Машина за хляб-21 част

• 44 710
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
Нямаш ли разграфена мерителна чаша към машината. На нея има от едната страна 1/2, 1/3 .. 1 cup - това са мерки за чаена чаша. Ползвай нея.

# 436
Дядо хаджия, правих козунака на програма за френски хляб. сега ще пробвам програма месене и после печене. Ти като правиш козунак колко пъти пускаш програма месене и кога слагаш мазнината?
Много ме е яд защото първия козунак който направих стана страхотен, но това беше м. август и сега не мога да си спомня какво правих тогава. Помня, че първо го пуснах на месене и после на програма за козунак, но не си спомням дали изчаках да завърши програмата за месене или не.

# 437
  • България
Аз нямам програма за френски хляб. Имам програм Сандвич. Пека на нея, или на основната. Двете са сходни при мен. Ако и твоите са така, печи на френски. Пробвай, а ако не ти хареса резултата, другият път пробвай на основната. То иначе няма как да знаеш коя е по-добре. Машините са различни и с различни програми.
Поли, моята Аляска има програма за френски хляб - 2 или 3, Сандвич е 11.
Искам да похваля брашното/типово, пълнозърнесто/ на мелница Никола Панайотов - Асеновград. Купих го от самата мелница.

# 438
здравейте отдавна не съм влизала в тази тема ама ми се случи нещо което искам да споделя с вас и евентуално да открием причината ooooh!имам машинка за хляб аляска от 1 година всеки ден правя по един понякога и по два хляба но вчера и днес ми се случи нещо необичайно и търча до магазина за хляб онзи ден от метро си купих голяма разфасовка брашно на софиямел 5 кг светлосиния пакет и ми се струва че е от брашното а до сега винаги съм ползвала тяхното брашно само че по 1 кг  проблема е там че като ми се надуе до горе хляба и като включи да пече се спихва на половина  #Crazyпросто седя и се чудя и сега не смея и за друго да го ползвам това брашно някой  ака му се е случвало нека сподели Tired

# 439
Точно от Метро купуваме и ние подобна разфасовка - никакъв проблем не съм имала. Да, вярно меся на ръка, но нямам фалове.

Виж...дали евентуално не ти е близо до печка за отопление хлебопекарната и от там по-бързо да ти втасва хляба и след това логичното превтасване. Това, което описваш ми прилича на превтасване. Виж и маята дали е читава и в срок на годност.

# 440
  • София
Да, превтасва ти хлябът. На първа страница има табличка с евентуалните причини - много меко тесто, много мая, прекалено дълга програма. Може и да е от брашното, но не ми се вярва - обикновено при лошо брашно хлябът не се надува и/или става глетав.

# 441
Алиске, ще погледна после в книжката ми, защото доколкото помня сме с еднакви машинки и сигурно и моята 2 програма е за френски хляб. Но тъй или иначе ползвам 1 или 11. 3 програма почти съм сигурна, че беше най-дългата - за пълнозърнест хляб.

didi nikolova, с каква Аляска си? Коя програма ползваш?

# 442
машинката ми е от тези аляски с една бъркалка правя хляб само на 1 програма и маята е на уаva машинката ми стои все на едно и също място далеч е от печката не мога да си обясня нито рецептата съм сменила нито нещо друго прави ми впечатление че вначалото става хубава топка а после като вземе да втасва става лепкаво да не би да са изтървали някакви добавки

# 443
didi nikolova, напоследък тук на няколко пъти споменаха за лоши партиди на брашната. Тъй че може и това да е причина.

# 444
направо съм в шах newsm78 коя друга марка брашна е хубава

# 445
  • София
Чух че трябвало да се отмерват съставките с електронна везна, т.е. много точно иначе не се получавал хлябът?!

1 или 1,5кг капацитет- кой е по-удачния вариант? И наистина ли става 1,5кг хляб? В тези малки контейнерчета хич не ми се вярва но, може и да е оптична измама  Party Мощността има ли значение ?

# 446
Много бързо се свиква, ако следиш тестото в началото (има филмчета на първа страница от темата как трябва да изглежда). И аз си мислех, че ще ми трябва ел. везна, но добре че не си взех - напълно излишна е, всичко е много точно описано в рецептите и мерителните лъжички и чашки са напълно достатъчни.
За размера - зависи колко е голямо семейството, за което правите хляба Simple Smile Моята машина е до 1,5 кг и се е налагало да допичам хляба във фурната, че тръгва да излиза навън, но се случва само с белия хляб.

# 447
  • Географският център на България-Габрово
Чух че трябвало да се отмерват съставките с електронна везна, т.е. много точно иначе не се получавал хлябът?!

1 или 1,5кг капацитет- кой е по-удачния вариант? И наистина ли става 1,5кг хляб? В тези малки контейнерчета хич не ми се вярва но, може и да е оптична измама  Party Мощността има ли значение ?

Моята машина Клатроник е до 1.500 с 2 бъркалки и хоризонтален контейнер,пече и меси безотказно.Хлябовете ми стават превъзходни а пък за тестото нямам думи,било то за пити или нещо друго тестяво.

# 448
Пека един хляб с яйце и мляко - от рецептите от първата страница, но нещо... Sad Уж втаса, а сега гледам се е спихнал и хич не ми изглежда добре...
Дали мога да го спася понякакъв начин или да почвам друг?

# 449
  • София
ми доста късничко ...
ама ако го виждаш, че се е спихнал докато се пече нищо не можеш да направиш
но аз ако го видя докато втасва, бих го премесила и ще го включа да се пече по-рано...
кажи какво стана

Общи условия

Активация на акаунт