ЯНУАРСКИ размисли и страсти - 25

• 29 506
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
tatyana_77, дълга и широка, но тук от форумите, търсейки точният прах и от една майка от едно магазинче в Изток, та и сайта изнамерихме Simple Smile

Тарталета, наистина има интересни неща, аз и в магазина доста се чудех за едни лепенки за сваляне на температура, но никъде не открих състава и не се престраших. За съжаление фирмата-вноситечл частично си е свършила работата с превода на продуктите, а японски доста малко хора знаят Simple Smile))

Иве, за бебето беше около 14 лв, другият червен вариант за момичетата взех около 9 лв, но мерителната чашка е толкаво малка, че сигурно за дълго ще ми стига, ще видим. Направи ми впечатление, че въпреки голямата разфасофка, не беше с найлонови пликове, а екологично само в картонена кутия, при това пълна до горе, а не половината празна, както е при стандартните марки Simple Smile......

Катинче, от писаното от Ивето и от моя опит излиза, че няма почти нищо общо, явно всяко дете и майка си имат собствен стил. Преди да родя Руми си бях наумила да махна пелените, но се отказах, не беше готова по мое усмотрение и реших да изчакам, така че само около месец два след като се роди Гери, Руми си узря и буквално от раз спря да пишка и ака в гащите, тогава е била на две години и 3 месеца. Гери на около 2 години и 1 месец по същия начин й дойде времето и каза "Искам гащи" и приключи. И двете да са имали по два-три провала с пишото, но само ако сме били по гости и са се заиграли. Наакани гащи пък никога в живота си не съм прала, явно съм от късметлийките, а това си е късмет, тъй като съм толкова гнуслива, че е не е за приказване Simple Smile)))

# 136
Момичета, нищо не съм чела, признавам без бой ... Минавам само .... Имам чувството, че от четвъртък на обед след като си взех детето с 39,5 от у-ще до сега са минали седмици ....
В понеделник им разрешиха да са "приходящи", с други думи да се прибират през ноща, защото съкафезникът и майка му се разболяли тежко и за да не заразят мойте хора допълнително ... Прибраха се, Емма много по-добре, във вторник в 10.30ч отиват отново в болницата, и о не може да бъде ... Започват да подготвят документи за изписването й. Докторката решава в последният момент да й направят рентгенова снимка и по думите на майка ми "Само остава последен подпис да положи докторката, за да се водим официално изписани, но тя чака снимката" .... И снимката естествено е изненада - има горна дясна бронхопневмония, която лекарите твърдят, че е на вирусна основа.... Междувременно в понеделник водя баба ми на кардиолог, който я праща за рентгенова снимка и от там по спешност я вода в белодробната в съседство на щерката .... Приеха я и нея с плеврален излив, като вчера трябва да са й правили плеврална биопсия .... И в момента аз  явно рухнах и хич не съм добре ... Бясна съм на системата ни, защото се оказва, че за да отида до белодробна трябва да имам направление. Добре, ама мойто джи-пи днес беше сутринта на смяна, а с тези които има договор ми казват до 19.30ч е длъжна вашта лекарка да ви прегледа, след това имате право да идвате при нас   Shocked А до тогава какво? Мога да се гътна спокойно ...
Та така, изключително съм "out of space" и не знам на кой свят се намирам ... За капак ми блокираха едновременно двете сим карти и в момента нямам дори телефони  ooooh!

Надявам се да ми няма нищо по-сериозно, а всичка да е натрупана преумора, емоции и притеснение и съвсем скоро да съм по-добре. Тогава ще ви изчета от начало и ще се включа по всички дискутирани теми. Честна пионерска  Mr. Green

# 137
  • София
Не го отлагай за детската, там няма да е лесно и верояно ще с насилие, от типа: Сядай и пишкай всички го правят и ти трябва. Ако искаш да я подложиш на това... била съм из детските на стажове знам за какво говоря.

Даааааааа, точно това върна Карина доста назад. Имаха една госпожа с дебел глас, която говореше и на "ма". Кари така се беше стресирала, че не искаше да чуе за гърне. Преди това известно време се опитвах да я уча, но с мнооооооооого слаб успех. Като си напишкаше гащите и го отбелязвах, тя ми казваше "Не, не съм". Аз пак "Мокра си" "Не не съм". И аз тъкмо се чудех каква ще я мъдря и един ден тя ми каза "Мамо не иска памче, иска гъненце". От този ден имаше само 2-3 изпускания. Но нека да отбележа, че на става въпрос за 1год и нещо, а за дете на 2г и 1мес.
violetblue , искрено ти съчуствам. В такива моменти си казвам: Ако е трябвало нещо лошо да ми се случи, нека това да е било. С теб сме!

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 17:50 от Katy

# 138
  • Mediterraneo
violetblue, силна прегръдка от мен. Стискам палци скоро всичко да е зад гърба ти  Praynig

# 139
Вайълет и от мен кураж, всико ще е ОК Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 140
  • София
Ех,Виолет,за съжаление едно зло не идва само-дано в най-скоро време всичко ти се нареди,детенце да се оправи,бабата също-от все сърце желая от утрешния ден само хубави неща да се случват! Hug

# 141
  • на село
tatyana_77, дълга и широка, но тук от форумите, търсейки точният прах и от една майка от едно магазинче в Изток, та и сайта изнамерихме Simple Smile

Чакам отзиви  Grinning
Твоят за ръчно пране ли е? Ако си доволна, ще им пиша на мейла - може пък да се съгласят да пратят някоя и друга опаковка с наложен платеж  Rolling Eyes

# 142
Момичета, искам да ви попитам някоя мама поръчвала ли е от my toys комбинирана количка Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 143
  • София
 ivalex , страхотно описание, и търпение, както винаги! Peace

Що касае , това как се научи Никола да ходи на гърне ..всичко дължа на майка си, която ми обясняваше от рано още да го изпишквам над легенче, като му обяснявам какво, защо.., когато започна да седи сам, след хранене и сън и при индикации , че ще прави нещо - директно на гърнето , обяснявайки , защо сме там и заплесвайки го, с нещо докато си свърши работата , което ставаше бързо..и така, в момента, в който проходи , сам си носеше гърнето. Simple Smile Сега смятам , да прилагам същата процедура.  Grinning

Ние пък с отучването от него имахме по-дълъг период, защото той си носеше гърнете пред телевизора или в стаята където се е заиграл..и в банята му беше скучно, дори и сега си носи "четива" тоалетната Simple Smile

violetblue, много ти се събра напоследък.. Sad , пак хубаво ,че са го хванали "навреме". Надявам се с това , "лошата серия" да приключи за вас!  Hug

Style и аз се нареждам на опашката за отзиви свързани с праха за пране Simple Smile , колкото до лентите, имах подобни, донесени от свекър ми от Малайзия, преди години, когато големият беше бебе и вършеха страхотна работа. Съдържат гел, в/у хартиена подложка , има силно охлаждащо действие. За състава не знам.. Thinking, пишеше на джагатайски..

# 144
Вайълет, знам как се чувстваш, аз бях в подобна ситуация на връх Великден, когато майка ми и баба ми едноврменно се разболяха от пневмония, беше кошмар.
Но кураж, и да знаеш, че след трудностите винаги идват куп хубави неща!  Hug Peace

Майчета от Пловдив, ще правим ли среща?

# 145
Аз съм за среща, само кажете кога и къде?

# 146
Мнооого благодаря за споделения опит относно гърнето.

ivalex, благодаря за отделеното време и търпение, изясни ми се процесът.  bouquet

И аз мисля така, ако реша ще бъда категорична и ще дерзая до край....иска ми се сега да я науча, че после ще ми е по-трудно, като се роди бебето, няма да ми е до гърнета. Кожата и е много чувствителна и това също е една от причините да избързам. Тревожи ме това, че тя днес прави година и четри месеца, да не и е съвсем рано newsm78

Една приятелка си слага детето от 6 месечно на гърне и в момента е на година и седем, ефектът е никакъв, представете каква хамалогия е това ooooh!

# 147
Една приятелка си слага детето от 6 месечно на гърне и в момента е на година и седем, ефектът е никакъв, представете каква хамалогия е това ooooh!
"За да се научи да не се изпуска, детето трябва да е овладя¬ло известен брой сложни дейности, включително нервно-мускулния контрол върху сфинктерите си. Този нервно-мус-куленконтрол е асолютно непостижим за дете, ненавърши-ло две години. Тогава е моментът да се започне привикването, а не докато е бебе. Не че не можете да обучите и дете, което няма годинка, но преждевременното обучение ще бъде скъпо заплатено от психологическа гледна точка. Аз лично не мисля, че си струва" Това е цитат откнигата " Изкуството да бъдеш родител".Аз мисля,че това е правилния подход.

# 148
  • София
Абсолютно подкрепям Ела-моя опит е следния-Влади навърши 2 год юни месец,един ден му казах,че няма вече памперс и ще ми казва,когато му се пишка-естествено първият и вторият ден се напишкваше,но разбра,че не му е хубаво като е мокър,и така,цялото приучване ми отне около 2-3 седмици без драми,без дебнене-оттогава досега се е напишквал не повече от 10 пъти!

Аз друго да питам-хълцат ли ви бебоците-мойто поне 2-3 пъти на ден хълца,направо ме изумява!

# 149
Вайълет  Hug стискам палци болестите да ви забравят. Няма по-големи тревоги от тези покрай любимите ни хора.  Praynig Дано всичко ви отминава скоро. Hug

Гърне не съм ползвала и с двете ми деца. Мисля, че е много неудобно. Ползвам детска седалка за тоалетна.

Покупки нямам почти никакви. Дано не раждам много рано,че детето ще е голо и босо. Crazy

Помощ няма никаква накрая на света. Господ да ни пази живи и здрави, с другото ще се оправим сами. Praynig

Кърменето е много важно за мен и ще се нагаждам според предпочитанията на бебето, живот и здраве. baby_neutral

Да ви се оплача; имаме  две болни от свински грип в офиса, които не са на работа разбира се..и вече съм психясала тотално. Crazy Мия се като луда и мажа с тези гелове; гаргара правя с листерин и солена вода и дано ми се размине. Praynig

Много здраве на всички от нас!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт