Брекети- колко ви излязоха и къде ги поставяхте?

• 286 927
  • 1 331
  •   1
Отговори
# 435
  • София
desideskata Аз бях с травматично дълбока захапка.  Променихме я  с помоща на пластина. Като резултат : замених " бузките" със скули  Laughing 

на колко години си била, ако не е тайна разбира се....
пишете, че "тайната" на този метод е в израстването на задните зъби, ако правилно съм разбрала...така ли е?
ще поразпитам за  тях ортодонта в края на месеца като отида Simple Smile

# 436
Аз не разбрах каква е тази пластина и къде се слага, с каква цел?

# 437
Включвам се и аз, макар да не съм изчела темата още, но благодарение на една съфорумка (тя си знае  Laughing) си намерих ортодонт, д-р Джуркова в Пловдив.
Та от няколко дни съм с бреки на горната челюст. Зъбите са ми изтръпнали, но чак за болка не мога да говоря, освен когато ям- там виждам зор.
Керамични, белички, почти никой не ми ги забелязва, освен ако не се вгледат.
Ще почета в темата и ще се включвам от време на време.

# 438
@ desideskata, много се впечатлих от операцията на челюстта, при мен е по-малка горната и лицето ми е малко като настъпено (на рентгеновата снимка точно така изглежда, като не ми се вижда носът). Къде ще ти правят операцията и колко ще струва? Много ще се радвам на някакви координати, за да направя и аз консултация...

# 439
И моите са белички, но дъгата се вижда. При теб дъгата не се ли вижда?

# 440
  • София
@ desideskata, много се впечатлих от операцията на челюстта, при мен е по-малка горната и лицето ми е малко като настъпено (на рентгеновата снимка точно така изглежда, като не ми се вижда носът). Къде ще ти правят операцията и колко ще струва? Много ще се радвам на някакви координати, за да направя и аз консултация...

писах ти на ЛС координатите наа хирурга, при който ходих
при мен на снимките се видяха и несиметрия между горната част на лицето и долната и поради малката долна челюст и носа ми изглежда голям.... Naughty Thinking

# 441
  • София

шина си е това,не знам що му викат пластинка,като си е точно шина със пластмаса и телове.Мойта има две телчета за да се захваща за 7мите зъби,отпред няма тел логично заради брекетите,пластмасата е удебелена в предната част за да ми блокира долните зъби да не ходят назад.Демек ми блокира захапката в правилно положение и като я нося,слагам и ластици да ми дърпат горни и долни зъби за да прорастнат.Та това прави пластината.
А между другото на тебе не са ли ти казвали че имаш проблем със захапката?Според мене ако отидеш на второ мнение ще ти сложат пак брекети.Зъбите са ти абсолютно като моите.Така като гледам,аз в такова положение сложих брекетите.Лошото обаче е че зъбите изглеждат добре,ама ставите се износват и самите зъби се изтъркват мн бързо и затова се налага някво лечение.Аз сложих брекетите не щото са ми криви зъбите,ами просто много започнаха да ме болят челюстите като стоя с отворена уста,започна и едно главоболие което според мене се дължи на кривата захапка,задните зъби са се изменили заради това че са прекалено малки и набити.Абе въобще до нищо хубаво не доведе това че се мотах.Сори ако изглежда лошо положението,но е по добре да отидеш на друга консултация,ако трябва и да се оплачеш някъде,дори и да съдиш стария ортодонт,ама ако имаш проблем като моя ще ти трябва ново лечение и то пак ще трае 2 години.Тая захапка не се оправя толкова бързо колкото да ти се наместят няколко зъба в устата.

Последна редакция: пн, 04 окт 2010, 15:05 от SweetHarmony

# 442
И моите са белички, но дъгата се вижда. При теб дъгата не се ли вижда?

Вижда се Wink, но може би защото е много тъничка още и не се набива в очите.
Моите очаквания бяха за доста по- лош изглед, за болка и като цяло доста по- негативни, засега съм ок, но си е и раничко да се каже.

# 443

шина си е това,не знам що му викат пластинка,като си е точно шина със пластмаса и телове.Мойта има две телчета за да се захваща за 7мите зъби,отпред няма тел логично заради брекетите,пластмасата е удебелена в предната част за да ми блокира долните зъби да не ходят назад.Демек ми блокира захапката в правилно положение и като я нося,слагам и ластици да ми дърпат горни и долни зъби за да прорастнат.Та това прави пластината.
А между другото на тебе не са ли ти казвали че имаш проблем със захапката?Според мене ако отидеш на второ мнение ще ти сложат пак брекети.Зъбите са ти абсолютно като моите.Така като гледам,аз в такова положение сложих брекетите.Лошото обаче е че зъбите изглеждат добре,ама ставите се износват и самите зъби се изтъркват мн бързо и затова се налага някво лечение.Аз сложих брекетите не щото са ми криви зъбите,ами просто много започнаха да ме болят челюстите като стоя с отворена уста,започна и едно главоболие което според мене се дължи на кривата захапка,задните зъби са се изменили заради това че са прекалено малки и набити.Абе въобще до нищо хубаво не доведе това че се мотах.Сори ако изглежда лошо положението,но е по добре да отидеш на друга консултация,ако трябва и да се оплачеш някъде,дори и да съдиш стария ортодонт,ама ако имаш проблем като моя ще ти трябва ново лечение и то пак ще трае 2 години.Тая захапка не се оправя толкова бързо колкото да ти се наместят няколко зъба в устата.

Почти съм убедена, че не бих сложила втори път брекети. Някакви пластини, шини за нощно време, операции дори ще преодолея. Но не и брекети.  Ти в София ли ходиш и при кой ОД?

# 444
desideskata Аз бях с травматично дълбока захапка.  Променихме я  с помощта на пластина. Като резултат : замених " бузките" със скули Laughing 

на колко години си била, ако не е тайна разбира се....
пишете, че "тайната" на този метод е в израстването на задните зъби, ако правилно съм разбрала...така ли е?
ще поразпитам за  тях ортодонта в края на месеца като отида Simple Smile
Не искам да пиша годините си, но за ориентир приблизително........след 25г.
 Simple Smile Тайната си е тайна. Разпитайте вашият ортодонт, той ще ви каже ако е запознат.Мога само да ви напиша, че това което ми помогна в моя случай е вярата: в благоприятният изход от лечението и в човека на когото съм се доверила.
  Успех момичета Hug

# 445
  • София
стана ми любопитно с тази пластина или шина или каквото и да е там...
чудно ми е как след 25 има недоизрастнали зъби, но предполагам щом има хора с млечни зъби на тази възраст сигурно и това е нормално...
учудвам се и как работят и как уголемяват челюстта - зъбите могат да се подредят само според големината на костта, ако тя е малка и на тези години няма как да расте повече...така че има много любопитни неща и такива, които на мен лично не ми се връзват, но ще попитам....

само един последен въпрос към Marise: колко процента е било покриването на долните зъби от горните или по друг начин казано, колко от долните зъби се били покрити от горните - 4,5,6 или повече/по-малко?
надявам се да не разбереш въпросите ми не както трябва..просто искам да знам колко сходен би могъл да бъде твоя случай с моя...защото на мен след телерентгенографията ме предупредиха, че операцията е единствения вариант, и ако не съм съгласна на нея, няма смисъл изобщо да започвам...дори не ми предложиха дежурното вадене на зъби...

# 446
А това хлътване на лицето, при евентуално вадене на зъби, доколко ще се вижда. Нали след като се извади зъб, постепенно с брекетите зъбите се наместват и празното място се запълва. Поне аз така си го представям. И ако става въпрос за вадене само на един зъб дали ще се отрази толкова зле? Тъй като и на мен ми предлагат вариянта с ваденето на зъби, но доколкото разбрах, става въпрос само за един зъб.

# 447
  • София
А това хлътване на лицето, при евентуално вадене на зъби, доколко ще се вижда. Нали след като се извади зъб, постепенно с брекетите зъбите се наместват и празното място се запълва. Поне аз така си го представям. И ако става въпрос за вадене само на един зъб дали ще се отрази толкова зле? Тъй като и на мен ми предлагат вариянта с ваденето на зъби, но доколкото разбрах, става въпрос само за един зъб.

зависи от структурата на лицето ти...съразмерност на пропорциите, до колко е голяма горната челюст , каква е малката, колко са големи зъбите..много неща, при всеки е индивидуално.
Иначе с брекетите се наместват и празното място изчезва Simple Smile успех с лечението

# 448
  • София
аХ`Не! да в Софиш ходя при д-р Пейчев,мисля че и преди съм писала че работеше едно време в Юниордент.Сега кабинета му е на Симеон и Раковски.Освен това не се знае дали ще ти се налоьи пак да слагаш брекети,ама не е зле никак да отидеш на консултация.Кой ти беше ортодонта на тебе?

# 449
Искам да попитам има ли някой който си е слагал брекети в Добрич.Има ли резултати и доволни ли са .
Също така ме интерисуват актуални цени на обикновенните брекети и на Дейман брекетите.При кой лекър са слагани и каква им е цената.
Интерисуват ме градовете Добрич и Варна.

Общи условия

Активация на акаунт