Юнски бебчета - Тема № 94 !

• 23 497
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
глория, май повечето педки са луди  #Crazy Има ли някой, който на 100% да е доволен от лекаря си и да се доверява безпрекословно???

Св., много ми харесаха размислите ти за месото и йога философиите! Много интересно ми беше да чета  Heart Eyes

# 646
  • около Варна
ayas , каква приставка за количката ползваш, би ли ми показала снимка. Адски ми е трудно излизанет, винаги трябва да имам помощник. Сега като се стъмва рано почти не можем да излизаме, защото предиобяд няма кой да ме придружава Sad

gloria83, и Жорко е с хрема вече седмица, но не смея да го заведа на лекар, заради проклетия грип, а всички са страшно ангажирани за да дойде някой у дома да го види. Навън наистина се чувстват по-добре, ако избягвате контактите и стоите на открито, мисля че няма страшно
Най-интересно, че при нас хремата се стича в гърлото, през носа нищо не излиза, откак се е родил за трети път е сополив и все по тоя начин. Бързо оздравяване Hug

# 647
Здрасти и от мен,може ли някой да ми каже нещо по въпроса с алергиите,щото на моето бебче му се появиха някакви обриви по личицето подобни на пърша.Възможно ли е да е алергия?

# 648
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Здравейт и от нас..
БЯСНА СЪМ  smile3515
Звъннах и на мойта ПЕДИ,и и казах че хремата на Траян дори не намалява,че има и нещо като разстройство и се притеснявам...Тя ме пита общото състояние на детето как е и дали има Т?? Казах и че няма а състоянието му,ами нервничък е какъв да е...И представяте ли си какво ми каза...
-Ами изведи го замалко навън,все пак не е новороден,сигурно му няма нищо щом няма Т,а хрема може да има от много неща..Няма ме днес и утре,в Петък ще се чуем...
ШМАТКАТА МИ КАЗВА ДА ГО ИЗВЕДА ЗАМАЛКО,ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ ВЧЕРА В ЛОВЕЧ ОБЯВИХА ЕПИДЕМИЯ :madd: :madd:

И сега се чудя...Утре ако е така,ще викам някой на частно майка им стара и докторя......

Хайде до после,отивам да пуша че се ядосах

Не бесней, ами се замисли какво друго е можела да ти каже. Малко хрема и "нещо като разтройство"... Какво разбираш под разтройство. Ако венъж или 2 пъти за деня се е изакал малко по- рядко от нормалното - споко, не е разтройство. Малкото хрема и моят син си я има вече от месец и през няколко дни заглъхва и после наново. Щом няма Т детето, състоянието не е остро. И разбира се, че ще го изведеш навън. По улиците няма как да хване някой вирус, стига да не му се врат непознати в количката. Няма и да се разболее повече.
Винаги съм се чудила на майки, които не извеждат болните си деца - по- болни ли ще станат, какво? По- логично е да пазиш от студ здравото дете, болно ли е вече освен да вдишне малко чист въздух и да се успокои - няма какво друго да му стане Peace

# 649
Здравейте и от мен!

От толкова задачки през деня, не мога да седна да напиша нещо.

Та по коментираните теми - цвета на очите не зависи от кърменето, а от меланиновия пигмент, който при раждането е в много малко количество, затова очите на новородените са сиво-сини. През първата година на бебето, количеството на меланина се увеличава и до около годинката вече се определя постоянния цвят на очите. На Килиан добиха зелен цвят и около зеницата е кафяво, а на Силия са сини за сега.

За домакинството - ами горе-долу се справям, макар че децата се грижат да не е всичко на ред. Гледам да пера един път в седмицата, имам пералня 8 кг. и горе-долу ми се насъбират около 5, 6, 7 перални  Mr. Green, пак зависи от децата. Прахосмукачка пускам почти всеки ден, бани и тоалетни чистя 1 път в седмицата, прах също. Готвя всеки ден по два пъти, но за обяд е винаги нещо бързо.

Somebody, аз бих спряла тиквата и да продължа само на мляко, докато пъпчиците минат, след това бих опитала отново с тиква.

За захранването - аз съм решила късно да захраня, заради алергии в семейството, също и при Георги (него съм го захранила рано). Също мисля да въвеждам зеленчуците и плодовете бавно, а месо и глутен мисля да дам чак към 9 месеца. (Ние месо си хапваме, но около два пъти в седмицата, само швейцарско и по възможност био).

Аяс, и при нас е така - Килиан не иска да спи на обяд и вечер вече е доста изморен и иска постоянно внимание, Георги и той ако има домашна, която трябва с нас да я направи, Силия и тя примрънква, защото й се спи - лудницата вечер е пална. Но всички деца си лягат около 8 часа и после се наслаждаване с мъжа ми на тишината в къщи.

За подаръците  за Коледа не сме мислили много (винаги е в последния момент  Embarassed) На Георги ще е абонамент за списание и ipod, за Килиан може би книжка (винаги се радва на книжки) и нещо друго, може би CD с музика, за Силия някаква играчка и стол за хранене трип-трап, но до тогава може да си променим мнението  Rolling Eyes.

# 650
senayede това да не би да са пъпки от лигите, поне при андреа е така, и от студа , понеже и е все мокро около устата, кожата и е изпръхнала, днес си взех Веледа крем против студ и вятър и веднага и изчезна изпръхналото, ако това имаш в предвид под думата"пърша"- за първи път я чувам!!
За тези пюрета, мойта щерка с голям мерак си похапваше 4 дена и си отваря устата, а днес дори и към лъжицата почна да ми посяга и стана опасно около нас eat , но за съжаление сега ще правиме почивка и ще сме си само на гадното млекце и Муцуна, много мислех, ама не виждам, какво може да я е налазило през две бодита, аз в апартамента паяци за толкова години не съм виждала newsm78

Кате, радвам се ,че се появи, пиши по-често!!!

# 651
somebody- благодаря  bouquetвъзможно е да са и от лигите понеже непрекъснато се мокри с ръчичките.

# 652
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Сомбоди, никъде не съм писала, че нещо може да я е налазило... далеч съм от мисълта, че си отглеждате паяци вкъщи. За перилни препарати и лосиони нови питах дали не си ползвала Peace

# 653
Катя, и при нас настава тишина към 20ч. Simple Smile Но най-мъчно ми е, че и аз се изнервям Sad , но работя по въпроса да не го допускам.
А как е бебчето на сестра ти? Килиан как се държи с бебка?

Кате, съгласна съм с теб за постовете на Sv. От познанството ни я намирам за непринудена и ерудирана. Форумите създават интересни запознанства. А, като се замислиш, тук сме събрани по един механичен принцип - термин на раждане Simple Smile

somebody, написах така, защото веднъж Стояни имаше такива едри и разпръснати пъпки и лекарят твърдеше, че нещо го е полазило. Аз се чудих, чудих, а те взеха, че минаха сами.

Нина, и аз щях да ти пиша това за дневното и нощно спане макар, че има и други примери Simple Smile А и картинката с "аха да го приспя" ми е позната Simple Smile от преди. Остави чаровницата да ти попее, можеш ли да устоиш на този поглед...Установих за себе си, че колкото с по-малки очаквания за сън съм, толкова по-леко приемам ставащото и ми е по-добре Wink Една сутрин толкова се молих да дозаспи, че беше и тъмница, но то му било време за ставане и толкова. Станах, заговорих му и аз, той запротяга ръчички през решетките и грейна и аз си казах "започна дневното гушкане". Възползвай се тогава от дневния сън с малката.

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 01:19 от ayas

# 654
Муцуна, объркала съм те с Ayas Embarassed,-  не прахта си една и съща Тео бебе прах и сапун- просто незнам, какво може да е newsm78

# 655
  • София
глория, май повечето педки са луди  #Crazy Има ли някой, който на 100% да е доволен от лекаря си и да се доверява безпрекословно???

На последната консултация на нашата (тя си е джи пи) и звъни телефона. Тя го погледна, затвори и каза " Това е една стара, за какво звъни...Така е...като не си ги избираме ние..." Само здрави ли щеше да си избере  newsm78 Мислех да запиша Моника при нашата лична и да я водя където си я водя на частно, но нашата лична казала, че не може да я запише. Сега събирам информация за една д-р Краева от един ме. център на Г. Делчев и Дойран и може би при нея ще я запиша.

# 656
  • Пловдив
Ох, приспах я вече! На два пъти заспива, слагам я да суче, но се събужда и пак наново приспивам и пак да суче и накрая се отказах и я сложих да спи. колкото е яла.  Naughty
И от няколко дена през нощта като се събуди да яде, суче, суче и изведнъж като отвори тези големи очи, и като започне да се смее, и след това да пее  ooooh!
Какво да ви кажа, голяма певица си имам.  Listen Така се приспиваме около час. Снощи я усетих, че ще ми направи този номер и веднага скочих от леглото и започнах да я "друсам". Заспа си, но сутринта в 6.00 не пропусна да попее до 7.00h, вместо да си хапне и да спи до 8.30 както си прави.  Shocked

Оплаках се. Ама то не може и през деня да ми спи и вечер също.  Wink
Лека вечер. Отивам да лягам, че не знам какво ме чака.

# 657
Франческа, относно ботушките мога да ти дам идея.Аз имам 2 чифта още от баткото, които са като старите кожуси-отвън кожа, отвътре вълната. С връзки са и се пристягат ако се налага, Едните са кафяви, а другите жълти, но имаше преди и други цветове. Абсолютно декоративни са въпреки че имат отдолу нещо като ходило, но 100% гаранция, че топлят. Цената поне преди 6 години беше колкото едни домашни пантофи.Купувала съм ги от изложение за кожени дрехи, но знам че ги има и в такива магазини за кожени якета и палта-български са.

# 658
  • Ловеч
Добро утро..

Муцуна...Абсолютно съм съгласна с теб...Но,хремата хич не е малко,а детето не може да спи нито денем,нито нощем...Да нямя Т,но ако тази хрема слезе надолу/ако не се вземат мерки/ще вдигне и Т защото вече ще има възпалителен процес...
Преди се разхремави,имаше дни в които навън съм била единствената майка с количка,няма туд,няма дъжд,нищо не ме бърка..Просто сега се страхувам в тази комбинация от хрема и епидемията която обявиха...И на последно място..Това ми е първо дете,и предполагам че се шашкам повече от необходимото,но какво да се прави..Ето днес времето е хубаво,и ще сме навън колкото и да ме е страх...
Но тази докторка освен да ни мери и тегли нищо друго не прави...

# 659
  • Ловеч
На няколко места съм изяла буквички Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт