Августовски бебета - тема № 4

• 28 685
  • 746
  •   1
Отговори
# 360
  • На плажа
 KENGA Определено,се обърква,все пак от бибата тече силна еднаква струя, аз тъка отбих дъщеря си на времето,защото тогава се спазваше стриктно режима на три часа,нямаше го това "на поискване".

# 361
Ние пък сме болни, аз, Юлето и Митко, тече ни носа, очите червени. То май от каката тръгна, а тя най-добре се чувства. Тегля сополките на Миташки, ама след 2мин пак е запушен и то дълбоко назад. Може би още се и чисти и малкото секрети дето отделя и едва диша. Тая сутрин почти не спахме, докато не стана 7ч, да пусна прахосмукачката. Дано спи тая нощ по-спокойно. Давам вит Ц и промивам нослето (м/удругото, аз си мисля, че ако постоянно се промива и не се тегли хубаво, то това допълнително запушва нослетата).
Ох и ние сме зле. Снощи се събуди на няколко пъти с много запушен нос слагам му Стеримар дали е достатъчно. Че при нас има и друг проблем в същата къща имаме и още едно бебче на 9 дни което и него разболяхме. Ама то май тръгна от татко му на мъника, после майка му и сега аз и Ники. Ние сме почти излекувани остана ни само малко запушен нос поне на мен. Никой няма температура, това е на доброто от цялата работа

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 15:29 от sosmy

# 362
Хелоу и от нас.Сутринта бяхме на консултация.Биха ни Пентаксим,измериха ни- ве4е сме 5.500 кг и 58 см. Мисля 4е си вървим добре, все пак сем само на кърма за сега.
Да ви питам пак за тези хемороиди.Как се справяте?На мен ве4е ми е направо  Sick
Едва ходя до тоалетна, то боли докато свърша работата, а после поне 10 4аса ми е болезнено на Д-то  baby_neutral помогнетеееее

# 363
Здрвейте мами   food010

Ние днес сме малко по-добре. Макси беше много нервен вчера, вързан да не си пипа лицето, но вече ми е много жал и го пуснах да си мята ръчички с ръкавици. Ще му ги сменям на няколко часа  и ще се надявам да не е заразно тоя път. Чакат ме купища за пране и гладене. Като се старая толкова много, така става. Имаше вчера една англичанка в чакалнята с две деца на годинка и малко и на 3 - 4 другото. Малкото чисто босо по един мокет в чакалнята, пада, става, ръцете и краката му мръсни, тя извади половин портокал от мръсната си чанта и взе да му дава да яде, после разни пуканки - те се разпиляха и тя го гледа как маже по земята ....  #Crazy откачих. А моето дете неможе никой да го пипне, веднага се опъпчва  smile3518 Като си помисля, че някой ден на градина ще трябва да ходи и ми призлява.
magare - аз да ти кажа имам една клиентка тук, която ми даде много дрешки с етикетите от нейното момченце, които са и подарявали или да речем не им харесва материята(като дънки, или леко плюшени). Те мисля, че имаха някакви кожни пак проблеми, но по тялото, смисъл обличала го е само с памучни цели ританки или незнам как се казват точно. На нас също неочаквах, но ни подариха страшно много и се оказа, че аз само тия целите памучни, най-елементарни мога да купя. Дори има и от мен останали малки дрешки вече необличани нито веднъж. Имаме лели в Италия и Гърция и братовчедка в Испания и те ни пращат дрешки на Зара, а от Гърция на Джъмбо, май някой спомена, че и в София има такъв магазин. Та за "съжаление" мога чак след годинка като навърши да почна да му купувам аз. Колкото до намаленията, повярвай ми тук има постоянно и на каквото си искаш, само пари да имаш, защото в един момент и това да вземеш и онова да вземеш и ти става лошо накрая  Money

didi_168 - Ние още като се родихме мляскахме  baby_neutral мъжа ми ходи с Макси на разни изследвания около час из болницата и каза, че е мляскал през цялото време и се е наложило д аму дадат малко подсладена водичка инъче неможел да се успокои, а в същото време преди 2 седмици бяхме 60см 4,690кг. Дори сега ме е страх да отида да го измеря, защото всеки път като го водя някъде за теглене се обрива и вече гледам в нета за кантар да му купя и да го тегля сама вкъщи. Аз все още се лутам м/у как хората гледат децата си в Бг и тук и се опитвам да правя нещо средно, но честно казано щом яде го оставям, по-добре е отколкото да немога да му пухна биберона и да се гоним постоянно за ядене. В тоя форум сега влязох да видя, ама нашето мляко го няма там изобщо  newsm78 странна работа. А тук видях оня ден имаше един Аптамил за колики - жълт и само набързо погледнах пишеше май нещо от сорта, че не се дава за основно хранене, а по няколко пъти в седмицата... нещо такова, но ние нямаме колики ( да чукна на дърво) от няколко дена съм оставила само инфакола и съм му махнала другите неща, колкото и да са безвредни, все си мисля, че не е нужно да го тъпча с тях.
KENGA - пробвай, ако нямаш с шишета и биберони на Нук. В болницата ми препоръчаха такива и даже си изпросих, че Макси неискаше да суче от нищо друго освен гърда, а аз нямах коластра дори, с най-близка форма до майчината гърда били. С такива точно хранят недоносените бебета, защото смятат, че за тях е най-важно да получават след възстановяване и връщане вкъщи майчина кърма и най-вече да не правят разлика м/у биберона и гърдата.
tina1801 - и ние сме на ръце повече от преди, но ако го ставя в някоя люлка и му говоря няма проблем. Мисля, че е време за повече внимание или начална фаза на раздразнителност покрай зъбките - незнам. Но определено се заиграва, но сам за не повече от 15-20 мин и после заедно може към 30 мин да изкараме и памперси, дрешки, дремне малко и айде пак време за хранене  ooooh!  Tired
sosmy - пълна къща с деца, браво на вас   bouquet
A_S_Y_77 - миеш се със студена вода след всяко ходене до тоалетна, няма значение по каква нужда и едно мехлемче ми дадоха на мен, не ги прибира особено, не е вълшебно, но ги намалява и нямаш дискомфорт или болка до 24 часа със сигурност - anusol.

# 364

По този повод да питам - Алекс сама си се отказа от яденето в 12 - просто престана да се буди - аз я будих 3-4 пъти и я оставих да спи, сега обаче прави опити да се откаже и от това в 3 - просто не става - вече няколко нощи поред я оставям уж сама да се събуди, но тя си откарва до 4 и накрая аз я будя! Знам, че не е редно, но имам проблеми с кърмата и ако не я храня и през нощта съвсем ще ми намалее!? Според вас, да продължа да я будя ли или да се изцеждам!? Страхувам се, че цеденето не стимулира лактацията така, както бебето! newsm78

Да ти кажа чесно ние отдавна не се храним нито в 3 нито в 12 часа и сме си добре кърмта ми е толкова през ноща че обикновено като се събудя сутринта съм подмоклена въпреки подплънките и гърдите ми са пълни с кърма. Тогава малкият е много доволен след 9 часовата пауза, че има такъв поток от кърма и аз тогава си го оставям да ме изцеди доколкото е възможно повече. Така през цилият ден има достатъчно кърма. И го кърмя на принципа едната гърда само на хранене, ако не му достигне предлагам и другата, въпреки че това се случва обикновено на последното хранене в 21 часа така освобождавам малко напрежението във втората гърда, че иначе и се събирата 12 часа без да е ядено от нея.
Уф, че сложно го написах дано ме разбереш

Lidiya_81 ти не си ли носиш пелена когато го водиш на консултация аз задължително слагам моя пелена и на кантара и на кушетката докато го прослушва докторката. И мерси само дано бързо се оправяме. Иначе е забавно може ми ако се снимаме ще изглеждаме като снимката на Калинчето с тази разлика че бебоците имат почти 3 месеца разлика  newsm62
Desy_Stz Ние се родихме 3000 кг изписаха ни 2980 и на 2 месеца и 14 дни бяхме 5500 и 59 см

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 15:36 от sosmy

# 365
Lidiya_81 - Имаш ли представа дали и бибероните на AVENT са такива като тези на NUK (като форма)?

sosmy - Моя бебок си се буди винаги когато е гладна без да се съобразява, че е посред нощ. Понякога обаче не се буди. Може да спи по 8ч.  Винаги й предлагам и двете гърди. Започвам с тази която според мен произвежда по-малко кърма, но ако я оставя само на едната или няма да се нахранила, или самата гърда ще почне да тече и да се втвърдява.

# 366
KENGA-нямат нищо общо. На нук мисля, че са само с такава форма на зърно наподобяваща. А освен това и дупката им е лесна за пиене. Някой беше намерил снимка по-назад и беше сложил на бибите. Чакай да видя : http://www.nvspharmacy.co.uk/index.php?page=shop.product_details … art&Itemid=26 това е за нашата възраст вече и нашето шише е точно същото инъче като по-мънички ползвахме от тия кафявите гумени биберони пак с такава форма (под снимката има full size image).
sosmy - нали уж гледам да не съм параноична, но вече ще си нося всичко, ако ще да ме гледат на кръв  #Crazy

# 367
И ние сме с абсолютно същото шише. Lidiya_81 На нас даже педи си ме пита дали си нося ако да да го слагам иначе и тя си има пелени ама аз винаги си нося.
А я да питам кърмещите мами някоя има ли проблем с гърдите моите нищо се обринаха имам пъпчици и се чудя да не са от подплънките. И другото, което ще ви питам по колко време се кърмите ние, защото между 20 и 40 мин зависи

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 16:22 от sosmy

# 368
  • Бургас
Sosmy, за подплънките аз използвам ан Чико и нямам проблеми за сега. Твоите какви са и на колко време ги сменяш?
За кърменето - Деската суче между 10 и 30 минути, в зависимост от едната или от двете гърди яде.
Днес и ние слагахме Пентаксим. Мяуна лекичко Деската и лесно я понесе, Само се озадачавам, че от както и сложиха ваксината спи. Верно , че бяхме на разходка до 17 часа с количката, после я накърмих и сега продължава да спи. Даже трябва да и дам превантивно Панадол по препоръка на лекарката ама се чудя дали да и давам.... newsm78 newsm78
За два месеца е наддала 1.500 и е пораснала с 7 сантиметра.....не ви ли се вижда малко ? Не изглежда да е кльощава и гладна а пък само килограм и половина..... Thinking

Славенче, да Таня се казвам и благодаря за честитката Simple Smile За нощното кърмене правилно си направила, че цедиш по малко ако стане голям интервала и аз така правя  Peace

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 17:37 от magare

# 369
  • София
magare, ние също ходихме вчера за ваксините- слагахме Пентаксим и Синфлорикс. Докторът и на нас ни каза превантивно 2.5 мл. Панадол да му дам вечерта, та явно е практика така да се прави. За спането- на листовките пишеше, че един от често срещаните странични ефекти от ваксинирането е повишена сънливост, та и това е нормално, не се притеснявай. Александър за съжаление не се успа вчера след боцкането, а аз много разчитах на точно този страничен ефект  Mr. Green За килцата - пак ще цитирам нашия педиатър, който твърди, че 600-700-800 грама на месец е супер да качват децата, т.е. ако така го погледнеш твоята девойка си наддава супер!

# 370
Здравейте на всички,

Имам едно питане към всички Вас. Дъщеричката ни беше с термин 10 септември, но се роди 20 дни по-рано. Сега забелязваме, че не реагира на никакви шумове. Много рядко, като и дрънкаме с дрънкалка от по-близо застива и се ококорва, но това беше само няколко пъти. Педиатърката ни каза, че още след първия месец трябва да се стряска от захлопване на врата или някакъв подобен шум. Та искам да попитам, Вашите бебоци реагират ли вече на шумове и по-какъв начин, че ние вече сме притеснени. Благодаря Ви предварително.

# 371
  • София
Привет мили момичета!
Не съм писала от доста време, не мога да стигна до компютъра въобще. Поизчетох последните странички. В общи линии положението при нас е същото като при вас - малко спане през деня, раздразнителен, всичко си слага в устата, като започнем от пръсти и играчки, та стигнем до завивки, дрехи и каквото се сети човек. Бърка си и той толкова на дълбоко с пръстите, та чак му се повдига. Има бели петънца на мястото на долните предни зъбчета, но кога ще избият божа работа.
Храненето и на нас ни отнема доста време 20-40 мин, като sosmy сме. Мислех, че като порастне ще се храни по-бързичко Sad Явно пак сме в криза на растежа, че ядем максимум на 3 часа.На консултацията за втория месец бяхме качили малко като килограми, чак се притесних 800 гр. за месец и 6 дена, но пък сме вече 64см Heart Eyes Та педито каза, може и 500гр. да сте качили по-добре, от колкото 1500 на АМ. От тогава го храня и през ноща, та дано покачи и на кг.
Вече можем да държим играчките, стига да не са много големи и тежки за ръчичките ни де и се бием с тях по главата чат пат  Joy
Екстрата която си я имаме е слуз в акето, имаме я от раждането и ни я обясняваха с гъбичките които имаме в устата, но те минаха вече от месец, а слузта си я имаме още, та даже и кръвчица се появи няколко пъти, късички тънки нишчици. Записах му час за детски гастроентеролог, че несериозно ми се струва отношението на педито. Съвета му е да изключа млечните продукти от крава въобще, че може алергия да има, та ще видим.Ако някой има опит да сподели.

# 372
  • Варна
Tatkoto 1 по мои сметки бебенцето ви би трябвало да е на 2 месеца и малко. На този етап би трябвало да чува без проблем шумове. Моето бебе на 20 ден вече чуваше, така че според мен го заведете на лекар, ако има някакъв проблем да се открие възможно най-рано. Стискам палци нищо да му няма на бебчето Praynig

Магаре, ra iv много добре си наддават бебоците въобще не се притеснявайте. По принцип нормата е между 700-900 грама на месец. Peace

# 373
  • София
Таткото1, моят син се стряска от силни шумове още от родилния дом. Но може би като всяко друго нещо и това при различните деца по различно време се случва. Дано всичко е наред и да са напразни притесненията! И заведете я на специалист УНГ.....

# 374
  • В друго измерение
Здравейте и от мен!

eli_diva - не се притеснявай и ние не сме от най-едрите! На 2 месеца бяхме 5 кг и 56.5 см, а се роди 3,365 и 48 см, но свали до 3 кг след раждането, защото на мен доста ми закъсня кърмата. Сега сме около 5,600 гр, на височина не съм я мерила, но в др седмица сме на доктор, та ще разбера! И при нас май този месец ще е по-малко наддаването...но някъде бях чела, че нормално било, приключвала фазата на бърз растеж и от сега нататък се наддавало по-малко. Качването на едно бебе е много индивидуално и зависи от редица фактори, така че не се притеснявайте! Ние и двамата с мъжа ми сме слаби (или поне аз бях) и определено не очаквам малката да е по-различна. Плюс това бебетата много се променят. Имам една позната, чието дете се роди с нормални кг, някъде около 3 кг, а на 3 месеца беше 8 кг Shocked. Детето сега е на 3 год и е толкова слаб и жилав, 4е никога няма да каже човек, че е бил с наднормено тегло като бебе.

Хедра ме успокои с проблемите, които имам с кърменето. Тя е страхотна! Напълно нормално било, тя се зарадва да чуе, че се развиваме по план график Laughing.Лошата новина е, че тия акробатики могат да продължат 5-6 седмици...лошо ми стана, при нас са 2 вече, незнам как ще издържа още близо месец. Посъветва ме да я кърмя в банята на тъмно, за да не може да се разсейва. И както тя каза, бебка почна да се буди нощем да суче, просто за да си навакса!

Славенче - и при нас го имаше момента с несукането от дясната гърда. Според Хедра бебето може да се наяжда само от едната. При мен се случва отвреме навреме, но на следващо хранене е ок. Хедра ми даде няколко съвета, кажи ако искаш да ти ги пусна на лични, да не занимаваме тука другите момичета с тия неща. Добре си направила с цеденето, и аз бих постъпила по същия начин!

A_S_Y_77 - и аз имах 1 хемороид след раждането, такова нещо не бях имала дотогава. Мазах със специален крем, който ми дадоха от болницата, пих лекарство за да спадне, Айбопрофен се казва, незнам дали го има в Бг, ако не, би трябвало да има заместител. Мина ми за около месец. Сега сам ок. А и също така разхлабително, обезателно, поне докато мине.

Tatkoto1 - и нашето бебе реагира много на шумове от доста време, стряска се на силен шум или пее, ако е музика. Заведете бебето на лекар, колкото се може по-скоро и дано всичко е наред! Praynig

ra_iv  - и при нас е така с долните 2 зъбчета, а леко е подутичко! Лиги много текат, а и двете ръце са в устата.

Лека вечер от мен, аз отивам да се оправям, ще имам гости, една приятелка, която трябва да роди февруари, момиченце. Тя има момченце на 2.5 год и преди известно време, когато бяхме заедно, за пръв път чух Савана да се смее с глас - той я закачаше, а тя му се радваше. Много сладко ми стана, как се разбират децата по някакъв си техен начин!

Общи условия

Активация на акаунт