Какво правят жените в менопауза когато....

• 686 052
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 825
  • Другата България
Аз си очаквам по-ранна менопауза понеже съм с 1 яйчник от 12г вече. При един яйчник си е нормално да пропуска.
Очаквай със сигурност Tired
На колко години си?
Аз съм на 43.С един яйчник от 20 години.
От една година вече си ме пропуска, а когато ми идва е на 29-30-34 дни, много по-кратък и рехав  цикъл от нормално /беше ми обилен, болезнен, и ми идваше на 22-24 дни Mr. Green/.
И аз съм с нисък прогестерон, но крема не съм ползвала, само Див Ям и при мен помага.Като го пия редовно имам цикъл.

# 826
  • София
На 44 съм и с доказан НЯР. Радвам се, че при орален прием дивият ямс ти действа. Много дълго го пих и нямах резултат. Но в медицината 2+2 не е 4. При всеки организъм е различно. Трябва само да си намерим точния препарат/лекар/добавка...

# 827
от всичко прочетено до тук за нисък прогестерон за добавка само Див ям.Поне аз не съм попадала на друго,но и при мен няма резултат.Аз пия от около 2 седмици-може би е рано за изводи.....знам ли?!

# 828
Ще се включа в темата с линк към този продукт:
http://www.ebay.co.uk/itm/331041324154?var=540252169639&ssPa … p3984.m1439.l2649
За това растение се твърди, че е най-мощният фитоестроген. Преди две години и при мене започнаха симптомите на пременопаузата със забавяне или липса на цикъл известно време, после обилен и продължителен, после за кратко горещи вълни и нощни изпотявания. Опитах доста продукти, това до момента е най-доброто, на което съм попадала и по отношение на симптоми, и като цена. Малко противоречиви са мненията по начина на приема. Някои препоръчват 15 дни прием в първата фаза на месечния цикъл, други 20 дни прием и 10 дни почивка. Тайландката, която го продава, ми писа същото в отговор на въпроса ми, твърди, че жените в Тайланд го пият ежедневно и едва ли не цял живот, като изключим детството и пуберитета. Препоръча независимо каква схема ще избера, да правя почивка на всеки 3 месеца, поне за седмица. Аз лично го пия 3 седмици и една почивам. Опаковката стига минимум за 3 месеца. Има и мнения, според които и фитоестрогени не бива да се приемат, ако има повишен риск от рак на гърдата. От друга страна процентът на заболяване от рак на гърдата в Тайланд е най-малък, а и азиатките доказано преминават най-безболезнено през този период от живота, който за съжаление е факт при всяка жена. Според мене е много важно да се започне профилактика навреме, не когато настъпят симптомите, както правим всички, и аз включително. Жалко, че тези теми не се четат или не се четат масово от млади жени. Основната съставка на Мирифемин също е пуерария мирифика и Мирифеминът като състав много ми допада, той също може да се взема профилактично и от жени без симптоми. Но лично на мене ми влияеше много зле на стомаха и на колита. И Изфлавон на Абофарма е добър продукт. По принцип продуктите от растителен произход действат по-бавно, необходимо е време да се натрупа съставката в организма, но според мене са за предпочитане пред синтетичните хормони, ако става въпрос за естествен процес, разбира се.

# 829
Desertshams, споделяла съм вече в темата - от Изофлавон съм изключително доволна!

# 830
Днес попаднах на една статия в която се казва , че надбъбречните жлези са " виновни " за повечето болести : менопауза , гуша , диабет , високо кръвно налягане , синдром на постоянната умора  и т.н. Порових се още малко и по други статии ...ами адреналина ги поврежда . И както са казали хората всичките болести  са от нерви . Менопаузата няма да мине , но може да се отиде на ендокринолог по навреме .
На друга една статия статия попаднах за горещите вълни . Това е защитен механизъм на организма - разширява кръвоносните съдове и предпазва от инфаркт

# 831
 t_, ще ме извиняваш, но менопаузата не е болест, а съвсем нормално състояние на жената след една определена възраст.

# 832
t_, ще ме извиняваш, но менопаузата не е болест, а съвсем нормално състояние на жената след една определена възраст.
Ранната менопауза  Blush

# 833
  • София
Ранната менопауза  Blush

Под ранен климакс се разбира менопаузата, която настъпва до 44-годишна възраст. Ако месечният цикъл е прекратен до 40 години, това състояние се нарича преждевременна менопауза. И едното, и другото често е наследствено обусловено.

Като гледам тук списващите сме на възраст над 40 когато иде реч за проблеми цикъла и започваща менопауза. Изключвам по-младите жени, влезли в менопауза поради оперативна намеса.
Така, че менопаузата не е болест или състояние, което може да се избегне и аз отдавна престанах да се сражавам с нея. Просто приемам симптомите и се моля да не се засилват.

# 834
Ранната менопауза  Blush

Под ранен климакс се разбира менопаузата, която настъпва до 44-годишна възраст. Ако месечният цикъл е прекратен до 40 години, това състояние се нарича преждевременна менопауза. И едното, и другото често е наследствено обусловено.

Като гледам тук списващите сме на възраст над 40 когато иде реч за проблеми цикъла и започваща менопауза. Изключвам по-младите жени, влезли в менопауза поради оперативна намеса.
Така, че менопаузата не е болест или състояние, което може да се избегне и аз отдавна престанах да се сражавам с нея. Просто приемам симптомите и се моля да не се засилват.

Мързешеме да ги изкарвам , но май се налага , дано да имате време да ги прочетете

Това са материалите за надбъбречни жлези , който ме се видяха по-ценни :

http://media.silabg.com/istinata-za-konstantna...
Истината за константната и непрекъсната умора

http://www.puls.bg/health/sex/news_4761.html
Хиперандрогения – нетипично окосмяване при жените

http://www.puls.bg/health/sex/news_2808.html
Как да спрем напълняването в менопаузата? (І част)

http://www.puls.bg/health/sex/news_6634.html
"Горещите вълни" при менопауза може би са добър признак

+ това за акупресурни точки които да се масажират при проблеми с надбъбречни жлези :

http://zdrave.rozali.com/netradicionna-medicina/p720.html
Здравето е на твоята ръка

+ това , че някъде прочетох , че чай от жен шен е най-полезен за това

+ Едно обяснение , защо храненето е според кръвната група - ние според кръвната си група сме унищожавани от храната която употребяваме и не ни понася

http://www.youtube.com/watch?v=5Lw9TqqWXUM
Пища богов (28.05.2013)

После ние няма как да се борим срещу вече настъпилата менопауза - само си я обясняваме . И можем да предпазим младите евентуално .
Да ви кажа не споделям мнението за наследствени болести по отношение на стомашни проблеми , затлъстяване , стрес ... от по-рано прочетох , че има наследствено хранене и от там вече предразположение . И за преждевременната менопауза , която не е предизвикана от оперативна намеса истината е някъде там ...като сме се омъжили за пияници , които ни късат нервите , когато живеем във времена на финансови затруднения , обездвижени сме , не добросъвестни производители ни пробутват за храна гипс , целулоза и полу-пластмаси , от храната ни липсват витамините , но за сметка на това пък имаме консерванти - отровни и канцерогентни . ГМО също е  един от проблемите , тъй като се изменя биополето на храната и  това изменено биополе ни унищожава и т.н.....От където и да се зададе нещо античовешко : храна , микроби , радиация най-напред удря надбъбречните жлези , а от там те подават сигнал на мозъка , който пък от своя страна прекратява производството на хормоните "отговорни" за размножението ...

# 835
Не съм се задълбочила толкова в проблема , с отстранени яйчници съм с операция. Не пия нищо, но имам вълни , още веднага ме почнаха. Не сами силни, понасят се , но напоследък имам ускорен пулс. Когато и да си премеря кръвното пулса е все 90 или над 90. Имате ли такива проблеми. Усещам си сърцето в ушите. Под 80 почти не меря пулс. Скоро прегледах записите от апарата , те са около 300 на брой и пулса е все ускорен. На какво ли може да се дължи и има ли го при вас newsm78. ще съм благодарна ако се включите Praynig

# 836
  • София
sisitons, на твое място бих потърсила кардиолог. Уточнявам, че не съм се сблъсквала точно с проблемен пулс. При мен започна да се повишава кръвното, до толкова ,че даже не усещах изобщо стойности от 170х100. Мина време докато нацеля точното лекарство, после го замених с добавка и сега нещата са под контрол.  Ускорение на пулса има и при проблеми с щитовидната жлеза, а в този период хормоните са ужасно непостоянни. При мен и щитовидната се прояви като мързеланка и от година пия заместващ хормон. Може би и заради това овладях кръвното.  Ако ти поставят холтер за 24ч ще се изясни колко често го ускоряваш, по кое време, какви са ти средните стойности и така лекарят ще прецени дали да се провери и ендокринния статус. 

# 837
благодаря, че сподели  Hug

# 838
Вчера гледах един филм за семената . Оказва се , че тиквеното семе и масло са полезни за мъжете , а слънчогледовото семе и масло са полезни за жените . Без термообработка разбира се .

# 839
http://www.-CouncilRegulation(EU)-/doc.html?id=1168694
Как улучшить сексуальную жизнь через питание

Един материал , който  намеква , че липсата на витамини в храната  е в основата на проблемите с репродуктивната система

Общи условия

Активация на акаунт