КГО 2008 7-ма част

• 36 594
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
Госпойце, 11 кила са си трепач за нашата възрастова група. От друга страна пък, наистина е психотравмиращо да ти отказват всяка поднесена храна. Казвам го от опит, щото и Мира има стачка-периоди, дори сега е в такъв. Способна е да стои и час с пълна уста - стиска храната, леко отворила уста, на моменти протичат лиги по брадичката, тя си ги забърсва с ръка и продължава да ме гледа невинно. А аз  Twisted Evil. И това след като 2 часа с ученически ентусиазъм съм се въртяла край печката. Да се побъркаш не, ами до психиатър да стигнеш. Отказвам й любимите хляб и банани, не й давам да суче.......не и не. Стои гладна, ходи по петите ми, дърпа блузата и хленчи, докато околните не издържат и почнат да ми се молят да реагирам.
Искам да ти кажа, че Мира също проявява абсолютна своенравност, която баща й нарича с любящата дума "проклетия". Да видим как ще се справяме с положението.
Майли, интересно какво ще ти отговорят НОИ. Пиши, когато се случи. При моята кореспонденция с тях бяха изключително бързи и акуратни, връщаха отговор след часове
П.П Имате много поздрави от Млечта, тя ...ъ,малко са и резнали достъпа до Мама-та, но скоро ще се появи пак  Sunglasses
Ъ, това пък защо.......толкова е мила  newsm78

# 436
  • в здрача
За много години! Да са ни живи и здрави дечицата и ние покрай тях!
На НГ се разминахме с плановете си да празнуваме с приятели. Малко преди това бебка се изрина, както май споменах и беше особено капризна. Първите дни на новата година обрива мина, и двете ми щерки извадиха от баницата чудесни късметчета /е, малкото само едничко, но пък важно - здравето, а голямата се здоби със здраве, гаджета, учене, спорт и домакинство /ха, познайте колко парчета баница е изяла, а то баницата се изяжда, че иначе късмета ти няма да се сбъдне  Whistling /Малкото се впечатли от подаръците на кака си и най-вече от обръча и лентата за художествената гимнастика. Вече не е на диета и с настървение се нахвърля на всичко което й беше забранено и най-вече на киселото мляко, днес целия ден е карала на кисело мляко с бисквити, а хубавата ми пилешка супа тотално я отсвири. Станала е много своенравна и ако случайно не й дадеш нещо скубе и хапе на поразия, а само леко да падне на дупето си и стои и реве и се оглежда докато някой не я вземе да я гушне, като колкото повече се правиш на приятно разсеян, толкова повече увеличава децибелите.
Аз от днес съм шофьор с китап. Утре ще се пробвам да закарам красавиците на село, да видим дали не съм забравила как ставаше това.  Sick

# 437
  • София
Храненето - тема номер едно!
Олег не прави изключение от написаните ви постинги.

Редовно предлагам, редовно ми отказва едно или друго като предварително го пробва и
след пауза почва да изплюва или директно да си бърка в устата и да вади.
Сегааа, сядаме да се храним и му давам една наша лъжица да размахва и в отстрани на масата съм сложила един буркан с мед да чука с лъжицата по капачката му. Кеф голям.
Бърка с лъжицата по чиниите, редовно си мушка ръката в чашите и си я "плакне" с най-чаровната усмивка на света. Как да не го нацелуваш.

Днес, например, на обяд ми отсвири яденето и наблюдаваше тати как наблягаше на портокалите и като резултат и той се нахрани с портокали и то сериозно. После се нацоцка здраво, стана един турлюгювеч в стомахчето му и след време си попръцкаааа.

Следобедна закуска - домашни овесени биксвитки. Много ги обича и аз съм доволна, защото в тях слагаме освен овесени ядки, кисело мляко, яйца, орехи и т.н. т.е. много питателни и съвсем домашни, без Е(-кстри).
Вечерта не хапна от това, което му предложих, а поиска да му дам от царската туршия в комбинация с маслинка и домашно хлебче!
Ми ... джедайска му работа!

Госпойце, Момо изглежда прекрасно на аватара ти. Всичко си му е наред на детето, мило! Спокойствие му е майката!

Peace

# 438
  • Варна
Шивани-за бисквитките, да ти споделя моите,Мо също ги харесва,но пак всичко  зависи от решенията му-в моите слагам извара,прясно мляко, овесени трици и ядки по равно,яйце, и вместо захар-обилно стафиди.Стават много меки от изварата, а стафидите ги правят сладки,почти не се усеща ,че няма захар Grinning
На мен Мо ми изглежда сякаш заслабнал, но може би защото се е удължил, опитах няколко пъти да го премеря-82-83см го изкарвам, на килограми,както писах не е качил,но другата седмица сме на среща с педката и ще видим на нейния кантар...

Аз повече го мисля,че не яде основни и важни храни,макар че скоро четох някъде,че млечните са водещи не до втората, а до петата годинка, а от към млечни бива-освен кърмата, успявам да му давам и сирене в кус-куса (не винаги) и тези Хуманчета-също са млечни
Днес съм решила да му правя същите бисквитки ,но солени, вместо стафиди ще сложа сирене или кашкавал-дано ги хареса,че все на сладкото налита..
П.П Имате много поздрави от Млечта, тя ...ъ,малко са и резнали достъпа до Мама-та, но скоро ще се появи пак  Sunglasses
Ъ, това пък защо.......толкова е мила  newsm78
Млечта е един боец-утопист...Като дойде, ако иска ще разкаже Grinning

# 439
Шивани, аз пък все давам Олег за пример у дома. Запечатала ми се е в ума една снимка отпреди половин година (може би и повече), на която ръба едро нарязана маруля. И говоря на мъжа ми "Ето, другите деца как ядат, не като нашето, дето го мързи да дъвче"  Grinning. Което си е живата истина - колкото по-едра е храната и по-твърда, толкова по-низвергната е.

Тсв, спокойна и безаварийна по пътищата!   bouquet

# 440
  • София
Алис,  Joy
нещата са много относителни.
Олег като всичките други деца е жива попивателна - каквото правим ние това иска и той и нищо по-различно.
Не иска каши, пюрета и други бебешки заготовки, защото ние не ядем. И отдавна не му купувам такива бурканчета.

Но той яде твърда храна, обожава я! Щом храната е ронлива, значи става за ядене, щом е кашава - нье! За него важното е да я дъвчи, явно му масажира венците. Обожава ориз, но пък само на ориз не може, на третия ден му омръзва. И много обича с пръсти да му давам. Мляска си сладко сладко, нооо... не е ящен. Едва ли има 10 кг и едва ли сме стигнали 80 см, но това ще се види на консултацията след десетина дни.

За мен е важното, че има охота за ядене, нищо че си хапва по малко, важното е че има интерес. Плюе, бърка с уста, връща, маже се целия, пода е осеян с трохи, ноо продължаваме да пробваме. Гледам да не го насилвам, много важно за мен е той да прояви желание да му дадем храна, когато ни гледа как ядем!
Понякога си похапва с нас, спира, полягва си в скута ми за да си посуче и после продължава да яде.

Ще спра до тук , че имам работа, пък после ще се включа.

# 441
  • Варна
Най-после ми се отдаде възможност да ви навестя  Simple Smile
ЧНГ, да сте живи и здрави вие и целите ви семейства, всички дечица да са здравички и да не ви създават големи неприятности /без малки не може все пак  Laughing/.

Гледам че почти всички се оплаквате от неядящи дечурлига  Sad. Чак ми е неудобно да кажа, че моя ненаддаващ Иван е от другата страна на бариерата - цял ден върви из къщи и вика "ам" и тъпче нещо.. нон стоп - изяжда си закуската, храната от кухнята, вечер хапва с нас и през другото време мели каквото има - солети, бисквити, хляб, банани, мандарини, ябълки.. абе каквото види и го носи да му се даде  Mr. Green. Резултата - поне 2 пълни памперса на ден и ... 8 300 гр.  Laughing. Ето го: http://kolevi.net/galerii/galerii/ivan/str05/IMG_2712.JPG
Иначе вече си има 16 зъба и кърменето май е към своя край. Вече не се събужда много през нощта и съответно намали броя на нощните сукания, а дневни естествено няма. Но колкото-толкова...
Днес ми е малко болничък - батко му донесе някакъв вирус, вчера лекувах единия, днес е другия наред.. дано се размине лесно и само с хрема  Tired

# 442
  • София
Имаме си зъъъъб! Сигурна съм , че при вас първото зъбче е стар спомен, нас сега ни огря - на 15 месеца  Mr. Green Още два почти са избили. Сега ще излизат като гъби един след друг. Мисля като порастнат малко повече (сега едва се подава от венеца) да почна да й ги мия. Не само, че се храни като възрастен и има нужда от хигиена, но смятам, че хигиенните навици се възпитават по-лесно когато се започне възможно най-рано. Както с гърнето. Аз си правя сутрешния тоалет докато тя е на гърнето в банята и й е много интересно.

Хеленка, и моето чудо намила по цял ден каквото падне, изяжда си кухнята, а сигурно на консултацията и тя няма да има 9 кг. Пък не ми изглежда слаба.

Бихте ли дали рецепта за тези овесени бисквити! Звучи вкусно.

# 443
Аз приготвям овесени сладки с банан. Обикновено свършват преди да са изстинали.

Ето рецептата:

1 ч. чаша брашно
1/2 ч. чаша плодова захар
1 добре узрял банан - намачкан с вилица
1 ванилия
1/2 ч. лъжичка сода
1 ч. чаша фини овесени ядки
125 г. масло
1 яйце

* Яйцето се разбива и към него се добавят захарта и разтопеното масло. Всичко се разбива много добре.
* Добавя се бананът и отново се бърка, докато се получи хомогенна смес.
* Добавят се овесените ядки.
* Накрая, малко по малко, се прибавя пресятото брашно. Омесва се тесто.
* Содата предварително се оставя да прекипи с една лъжичка оцет. Добавя се към тестото. А след нея и ванилията.
* Върху хартия за печене с лъжица оформям кръгли бисквити
* Пека около 30 минути в предварително загрята на 150 градуса фурна.

Много са вкусни и ароматни. Да ви е сладко.

# 444
  • Варна
Моите овески:

2 суп.л извара(препълнени)
2суп.л. прясно мляко
1/2 пакетче бакпулвер
1 яйце
5с.л. овесени трици и 3 суп.л. овесени ядки
стафиди-много...примерно 120-150гр
лимонова есенция на др Йоткер-1 шишенце

Всичко се джурка,оставям в хладилника за 15-20мин да стегне, оформям или топчета,или сплескани бисквитки и пека на готварска хартия,която не намазвам с нищо. сТават много бързо, може би 15-20мин и са готови. Не стават твърди като коледните бисквити или меденки, меки са-може би от изварата остават такива

По рецепта има и 2 суп.л. захар, но аз я пропуснах,защото исках да разбера колко сладки са само със стафиди, естествено със захар са по-хубави... И още нещо-лимоновата есенция е задължителна, аромата,смесен със стафидите става чудо
Ето ги   http://media.snimka.bg/5195/016644925.jpg

# 445
  • София
Ей, страшни сте  Simple Smile Ще ви заформя кулинарен конкурс  Laughing Какъвто съм ентусиаст, още днес мога да пробвам и двата вида, само продуктите да купя.

# 446
  • Варна
Моите овески търпят всякакви фантазии, правила съм ги и като слагам натрошени на едро орехи,или накълцан с нож лешник...А забравих да кажа,че изварата е от безсолната. В някои вериги магазини продават осолена-тя би паснала,ако се правят овеските с кашкавал,вместо стафиди

# 447
  • Велико Търново
Тази нощ Пипи спа за пръв път до 5:50 (три пъти гледах часовника) без пробуждане и съответно сука само веднъж. В резултат преди малко и дадох да си цокне съвсем мъничко, че другата гърда започна да ме наболява, толкова се беше напълнила.

При нас яденето става с хиляди занимавки в ръцете иначе нищичко няма да лапне, особено на обяд. Днес хапна телешка супа, половин купичка с едно сухарче.

Да ви питам за новите ваксини, които ще се плащат от държавата, нас хваща ли ни за последния прием на пентаксима?

# 448
  • София
Наде newsm78 що пък Пентаксим? В имунизационния календар пише, че имунизацията е само срещу Полиомиелит, без ДТК. Аз мислех, че ще е ваксината която и до сега си я правят по касата. Но в петък сме на консултация, ще питам доктора.
Майлили, айде бе, от кога го чакаме това зъбче  Heart Eyes

# 449
  • Велико Търново
Ами една мама от градския форум пусна този линк: http://sramejlivka88.blog.bg/novini/2010/01/05/imunizacionen-kal … -bylgariia.466438

Общи условия

Активация на акаунт