави бързо. Даже е възможно като в уред за бавно готвене да се направи - вари се 10 минути на бърз огън и после на затоплено 10-12 часа.

Не зная къде сте и какъв ти е бюджета, но тук по китайските магазини има мултиварки, които готвят и на пара, но не правят хляб за 25-30 евра. Ако искаш и хляб да меси и пече си вземи Унолд, много са добри, но са поне 80 евра. Ако ще правиш и мляко и сирене, чета, че Лагранж имат такъв модел и хората са много доволни от качеството на млякото и сиренето. Лагранж са добри в апаратите за мляко и сирене. Този уред ми прилича на уреда на Унолд. Виж тук, има и видео:

http://www.kookit.com/ustensiles-cuisine/electromenager/yaourtie … e-5-en-1-lagrange

В посочения сайт е много скъпа, но в магазин до нас редовно има намаление при което излиза 80-90 евра. Ето тук:

http://www.grosbill.com/4-lagrange_479001_appareil_5_fonctions_p … e-_machine_a_pain

Някой има ли този уред и доволен ли е от сиренето?

Бедствие, не съм виждала индукционните им плотове. Никъде не мога да намеря упътването на подобие на кукъра на Мираета. Намерих упътването за евтинийката със стърчащите уши, която Мираета не препоръчва  Mr. Green. Ето, да се ориентираш:

http://www.spring.ch/media/133.pdf

Съгласна съм, че новите им продукти са в пъти по добри и че скъпите са изработени от по-добри материали, но и тази, простичката оризоварка, не е лоша и е добре изработена. Тя струва, както Мираета сподели, около 35-45 евра, но е много добре направена. По-нов (но не най-новия) модел е този:

http://www.spring.ch/index.php?p=5&id=7&gid=72

Много ми харесва изработката на капаците им и имам чувството, че пропускат по-малко пара и миризма от Деликука, Шеф&Гоу, Кюизьор дю шеф и кучите марки, които съм виждала. В един консуматорски тест бяха излязли на първо място по разход на ток, тоест, най-малко ток харчат, най-икономични.

# 588
  • Мнения: 0
Благодаря за бързия отговор, Nevena Virolan Hug
Аз тъкмо се прибирам и ще чета пак и за двата уреда, но сякаш повече клоня към кукъра. Предстои ни ремонт на кухнята вкъщи през октомври и ми се иска да си вземем уред, който да ползваме постоянно, но и да ни влиза в употреба и като не сме си у дома.
За бюджета - ами аз не смятам да купуваме най-евтиното, защото е най-евтино, но пък няма и да хвърлим 11 хиляди долара Laughing 
Сега пак да питам (и пак моля да не ми се смеете) дали миризмата е толкова силна, както например като пържиш на тиган? Всмисъл... има аспирация в банята и смятаме там да готвим, дали там ще се отмирисва бързо?
Пак много съжалявам, че такива глупости ви питам и сигурно изглеждаме като абсолютни клошари Mr. Green но все пак разчитам на вас защото знам, че няма да ме подведете  bouquet Peace
Отново мерси!

# 589
  • Paris, France
  • Мнения: 17 396
Не, не е чак толкова силна миризмата а и зависи какво пържиш. Кукърът не пържи добре, не знам и аз защо. По някое време температурата пада. Големи парчета риба, които трябва, дето се вика, само кора да хванат, не стават както в тиган. А и дъното е с малка площ. Аз не бих готвила в баня без прозорец.По-добре е на отворен прозорец в стаята.

# 590
  • Мнения: 0
Да, аз също бих предпочела да готвя така, но ме притеснява да не осмърдяваме нашите дрехи и униформи и на колегите дрехите и униформите така... newsm78 ooooh!
Като цяло мисля, че няма толкова много да се налага да пържим, по-скоро ще се действа на затворен капак май... Crazy
П.П. Половинката започна да ми се връзва на акъла Mr. Green

# 591
  • Мнения: 2 214
Да, аз също бих предпочела да готвя така, но ме притеснява да не осмърдяваме нашите дрехи и униформи и на колегите дрехите и униформите така... newsm78 ooooh!
Като цяло мисля, че няма толкова много да се налага да пържим, по-скоро ще се действа на затворен капак май... Crazy
П.П. Половинката започна да ми се връзва на акъла Mr. Green
Кукъра наистина е добро решение за теб.
Майка със съпруга си ходят да работят в Москва(нелегално) живят понякога в ужасни условия, с помоща на кукъра поне се хранят добре.
Последно живяха в Чехия в едно общежитие къде забранено да ползват ел. уреди, готвили са на прозореца в стаята, никой не разбра и дрехите им са добре.
По повод това което казва невена за соса че няма да може да ядете сос със ориз например, с ориз да ама със спагети например може, аз просто слагам повече вода шунка, добавям топено сирене и подправки понякога и сушени гъби и става спагети карбонара или пък кайма повече вода от колкото трябват за спагетите, малко домати на кубчета босилек и и става балонезе или поне подобно:)

# 592
  • Мнения: 0
Много, много, много ви благодаря за отзивите Hug
Определено това е нашият уред! Ние може би ще го поръчаме към началото на април (ако имаме късмет, може и по скоро - дано Praynig), но със сигурност слънцето като заминава в средата на април трябва да има на какво да си сготви, че в Синеморец има само едно място, където може да се хапне по това време и там 3 принцески (обикновенни филийки хляб) с кайма струват 5 лв. #Crazy

Сега се връщам да дочета, че тъкмо преди малко Джемма си получи нейната машинка Laughing
Благодаря ви отново, дами, и ще ви следя и ще споделям!  bouquet

# 593
  • Мнения: 2 214
Цитат
Сега се връщам да дочета, че тъкмо преди малко Джемма си получи нейната машинка 
Благодаря ви отново, дами, и ще ви следя и ще споделям!  bouquet
Нашата Джемма?
Каква бързо да си казва.

# 594
  • Мнения: X
Цитат
Сега се връщам да дочета, че тъкмо преди малко Джемма си получи нейната машинка 
Благодаря ви отново, дами, и ще ви следя и ще споделям!  bouquet
Нашата Джемма?
Каква бързо да си казва.


Май до там е стигнала в четенето, т.е. когато Джема си е получавала кукъра Joy

# 595
  • Мнения: 0
Да, да... аз малко от вратата за краката я подкарах Embarassed извинявам се за което.
Иначе като дочета ще се се метна сериозно да разуча пазара. Като цяло вкъщи пазаруваме доста от английския ибей, но пък от Англия по-евтина доставка от 26 паудна за нещо над 2 кг. няма ooooh! което си е доста неизгодно, дори и с посредник цената е почти такава (+/- 15ина лева). Та ще гледам за какво става дума и ще търся кое, накъде и какво. Whistling

# 596
  • Мнения: 2 214
Цитат
Сега се връщам да дочета, че тъкмо преди малко Джемма си получи нейната машинка 
Благодаря ви отново, дами, и ще ви следя и ще споделям!  bouquet
Нашата Джемма?
Каква бързо да си казва.


Май до там е стигнала в четенето, т.е. когато Джема си е получавала кукъра Joy
Ха ха аз мислих че Джемма си е купила нов кукър, което няма да ме изненада де Laughing

# 597
  • Мнения: 0
Мили дами, чудех се дали тук или в темата с рецептите да сложа тези книжки, но в крайна сметка ако решите, че са неуместни, преместете ги там:

http://www.bgshare.com/470605/PillsburySlowCookerRecipes.pdf

http://www.bgshare.com/470606/Slow Cooker Recipes.pdf

http://www.bgshare.com/470607/Zojirushi 40 simple recipes.pdf

http://www.bgshare.com/470610/Casseroles and Slow Cooker Meals.pdf

Книжките са на английски, в 3та има и инструкции към машинката (дано е в помощ на който има или си вземе такава), а и гледах, че търсите рецепти за слоу кукинг Simple Smile
Иначе продължавам да ровя, ако намеря нещо още, ще го сложа пак в този пост Heart Eyes

Последна редакция: чт, 03 мар 2011, 13:18 от qcka

# 598
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Ааа, вие какво искате- да ме изгонят от нас ли? hahaha Къде ще му излезе края,ако всяка година сменям уредите. Joy
Засега Морфи-то си ми върши чудесна работа. преди малко ми свари една манджа с ориз, кайма и тиквички, която иначе правех като мусака на фурната. Но сега -калпазанската всичко в кукъра, като стана готово излях застройката и разбърках, не да стане като кора, а като застройка на супа и с черпака сипвам. М-мм ,чудно. Grinning 

# 599
  • София
  • Мнения: 2 708
Тези дни и аз ще си поръчам кукър, спряла съм се на Sanyo 10 чаши, но малко ме притеснява транформатора, тъй като машината е 910 волта, а това си е за по - мощен трансформатор според спецификациите (може и по друг начин да се казва Simple Smile )...  г-жа Стихийно бедствие ще може ли да споделиш с обикновен трансформатор ли си и имала ли си проблеми до сега с него (отложен старт + дълго работене на машината ...).
Вече чета рецепти и си мисля кои да направя най - напред Simple Smile Скоро и аз ще съм във вашия клуб  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт