Брекети- колко ви излязоха и къде ги поставяхте?

• 286 841
  • 1 331
  •   1
Отговори
# 900
честито Фъстичка Simple Smile безпроблемно и безболезнено брекетоносене Simple Smile
Hug Hug
И аз съм се ориентирала към нея,ама тези цени са много високи  Sad Sad Sad Фъстичка а случайно знаеш ли обикновенните колко струват при нея? newsm78 и ще ми кажете ли как протича 1-вия прегледпри ортодонт и може ли още тогава оринтировъчно да се говори за някаква сума?

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 17:41 от *щастлива мама*

# 901
  • в матрицата
честито Фъстичка Simple Smile безпроблемно и безполезно брекетоносене Simple Smile
Деска, сигурно имаш в предвид " безболезнено" , а не безполезно  Mr. Green

# 902
  • София
Мерси момичета  Hug

Дано се похваля скоро с резултат!

Щастлива мама, на първи преглед ти разглеждат зъбките, казват ти прогнозно лечение и цена, но не знам за обикновенните колко е.
Аз Деймън исках още от преди две години и доста почаках да пуснат прозрачните Simple Smile
Само дето с чакането и цената скочи... Rolling Eyes

# 903
Дано се похваля скоро с резултат!
И аз ти го пожелавам  Peace Hug Благодаря за инфото Simple Smile

# 904
  • София
честито Фъстичка Simple Smile безпроблемно и безполезно брекетоносене Simple Smile

Деска, аз ли не разбирам или....що това "безполезно" носене. Дано да е много полезно викам аз   Peace

мале мале...... Joy исках да кажа безболезнено или безпроблемно, а то станало нещо микс....много се извинявам на Фъстъчка  Embarassed

# 905
Момичета,има ли някой който е със свалени брекети и носи на горна челюст сваляеми ритейнъри,тип шина?Казаха ми,че на горната ще съм с такава,защото захапката не позволява Confused
Това много ме притеснява.Мисля,че пущинаците бързо ще си заемат старите места ooooh!

# 906
  • Пловдив
Синът ми е със силиконов ритейнър на горните зъби от 20тина дни Носи го само нощем. Не се оплаква от дискомфорт. Ще го носи поне година.
Но на долната челюст ни предупредиха, че ще има шина отзадната страна след сваляне на брекетите,защото бяха много криви зъбите и за предотвратяванена връщане в старото положение.
Ще ходи две години по 2-3пъти на профилактични прегледи при ОД.

Последна редакция: сб, 19 фев 2011, 18:41 от Джони

# 907
Ние не знам с какви ритейнери ще сме, далеч ни е още. Но друго ме притеснява- като тръгнат мъдреците, не разместват ли пак зъбите?

# 908
  • в матрицата
Ние не знам с какви ритейнери ще сме, далеч ни е още. Но друго ме притеснява- като тръгнат мъдреците, не разместват ли пак зъбите?

Трудно е да се каже, дали мъдреците биха изкривили отново зъбите....... А, ми се вижда, напълно безпредметно, да се слагат брекети на деца, ако поникването на мъдреци би изкривило наново зъбите ...  Thinking

# 909
  • София

Трудно е да се каже, дали мъдреците биха изкривили отново зъбите....... А, ми се вижда, напълно безпредметно, да се слагат брекети на деца, ако поникването на мъдреци би изкривило наново зъбите ...  Thinking

не е невъзможно...зависи на къде ще тръгнат да растат. Ако посоката е към зъбите или под тях (както беше моя случай) се изкривяват като едното нищо, особено ако няма място за тях и няма как свободно да си изникнат. Но ако се видят навреме и се извадят предполагам няма да се стигне до изкривяване.
Като ми вадеше моя, хирурга каза, че е с размер на 16 годишна....което значи че зародишите започват да се виждат на къде растата и много преди да създадат проблемите Simple Smile

# 910
И аз да се включа Wink, Le Petit Chat , ти професионалист/ка ли си за да изказваш, кое е професионално и кое не. Не се заяждам, но не може да пишеш такива глупости, просото щото на теб са ти извадили 4 зъба, и това за теб е професионално , с пиленето - не. 
Според мен е много лесно да подредиш криви зъби, като извадиш цели 4, по трудно е, да го направиш, без да жертваш зъби  Peace
Не съм професионалист  Wink, но съм посетила доста такива и всичките имаха различни мнения  Rolling Eyes след години ходене по мъката съм си съставила свое мнение по въпроса. Честно казано аз се страхувам от това,ако не бъдат извадени зъбки,подредените да не се разместят отново, затова предпочитам да ми бъдат извадени,а и в моят случай нямаше други вариянти и Слава Богу. Аз съм твърдо ЗА ваденето на зъби, ако няма друг изход,мисля че ефекта е по-траен и бърз, но ако има желаното място за пренареждане разбирасе, че може да се спести. Надявам се всички да имат този бърз ефект както при мен Hug

# 911
  • София
Като се замисля...какво ли бих предпочела, ако ми бяха предложили вадене на два горни зъба..вместо операция....
добре че нямах тази дилема Simple Smile

# 912
Фъстъчка при коя Димова се лекуваш?
http://www.dimovadent.com/ortodontia.html
или
http://dental-studio.biz/pages/bg_aboutus.php
 newsm78 newsm78

# 913
Здравейте, съвсем скоро съм на първичен преглед..спряла съм се на 2 ортодонтки засега- Иванова (ул. Иван Асен/ Тича) и Лаура Андреева. Прочетох всичко, което сте изписали досега, но не намерих нужната информация, която да ми помогне при избора.. Моля ако някой има мнения и впечатления да сподели..че няма време Simple Smile) Благодаря:)  bowuu

# 914
  • в матрицата
radi86 , аз бях при Иванова преди години, но тогава носих шини. Добра ОД е за мен, за Лаура Андреева, нямам наблюдение, но е известна. Според мен, при която и да идеш, все ще има ефект  Peace

Общи условия

Активация на акаунт