За добрата козметика - 3

• 102 711
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Здравейте,

Имам малко спешен въпрос за 1 измиващ продукт на НОВИДЕРМ за чувствителна кожа. Няма го в момента по аптеките тук, но имам от кого да си го поръчам от Франция и ми се ще да знам дали си струва да ангажирам колегите с такива поръчки:

Aqua - Coco-Glucoside - Disodium Lauryl Sulphosuccinate - Sodium Cocoyl Isethionate - Zea Mays Starch - Cetearyl Alcohol - Hydroxypropyl Guar - Citric Acid - Glycine - Hydrogenated Castor Oil - Glycerin - Polyquaternium 10 - Sodium Hydroxymethylglycinate - Tetrasodium EDTA - Titanium Dioxide - Helianthus Annuus seed oil unsaponifiables - Sodium Hydroxide

http://www.expanscience.com/solutions-mieux-etre/dermo-cosmetiqu … nte-demaquillante

Много благодаря на Софи за отговора за кремчето ми на Шелер   bouquet Не ми идва мазно, въпреки маслата в него си попива добре и не ми дразни кожата (поне засега). Лятото може би ще го редувам с нещо по-хидра или слънцезащитно, защото зимата ми става по-суха сякаш  кожата от студа или по-скоро най-горния слой. Доста мостри опитах преди да го взема и с нищо не е по-лошо от повечето двойно по-скъпи марки  Hug
Ако това на НОВИДЕРМ е средна работа за 10 евро , ще взема нещо измиващо пак от Шелер- поне ще е на 1/2 от цената му !

Последна редакция: вт, 23 фев 2010, 15:08 от The Baroness

# 406
FDA много благодаря!   bouquet
А ако е удобно да попитам тогава какво е влиянието на прасковата? Става въпрос за друг крем на същата марка, но не мога да намеря състава, а като описание на крема пише следното:
 Почистващият крем Young Beauty Peach Skin, е специално разработен за ежедневно почистване на млада кожа без проблеми и недостатъци. Нежно почиства кожата от замърсяванията без да я изсушава, а прасковеният аромат u придава невероятна свежест. Маслото от Прасковена ядка се грижи за кожата и u придава невероятна гладкост.
  bouquet
Мисля, че е маркетингово отколкото маслено. А и аромата е прасковен, асоциацията е за младост и свежест. Употребата на масла в козметиката много зависи от степента на тяхното окисление. Прецизният подбор е изключително важен..Ето какво пишат в листовките колегите за състава, свойствата и приложенията на маслата:
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=cosmetics&Number= … ollapsed&sb=5

# 407
Благодаря!  newsm51

# 408

В този има съставки за кондициониране, блясък и обратно омасляване - поликватерниуми, Dimethicone Copolyol, PEG-7 Glyceryl Cocoate. Можеш да минеш без балсам ако косата ти не чувства нужда, не смятам, че е задължителен продукт.

Благодаря ти, Sofi. И на теб, letsgo, за публикувания състав.   Simple Smile

# 409
Здравейте,момичета
искам да питам за крема-Витасин
пише че,е със защитно и регенериращо действие
и без консерванти.Но пък срока на годност е 24 месеца.
Много ми се вижда за крем.Какво ще кажете вие?
Ето и състава
Lard oil  caw butter  hellianthus annuus seed oil
Olea europea oil  beeswax  pinus silvestris resin
Sucrose  sulphur  pistacia lentiscus resin  pimpinella anisum oil
В този състав не видях и водата?Кои действат защитно и кои регенериращо?
Може ли да се ползва като крем през деня или според вас е по скоро за лекуване
на рани?
Благодаря предварително.

# 410
Привет на всички!
 Моля и аз за мнение ,относно един слънцезащитен крем, рекламиран като подходящ за детска кожа и с предимно природни съставки: 

Съставки: Аква, глицин Soja Oil *, титанов диоксид, каприлинова / капринова триглицеридите Polyglyceryl-3 Ricionoleate, глицерил олеат, Butyrospermum Parkii, Glycerin, Punica Granatum Екстракт *, екстракт от хипофае Екстракт *, Olea Europaea Leaf Extract *, Olea Europaea Oil *, Simmondsia Chinensis *, Oenothera biennis екстракт, екстракт от хипофае масло *, Oriza Sativa Bran Oil, Glycyrrhiza Glabra Extract, слюда, токоферол, Macadamia ternifolia масло, парфюм Съставки: Аква "глицин соево масло *, титанов диоксид, каприлинова / капринова триглицеридите, polyglyceryl-3 Ricionoleate, глицерил олеат, Butyrospermum Parkii Масло * глицерин, Punica Granatum Екстракт * екстракт от хипофае Екстракт *, Olea Europaea Leaf Extract, Olea Europaea Oil *, Simmondsia Chinensis *, Oenothera biennis * Екстракт , екстракт от хипофае масло *, Oriza Sativa Bran нефт, Glycyrrhiza Glabra Extract, слюда, токоферол, Macadamia ternifolia нефт, Парфюми

Благодаря предварително  bouquet

# 411
Здравейте,момичета
искам да питам за крема-Витасин
пише че,е със защитно и регенериращо действие
и без консерванти.Но пък срока на годност е 24 месеца.
Много ми се вижда за крем.Какво ще кажете вие?
Ето и състава
Lard oil  caw butter  hellianthus annuus seed oil
Olea europea oil  beeswax  pinus silvestris resin
Sucrose  sulphur  pistacia lentiscus resin  pimpinella anisum oil
В този състав не видях и водата?Кои действат защитно и кои регенериращо?
Може ли да се ползва като крем през деня или според вас е по скоро за лекуване
на рани?
Благодаря предварително.
Привет.Това не е емулсия, а стопилка за това няма вода т.е. изграден е само от маслени компоненти. Продукта е за рани.

# 412
Здравейте  Simple Smile,
бих искала да попитам нещо, зашото съм абсолютен лаик по отношение на козметиката  Embarassed
По магазините се продават много серии медицинска козметика.
Чудя се това поредния рекламен трик ли е или има наистина нещо ,
което отличава тази т.нар. "медицинска козметика" от останалите и ако да - какво е то
Цена , определени съставки, това , че се продава само в аптеките или ?!
Благодарности напред  Hug

# 413
  • София
Напиши в търсачката "медицинска козметика" и ще се ориентираш на кое казват така  Peace
В общи линии така наричат козметиката, продавана само в аптеки. Примерно Авен, Мустела, Биодерма, Ларош...... но дали е по-хубава от другата никой не може да каже еднозначно  Simple Smile

# 414
Напиши в търсачката "медицинска козметика" и ще се ориентираш на кое казват така  Peace
В общи линии така наричат козметиката, продавана само в аптеки. Примерно Авен, Мустела, Биодерма, Ларош...... но дали е по-хубава от другата никой не може да каже еднозначно  Simple Smile
Абсолютно неверно! Мога да пласирам в аптеките каквото си поискам, стига да им предложа добра цена и отстъпки! Няма законен такъв термин като медицинска козметика!!!Всички знаят, че аптечния бизнес съвсем не се ограничава със средства за предпазване на здравето!
Ето и истината:
Според всички нормативни изисквания, валидни на територията на Република България, а именно - НАРЕДБА № 36 ОТ 30 НОЕМВРИ 2005 Г. ЗА ИЗИСКВАНИЯТА КЪМ КОЗМЕТИЧНИТЕ ПРОДУКТИ, както и действащата в момента Европейска директива за козметика – 76/768/ЕЕС, такова определение за козметичните продукти като „медицинска козметика” не съществува. Нещо повече,  забранено е да се преписват каквито и да е лечебни свойства на козметичните продукти, както върху опаковките на продуктите, така и в рекламните материали за тях. В доказателство на това твърдение прилагам определението според горе цитираната наредба за „козметичен продукт”:
"Козметичен продукт" е всяка субстанция или препарат, предназначен за контакт с различните външни части на човешкото тяло - кожа (епидермиса), коса, нокти, устни и външни полови органи, или със зъбите и лигавицата (мукозната мембрана) на устната кухина, изключително или преди всичко с цел тяхното почистване, парфюмиране, промяна на външния вид и/или корекция на миризмите и/или предпазване и поддържане в добро състояние.

# 415
  • София
CI, съгласна съм и мисля, че това си го писал и преди  Peace Просто исках да кажа, че тук- във форумите- така наричат някои марки и продукти, нямах предвид че това е официален термин или коректен..... А се използва масово сред познатите ми например. Сред лекари, фармацевти и козметици нямам наблюдения дали се (зло)употребява, би трябвало те да са наясно с изискванията и да не грешат като нас, лаиците  Rolling Eyes

# 416
  • Торонто
Искам днес да поздравя всички участващи в темата - точно 2 години вече си говорим    bouquet
На 2 март 2008 аз започнах моята тема, а забавно съвпадение е, че втората тема на CI За добрата козметика той отваря точно 1 година по-късно - на 2ри Март 2009 Simple Smile

# 417
Sofi,благодаря за поздрава.
Аз също искам да честитя националния празник,
да благодаря на всички в темата,които помагат с каквото могат,
и да ви пожелая здраве и късмет.
Много се радвам,че CI не ни е изоставил ,макар че вече не ни съветва.
Много благодаря на FDA за коментара на този продукт.

# 418
  • русе
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИдо сега не съм писала в тази тема но иначе ви чета и бих искала и аз да попитам специалистите за мнение относно един хидратиращ крем със състав: Aqua, steareth-2\and\ peg-8 distearate, paraffinum liquidum , ethylhexyl methoxycinnamate, glycerin, ppg-15 stearyl ether, steareth-21, tocopheryl acetate\and\ simmonsia chinensis oil ,ethylhexyl palmitate, hydrolyzed actin\and\ hydrolyzed roe \and\ focus vesiculosus extract \and\ propylene glycol , cassia angustifolia extract, decyl oleate, 1,2-hexanedipl\and\ caprylyl glycol \and\ tropolone , carbomer, triethanolamine, parfum , bha\and\ bht\and\ propyl galate , diaodium edta, benzyl benzoate, limonene , benzyl salicylate , 2-/4-tert-butylbenzyl / propionaldehyde , hexyl cinnam-aldehyd, linalool

# 419
  • София
А марка? Цена? Скоро и на мен ще ми писне да подсещам  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт