За добрата козметика - 3

• 102 674
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
  • Торонто
Sofi, сърдечни благодарности  bouquet
Пак щях да си похарча паричките на вятъра, ако не беше ти! Господ здраве да ти дава! (тук ,в БГ ,така казват бабите, но напоследък започвам да ги разбирам и виждам много сериозност в този израз)

А какво е мнението ти за този продукт на ROC - за каква акожа е, за след каква възраст, има ли нещо обезпокоително в него? ПРед вид, че има ретинол, но пък го дават и за дневна употреба ,но с УВ крем отгоре...
MULTI CORREXION™ Skin Renewing Serum
USAGE TIPS

Cleanse skin and allow time to dry. Gently smooth serum over face and neck. If you never used retinol before, begin by using once per day in the AM and/or PM. After two weeks, begin applying more frequently, up to twice a day, until you find the best routine for your skin. You may feel a slight tingling or tightening sensation. This is normal and is a sign that the product is working. Allow the silky fluid to dry completely before applying make-up. If applying an additional moisturizer, use one free of retinol. Apply a sunscreen of SPF 15 or higher during the day while using this product. Continue using a sunscreen for one week after stopping use.

INGREDIENT LIST (INCI LIST)
Water
Cyclopentasiloxane
Glycerin
Tetrahydroxypropyl Ethylenediamine
Dimethicone Crosspolymer
Dimethicone
Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer
Nylon-12
Ascorbyl Glucoside
Retinol

Tocopherol
PEG-12 Dimethicone
Copper Gluconate
Magnesium Aspartate
Zinc Gluconate
Titanium Dioxide
Citric Acid
Phenoxyethanol
Pentylene Glycol
Butylene Glycol
Laureth-23
Bisabolol
Laureth-4
Methylparaben
Propylparaben
Ethylparaben
Polyacrylamide
Sodium Hydroxide
Disodium EDTA
BHT
C13-14 Isoparaffin
Polysorbate 20
Hydroxyphenyl Propamidobenzoic Acid
Ascorbic Acid
Laureth-7
Mica
Fragrance

А също и за този нощен крем на РОК:
MULTI-CORREXION™ Night Treatment:
USAGE TIPS
Apply to face and neck after cleansing. Can be used alone or under your regular moisturizer. For best results, use twice daily. You may experience mild tingling or redness during use. This is normal and should be temporary until your skin adjusts. If applying an additional moisturizer, use one free of Retinol.

INGREDIENT LIST (INCI LIST)
Water
Isononyl Isononanoate
Glycerin
Steareth-2
Ascorbic Acid
Dimethicone
Cetyl Palmitate
PEG-8
Sorbitan Stearate
Butylene Glycol
Cetyl Alcohol
Steareth-21
Cyclopentasiloxane
Retinol
Copper Gluconate
Magnesium Aspartate
Zinc Gluconate
Panthenol
Butyrospermum Parkii (Shea Butter)
Caprylyl Glycol
Methylparaben
Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer
Bisabolol
Fragrance
Disodium EDTA
Propylparaben
Xanthan Gum
Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer
Sucrose Cocoate
Squalane
BHT
Tocopherol
Polysorbate 20
Chlorhexidine Digluconate
Polysorbate 60
Lactoferrin

May also contain:
Sodium Hydroxide

Виждам, че серумът има ascorbyl glucoside, кремът обаче си е с обикновен вит С... КРемът дали ще е активен в такъв случай? И изобщо да търся ли други продукти... (то пък този въпрос не е за дипломна работа, ами като за ясновидец звучи)

Да не остане нещо неясно - кремът на Диор е добър именно заради Ascorbyl Glucoside, който е прекрасна съставка. Не е нужно да се влагат някакви извънземни ингредиенти, за да има ефект даден продукт.
Тази форма на вит. C е много стабилна докато само Ascorbic Acid както е в ROC не е.
Цената на Ascorbyl Glucoside е 520$/кг. и се произвежда от сериозна японска фирма.
И все пак - дори тази висока цена ще оскъпи крайния продукт с 10$/кг или по-малко от долар за кутийка крем. Та затова крема  ми се вижда много скъп, трябва да платиш за марката, няма как.

Серумът на ROC не е никак лош, смятам обаче, че Ascorbyl Glucoside е в по-ниска концентрация от Dior (мое мнение, не съм съвсем сигурна).
Като цяло Dior е по-добър, просто е много надута цената и затова не го одобрих първоначално.

Последна редакция: чт, 08 апр 2010, 19:25 от Sofi

# 511
Цитат
Страхотна темичка, зачетох се и веднага установих защо напоследък никак не ми харесва кожата на лицето ми (повече пъпчици и черни точки), последният ми крем е на Iwostin полумазен и втората му съставка е Mineral oil (Liquid Paraffin). Това е комедоногенно, нали? Миналата година ползвах Eucerin Hydro-Balance Хидратиращ крем за суха кожа     
(http://www.eucerin.bg/sensitive_skin_face_care/hydro_balance_rich.asp) и мисля, че ми беше добре с него. Все пак искам да попитам специалистите тук какво им е мнението за него, дали е подходящ за кожата ми, която въпреки че е суха, ми излизат ситни гнойни пъпчици и черни точки (основно по брадичката)
Ето съставките:
Aqua, Ricinus Communis, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Cyclomethicone, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, C12-15 Alkyl Benzoate, Sodium Chloride, PEG-40 Stearate, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Octyldodecanol, Citric Acid, Lactic Acid, Biotin, Sodium Hyaluronate, BHT, Glycine, Alanine, Trimethoxycaprylylsilane, Phenoxyethanol, Diazolidinyl Urea, Titanium Dioxide.

А и още едно въпросче  понеже сега съм на вълна какаово масло, мажа си лицето с него, когато съм на слънце, за да хвана по-бързо тен, а и ми харесва как ми омекотява кожата, та тъй като е масло това означава ли, че е комедоногенно?

Самоцитирам се с надеждата Sofi да ми отговори, тъй като останах без крем и наистина имам нужда от съвет дали този е добър...

# 512
Цитат
Страхотна темичка, зачетох се и веднага установих защо напоследък никак не ми харесва кожата на лицето ми (повече пъпчици и черни точки), последният ми крем е на Iwostin полумазен и втората му съставка е Mineral oil (Liquid Paraffin). Това е комедоногенно, нали? Миналата година ползвах Eucerin Hydro-Balance Хидратиращ крем за суха кожа     
(http://www.eucerin.bg/sensitive_skin_face_care/hydro_balance_rich.asp) и мисля, че ми беше добре с него. Все пак искам да попитам специалистите тук какво им е мнението за него, дали е подходящ за кожата ми, която въпреки че е суха, ми излизат ситни гнойни пъпчици и черни точки (основно по брадичката)
Ето съставките:
Aqua, Ricinus Communis, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Cyclomethicone, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, C12-15 Alkyl Benzoate, Sodium Chloride, PEG-40 Stearate, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Octyldodecanol, Citric Acid, Lactic Acid, Biotin, Sodium Hyaluronate, BHT, Glycine, Alanine, Trimethoxycaprylylsilane, Phenoxyethanol, Diazolidinyl Urea, Titanium Dioxide.

А и още едно въпросче  понеже сега съм на вълна какаово масло, мажа си лицето с него, когато съм на слънце, за да хвана по-бързо тен, а и ми харесва как ми омекотява кожата, та тъй като е масло това означава ли, че е комедоногенно?

Самоцитирам се с надеждата Sofi да ми отговори, тъй като останах без крем и наистина имам нужда от съвет дали този е добър...
Здравей.Според мен, ако е скъп -избери нещо по- добро за тези пари. Не знам какво влагат в понятието медицинска козметика тази  фирма.Ето да прочетеш малко за емулгатора-PEG-40 Stearate
Products and formulas containing PEG 40 Stearate should not be used on broken or irritated skin. Although PEGs are considered safe for use topically on healthy skin, studies showed that patients suffering from severe burns were treated with PEG-based antimicrobial cream; this treatment resulted in kidney toxicity. “The PEG content of the antimicrobial cream was determined to be the causative agent. However, no evidence of systemic toxicity occurred in studies with intact skin. Because of the observation of kidney effects in burn patients, the CIR Expert Panel qualified their conclusion on the safety of the PEG ingredients to state that cosmetic formulations containing these ingredients should not be used on damaged skin” (CosmeticsInfo.org).
According to a study published in the International Journal of Toxicology, PEGs (including PEG 40 Stearate) can contain harmful impurities, including: Ethylene Oxide, known to increase the incidences of uterine and breast cancers and of leukemia and brain cancer, according to experimental results reported by the National Toxicology Program; 1,4-dioxane, a known carcinogen; PAHs, known to increase the risk of breast cancer; lead; iron; and arsenic (Source).

# 513
Кажете този наистина ли е такова чудо? http://www.wrinklestop.co.uk/product-info/ В линка има дадени съставките. Praynig

# 514
FDA, благодаря за отговора, крема струва около 30лв. и е единствения, който намерих със сравнително малко съставки. И на мен ми е чудно това понятие "медицинска козметика", като ми запредлагат в аптеките разни "безвредни" кремове без парабени и т.н., а като погледна състава и ми става лошо, пълно с боклуци. Много ми е трудно да открия свестен крем...оказва се, че и уж реномирани марки слагат кофти съставки. А какво ще кажеш за този  - http://www.apteki-optima.com/?cid=86&productID=24711
Съставки:
Water • Hydrogenated Polyisobutene • Cetearyl Ethylhexanoate • PPG-15 Stearyl Ether • Glycerin • Cetyl Alcohol • Glyceryl Stearate • PEG-100 Stearate • Polysorbate 60 • Sodium Acrylate/Acryloyldimethyl Taurate Copolymer • Phenoxyethanol • Isohexadecane • Dimethicone • Fragrance • Imperata Cylindrica Extract • Chlorphenesin • Methylparaben • Brassica Campestris Seed Oil • Polysorbate 80 • Propylparaben • Disodium EDTA • Tocopheryl Acetate • Xanthan Gum • Vitis Vinifera • Ceramide 3 • O-Cymen-5-Ol • Acetyl Citrull Amido Arginine • PEG-8 Carbomer • Potassium Sorbate • Sodium Methylparaben • Isobutylparaben • Butylparaben • Ethylparaben

# 515
Открих много интересен сайт

Има доста ревюта на много от популярните продукти
http://www.specialchem4cosmetics.com/markets/skin-care/product-spotlight.aspx

Отделно по съставки са дадени и продуктите, които ги съдържат
http://www.specialchem4cosmetics.com/services/inci/ingredient.aspx?id=1057 - тук е за коментирания по-напред Ascorbyl Glucoside.
Има го в доста продукти и то все от по-скъпичката ценова скала, но го има и в Olay, аз някъде бях чела, те  вкарват в продуктите си доста скъпи съставки, като на кремове от по-висок ценови ранг

# 516
  • София
Sofi, отново много благодарности!!!
И на мен ми се вижда 190 лв за серум потресаваща цена за скромната ми българска заплата... И особено като намерих крем на Шисейдо от серията Бio-performance white, който освен, че има ascorbyl glucoside, има куп други неща, а и е крем, а не серум, върху който трябва допълнително да слагам крем и то става не 190 лв, ами... Като имам време тези дни ще препиша съставките на крема на Шисейдо, ако някой се интересува. Не съм отворила още тестера, но съм пробвала от същата серия не избелващ и никак не беше лош, с тази забележка, че като всичко на Шисейдо има малко трудна попиваемост без остатък в кожата... Но и този крем е май 140-160 лв... Абе ужас - не попадам на крем, от който да видя истински ефект, да не ми прави алергични реакции и да е на нормална цена... Все цената (за хранене на марката) е за сметка на ефекта...

# 517
Sofi, отново много благодарности!!!
И на мен ми се вижда 190 лв за серум потресаваща цена за скромната ми българска заплата... И особено като намерих крем на Шисейдо от серията Бio-performance white, който освен, че има ascorbyl glucoside, има куп други неща, а и е крем, а не серум, върху който трябва допълнително да слагам крем и то става не 190 лв, ами... Като имам време тези дни ще препиша съставките на крема на Шисейдо, ако някой се интересува. Не съм отворила още тестера, но съм пробвала от същата серия не избелващ и никак не беше лош, с тази забележка, че като всичко на Шисейдо има малко трудна попиваемост без остатък в кожата... Но и този крем е май 140-160 лв... Абе ужас - не попадам на крем, от който да видя истински ефект, да не ми прави алергични реакции и да е на нормална цена... Все цената (за хранене на марката) е за сметка на ефекта...
Ето крем за 28 долара с тази съставка. Има и други като изпишеш в гугъл.

# 518
  • в белята
Спешно ми трява съвет.
Незнам каква козметика да избера за детето си.То е новородено ,а и недоносено и още повече ми се ще да е възможно най -доброто и щадящо към кожата.Ако имате някаква представа към кое да се насоча ,моля кажете ( без значение ценовия клас )? Praynig Praynig Praynig

# 519
bubalanak веднъж бях постнала състава на този крем за лице и тяло http://www.marvistore.com/index.php?main_page=product_info&c … products_id=21105 CI се изказа положително  Peace

# 520
Спешно ми трява съвет.
Незнам каква козметика да избера за детето си.То е новородено ,а и недоносено и още повече ми се ще да е възможно най -доброто и щадящо към кожата.Ако имате някаква представа към кое да се насоча ,моля кажете ( без значение ценовия клас )? Praynig Praynig Praynig

Препоръчвам ти козметиката на "Бюбхен ".

# 521
Спешно ми трява съвет.

Препоръчвам ти козметиката на "Бюбхен ".
и аз

# 522
Здравейте, може ли едно компетентно мнение за балсам - маска за коса със следните съставки:

AQUA, PROPYLENE GLYCOL, MYRISTYL ALCOHOL, CETRIMONIUM CHLORIDE, BEHENYL ALCOHOL, BEHENTRIMONIUM CHLORIDE, PARAFFIN, PARFUM, PARAFFINUM LIQUIDUM, CERA MICROCRISTALLINA, DMDM HYDANTOIN, ISOPROPYL ALCOHOL, POLYAMIDE-2, TOCOPHERYL ACETATE, CITRIC ACID.

Благодаря предварително. Simple Smile

# 523
Спешно ми трява съвет.
Ориентирай се към медицинска козметика за бебета. Лично за мен Себамед е много добра марка, продуктите са изчистени, без парабени, оцветители и т.н.

# 524
Спешно ми трява съвет.
Ориентирай се към медицинска козметика за бебета. Лично за мен Себамед е много добра марка, продуктите са изчистени, без парабени, оцветители и т.н.
Няма медицинска козметика, това е подвеждащ, фалшив и неистински термин.

Общи условия

Активация на акаунт