Февруарски гаджета отбрани в тази пъстра тема са събрани

• 21 979
  • 740
  •   2
Отговори
# 345
Албенче, много е кофти това което се случва там.В Йоханесбург все така ли е?Нямам си на идея как е в ЮАР.Но наистина в България отначало ще ви е доста трудно акто се има в предвид и сегашното положение тук(кризата).Ако в Кейп Таун условията са по-добри отидете там.Не съм сигурна  в препоръките ми , тъй като пак повтарям незнам какво е там.Джордан е прекрасно дете.Липсват ни твоите постове.Я разкажи малко повече за ЮАР.

Права си.  За това Кейп Таун ни е първи избор.  Там не е толкова зле.
В Йоханесбург става страшно.  Не е било винаги така.  Престъпността се засили през последните 5 години.  Но тази година е ужасно.  Особено по Коледа.  Винаги по празниците е най страшно.  Хората пътуват, оставят си къщите.  Големи обири, убийства и други поразии още по страшни.  Вече живеем в постоянен стрес, зад 2 метрови решетки и огради.  Затворници в домовете си.  Вечно включващи алармите... проверки на вратите през час, дали сме заключили...

Какво е бъдещето на децата в тази държава?  От Рай до Ад.  Преди години беше най прекрасната страна в света.  Всичко в изобилие.  Никаква престъпност.  Ред и спокойствие.  Даже и след апартейда.  Сега цяла Африка се изсипа тук и точно "пришелците" са тези които са зад криминалната дейност. 

Не искам да слушам новини, да чета вестници и да гледам телевизия, защото се плаша от всекидневието ни. 
И след всичко написано, пак не мога да нарисувам точната картина, а може би звучи като преувеличение.

# 346
  • София
Деси, Мечи, Лори, стискам палци всичко да мине по най-лекия начин и да няма повече проблеми!
Йоли, разказите ти с картинки са супер - продължавай като имаш време, моля! И кажи нещо лесно за готвене тамошно (то сигурно слагат странни подправки, дето трудно ще намеря, ама все пак).
Диде, екстра си е Заринчето! Аз ти казах, че ми изглежда издължена, но това кило отгоре къде го е сложила не знам.
Албена, много гадно. Мъжът ми само ме врънка да се изнасяме в Йоханесбург, но вече съвсем ми се отщя. А Джордан е страшен сладур.

# 347
Здравейте, цяла сутрин чета, но не ми остава време да пиша,че днес Ралица не е заспивала.
Йоли, много са интересни писанията ти, продължавай в същия дух! Peace
Албенка, много лошо,че такива неща се случват при вас. Незнам от колко време живеете там, но определно ако не сте били дълго в БГ в началото ще ви е трудно да се адаптирате.
Вчера разбрах,защо не се кефи много на разходките - ами тя искала да ходи, не да я возя. Извадих я от количката и отидохме на една пързалка - голяма радост беше!
Пускам няколко снимки да не ни забравите!:)

# 348
mrm Ако искате да идвате насам, да, но не в Йоханесбург. 

dorabella Тък съм от 15 години, точно за това се притеснявам да се преместим в БГ.  Няма да можем да се оправим.  Още повече, че мъжът ми не говори Български.
Много сладко детенце   Grinning пу пу...

# 349
Албенка, това за езика на мъжа ти лошо. Не е ли по-лесно да се преместите в Кейп Таун? Пък ако и там не се чувствате спокойни тогава в БГ?
Момичета, хайде да си споделим кой какви подаръци иска от Дядо Коледа и какво смята да подари на милото:)
Първа  - искам или кухненски робот или машина за печене на хляб, а за Жоро съм измислина - една хубава и мека хавлия, или "Енциклопедия на виното" (най-сетне пуснха втори тираж), любимият му парфюм Алюр на Шанел. Още не знам кое или каква комбинация:)
Ей, сега разбрах,че в събота ще ходим в Сандански с Жоро на състезание за поставяне на рекорд по подводно плуване (Жоро само, аз съм удавник и ще гледам само). Диде там ли ще си? Може да пием кафе след състезанието? А и Мечи:)?
Малко Коледно настроение:
В предучилищната с Дядо Мраз!

# 350
Здравейте момичета !
 Аз за бърз отчет от вчерашната консултация. 10 850 и 77см. Надал е 450гр. за месец и седмица някъде и този път бяхме порядъчно порицани от баба му педи, че много надавал  newsm78. Бил с размери на дете от година и пет месеца, бил над нормата......бля, бля. Да съм му спирала всякакви каши ( като че ли той пък ги ядеше изобщо де) и хляб. Аз хляб ну давам само като сухар на попара и то по сухар и половина я правя вече и той изяжда половината  ooooh!. На обяд яде повечко, но не стигаме май заветните 190 гр. Е какво повече да му огранича на това дете не знам  #Crazy. Пие домашно направени сокове горе долу по 200- 300 гр. му се събира на ден ,от ябълки и моркови предимно, и в зависимост какво има - дюля, круша, райска ябълка, манго, грозде....но помалко. А и АМ вечер преди лягане и нощем. Освен да намаля от млякото по малко.
 Но пък от друга страна не изглежда дебел, висок си е няма коремче, та се чудя дали изобщо да се вкарвам във филми и дали да не отсвиря педито. Миналия път беше надал 200 гр. и беше доволна. Но все пак той се роди 4 кила и от раждането до сега е надал почти 7 килца не е толкоз много.
 И аз се присъединявам към призивите на останалите към Йоли, за още разкази. Срам не срам си признавам нали съм историк и то със специализация - нова и съвременна световна история, но не съм толкоз добре запозната с нравите и обичайте на арабите. Много е интересно. Снимките също, ама тя Ели си е и майстор де.   bouquet
 Патееееее хайде чакаме да кажеш тия дни цвета на вързопчето най-сетне.
 Мечи, Деси, Лори,Ламтурниче ха дано всичко мине по възможно най-добрия начин и проблемите да се решат.
 Албенка, а защо в България искате да се връщате, щом за мъжа ти е трудно с езика защо не се пробвате в някоя държава с език, който говорите двамата. Ей на ти като българка може да ходиш без проблем навсякъде из Европата вече, той прикачен за теб и така. Кофти е найстина така драстично да ви се променя живота особено сега с малко детенце, но пък щом нещата там са толкоз страшни и треперите постоянно за живота си то това живот ли е. Ами като поотрасне Джордан ( невероятен сладур е, но то с мама красавица няма как да е) и тръгне на училище няма да имате мира да го мислите постоянно как е при тази престъпност.
 За зеления фасул - аз от около 2 месеца, неколкократно съм давала домашни пюрета със малко зелен фасул вътре. Много добре се прие от Ачо не е имало реакции. Тези дни мисля и от тази голата, червена леща да му дам. А вчера му спретнах една хипер разнообразна манджа във великански количества  ooooh!
 Грах, царевица, тиквичка, скилидка чесън, моркови, картофи, спанак, целина, чубрица, домати, праз, лук, чушка, карфиол, броколи...............може и още да има ама не помня  Thinking. Много малко сол на голямата тенджера и около стоина грама масло накрая , пасирах леко и воала. Изяде си всичко, което му сложих за обяда - рядко го прави.  Сега половината камера на хладилника ми е пълна с бурканчета манджа май ще имеме докато тръгнем на кухня - някъде средата на декември или де да знам с тази бюркрация вече.
  Аде зверо се събуди .............

# 351
ФОКСИ - благодаря, че си включила снимчица на Джордан на преда страница.  Hug

# 352
  • Sofia
Оооооо, Албенче, добре си се завърнала! Simple Smile Мислех да те помоля една песен да изпееш, ама чета че не ти е до песни  Confused Дано намерите изход с мъжа ти и заживеете по-спокойно, че така.... #Crazy
Много е сладък Джордан и много е пораснал!

И Рали е бонбон голям! И вече си ходи гледам...

Аз реших на Венци за Коледа да му купя 1-2 легена, няколко пластмасови чаши и ръчни бъркалки за яйца Simple Smile Оказва се, че с това се заиграва най-много и щом така иска, така да е!  hahaha Joy Mr. Green

# 353
Коте, уби ме тоя твоя сладур, много е смешен с нахлупения леген на главата, от малък иска да помага на мама Joy hahaha Joy Айде утре ( ако не ми мине котка Mr. Green път) да се видим, ще ти звънна ако искаш Wink

# 354
Албенче,плашещо е това,което ви се случва..Особено безцеремонния опит да ти вземат колата,докато си в нея..Не мога даже да си представя какъв ужас си изживяла.Има една книга "Да прекосиш Африка" на двама френски журналисти,съпрузи,които описват много подробно порядките в страните,през които преминават пеша.Та точно там описваха гетата,в които правителството настанява пришълците от другите африкански държави и ширещата се огромна престъпност.Ако можете се спасявайте навреме.То е достатъчен повод и само непрестанния страх,в който се налага да живеете...Дано вземете бързо и правилно за вас решение !

Инче, hahaha  Много е готин този веселушко ! Само така-всички да се включват в домакинството !

Марина,страхотна е адашката ! Пускай я значи да пешеходства и после да спи като заклана ... Laughing

# 355
Добър ден отново от нас Simple Smile

Албенка, успех с разрешаването на ситуацията, дано вземете най-правилното за вас решение. Но, това не е живот...в постоянен страх.
Джордан е голям сладур.
Коте, Дени пък откърти капака на кош си за играчки и сега си го разнася със себе си.
И Раличка ходиии, пък нащо дете не иска. Самос проходилката, не иска да се изправя по мебелите, ако аз съм легнала се катери по мен.

МРМ, ще разпитам за някоя рецепта. По ресторантите няма нещо по интересно. Но има една българска арменка, женена за ирански арменец, тя идва често при нас, ще я питам.

Оставям ви да забавлявам детенце Simple Smile

# 356
Здравейте, включвам се само да пусна линк към блога в който са събрани съветите за захранване на Косе Босе.
http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66

Стискам палци на всички болни бързо да оздравяват  Praynig .

И на мен ми е много сдухано напоследък. И нищо не ми се прави  Sad .

# 357
Здравейте и от нас с Ивко! Hug
След два часова операция на два мъдреца съм все още жива Mr. Greenтакива болки и като раждах нямах LaughingОт понеделник само спя  и спя и спя...... мъжа ми си взе два дни болнични да гледа малкият а от здравната каса ми пратиха една жена да готви и чисти по два  или три часа.Сега съм ок и днес направихме с Ивко една четири часова разходка.
Албенче,добре дошла сред нас пак, дано намерите решение на проблема,но не мисля че за мъжа ти България ще е най добрата възможност ако се върнете..не че не е възможно.
Йоли,така хубаво разказваш..давай още.
Чета за пътешествия сте си писали...ох ходи ми се на някъде Peace Аз съм била в  Франция,Швейцария, Испания,Италия и Тайланд,мечтата ми е Дубай и се надявам след година или две да отидем до там.
Цвети,имате стиснати палци и от нас Praynig
Много ми липсвахте тези дни момичета Peace

# 358
От сутринта само ви чета и не ми се пише  Embarassed много ми е смотано-о-о-о.
Андрея спи по 4-5часа на денонощие, а мене безсънието много ме мори  Sad  не я знам, какво й стана  newsm78 хапва си не е кисела, няма Т, но дивеенето и крясъците са в пълна сила...   Stuck Out Tongue Winking Eye
Коте Венци ми напълни душата с този леген - светна ми малко пред очите  Hug

На всички болнички и тези със здравословни проблеми им стискам палци и се  Praynig да се оправят бързо  Praynig
Албена радвам се да те видя отново сред нас, но не очаквах да споделиш такива лоши неща  Sad Дано по-скоро вземете решение и всичко това остане зад гърба ви.

Педито ни днес се обади - вика утре Алекс на ваксина и каза да водя и Анди за ДК утре ще дам отчет. Дано не ми започне пак с диетите, че както ми е спечено, може и тя да го отнесе. Аз взех решение, че зимата ще си хапва каквото и колкото поиска - на пролет ще му мислим  Rolling Eyes dessi06 снощи си мислих за теб  Hug

# 359
  • Пловдив
betunga ,не мога да разбера как се слага дете на диета.Твоята педи лесно говори,ама ти да му мислиш и понасяш ефекта.Дори да е едро детенцето като проходят всички смъкват.Колко кг и Андрея,че педито така се е закъхарила?

След обед и аз се смотах нещо-уж всичко ми е наред-хубава разходка до 14,00 часа,детето заспа в 15,00 и още спи.Аз сготвих,измих прозорците обаче нещо нямам кеф.Чакам мъжо да се върне и да ми оправи настроението

Общи условия

Активация на акаунт