Тайната на дългата и здрава коса - 75

• 86 378
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
Аз именно заради това я суша със сешоара - студено ми е да я чакам сама да си изсъхне.

# 586
Ми и аз я суша в последно време повече първо по тая причина, второ с надежда да се изсуши малко... Смисъл нз защо си мисля че от сушенето ще ми се изсушат корените и ще се омазнява по-малко Laughing звучи тъпо, но... що пък да не пробвам Laughing

Ама те мойте косища пробвай да ги изсушиш... въпреки че я скъсих пак 20 минути тряа да я суша, за да е наистина суха иначе остава влажна и пак ми е студено:(

# 587
Аз направих грешката да се стремя да разредя миенето на косата си и вече споделих, че си докарах страшен косопад. Седмица след като започнах да я мия всеки ден косата си падаше нормално. Повече този експеримент няма да го направя. Останах с коса наполовина.  ooooh!

# 588
  • град-държава
Аз направих грешката да се стремя да разредя миенето на косата си и вече споделих, че си докарах страшен косопад. Седмица след като започнах да я мия всеки ден косата си падаше нормално. Повече този експеримент няма да го направя. Останах с коса наполовина.  ooooh!

Именно,природата е дала на всеки различен тип кожа и ако твоят скалп изначално е мазен е абсолютна глупост да се стремиш да го направиш сух,само ядове ще си докара човек по този начин,просто грижите,които  се полагат трябва да са съобразени с типа кожа,ако даден човек е с мазна кожа на лицето и не я мие 4 дена дали ще стане по-суха,а ако я почиства със силно изсушаващи продукти дали няма да почне да се лющи,изпръхва,дехидратира,а ако я почистваш всекидневно с щадящи продукти  за честа употреба видът ѝ най-вероятно ще чист и свеж...кожата диша,това е най-важното,а най-голямата глупст е да се вързва не измита коса,когато видимо има нужда от това само и само да я принудиш да се омазнява по-малко,нещо което няма да се случи,това,което ще стане със сигурност е пърхут,косопад и съсипани върхове  Peace

Последна редакция: ср, 09 дек 2009, 10:02 от ahasver

# 589
  • В полите на Пирин планина
И аз се включвам в подкрепа на честото миене щом косата има нужда. Мия се почти всеки ден. Иначе косата ми е с ужасен вид и не мога да си го позволя.

# 590
[,а най-голямата глупст е да се вързва не измита коса,когато видимо има нужда от това само и само да я принудиш да се омазнява по-малко,нещо което няма да се случи,това,което ще стане със сигурност е пърхут,косопад и съсипани върхове  Peace
[/quote]
Днес видях в метрото една жена със супер мазна и мръсна коса и я беше вързала ,може би да го прикрие,но гледката не ми допадна изобщо Rolling Eyes,не я упреквам жената,но си помислих ако аз бях на нейното място с тази коса как ли щях да се почувствам,щях да си умра от срам Embarassed

# 591
до преди и аз си мислих че честото миене изтрошава косата Simple Smile но откакто свърши лятото косата я мия през ден и мога да кажа, че расте по бързо и няма цъфтежи вече 4 месеца Simple Smile)

# 592
magnolia99 кофти е наистина,но някои се оправдават,че са нямали примерно време да я измият,а е трябвало спешно да излязат и прибраната коса е един вид прикритие и спасение за момента #Crazy

# 593
до преди и аз си мислих че честото миене изтрошава косата Simple Smile но откакто свърши лятото косата я мия през ден и мога да кажа, че расте по бързо и няма цъфтежи вече 4 месеца Simple Smile)

Ами ще расте,как няма,тя е като цвете,поливаш и расте  Laughing ако си и с хубав и подходящ за честа употреба шампоан-няма грешка   bouquet Моята започва да се омазнява на третия ден и затова я мия през 2,ако се омазняваше по-често сиг и аз щях да я поливам всеки ден  Grinning

# 594
И аз съм на мнение, че косата се мие, когато има нужда. Лятото я миех всеки ден, заради морската вода. Сега я мия на два-три дни. Обаче бившата ми фризьорка ме изкара едва ли не маниачка, защото съм си миела косата всеки ден. Е, вече не ми е фризьорка, а аз предпочитам да не чакам косата да се омазни и спласти и тогава да я мия.

# 595
magnolia99 кофти е наистина,но някои се оправдават,че са нямали примерно време да я измият,а е трябвало спешно да излязат и прибраната коса е един вид прикритие и спасение за момента #Crazy
Не отричам,че на всеки може да се случи да не е успял да я измие и точно в този момент да се наложи да излезе-е няма как да стане ще я прибере някак си колкото да не си личи много,но специално на мен не ми харесва ,някой да е по принцип с мазна коса и да е наясно със състоянието на косата си,и въпреки това да ходи 4 дена с мазна коса  #Crazy,само и само да я мие по на рядко.

# 596
Хм... Thinking На мен ми се омазнява и я мия на 2-3 дни,мислех си че е много,но като гледам спрямо вас не е.
happy_aneta , какъв шампоан и балсам използваш?

# 597
  • Bapнa
Споделям, че съм мноооооого доволна от Syoss Repair therapy и спрея Shine Boost ! Накарах свеки да се измие с него и тя остана мн доволна Simple Smile Лека, мека, подредена - нещо, което отдавна не ми се беше случвало с косата  Mr. Green
Против честото миене съм - за сведение - връзвам я като загуби обем и се изсуши, докато я измия. На 4-5 дена веднъж :

# 598
Аз също съм ЗА миенето на косата тогава, когато има нужда. С мазни корени съм и въпреки сухите ми краища не мога и не искам да ходя с мазна коса, само и само за да я мия по-рядко. Предпочитам да ползвам разни серуми и др. продукти специално за краищата и да си я мия по-често. Например ако излизам всекидневно я мия през ден, защото като се ходи в тая мръсна среда няма как. Косата поема всички мръсотии от вън, освен това се пипа с мръсни ръце като е навън човек, аз дори едвам се удържам да не я мия всеки пък като се прибера вкъщи. Ако не излизам всекидневно си я мия на два дни, живея в планината, не се пуши у нас, не сме на кюмбе така че няма от какво толкова да се замърси.

# 599
Момичета, чудя се между маската на Гарние едноминутната и маската на Елсев с пчелно млечице. И за двете има добри отзиви, някой може ли да сравни двете?  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт