МАРТенското ни дете – все навънка го влече!

• 21 598
  • 735
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Вероники, силно се съмнявам гастрита на брат ти и сестра ти да е от кашата баш, щото ние и трите със сестрите ми сме отгледани с брашнени каши, пък никоя от нас няма гастрит. И мед сме яли, пък нито една алергична няма... Малко се преекспонира, според мен, вредността на разните продукти. Аз съм привърженик на въздържането от определени храни, главно когато има доказани алергии на родителите и склонност на самото дете към алергии, но иначе се получава така, че се лишава организма от някои полезни вещества, поради страх от алергии, които се проявяват при много малък процент деца. Ама това си е мое мнение, де. Не ангажирам никого с него. Simple Smile
Айрис, преди спиралата задължително трябва да се прегледаш, щото при ранички, възпаления и т.н. първо се лекува съответния проблем и чак тогава се слага спирала, ако въобще. Спиралата се слага в края на менструацията, когато кръвотечението е минимално, но каналът още не се е затворил. И след слагането обикновено мензисът се удължава малко и е малко по-обилен. Не е задължително, но... И те така. Аз още чакам да спра да тека и малко ми писна вече , ама нали уж за добро.

# 346
Ха здрасти пак...

И ние сме до под кривата пак с храненето, само дето тази ечер Рая благоволи да изяде 80 гр. пюре от домашна круша. Като видях, че хапва накарах татко и да и направи и каша, смесих с крушата, ама уви... след първата различна лъжица и отказа. Но поне плод яде. Е, накрая се наяде от мама и заспа.

Веси, к'ви пари от НОИ чакаш?!?! Аз не се и надявам преди следващия вторник, че то още месеца не е свършил... Моите този месец ще отидат за сметки, защото изравнителната за парното я влачим трети месец вече и ще я платя заедно с другите, та така или иначе няма да се задържат дълго...

vily_st, весело ви на Априлци. Важното е, че ще смените обстановката, макар че времето го дават лошо. Мъж ми днес сложи вече зимните гуми, че утре ако хване някой студ, та да можем да стигнем до Бебемания. Wink

# 347
Алоха!

Какви са тези спорове, какво е туй чудо пак бре?!?  ooooh! Защо въобще се връзвате, не мога да разбера. Я, игнорирайте такива постове, че само спамим темата  Peace

Веси, аз знам за паричките, че първи вторник или четвъртък на месеца превеждат. Тъй, че вторник ще се "опаричим"  Hug
За екзотичните плодове: четох, че се дават след навършена годинка. А и педито впоследствие потвърди. Още повече за ягоди, малини и т.н. с "пъпчици". Тия, дето се загнездват между зъбките, сещате се. А за екзотичните - те са алергени заради влакънцата си, които дразнят стомахчето. Ако си спомняте, докато бяхме бременни ( и на мен лично неонатоложката ми го каза същото), ни съветваха да не ядем такива плодове, защото предизвикват дразнене на стомахчето на бебчето. Поне на мен така са ми казвали де, пък и други мами са ме съветвали.  Peace Та аз съм давала само манго (от всички екзотични де)преди няколко седмици, но на навършени 6м. То и банана уж е от тия, ама май всички сме го давали  newsm78 Та, с мангото нямаше проблеми, хареса го, но скоро не съм давала от него. Айде стига толкоз по темата.
За лука: и аз съм в питанка по въпроса  newsm78
Елг: честито ти ново съседче! Честито и на всички с поводи - месечинки, годишнини, зъби, мъби и т.н. На новите мами "Добре дошли!"   bouquet
Аз не съм писала за Бебеманията, че в събота заминаваме за Бургас, та ще отсъствам от голямото село за 3 седмици. Нали съм студентка  Embarassed

Днес като чух за мамата в болницата в Бургас със свинския грип в 6ти месец направо настръхнах.  Вече се чудя дали да си слагам маска там... Лоша работа.

Хайде лека от мен, че направо умиргам. Тези дни дребния ме съсипва от мрънкотене и рев заради проклетите зъби.  #Cussing out
Спокойна нощ на всички!  Peace

# 348
  • София
Здравейте пак от нас.

Като сме на плодова тема, я да питам какво мислите за мангото и авокадото  newsm78

За Бебемания - ЗАЛА УНИВЕРСИАДА!!!:
ПЕТЪК, 30.10.2009 г.: Зелено човече, Вероники, Тони_ст, ?стаси8510, Дивена, Dideto, СЗА, Крисче, Поли+, ?Никита, ?Глафира, Elg, Шуши_13: среща 14 ч. на входа ЗА КАФЕПИЕНЕ (който дойде по-рано, си разглежда - аз така ще направя, а който дойде по-късно - обажда се по ГСМ).
Аз лично ще дойда по-рано, между 12 и 13- ч. според настроението на транспорта ми Simple Smile

СЪБОТА, 31.10.2009 г.: ?веселина_с_п

НЕДЕЛЯ, 01.11.2009 г.:

# 349
ЧЕСТИТИ 10 месеца на Билянка и Мартин!   Party Time
На новите мами welcome

nani_v, по съвет на семейната стоматоложка ползвам "Калгел". Мажа максимум 3 пъти на ден (случи се два пъти) и през останалото време слагам на биберона от "Бочко"-то. Вече имаме 4 избили и като гледам два са на път  Crazy
Между другото днес я чух да "скърца" със зъбки.

Моята щерка много харесва жълтък. Давам й трохички и си го яде, пък аз не съм особено голям фен на яйцата. Доки каза като стане на 9 месеца да започна да давам цял жълтък. Вие по колко давате?

heli_heli, от сайта ли поръча дрешките? Колко е доставката?
Уффф от този грип и мен много ме е страх  Sad . Свеки (нали е фармацефт) ми даде 1 кутия "Тамифлу" за всеки случай.

за кашата: започнах с "Ориз за бебета" на "Хип". Мъчихме се около седмица и се предадох  Tired
. Изобщо не иска да я яде - с пюре, без пюре - никак. Доки каза да не й давам, че и без това е едричка. Временно спираме с кашата. Купих от плодовите пюрета с елда и мюсли и се надявам поне тях да яде.
за мангото: бебка много харесва това на "Овко". На "Сънвал" не го одобри  Laughing

Последна редакция: чт, 29 окт 2009, 22:17 от Incognito

# 350
Привет!

Аз да питам за утре, за Бебеманията - къде точно ще се кафепие  Grinning Някъде там вътре има ли подходящо място, че май времето го дават лошо, къде ще се съберем толкова майки с колички? И аз към обяд ще дойда, още не зная кога точно, че София точно по това време ми спи повечко/ м/у 11.30 и 13-30, та или ще идем в парка да се наспи и тогава ще дойдем или ще спи в крачка, както дойде.

Според мен авокадото е много полезно, но не съм се сещала да давам още.Вчера и днес София яде цвекло и мнооого и хареса, за пръв път яде с такова удоволствие.Сварих го с морков и картоф+ориз+АМ. За менюто не ми се пише подробно, нищо особено. Аде от време на време сутрин попарка/ но с мляко/, на обяд зеленчук, следобяд каша, плод, кисел и т.н., вечер кърма. За среднощните кърмения не ги споменавам  Crazy, през деня също си суче по няколко пъти.
Жълтък и София много обича, и аз и давам така от ръчичка.В пюрето слагам о/о половин.

Тони, защо не спреш за няколко дена изобщо да и предлагаш на Рая каквото и да било, различно от кърма? Явно е в такъв период и рискуваш трайно да се отврати от храната, ако си много настоятелна.Така или иначе си суче детето, гладно няма да остане. Така поне мисля, де, може да пробваш  Peace

# 351
Nikita, изобщо не я насилвам, тя всъщност и педиатърката така ме посъветва - пък и Рая, знаеш, си има резерви. Wink Просто като и поднеса лъжицата и тя се е научила да върти глава, видя ли я че върти глава и не настоявам. Не ми е плакала до сега от даване на храна, ако това е някакъв ориентир де... След час опитвам пак - обикновено не иска и тогава. И гадинката му малка как разбира кога какво и давам - недоумявам... #Crazy Като и давам хомеопатичните с вода чинно си ги пие/яде от лъжицата, а като и дам храна върти главата, та ще и се откачи. ooooh! Преди като и дам да опита и си хапваше - сега не иска и да опита даже, но не я насилвам. Като седнем на обяд, или вечеря все гледа в нашите паници... от няколко дни ядем зеленчукова супа без подправки, овесени ядки с вода, варена елда, или какво ли още не само и само да и дам от моята чиния, но на 3-4 лъжица и губи интерес и от това. Ми така ще е - ще видя кога ще прояде пак, че да продължим със захранването, то с тия темпове ще се захранваме до 5 клас. ooooh! А не ми се мисли до кога ще суче. Tired

# 352
Сега се сещам и още нещо , случайно го открих  Crazy - като реши, че не иска да яде повече или поне се прави на разсеяна, започвам да и давам с пръстче/ т.е. от ръка/ и тя продължава да отваря уста.Е, само с попарата съм пробвала, де, че е по-гъстичка.Явно и омръзва лъжицата, ли, не знам.Но и друг път, като и подам нещо с ръка винаги отваря устата.Така може да изяде хляб, сирене, картов с неограничени количества  Laughing

# 353
  • София
Просто като и поднеса лъжицата и тя се е научила да върти глава..... то с тия темпове ще се захранваме до 5 клас. ooooh! А не ми се мисли до кога ще суче. Tired

Е същият е Калин много често, вкл. днес... аз се оплаках в ОНАЯ тема...

За срещата утре, районът не ми е познат. Изхождам от опита досега, че рядко идват всички записали се в точния час. Времето ще е кофти и ще решим на място. Може и в някоя сладкарница да се приютим за кратко, колкото да се видим. На мен лично не ми пука, мога и права да си стоя пред залата, само да не вали Simple Smile

# 354
оки4, ние преборихме крустите с "Ексипиал хидро лосион". Около 12-14 лева е, но буквално на третото мазане започнаха видимо да намаляват.

# 355
  • София
Аз пък ще кажа, че разбирам учудването на госта  Rolling Eyes , все с нещо успява да ме изненада Слънцето  Simple Smile Не бях чувала за брашнена каша. Според мен купешките са по-добрият вариант, ама това си го дъвчем всеки път. А никът, с който се е регистрирал гостът е много на място  Crazy Simple Smile
Честити месечинки на порасналите днес!  Hug   bouquet 

# 356
Eй, мацки здравейте!

Тая вечер оставихме Теди да спи  при свеки. Леле колко е гадно и скучно без него. Замъкнахме се целият катун , барабар с легло , проходилката , корито и един вагон шишета и бурканчета  ooooh! , даже цял следобед му приготвях разни пюрета и грис.
 За количката нямаше място , но утре ще я докарам , ако е хубаво времемто да се видим с някои от вас.

Утре сутринта ще ходя да плащам данъците в общината и си представям колко ще чакам.  

Incognito - и аз не харесвам яйца и даже за това не бързам да му давам.Ама тия дни ще взема и аз да му дам  щом толкова го харесват бебоците.

окi4 и ние също се мазахме с този крем на Мустела и ни помогна за има няма 2 седмици,  взех четка и гребенче на чико и с тях , т.е. само с меката четчица , по скоро го галех по главичката , а не съм го ресала . Нещо ме беше страх така да му стържа по главата , а пък той беше на  1-2 месеца. Леле колко вкуснотиииииииииии  отиде  ми диетата.  hahaha  

Слънце  ти ли питаше за пансорал? Май ние го ползвахме , т.е доки ни го подари на една консултация , ама ефект май нямаше кой знае какъв.

Ох, и аз гледах новините сега  и доста се уплаших. Много е опасно за бебетата  особено тези които си имат по-големи батко или кака. Е нашия батко нали цяла седмица е болен и все се притеснявам на не зарази бебо.

Ние  пък ядохме миналата седмица каша с праскова и маракуя- водят я за 4 месеца. Е нищо не му стана.  А и ябълка с боровинка  и със сигурност ще пробваме и други видове.

Лук вече му слагам 2 пъти в различни видове пюрета. Даже и от нащо телешко варено яде -без подправките и сол, просто отсипах от тенджарата за него , даже и чесън  имаше.  Laughing

Тая седмица вече давам съвсем смело  ядене , даже и по 2-3 дни един след друг само месни се случи . Днес пък му направих гриста със компот от сини сливи,  вместо с водата сложих сока  и го сварих  , после плодовете ги пасирах и ги прибавих към гриста  и 60 мл. АМ. То направих двойна доза , да има и за утре. Ама така се продрище  Joy , що казвате че няма ефект.  newsm78 То всъшност може и да не е от  това де , знам ли  може и съвпадение да е било.

Нашата педи пък каза, че ако няма алергии някой от нас в семейството  може  по малко  мед. Е кво , ами може та.
Мънки пак съм съгласна с теб!

Абе ква  е тая ? Кво се включва където не и е работа?  Я си трай там и не давай акъл като не ти искат. Ааааааааааааааа аман от
отворенгяси. Ама как ме ядоса само.

оф, спирам че се нервирах.

# 357
И аз пека тиквеник    chef
Та докато го чакам мога да се включа по някои въпроси.
Манго и авокадо- може- не са алергени и са подходящи. Аз лично авокадо няма да й предлагам, защото не съм виждала на готова пюре- ще го опита по- натам в живота си. А за мангото-  ще го дам някога когато се чудя какво да правя. Нито манго , нито авокадо ядем вкъщи, така че няма опасения да ги срещне на масата.
Хели и аз точно днес пуснах поръчката на Некст. Ромпърчето "Моята първа коледа" поръча ли го- аз него й избрах на МАрия от коледните.
Incognito аз поръчах с Римини- на тях плащаш процент от цялата сума на покупката, плюс доставка от Еконт-5-6 лв. Ето сайта им-http://www.riminikids.com/new/. С тях можеш да поръчаш и от други магазини- на Минимоуд и на Мадъркеар се зачудих, но те имат и доставка до адреса на Римини...А Некст са с безплатна доставка.
За лука- много мами казаха, че дават, така че , който има желание.. нищо не го спира. Аз четох, че праза е по- щадящ и от 3 дни й слагам праз. Само че и лука и праза трябва да са много добре сварени- четох...
Мерси за отговорите за крустите. На Мустела бях взела от една приятелка , но не ни мина от 4 пъти, а тя каза, че от 2 намазвания на дъщеря й , се е оправила. Сега с бебешко олио я мажа и реша с четката. Като свърши, ще взема нещо от тези.
Хайде- лека да ви пожелая, че замириса от кухнята на слдичкоо Simple Smile

# 358
Добрютро (както се казваше в един много любим мой сериал Ало, Ало).

Ето от мен днес закуска с кафенце, а после ще чета, че два дни не съм.

# 359
SZA, от най-ранобудните си днес. Laughing Благодаря за закуската. Аз от седмица съм без закуска вече, че тези кг. трябва да се свалят. Embarassed

Окич, как е тиквеника? Много обичам, ама съм си забранила сладките неща от 2 седмици, та чак по Коледа ще опитам малко.

Като чета какви екзотични неща хапват бебоците, а Рая нищо не ще... Ще взема да я пробвам и аз с боровинка и някой от не толкоз екзотични плодове, нали за сега само плод яде...

Отивам да и пасирам круша, белким хапне малко. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт