Юлски бебчета - 14

• 25 328
  • 730
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Кейт,според мен си излезте на разходка.Просто не се доближавай много до други хора,но не изпускайте слънчицето.Ей,подлудиха ни с тоя измислен грип.УМРЕЛИТЕ СА САМО  НАРКОМАН,НЯКАКЪВ ДЕТО СЕ САМОЛЕКУВАЛ 10 ДЕНА , БОЛНАТА БРЕМЕННА  Е НАПУСНАЛА БОЛНИЦАТА СРЕЩУ ПОДПИС И Т.Н.
За шейните да ви питам.Тези с други дечица да кажат,има ли смисъл от бебешка шейна или и обикновена ще свърши работа тази година.Ако пак няма сняг в София,поне на Витоша ще има.Намерих ето тази бебешка,но за 220 лв ,трябва да съм куку-руку  Crazy да я взема.(не че не съм)
http://www.cvetia.eu/components/com_virtuemart/shop_image/produc … dc0369a38bb42.jpg

А как е шейна на английски  newsm78

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 13:07 от Mime-to

# 436
  • София
бре, не знаех, че има шейни за бебета. То скоро ще пуснат и джетове

# 437
  • София
И ние сме с хъркащ нос, особено сутрин, слагам физиологичен разтвор, но нищо не вадя с помпата, взехме друга, на Меример, ама пак почти нищо не излиза, даже мъжа ми я тества сутринта.Я кажете има ли ефект от тази помпичка, някой беше писал за нея.Сега звънях на педката, каза да я извеждам, но да я не я доближавам до никакви хора, заради грипа.Понеже пиша и в темата за първолаците - там вече почти няма здраво дете.И в класа на каката има доста болни ConfusedНе гледам новини, за да не се психясвам заради разни измишльотини, но пък около нас все болни хора.Сега съм в чуденка, утре Михаела е канена на Рожден ден на едно детенце от класа.Хем искам да отиде, хем ме е страх да не пипне вируса...
sadlady , бебето се носи хванато м/у краченцата, като краченцата са разтворени на жабка, като поотрасне се носи пак по същия начин , но на хълбока опряно.Не сън Стеф, но това знам аз.
Цветен адвокат, на опаковката на термометъра ви трябва да пише къде като мериш до колко е нормалната температура, пиша ти за единия наш термометър:
орално - 1 мин - нормална температура - 35.7-37.3
ректално - 1мин - 36.2-37.7
аксиално - 5-10мин - 35.2-36.7
кейт, бързо оздравяване, за излизането съм написала по-горе какво каза нашата педка, но пък ако ти се струва , че е болничка по-добре я остави вкъщи или за малко на терасата
Mime-to , пу-пу, дано все така кротка да е София, и моята Михаела беше така, чудех се какво да правя докато спи  Crazy но пък сега ми е пълна програмата, или се занимавам с бебето или с каката(вчера 1 час мъчихме една диктовка) или с къщата.Та ако много скучеш ти давам рецепта за второ Grinning
За шейната - няма по-добра шейна от тати Филип ( и нашия е тати Филип), сяда на обикновена, или на найлон и се пуска с бебето в скута, може и в кенгуро мушнато.

# 438
  • София
и нашия е тати Филип Mr. Green

# 439
Здравейте момичета... Днес много бебета ще празнуват. Сафо, предай специални целувки на Мишето. Емили, Инкс, Нелир, Маймун... Hug

Минавам само да кажа: мамка им и колики... защо трябва да се мъчат така горките дечица. А този път даже не съм яла нещо ново. Успях да я приспя преди малко и дори в съня си прави тъжни физиономии.

Моят електронен термометър е точен - веднъж си играх да си меря температурата и него, и с живачния, за да видя дали се разминават, но показаха еднакви стойности. Това като идея за Цветен прашец, ако се чуди дали нейния е верен.
Кейт, нашата педиатърка каза, че няма проблем да извеждам детето, когато беше с хрема и аз си я извеждах.

Отивам да си взема душ и да се оправям за разходка, тамън Инето ще се събуди до тогава.

# 440
А4  ужасно нещо ти се случило... Не си лоша майка... не си втълпявай подобни глупя в главата. Това с чантата е добра идея и аз страдам от някакви такива мисли , че ако не дай боже стане нещо , трябва да има човек някаква готовност. Peace
Кейт облечете и излезте навън! Хремата си е хрема не пречи на разходката. Все пак не, ако не става въпрос за някакво вирусно заболяване , мисля , че няма проблем. Пък и за хремата е по-добре на въздух , а не вътре на спарен въздух/носът не е каот гърлото , въпреки че са свързани има разлика/ Peace Така че кейт приятна разходка! Peace
Честито на всички месечинки! Да растат все така усмихнати и щастливи!!!
Сандра лек път и приятно прекарване! Hug

За нас: Вчера водих Йоана на консултация ирезултът е 6660кг , качила е около 800грама за около месец без малко. Този път "любимата" педиатърка каза , че няма рахит и всичко е наред , без да и заострям вниманието към темата... Crazy
И друго нещо ново, което ми беше обяснено като на малоумна,  е че те не били за ранно захранване, а за изключително кърмене до година. Въпреки че ми беше препоръчано не отдавана да давам сок , закощото детето не акало всеки ден.  Crazy
Съответно на вчерашният "отчет" , казах , че не съм дала , защото смятам до 6 ти месец да не захранвам с нищо.
 Веднага ми беше обяснено , че да и те така смятали , това най- новите тендеции.  Да , ама аз и  тук не съм на тяхното мнение... защото искам и след всичко прочетено и видяно, да захраня дъщеря си на 6 -тия месец, като заместя млечно хранене , а не да и давам да опитва храна до годината. Д, за късното захранване съм , но не  това захранване да  е на принципа да се дава твърда храна малко колкото да свиква корема и да опита  мъника. Зная , че някой нямат одобрят думите ми , но имам друга теория по въпроса и едва ли ще си я променя. Не че не одобрявам изкрлючителното кърмене до година , дори напротив, просто смятам /за моите деца/, че е добре да има баланс между ранно захранване и късно захранвене /става въпрос на 100% като се замести млечно/. Аз съм намерила за себе си този баланс.  Peace

Оф така се ядосвам , че нито тук нито в бг не открих леккар близък до моите виждани, не че не си ги следвам пак в отглеждането на децата си. Но беше добре да има лекар който да каже , да това  , което мислиш е добре , не винаги да ти казват , ама кака така то трябва еди как си. Докато при сина ми се "борих "/ образно казано/с док. да го захраня късно, сега пък обратното. Е какво е това чудо , къФ е този моят късмет. Tired

Последна редакция: пт, 06 ное 2009, 13:37 от Fortune

# 441
  • София
и нашия е тати Филип Mr. Green
Simple Smile Много Филиповци нещо,ама като си има работа или през работно време детето няма да се пързаля Sad
 намерих това на по-сносна цена,но търсенето продължава
http://www.preissturz.at/winterartikel-Kat242/toller_baby_bob_sn … tten-Art3114.html
Обаче шейната за 220 лв била за поне до 3 годинки и май не е толкова лоша идея.Ето тема за нея и снимка.Хората си я ползват като количка ,като има сняг.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=250918
http://fevruari.snimka.bg/baby/snejni-priklyucheniya.194817.4913994

# 442
Здравеѝте момичета и честито на всички месечинки!

Някои мами споделяха, че бебета им вече ги мъчат зъбки. При нас няма силно изразени симптоми, но пък си хапе пръстите и определено не се храни с апетит. Четох че никненето на зъбки може да е съпроводено и с липса на апетит. Има ли мами в подобна ситуация? Ние се храним иначе с Аптамил 1.  

# 443
Нина_S, моят син е със симптоми за скорошно избиване на зъбки. Само в деня, в който вдигна Т. отказа да хапва, сега яде нормално. Иначе постоянно си рови с пръсти по венеца, много се плюнчи и е леко раздразнителен. Венецът му е побелял и силно набъбнал. Не знам кога ще избият, но определено няма да ни е леко.
Взехме му биберон залъгалка на Нуби, който в основата си има зъбчета за чесане на венците. Много му харесва и отделно на чико грапави чесалки. Търпение и много гушкане  Laughing А що лиги се точат не е истина...  Joy

А4, ужас, аз щях да се паникьосам кое по-напред да направя, ама то не е било сериозно.

Момичета, мисля в края на месеца да захраня Ру  Peace Няма да чакам януари, просто защото виждам как детето има интерес към храната, кажи речи си е утроил рожденното тегло, може да хапва с лъжичка. А и все имам чувството, че не му е достатъчно млякото. Хапва го като супа- държи го заситен толкова малко и после още...Големи паузи при него няма.
И мисля да го захраня с пюре, тази каша да не го напомпи повече, и без това си е грамадан за възрастта...
Знам колко сте за късното захранване, ама вътре нещо ме човърка, че му е време. А и той си кара 5 месец вече ...
Скривам се под масата, да не ме нацелите с камъните  Joy

# 444
Мамбина - ние нямаме лиги (само когато я оставя по корем), нито пък температура. Проверявах венеца, не ми се струва бял или набъбнал, но тя определено си хапе ръцете. Ако така ще ни избива зъб Simple Smile ...., ние сме на лекар във вторник, аз ще питам за намаления апетит все пак, притеснявам се да не стане злояда.

# 445
Mamb - 5 месеца са напълно нормални за захранване на бебето, особено ако е на АМ, а на кърмените дават 6-ти месец.

# 446
  • София
Мамбина,Ру освен зверските колики нямаше ли и нещо друго?От толкова много информация вече започнах да се обърквам на кое какво му е.За такива бебета е препоръчително да се захранват наистина по-късно.В крайна сметка ти си решаваш,но като чуеш повече мнения ,ще се ориентираш по- добре в ситуацията.Според мен не си прави опити.

# 447
мимето, колики имаше няколко дни, като бяхме на морето (когато ти писах за борината). Но не съм и сигурна дали е плакал от колики или смяната на обстановката. В никакъв случай не бих нарекла коликите-зверски. Дже минахме скромно за момченце, в сравнение с Фелисити, например.
Има и недоказана ,според мен безпочвено поставена диагноза АБКМ. Дори и педи я отрича, като причина за обрива му от родилното предположи - претопляне и стафилококи.
Мен това, което не ме удовлетворява са крайните мнения... иначе четох много, бях и за късното захранване след 6м, но си  и мислих, че ще го кърмя до тогава, пък то какво стана.

нина, и на теб не ти се яде всеки ден еднакво количество, нали Wink ? Щом не е отпаднала и няма Т не виждам нещо притеснително  Hug

# 448
  • София
Миме-то,аз съм от откачалките дали 220лв. за шейна WinkЖестока е!Можеш да я дърпаш,можеш да обърнеш дръжката и да я буташ,разглобява се и става за по-голямо дете.Малкият батко ще може и тази година да я ползва без да е разглобена,но това в случай,че близнаците му дадат да се докопа hahaha

# 449
Мамбина - щом детето е готово, няма какво да се чудиш. И аз дебна Ивайло за знаци, но при него няма засега, а тъкмо мислех, че млякото не му стига, уви, започна и по-големи паузи да прави. Успех Hug

По принцип - нека мамите, които са решили да захранват, да не мислят, че тук някой ще ги изяде или нещо такова - туке  просто форум, където всеки изказва мнение - но решението и действията си прави всеки сам за себе си и не е длъжен да дава отчет защо, какво и как. Аз лично не одобрявам единствено нелогични, безмислени и ненужни действия в захранването - като даване на сок на 2 месечно бебе. Децата са вече на възраст, както се казва, нормално е да се мисли за захранване, но нека да става правилно, все пак сме умни хора, имаме достъп до информация и можем да разсъждаваме.

Вижте какво ми пуснаха по скайп:

Ако бебетата пишеха по форуми… какви ли биха били заглавията ?

“Опитват се да ме хранят с цветно зеле: как да реагирам?”
“Не съм акал само от два дни, как да се спася от тръбичката, “Дуфалак”-а, клизмата и т.н.?”
“SOS! Мама спи през цялата нощ!”
“Не ми дават да късам тапетите!!!”
“Как да се промъкна до котката?”
“Поход в поликлиниката. Писна ми!!!”
“Не дават да разхвърлям котешката тоалетна: реакция?”
“Слагат ме да спя в 9 вечерта. Как да се борим с това?”
“Помощ! Мои снимки по голо дупе са в Интернет! Как да протестирам?”
“Почивка в чужбина - струва ли си да вземам и родителите?”
“Свирене с уста и други начини на творческо самоизразяване”
“Защо пакетите със салфетки стигат само за половината стая и къде мама държи втория пакет?”
“Някой пробвал ли е на вкус “Фастум-Гел”-а? Искам, но досега не ми се е удало…”
“Какво трябва да може мама на 27 години?”
“Цица отделно от мама: възможно ли е това?”
“А вас целуват ли ви по дупето?”
“Препоръчайте ми логопед за баба”
“Продавам комплект мамини дрехи, размер 46″
“Помощ: мама не заспива, докато не посмуча двадесетина минути цицата й!”
“Каква поза да заемем, докато спим, така че домочадието да изпада в умиление. Споделете опит!”
“Какво да изям, за да акам виолетово?”
“Слънчите, зайче, миличко, сладичкият ми… Как да узнаем истинското си име?”
“Мама като ненормална се радва на акото ми - към какъв специалист да се обърна?”
“На мен - пюре от моркови, на тях - шоколад. Къде е справедливостта?”
“Плешивината на татко не зараства. Това рахит ли е???”
“Коремът на мама се поду. Какво значи това?”
“Анкета: кой е опитвал на вкус стайните растения? Кои са по-вкусни?”
“Защо сестра ми постоянно ми прави физиономии и се плези: ниска култура?”
“Анкета за кърмачетата: какво искате мама да хапне в новогодишната нощ?”
“Писна ми от мамината цица! Искам татковата! Някой с подобни проблеми?”
“НАЯДОХ СЕ!!! Как да обясним това на родителите?”
“Къде ни е носленцето?”, “Къде са ни очичките?”… Те наистина ли не знаят???”
“Как да се избавим от космите по гърдите на татко? На отскубване реагира с вик. Препоръчайте безболезнен начин”
“ВИК НА ДУШАТА: Котката я хранят с по-вкусна храна! А всички опити да възстановим справедливостта се наказват жестоко! Защо???”
“Трябва ми материална помощ. Нямаме сол и захар. Ям гола каша. Повръща ми се!”
“Помощ! Новият памперс ме кара да изглеждам пълен. Посъветвайте ме за нормален модел”
“На 25 години не може да пее! От кого да потърся помощ?”
“Всеки ден ме къпят. Има ли и други толкова мръсни?”
“Зайченцето бяло”… “Хей, ръчички”… А какъв е творческият потенциал на вашите родители?”
“Да смучем едновременно цица и палец - максимализъм?”

Общи условия

Активация на акаунт