Полът вече го разбираме, МАРТенските имена подбираме (25)

• 20 036
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • София
марисса,  Hug Hug Hug

# 106
  • Burgas
Тинче няма ли кой да отиде с него,наистина ще му е трудно сам.

# 107
За съжаление .Аз затова съм пред такава дилема.Ако някой друг можеше да отиде с него по щях да склоня да остана тук, но така............

# 108
аз лично пътувам много Simple Smile два пъти ходихме до морето от София, три пъти до Смолян, два пъти до Търново, вчера ходихме до Копривщица, ходихме и до Петрич Simple Smile преди време. Зависи как се чувстваш, е да вярно нашите коли все са големи и возят леко, но по принцип нямам проблеми с пътуването. До Копривщица ми беше по-гадно, че имаше много неравности и си подрусваше. Принципно за да не боли кръсчето можеш да си сложиш възглавничка не голяма от типа детските на кръсчето. Ние с едни приятели преди 2 години ходихме до Виена с колата, а мацката беше бременна в 7 м. Така, че много си зависи. Ние си правим сметките ако имаме фин. възможност и всичко е наред също декември да отидем до Виена с колата като започнат коледните пазари Simple Smile Ти сама си прецени  Hug

# 109
Здравейте мамчета!   love001

Записвам се и започвам да ви чета, ..... абе странна работа е това със скарлатината  Whistling
Тази болест не е ли изчезнала от България, знам че в началото на 20 век между 20 и 40 година се е срещала много но след това е изчезнала, пак ли се появява?
Да не е било някакъв вид шарка, че симптомите им много си приличат .... странна работа!!!
Скарлатината както и шарката имат карантинен период на проявяване мисла между 15 и 20 дена, така че anik79 сега никой не може да ви каже заразени ли сте или не.
Дано да няма болни или заразени, че малко са ни другите изкуствено създадени болести че сега и старите да се съживяват Crossing Arms Стискам палци.

Успешна и спокойна седмица на всички   love001

# 110
оф момичета много ме тормози сега един въпрос от известно време насам, въпреки че е още рано, ама аз обичам да съм информирана.
ходя на ЖК на частно при една мила лекарка, която обаче не изражда. не се занимавам със здравна каса, защото все пак става въпрос за веднъж в месеца, а със здравната е ужас - наплива при нея е голям и се чака много за час...
та мисълта ми беше следната - знам че последните 45 дена прегледите са много начесто, още повече че ако "подминем" термина, всеки ден трябва да ми се слушат тонове. чуденката ми е кой ми ги следи тези тонове - моята лекарка или отивам в болницата??? само да спомена, че не съм и нямам намерение да избирам лекар и екип за раждането, просто мисля да си взема сакчето и да отида в някоя болница като му дойде времето. притеснението ми е, че ако е моята лекарка вече ще ми излезе доста солено май..  newsm78
не знам дали ми разбрахте въпроса и тревогите, ама ако има някой в подобна ситуация с готов отговор какво да правя, ще съм много благодарна  Hug  Hug

# 111
Здравейте момичета! То е някакъв ужас да изчета всички постове, боже, много нещо!

Минавам само да кажа, Здравейте.
Аз също пътувам много. Всеки месец се прибираме във Варна, вчера ходихме на Боровец на разходка и обядвахме там и по принцип всеки weekend сме някъде, така, че според мен зависи как се чувстваш. Принципно когато много друса, малката започва да рита, но ....

На всички весел и усмихнат ден  Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 112
Rika, аз си мисля, че може да се запишеш при някой на ЖК и да го посещаваш и него. Ще ти е особено удобен именно при последните консултации, които и аз си мисля, че са по - начесто.  Това няма да ти пречи да си ходиш едновременно при твоята лекарка, на която така или иначе и плащаш, а при другия лекар ще ти е безплатно.
Tincheto, да ти кажа честно разбирам дилемата ти, но при положение, че няма кой да отиде с мъжа ти, аз на твое място щях да го придружа. Наистина е много трудно след операция първите 24 часа, а неговата не е и от най-леките. Физически не е нужно да се натоварваш, освен пътуването, но ще си му голяма морална подкрепа в този момент. Може да уговорите отделна стая и да сте само двамата - ти в качеството си на придружител с него първата вечер.
Аnik79, надявам се всичко да е наред, но инкубационния период е около 15 дни мисля, както някой беше написал, и лекарят ще ти каже за какви симптоми да следиш. Друго на този етап няма да може да направи.

# 113
хей мами наближават празниците вече и вижте на какво попаднах тук във форума
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=440794.new#new

ОРГАНИЗИРА СЕ КОЛЕДЕН МАСКЕН БАЛ В СОФИЯ

Mamma КАТО ВЪТРЕШЕН ЧОВЕК МОЖЕ ДА НИ ДЪРЖИ В ТЕЧЕНИЕ. Ако може даже като се вземе някакво решение за дата, място и час я моля да ни уведоми ( като свои хора  Joy Joy Joy) или ако е възможно да сложи линка към темата където се обсъжда на нашата заглавна страничка. Предварително благодаря.

Последна редакция: пн, 23 ное 2009, 12:35 от STELLEE

# 114
оф момичета много ме тормози сега един въпрос от известно време насам, въпреки че е още рано, ама аз обичам да съм информирана.
ходя на ЖК на частно при една мила лекарка, която обаче не изражда. не се занимавам със здравна каса, защото все пак става въпрос за веднъж в месеца, а със здравната е ужас - наплива при нея е голям и се чака много за час...
та мисълта ми беше следната - знам че последните 45 дена прегледите са много начесто, още повече че ако "подминем" термина, всеки ден трябва да ми се слушат тонове. чуденката ми е кой ми ги следи тези тонове - моята лекарка или отивам в болницата??? само да спомена, че не съм и нямам намерение да избирам лекар и екип за раждането, просто мисля да си взема сакчето и да отида в някоя болница като му дойде времето. притеснението ми е, че ако е моята лекарка вече ще ми излезе доста солено май..  newsm78
не знам дали ми разбрахте въпроса и тревогите, ама ако има някой в подобна ситуация с готов отговор какво да правя, ще съм много благодарна  Hug  Hug

Рика, ако разбирам добре въпроса ти ще се опитам да ти отговора. Значи ако преносваш се правят записи на тоновете на бебето всеки ден, но те не се поемат от здравната каса доколкото знам, така че си ги плащаш. Въпроса е че ако си ги платиш в болницата в която ще раждаш предполагам че ще са ти по-евтино , а и е хубаво да имат инфо докторите в болницата която ще раждаш за това как са тези тонове. Защото при едно по-продължително преносване ще трябва да постъпиш в болницата за предизвикване на раждане. От друга страна, най - точно на въпроса къде е по-добре да ходиш на ЖК в последните месеци може да ти отговори и твоята докторка, при положение че й имаш такова доверие мисля че ще те насочи провилно. Незнам как стои въпроса с късно записване на ЖК по здравната каса. Но моя съвет е да минеш през една - две консултации в болницата която си избрала.

Последна редакция: пн, 23 ное 2009, 12:51 от цветослава

# 115
мерси момичета  Hug  Hug

в такъв случай подновявам чуденката коя да е болницата  Blush  Blush

# 116
Добро утро и от мен. Големи сте писарки, супер. Има човек какво да прави с вас, иначе е скука.
ТИНЧЕ, аз ще ти кажа моето мнение относно пътуването. Аз не бих могла да пътувам където и да било, всичко зависи как се чувстваш. Аз имам болки от най- малките движения и всеки ден ми се гади до обед. Sick
Отделно ако ставаше въпрос лично за мен, моят съпруг ме пази като рохко яйце, даже прекалява. Сигурна съм, че той самия нямаше да ми позволи да отида. Все пак не е животоспасяваща операция. Операцията на връзките е като хрема в хирургията. Т.е. много лека операция, аз писах, че на мен са ми правили. На твое място и аз бих искала да отида, защото съм много грижовна съпруга, но в крайна сметка те са мъже и могат да се справят с всичко. Поне моят може  Wink Идеалния вариант е да сте заедно в трудни моменти, но недей да мислиш най-лошото. Той ще стане още на втория ден и ако му трябва нещо ще си го купи. Аз с патериците сама отидох от Пловдив до Благоевград на изпит. А в болницата не можех да ходя на подлога и ставах до тоалетната. Болката я има, но като си вземе течно аналгинче ще подскача като зайче. Simple Smile Моето лично мнение е, че мъжете не трябва да се глезят ни най-малко. Аз съм ви споделяла, че съм имала 3 лапароскопии. Първата беше в МД- София. Мъжът ми си беше в Англия, защото операцията не беше планирана. Когато има причини човек се примирява и се справя сам. Мога да кажа, че даже бях по-мобилизирана, от следващите 2 операции. Желая ви успех.  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig      

# 117
Здравейте мамчета!   love001

Записвам се и започвам да ви чета, ..... абе странна работа е това със скарлатината  Whistling
Тази болест не е ли изчезнала от България, знам че в началото на 20 век между 20 и 40 година се е срещала много но след това е изчезнала, пак ли се появява?
Да не е било някакъв вид шарка, че симптомите им много си приличат .... странна работа!!!
Скарлатината както и шарката имат карантинен период на проявяване мисла между 15 и 20 дена, така че anik79 сега никой не може да ви каже заразени ли сте или не.
Дано да няма болни или заразени, че малко са ни другите изкуствено създадени болести че сега и старите да се съживяват Crossing Arms Стискам палци.

Успешна и спокойна седмица на всички   :love00
[/quote
скарлатината е вид дребна шарка - характерна с малинов език и много ситни пъпчици които след това се лющят - НИКОГА НЕ Е ИЗЧЕЗВАЛА , винаги я е имало и ще я има - не е опасна дори и за бременни а в тези месеци още по- малко

# 118
ТИНК, какво стана с прегледа скъпа. Стиска палци. Hug
КАРМЕН, получи ли писмо за ваксинация? Азсе чудя дали да си направя, страх ме е за бебенцата. Hug

# 119
Здравейте мацки , времето е страхотно и по нищо не личи че Коледа наближава.  madnoel
Тинчето , незнам как ти протича бременноста ,но ако няма проблеми аз бих отишла с мъжа си.
Искренно завиждам на софианки за този маскен бал Wink

Общи условия

Активация на акаунт