Августови бебоци Тема 5

• 28 325
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
Относно захранването аз мисля да започна като направи бебка 3 пълни месеца и то със сок от ябълка. Така ме посъветва и моя близка, която има дългогодишни проблеми със стомаха. Според нея това е най-лесно приеманото от стомаха. НО тънкостта  е , че сокчето не трябва да престоява и минута даже, за да не предизвиква колики. Още като се изцеди ябълката и трябва да се дава веднага. Мисля да я послушам и да започна с по лъжичка, две, три и т.н.
Днес времето в Бургас беше супер - 20-23 градуса, но от утре се очаква промяна  Sad
Нашият шезлонг е на ABC disign и също има нещо твърдичко под плата. На бебка и е много удобно там забелязвам и кротува "играейки" си с играчките.
Относно грипа - и аз за сега не съм се притеснила кой знае колко, дано се задържим така здрави. Просто няма начин да се пазим - аз ходя на лекции, баткото играе долу с децата, мъжът ми също се среща с много деца ......просто няма начин.

# 136
  • София
Мале, кога изписахте 10 страници!? Да се запиша само.
Ама то така е, като скитаме изпускам всичко.
Но не се оплаквам. Гледаме заради децата най-вече да сме извън София по уикендите.
Целувки на всички ви.

# 137
Да кажа и аз за захранването. Rolling Eyes
Аз започнах със зеленчуково пюре-тиква,и почнах със 2-3 лъжички на обяд преди да дам млякото,и всеки ден увеличавам броя на лъжичките и вече стигнахме до 120 грама пюре и 30 грама АМ.Тези дни за обяд ще яде цяло пюре от 150-160грама.И вече купувам тиква с картоф,ранни моркови,морков и картоф и много му харесват. PeaceМного четох за сок и прецених да изчакам,защото се получавало киселинност в стомахчетата,а и повечето като четох го дават към шестият месец.
За кашите педи каза да изчакаме,защото и без това сме много шошави. Crazy
Лека вечер на всички.

# 138
Леле, аз 3 месеца не писах сега няколко пъти за 1 ден. Гледам, че килограмите обсъждате. Митко е близо е 6.5 -7кг не знам точно кантара не е много верен на 3 месеца и е висок към 62/роди се 3040г и 50 см./ Много се бях притеснила, че е дебел - нали мастните клетки се образували през първата година - но намерих това  http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=601.
А дали е на кърма или АМ - от какво е надебелял няма голямо значение - мазнините са си мазнини. Но като идва консултант по кърмене ми каза, че като са на кърма бебето наддава първите 3 месеца повече, а на АМ от 3 до 6. Така към 6 се изравняват.

# 139
 Hug Hug Hug

Да ви разкажа един виц  Laughing

Една блондинка отива да пие кафе.  Grinning Сяда в заведение, идва сервитьорката и си поръчва
- Едно кафе, моля  #Silly
Сервират й кафето, отпива и вика сервитьорката  55 и й казва:
- Много се извинявам, но кафето ви мирише на пенис!            Blush Joy Joy Joy
Сервитьорката го връща на бармана с неловка физиономия и му обяснява ситуацията. Барманът замислено взима чашата, отпива и после казва на сервитьорката:
- Ясно! Кажи й да го пие с другата ръка!

Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy  Blush

И сега, който иска да гледа клип на моя Бобо, който днес се заливаше от смях  hahaha Смешна съм му!!!  Crazy Flutter Heart Eyes Laughing

http://danielaangel.multiply.com/video/item/9/BOBKO_SE_SMEE_S_GLAS_

# 140
dan4eto8008   newsm51 голям сладуууур ... леле как се смее , мойта малката и тя така се залива от смях понякога Simple Smile
а колко голям изглежда  Heart Eyes сладур да ти е жив и здрааав  Crazy

# 141
dan4eto8008   newsm51 голям сладуууур ... леле как се смее , мойта малката и тя така се залива от смях понякога Simple Smile
а колко голям изглежда  Heart Eyes сладур да ти е жив и здрааав  Crazy

Всички да са ни живи и здрави!!!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Няма такава радост като децата!  Heart Eyes

# 142
Руми и аз се притеснявам, но работата на мъжа ми е свързана със срещи с много хора, така че ние и по цял ден да си стоим в къщи, той като се прибере знам ли какви вируси носи. Той може да не се разболее, но да ги носи и да ги лепне на малката. Затова си излизам поне въздух да подиша, пък за останалото се надявам Господ да ни пази Hug Да те питам тоя Имунокинд предполагам от името, че е за подсилване на имунната система. Сега може ли да се дава или като станат по-големи?
Гануше,цялата серия на ''кинд'' става за бебета и по големи деца ето тук пише http://www.dhu-bg.com/

# 143
  • София
Бобко много сладък.
Сетих се за това: http://www.vbox7.com/play:b05f5fb6#commentTop

Извинете ако съм ви го пращала, Ивка е на година и девет месеца мисля и говори по телефона.
Много се забравя какво ти е било детето, ще се уверите след година, няма да си ги спомняте изобщо като съвсем малки бебета.

# 144
Ауууу Данчееееееееееее, моят зет направо ме убиваааааа - уникааааален ееее!!!!!!!!!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  smile3532 smile3525

Сънчо: и Ивка е супер сладка Grinning Heart Eyes Аз за това гледам сега да правя максимално много климчета с Анди, заяото ВЕЧЕ забравям каква е била като съвсем новородена, камоли след година, две...

Магаре: аз вече рпяавят точно това, което описваш Simple Smile - от вчера давам на Анди сок от ябълка - наистина трябва да се дава непосредствено след изцеждане. Аз бях против даването на сокове до 6 месеца (както и захранването) но това е моят отчаян опит да й регулирам червата и започне да ака!!!

Абе момичета не е ли супер рано бебе на 3 месеца да се захранва?  newsm78 Навсякъде пише (че даааже и моята док, която е от старата генерация тъй вика), че наййййй-рано от 4 навършени месеца.  Shocked Не знам, то всеки си решава де, ама не разбирам необходимостта от толкова ранно захранване...  Shocked

За гриповете и разходките: ееее да бе, ще си стоим вкъщи до април 'щото все са грипове  Shocked Човек не трябва да се стресира и вманиачава толкова. Със страх не се живее  Peace А за контролен преглед - ние го направихме вкъщи срещу заплащане, и Пентаксима сложихме  Peace

В тази връзка - днес както светна слънцето в София и хааайде на 3-часова разходка в парка  Laughing Mr. Green Grinning Heart Eyes

Последна редакция: вт, 10 ное 2009, 23:34 от yana-sladurana

# 145
Мерси момичетааааааа  Hug Hug Hug

Сънчо, много сладкаааааааааа!!! Казвай къде живееш да идвам и да я изяждам!!!! Супер сладка!  Laughing

# 146
  • София
Това ми е 3-ти опит да пиша тази вечер, ако пак не успея се отказвам  Laughing

Ние си излизаме въпреки грипа, мисля,че не е по-опасно от стоенето вкъщи. Все пак мъжът ми с хора работи, като нищо може да ни донесе нещо дори  и носа да не си покажем. По тоя повод днес се случи да сме навън в най-големия порой, малкото беше добре увито и скрито под дъждобран, а и бяхме в едно кафе и имаше все пак навес над главите ни, но така ме гледаха хората с тая количка в дъжда, ама случва се...

За захранването- мисля като навърши 4 месеца да започна, първоначално с оризова каша (заради проблема с повръщането), а малко след това и със зеленчуци. Но това са сметки без кръчмаря, в крайна сметка разчитам, че бебето ще си покаже от какво има нужда.

Лелеее, не знам на някоя от вас дали се е налагало да взима стерилна урина на бебето, но това е егати приключението! Днес се мъчих сто часа, накрая успях да събера5-10 милилитра, газ към клиниката и се оказа,че е съм стигнала много късно и утре трябва да повторя упражнението  ooooh! Но този път поне няма да ходя аз да я нося....

Данче, много ти е готин синът, голям чаровник  Grinning

Ами това е от наш'та къща... Лека и спокойна вечер/нощ ви желаем ние с Александър Simple Smile

# 147
Момичета като ходихте на контролен преглед след раждането освен гинекологичния преглед правиха ли ви кръвни изследвания? newsm78. Аз още не съм ходила на преглед, но си запазих час за 17-ти. Една приятелка ми каза, че на нея са и правили кръвни изследвания и даже докторката и стиснала малко от кърмата да я види и се чудя при всички ли протичат така прегледите. Ако се взема кръв трябва ли да е сутрин на гладно?
Спокойна нощ на всички мами и бебоци, а и татковци и по-големи братя и сестри Heart Eyes

# 148
  • Бургас
Данче, много сладък Бобко и как сладичко се смеееее , супер Simple Smile с нетърпение очаквам и моята след месец толкова дълго и звучно да се смее Simple Smile
Вицът е трепач  Peace

jijin, аз като си занесох "Епикризата на Родилката" при джи пи-то, ми каза да отида в началото на месеца да ми направят пълни изследвания , които се полагат всяка година на всеки здравноосигурен човек. ВИдя, че хемоглобина при изписването ми е бил нисък-104 и каза, че спец. ще обърнем внимание на него. До сега не намерих време да отида, но тия дни трябва да намеря време.

За захранването мисля, че няма какво толкова да и навреди сокчето, та това са витамини. Даже си мисля, че е по-добре с плод да се захрани бебето, защото зеленчуците са по-трудни за стомаха.

Синът ми е захранен със сок от ябълка като навърши 1 месец, после смесен  със сок от морков, круша. До сега е нямал проблеми със стомах /да чукна на дърво/. Но пък не е кърмен.....От третият месец включих и плодови пюрета.
Въпрос на виждане е според мен и нека всеки сам си прецени, аз просто споделям опит, тъй като съм минала веднъж по този път Wink

Стерилна уринч не съм взимала до сега и не мога да си представя как ще се взима от момиченцата, айде от момчетата е ясно Simple Smile

# 149
  • София
dan4eto8008, големи сте сладури  Heart Eyes Да ти е жив и здрав и все така жизнерадостен  Simple Smile

И понеже изгледах клипчетата на Данчето се замислих, бебетата ни се различават, а ние сме едни и същи - правим се всички на маймунки  Joy

Понякога си мисля, че в стремежа си да е чисто, да е нахранен, да е разходен, правя всичко като ангажимент, а най-важното не ми остава много време да му се наслаждавам на бебо и да си играем и забавляваме заедно. Обикновенно баща му като се прибере и вечер му остава около 1 свободен час и тогава предимно се кикоти. Иначе и нашия се смее, но не толкова много,. Днес примерно взе да си играе и да бута едни увиснали хавлии, да бута капака на една картонена кутия нагоре-надолу, да дърпа едни кабели, въобще странни занимания  Grinning

Сънчо, а пък за Ивка нямам думи каква чаровница е  Hug

Да ви попитам, през деня бебо трудно заспива - нищо не действа, защото или си играе на някоя играчка или телевизора погледа и се превъзбужда. В чуденка съм дали да не му взема люлка, ето тази най-обикновенна фиксирах http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/8364. Дали пък няма много бързо да я израстне и да не й обръща внимание Thinking

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 00:45 от ra_iv

Общи условия

Активация на акаунт