Слънце пекне, сняг вали - юлчето ще се кали (тема 132)

• 23 885
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря на всички за хубавите пожелания!

В NY подписахме да. А следващото лято си дойдохме тук да отпразнуваме с родата и приятели, така че имам две дати  Mr. Green

На мен нещо не ми се рискува обаче, май ще изчакам до другото лято да минат 2 години след секциото Thinking

И аз до края на лятото (септември)  Wink

ДеЩо, много е вълнуващо, честито сърчице  Heart Eyes

Ра, 2 седмици са доста време, наслаждавай им се  Party

Тони, ей го де е, на час път. Само да оправим проблемите с колата и ще идвам на срещи. Ще минавам да събирам и Дени от Шумен  Laughing

# 601
Честита радост на Ива!
ДеЩо, много се радвам за сърчицето! Дано всичко върви по мед и масло!

# 602
Ива, честита рожба  stork-boy Да расте здрав и щастлив, а на теб пожалвам бързо възстановяване  Hug

ДеЩо  Hug сигурна бях, че всичко е наред  Grinning

Катето много добре си изкарва с баба й. Тя й готви, което е огромно облекчение за мен, а на Катето доста й допадат супичките й и всичко, което й приготвя Simple Smile В резултат почна да ака обилно 3-4 пъти на ден  Crazy
Почна да спи стабилно следобяд около 3 часа. Тя и преди понякога спеше по толкова, но сега е почти всеки ден.
Доста се тръшка за чуждите играчки обаче. Ако някое дете не си даде играчката почва безутешен рев  Crazy А види ли някой да пипа нейните, с които не си играе в момента, пак същото.

Все по-трудно ми става да следя нишката тук, обаче така ми приятно да ви чета  Hug

# 603
Дещо, честито сърчице  Heart Eyes и браво на Яна  Hug

Благодаря всички, които се включиха с отговор на моята питанка  Hug Много ме успокоихте.

# 604
Добро утро!
Днес ли беше сбора в Баня  Rolling Eyes

Ние мислим да започнем бебеправенето март-април   Simple Smileобаче не мога да се преборя с мъж ми за нормално раждане  Rolling Eyes  Освен ще си трайкам до последно и като ми опре яйцето до дупето ще кажа  Laughing Няма да раждам секцио, та квото ще да става  Crossing Arms

Много гадно времето днес  Confused

# 605
  • Sofia
За Баня спрях да следя, имам зверски много служебни инсталации, след малко потеглям към тях.

Гниде, значи какъв бил проблема с Катето, трябва да готвиш по хубаво hahaha Hug

Въпреки, че бях позитивно настроена за яслата все пак ми беше притеснено за адаптацията, особено като чувах Дени да плаче сутрин. Така че с удоволствие продължавам да споделям положителните новини напоследък- вчера имахме гости от Пловдив и Дени не ходи на ясла, но днес лелята беше оставила отворена вратата, за да ми донесе някакви молби докато ние се събличаме и обуваме топлинките и Дени веднага след като се съблече ме заряза най-невъзмутимо и сам си влезе навътре. Видях го как си взе някакви играчки и отиде при някакви дечица.  Laughing 
Въпреки че 10 мин попълвах молби с лелята изобщо не се сети за мен, така че съм много доволна Grinning

# 606
Ох, като питате как да не ви кажа, нито ми е олекнало, нито съм се притеснявала
Едно 2-3 месеца ще ми е все едно, като прибавим и параноята все пак - бих приела каквото дойде и каквото стане, изобщо не споделям тука масовият ентусиазъм
При мен всичките пъти радостта от наличието на бебе, растящ корем и тн идва доста по нататък, да не кажем и че чак след като се роди, нито ме умилява факта, нито нищо
Но пък като ми го показаха, че се движи и видях наличните пулсации ми стана любопитно и интересно да го гледам  Laughing

А Яна вчера се отказа от пеенето, решихме засега да не я насилваме, аман от близнашки маниери, ту иска нещо, после изведнъж е на коренно различно мнение

Приятно изкарване на всички на спа-то
Лека работа на всички, на които им предстои и са ангажирани, като чета НБМ и Джоли и ми става много приятно, дано само Николета се позакрепи за по-дълго време
Ра, при теб дано не е голяма лудница, да можеш на спокойствие да работиш

# 607
НБМ, браво на Дени Hug. Все така да е Peace.
Дано и другите дечица се адаптират бързо Praynig

Приятно изкарване на Баня Hug. И да направите много снимки Simple Smile

Гнид, искай на свеки рецептите на супичките Simple Smile

# 608
НБМ, браво на Дени  Simple Smile

Това ме навежда на мисълта, че всичко си е до дете. Напоследък всички около мен си дават децата на ясла, като ме убеждават, че аз като го дам по-късно на 3 години ще е МНОО трудна адаптацията, ще му куца контактността и ще знае доста по малко от другите деца. Това поведение много ме Убижда. Аз мнение за това не изказвам, но съвети за мен и детето ми БОЛ  Crazy

# 609
Шада, до дете си е Peace. А решението си е твое. Мисля, че всяка майка си усеща правилното за нейното дете решение и затова такива съвети са неуместни. Изобщо съм много против навирането на носа в чужди работи Simple Smile. Детето е малко за ясла... детето е голямо, трудно ще се адаптира... Stop. Не е редно да се дават съвети в тази насока, защото страничните хора нито са наясно с мотивите едно дете да се даде рано на ясла, нито познават характера и темперамента на чуждото дете, за да знаят как ще се адаптира, нито пък могат да гадаят дали ще е болнаво или не, тръгвайки на градина/ясла.

# 610
ДеЩо, може и да не са номера. Може просто да е искала да се пробва дали ще я приемат  Sunglasses Сега е спокойна, че може и няма нужда да продължава. Много хора са така, просто имат нужда да се докажат пред себе си  Simple Smile

Браво на Дени.

И аз се притеснявам като "доброжелателите" на Шада, че като я дам на 3 ще се адаптира трудно и по-лошото, че много я глезим двамата вкъщи, а ако е на половин ден някъде, може би ще е по-добре, но пък много ме е страх, че за половината ден дето ще е там, ще се прибира болна после със седмици. Незнам кое е по-доброто и за сега си караме по течението, дано не е грешка в последствие.

# 611
 Не съм се включвала отдавна, но искам да честитя момченцето на Ива   bouquet  Да е жив и здрав ! Бързо възстановяване на мама !

Весело изкарване на Баня и болничките- скорошно оздравяване  Hug

# 612
Честито бебенце на Ивето! Да и е живо и здраво!  bouquet

Да се включа и аз, че като по цял ден ми го няма детето и няма за какво да пиша Crazy
Вчера имахме родителска среща в яслата. Алекс много я хвалят, била най-малка, но най-послушна и добричка от цялата група. Изобщо не плачела, по цял ден си играела с децата. Никакви проблеми не създавала на лелките. На обяд продължава да не спи, лежала си в леглото и пазела тишина. Обикновено и давали книжки да разглежда. Не ме устройва много, защото в 19 часа вече е каталясала и започва едно мънкане до безкрай. Но се надявам скоро да започне да спи. Трета поредна седмица е здрава, което много ме радва. Може би защото са малко дечица, но лелките се справят перфектно. Винаги е чиста, преобута, нахранена. Педагога, който ги занимава е страхотен. Абе с две думи много съм доволна от персонала, без да си кривя душата, няма забележки.
Обаче сутрин голям рев пада. И аз като я водя и баща и като я води, реве си и това е. Как спре колата пред яслата и наддава вой, а предаването на лелката е направо кошмар. Влезе ли вътре, след две минути гласът не и се чува. Обаче разделите са и много трудни Crazy
Включих се в родителското настоятелство, та сега ще се занимавам с разни организационни въпроси около децата. Всяка последна сряда на месеца имаме ден на отворените врати, като всеки желаещ може да присъства и да се включи в работата с децата Laughing

# 613
Не вярвам и аз на приказки, че детето след 3 години по-трудно ще се адаптира и бла-бла. Има много доказателства и тези в дебелите книги за обратното - че до 3 год детето трябва да бъде с майка си, а после е с по-висока готовност да се социализира и да се отдели от дома. Естествено, универсални рецепти няма, всеки сам решава и се оправя със ситуациите, които му предложи животът. Аз с моето решение да не ваксинирам почти не мога да дам Никола на ясла. Просто частните ясли в голямата си част също имат изисквания за ваксини, или пък са ми прекалено скъпи и далече. Не мисля, че детето ми страда от липса на контакти към момента, нито с деца, нито с възрастни.  Peace

Аз донякъде затова и искам да родя второ скоро, за да мога да си гледам Нико успоредно с бебето и да не го мисля къде да го пращам да ходи, че аз да почвам работа. Макар че ми се бачка вече нещо по-сериозно, ежедневно и за парички...

# 614
Евридика, а как стои след това въпроса с приемането в училище? Пак ли ще има проблем заради ваксините или като е задължително образованието няма как да не го приемат?

Общи условия

Активация на акаунт