Права си. За това Кейп Таун ни е първи избор. Там не е толкова зле.
В Йоханесбург става страшно. Не е било винаги така. Престъпността се засили през последните 5 години. Но тази година е ужасно. Особено по Коледа. Винаги по празниците е най страшно. Хората пътуват, оставят си къщите. Големи обири, убийства и други поразии още по страшни. Вече живеем в постоянен стрес, зад 2 метрови решетки и огради. Затворници в домовете си. Вечно включващи алармите... проверки на вратите през час, дали сме заключили...
Какво е бъдещето на децата в тази държава? От Рай до Ад. Преди години беше най прекрасната страна в света. Всичко в изобилие. Никаква престъпност. Ред и спокойствие. Даже и след апартейда. Сега цяла Африка се изсипа тук и точно "пришелците" са тези които са зад криминалната дейност.
Не искам да слушам новини, да чета вестници и да гледам телевизия, защото се плаша от всекидневието ни.
И след всичко написано, пак не мога да нарисувам точната картина, а може би звучи като преувеличение.

пу пу...
В предучилищната с Дядо Мраз!
. Бил с размери на дете от година и пет месеца, бил над нормата......бля, бля. Да съм му спирала всякакви каши ( като че ли той пък ги ядеше изобщо де) и хляб. Аз хляб ну давам само като сухар на попара и то по сухар и половина я правя вече и той изяжда половината
. На обяд яде повечко, но не стигаме май заветните 190 гр. Е какво повече да му огранича на това дете не знам
. Пие домашно направени сокове горе долу по 200- 300 гр. му се събира на ден ,от ябълки и моркови предимно, и в зависимост какво има - дюля, круша, райска ябълка, манго, грозде....но помалко. А и АМ вечер преди лягане и нощем. Освен да намаля от млякото по малко. 
. Много малко сол на голямата тенджера и около стоина грама масло накрая , пасирах леко и воала. Изяде си всичко, което му сложих за обяда - рядко го прави. Сега половината камера на хладилника ми е пълна с бурканчета манджа май ще имеме докато тръгнем на кухня - някъде средата на декември или де да знам с тази бюркрация вече.
Мислех да те помоля една песен да изпееш, ама чета че не ти е до песни

.
.