Юлски бебета и мами - тема 16

• 22 064
  • 754
  •   1
Отговори
# 405
  • Видин
Мамбина, без коментар  #Cussing out Как да му спреш яденето, ако се буди от глад?Пита ли я дали тя ще дойде да го гледа цяла нощ?Тия хора мислят ли? И какво значи, че е голям?Ми чудесно си е детето.Габ беше 7700/62 последния път и никой нищо не ми каза...
Овлажнител нямаме,Дунава е на 200 метра, отделно слагам и понякога сушилката с дрешки тук.Знам,че не е хубаво да е прекалено влажен,както и прекалено сух  ooooh!
Определено Габ се чувства най-добре изправен и диша по-добре...ето сега го оставих да спи, че не е спал от 15ч, и само се мята като риба на сухо,диша с половин ноздра,другото е запушено  Confused
Какъв спрей ще ползвате?

# 406
Cveten prashec, мерси Hug. За олесяването, почти 100 процента от бебетата имат такава плешива дупка от лежането по гръб. в тази връзка, вие вече седите Shocked.
Мамбина, овлажняване на въздуха се постига и с една тенджерка с вода на радиатора или внеси вряща тенджера в стаята, може и прането да проснеш там и готово.

# 407
Мамбс, не съм доктор, ама по мен си съдя, че ако тръгвам да се разболявам докато не се оправя гледам да не гладувам, че става по-лошо...

# 408
  • Видин
Cveten prashec, мерси Hug. За олесяването, почти 100 процента от бебетата имат такава плешива дупка от лежането по гръб. в тази връзка, вие вече седите Shocked.
Изпуснала си! Те отдавна седят  Joy

# 409
# 410
Мамбина - вкарала си се в моя филм от преди месец Crazy Тия заплахи с рахита ги пропускай покрай ушите си. Много се спекулира в БГ с този рахит, а майките се плашат неоснователно. Моят съвет е - ако искаш, да се свържеш на лични с Бърди от форума - той е педиатър, практикуващ в Гърция, но пише във форума и е помогнал и помага на много майки. Изключително интелигентен човек, винаги дава адекватни съвети, не е краен, честно казано неговите разбирания съвпадат с моите и обичам да го чета поради тази причина. Самият той казва, че да се подлага дете на диета е не само глупаво, но и рисковано, тъй като именно в тези си месеци бебетата претърпяват изключително бурно физическо и психичеко развитие и да наложиш режим с глад на бебето е равносилно на това да му нанесеш вреда. Освен това той е против хаотичното изписване на Вигантол, тъпкането с витамин Д като цяло. Но - най-добре му пиши, Birdie се пише, ако не успееш да го откриеш, ще ти пусна линк към профила му, не ми е проблем.
Иначе - Ивайло е задминал отдавна 8-те килца, снощи гопремерих в домашни условия - 68см. Вече яде почт на всяко хранене по 210мл., мляко, иначе не издържа 3 часа...различаваме се с Ру обаче по това, че той не става нощем за хранене.
Не знам дали съм те успокоила, иска ми се да се нагодите някак си към някакъв режим, в смисъл, да се намери начин детето да се засища добре - между другото, според мен кашите са като въглехидратите - засищат много, но и се пълнее много Confused Зеленчуковите пюренца са по-добрият вариант според мен. С повръщането как сте вече - ако Ру е спрял, може да пробваш да смениш млякото (аз пак мойта си песен пея, сигурно досаждам вече) с по-питателно.
Освен това, може да потърсиш и второ мнение и да заведеш малчо на лекар отново.
 Hug Hug Hug

Ние сме горе долу добре. Ивайло е на моменти съ заспиването, ту заспива сам, ту изпада в истерии. както вече споменах по-горе, взе да хапва повечко, от няколко дни насам се държи с биберона по друг начин - дъвчи го и като не го иска, по време на хранене, извърта глава, а не бута с език. Много ми тежи вече, ръката ме боли зверски, направила съм си превръзка да ми стяга китката, но ме боли цялата нагоре и от нищо не ми минава...ето днес като се дра при едно от заспиванията си, не успях да го взема, просто физически не издържах, минути преди това ми беше в ръцете, но ръката ми такак изтръпна и ме скова, че реших да не рискувам да го взимам...

Гуш за всички, чета ви, но наистина няма какво толкова да пиша.

П.П. Радина - нямам думи...Благодаря ти Hug

# 411
Зори  Hug Тетрисал се казва спрея.

Юлско бебе, ние вече взехме овлажнител, ама няма кой да го включи...аз не съм такъв техничар като тебе, а мъжа ми вече спи... Crazy

Стеф  Hug , аз педиатърката ще я сменям сега декември месец. Бива безхаберие, но това за бебе ми идва в повече. Така ми ги постави нещата, всеедно 4 бебета съм родила, гледала и сега гледай как съм оплескала нещата. ooooh!
Иначе нейното обяснение за буденето нощем  - или не яде достатъчно през деня и наваксва нощем или се буди по навик от нужда да задовлява сукателния си рефлекс. По думите й и празна гърда да дадеш пак ще суче, просто имали нужда от това.
Сега с АР-а не повръща, но не смея да го сменя с по-рядко да не почне пак. Иначе вчера наобяд издумка едно пюре от 125мл, искаше още,но не му дадох , отказа АМ и излезнахме. Спа до 4 и огладня чак в 19ч. Т.е с пюрето ми направи 6 часа и половина пауза. Днес примерно яде в 5 сутринта и после чак към 11 поиска 90мл. Следващото му хранене беше в 16ч., 19:30 сега пак трябва да яде...
Не знам на какво да вярвам, а и как да съм сигурна, че се буди от глад...Той когато и да му дам вода може да изпие повече от 100мл, много обича, ако по същия начин е и с млякото нощем?
А ако дам каша към 16ч и после яде към 8-9, но ми спи цяла нощ няма ли да е по-добре? Чудя се къде да търся решение....

# 412
  • София
Радина,много красиво,наистина..
Мамбина отиди при друг лекар,за да те успокои.Аман от дебили бе..
Сафо това с картината съм го изпуснала,нали чета отгоре,отгоре  Sunglasses
Никой не ми отговори за главата..няма па да питам повече,явно сме единствените  Tired
Сиси виждам те,май пак готвиш километричен пост  Simple Smile
http://krexus.snimka.bg/other/razmera-sancho-vinagi-ima-znachenie.366817.11692301   #Crazy   #Crazy  #Crazy   #Crazy

Последна редакция: пт, 20 ное 2009, 22:41 от kukumiavka

# 413
Мамб - всеки ден ли имате еднакъв брой хранения или е различно? А вода даваш ли му, кога и по колко изпива - да не би да му се пълни стомахчето с течност, да създава фалшиво усещане за ситост, а всъщност да е гладен Thinking
Ако даваш каша след обед мисля че няма проблеми. А пюре нека си хапва колкото иска - това го пишеше в блога на Хедра, че рядко се срещат дечица, които още в началото да излапват всичкото пюре, ако детето е такова - да му се дава колкото иска, да се остави то само да определи нуждите си.

Куки - какво за главичката Thinking

# 414
  • София
Радина наистина невероятно, не бих се сетила, че съществува такова изкуство.
Мамбина пробвай така както си решила с кашата вечер, ако спи екстра ако не търсиш друга алтернатива, аз съм се превърнала в куче, как им се казва следотърсач и само "душа" да намеря разрешение на поредния проблем.
Юлско бебе, както каза Аванитка изпуснала си, можем да седим още от 4-я месец.  Laughing Ето:
http://julskimami.snimka.bg/baby/bebencata-ni-na-4-ri-meseca.435155.15591106
Кукумявка питаше дали има и друго бебе което не си държи главата като го изправяш, нали така беше? Ние си я държим, затова не писах. Как точно го изправяш? подаваш му пръсти да се хване и да се изправи ли?

# 415
  • София
Mambina , точно същото щях да ти пиша и аз, верятно не се буди от глад нощно време, може да се буди да се изпишка, да си извърти главата в другата посока или просто ако е в по-леката фаза на съня и нещо изшумули и да се буди,може и просто да се е наспал , ако е спал повече и през деня.И още нещо искам да ти напиша.Понеже дохранвам Калина на две от яденетата, и не знам колко изяжда от мен, но започва да пищи за още, та установих - давам шише 120 - може да го изпие, но почва да връща, мислех си че има рефлекс, тя вероятно има , защото и само на кърма  като беше също връщаше, намалих млякото на 100 - пак връща - намалих още - почва да реве, аз давам повече  -  връща - като някакъв омагьосам кръг и в един момент ми светна че тя просто иска да си суче, а не че иска мляко.В смисъл тя си пищи не от глад , а заради сученето, много е лакома, за 5-6 минути издърпва всичко, което имам, за още 5 от шишето, плюе, дави се , и така всъщност сукателния ( не смукателния  Laughing ) рефлекс не й е задоволен, затова сега като се наяде, я разхождам, ако се сърди и давам биберон и се успокоява.Освен това сега като сте на пюре, ако включиш и каша ще разреди яденетата и ще успееш да направиш някакъв режим.
Стеф, поясни защо се спекулира в Бг с рахита,моят братовчед е развил като малък , хем леля ми е медицинско лице и е запозната, каката й беше леко омекнала главата и увеличавахме вигантола по едно време , после пак намалявахе, сега и бебето така, но и двете ми растат много на дължина, вече е 69 а още няма 4 месеца, и каката ми беше така, после намали темпа, но и сега е от по-високите в класа.
Утре ще чуя какво е това , което слушате, че сега ми не работят слушалките, а Калинката спи.

Куку, за главичката, преди всяко хранене го слагай по корем, само това е начина да се научи да си държи главата, да се тренират мускулите, първо го дръж дори половин минута,може и по малко,  ако почне да плаче го обърни веднага, и лека полека ще се научи, и така увеличаваш, но го прави редовно, е ако сутрин в 5 може да пропуснеш разбира се и ние сме хора LaughingВсъщност дали точно това питаше newsm78.... лелеее, каква снимка само

Последна редакция: пт, 20 ное 2009, 22:45 от EliG

# 416
  • София
Елиг то по-скоро се гледа отколкото слуша виж го струва си.
И винаги съм се чудела какво значи, като кажете, че главата отзад е мека на някое бебече. На фонтанелата ли имате предвид.

# 417
  • София
не, някъде отзад зад ушите като че ли, нашата педка пипа фонтанелата и после с разперени пръсти главата отзад, аз пипах след нея , ама не усещам, а ме е страх да натисна, пък и не знам какво трябва да се усеща, а и да допълня -  Калина беше месец на 3 капки, сега пак е на 2 и каза, че вероятно другия път ще е на 1 , защото трябвало фонтанелата да стои отворена до 6 месец(най-малко)

# 418
  • Кърджали
kukumiavka, на Кати мъжа ми и е подавал ръчичка за да види дали като се хване ще се опита да се изправи... Гледа си  едно учудено и нищо не опитва. Пробвал леко да я придърпа да се изправи до седеж, не можеше да си държи главичката изправена... Повече не е пробвал, че нали като я заведохме на ортопед ни каза че не е препоръчително... Гледа да спазва препоръките на лекаря., а иначе ако аз му го кажа щеше да ме прати по дяволите...
Аз гледам вече да не мисля тя дали прави ли, не прави ли някои неща. Тя доскоро не можеше да си задържи главичката като я оставим по корем. Изведнъж я гледам не само си я държи, ами ако има как и ще пропълзи...Общо взето всеки ден роявява някой нов номер... Някой ден ще я намеря аз седнала нея...Само чакам да видя кога...

# 419
  • София
Мерси момичета,аз го слагам по корем,доста често,той си държи главата,но като е легнал и като го вдигам не си я държи.  Thinking
Снимките направо са потресаиущи  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт