32 СОУ, 18 СОУ или 134 СОУ за първокласник?

• 140 959
  • 860
  •   1
Отговори
# 795
134 то приемат документи от 22 април

# 796
  • Вече на светло в София
Днес  по BNT1 имаше предаване за първолаците. Един от гостите беше директорката на 18-то. Говореше нещо за целодневно обучение на учениците от 1-4 клас. Не го хванах цялото.

# 797
# 798
  • София (Възраждане)

Директорката твърди, че много се говори с родителите, консултирали ги дали училището наистина е за тях и т.н., какво толкова се говори с родителите, споделете моля?

# 799
Ха ха никой нищо нито те пита, нито ти обяснява.

# 800
Директорката твърди, че много се говори с родителите, консултирали ги дали училището наистина е за тях и т.н., какво толкова се говори с родителите, споделете моля?
Когато подавахме документи, секретарката, която ги приемаше разгледа посочените в молбата предимства (както са по сайта) и ме посъветва кой профил да пиша като първо желание (с думите, че английският и немският са най-търсените и ако пиша други, имаме по-голям шанс) - това е.

# 801
  • Вече на светло в София
Ама как така секретарката определя какви езици искате? Или за вас е важно самото 18-то - детето да е на всяка цена там, било то да учи и език, който не ви харесва?

# 802
  • София (Възраждане)
Кажете, моля, аз като живея във Възраждане, но не съм в микрорайона на училището, ще получа ли все пак някаква точка плюс?

# 803
  • Вече на светло в София
Кажете, моля, аз като живея във Възраждане, но не съм в микрорайона на училището, ще получа ли все пак някаква точка плюс?
За кое училище питаш? За 32-ро има изброени улици около училището, които се считат район и ако живееш там получаваш точка. Предполагам и за 18-то е така. Виж кои улици включва района им

# 804
Ама как така секретарката определя какви езици искате? Или за вас е важно самото 18-то - детето да е на всяка цена там, било то да учи и език, който не ви харесва?
Когато аз отидох в 18-то да подавам заявление, приемащата документите ме попита дали живеем или работим наблизо, дали има брат/сестра, учещи в училището и като разбра, че отговорът и на трите въпроса е отрицателен, ми каза, че шансовете ни за най-желаните паралелки / анлийски и немски/ са много малки и просто ме посъветва да преосмисля подреждането на желанията, за да увеличя шансовете. Не промених заявлението веднага, помислих, отговорих си на въпроса доколко важен е езикът, който се изучава от 1 до 4 клас, консултирах се с няколко родители и чак тогава отидох да подам отново заявлението. В този ред на мисли, секретарката не определя езиците, а само внася  някаква яснота относно кандидатстването и класирането.

# 805
  • Вече на светло в София
Значи при вас желанието да е в това училище е по-важно от това какви езици ще учи детето.

# 806
Значи при вас желанието да е в това училище е по-важно от това какви езици ще учи детето.

В подобни училища (изключвам частните) м/у 1-ви и 4-ти клас език не се учи, не се заблуждавай. Напълно резонно е желанието за дадено училище да е по-силно от това, точно в каква паралелка в съответното училище ще е детето. Която и да е, език няма да научи...

# 807
kodbg ме е изпреварила...За съжаление, опитът ми показва, че чужд език не се научава в училище, в клас от 28 деца, още по-малко от 1 до 4 клас. Почти не познавам дете, което да не ходи на английски в частна школа...И пак казвам, за съжаление. Ако разделяха класа на две по-малки групи в часовете по чужд език, нещата щяха да стоят по по- различен начин...

# 808
Много странно ми се стори заявлението на директорката, че реда назаписване нямал никакво значение.Не всички деца имат някакво предимство - тогава как ще става избора на приетите без предимство?

# 809
Много странно ми се стори заявлението на директорката, че реда назаписване нямал никакво значение.Не всички деца имат някакво предимство - тогава как ще става избора на приетите без предимство?
Аз също разсъждавах върху това и стигнах до извода, че начинът на подреждане на желанията е от значение при класирането, т.е. ако примерно си поставил паралелката с корейски на първо място, но не отговаряш на критериите за местоживеене и месторабота, това ти дава предимство пред друг кандидат, който отговаря на критериите, но е поставил паралелката с корейски на последно място. Звучи ли логичо или по-скоро не?

Общи условия

Активация на акаунт