ПРАГА - нова тема

• 108 935
  • 760
  •   1
Отговори
# 450
  • Там, където ме обичат
Дами, привет,
Ще се опитам да изчета отново темата, но ако може някой да ми препоръча нескъп хотел, къща за гости или апартамент в Прага, ще съм много благодарна.

# 451
  • Пловдив / София
Не знам дали ще е актуално, но ти припоръчвам да разгледаш сайтовете за хостели. Обик. са ок. 20-22Е на човек на вечер /говоря за двойна стая, защото ако, напр., сте 3 или4-ма души в една стая, цената ще падне/ и с доста прилични условия.
Мин. седмица се върнах от Прага и съм очарована.
Препоръчвам р-т Колковна в Стария град. Има сайт, ако го пуснеш в Гугъл.

# 452
Здравейте и от мен,

опитвам се да прочета темата  и по-точно да открия нужната ми информация, но засега без особен успех  newsm78.

Ще пътуваме със съпруга ми в края на ноември за няколко дена до Прага, той е резервирал хотел, но за мен остава по-сложния момент, а именно как да пътуваме. Доколкото разбирам от прочетеното дотук, самолетният превоз е доста неизгоден. Погледнах и опциите на Чешките авиолинии, които се споменават тук-там из форума, но за жалост не съвпадат като дати с нашето пътуване.  Sad
В тази връзка се замислихме дали няма да се окаже по-изгодно да отидем с колата  newsm78
Моля ви за съдействие, приемаме всякакви препоръки  Praynig

Hug Hug Hug

# 453
jobon4e   до Прага редовна линия имат само България еър.

# 454
jobon4e  до Прага редовна линия имат само България еър.
Това е, Чешките авиолинии не летят вече до София. И добавям: с кола пътят е към 18-20 часа. Километрите от София са около 1300.
В голяма част от центъра на града не може да се влиза с кола и паркингите са скъпи. Така че ако се решите на този вариант, трябва да търсите хотел в кварталите и комбинация с обществения транспорт, който в Прага е супер уреден.

# 455
Това е, Чешките авиолинии не летят вече до София. И добавям: с кола пътят е към 18-20 часа. Километрите от София са около 1300.
В голяма част от центъра на града не може да се влиза с кола и паркингите са скъпи. Така че ако се решите на този вариант, трябва да търсите хотел в кварталите и комбинация с обществения транспорт, който в Прага е супер уреден.
По принцип е така, но я обслужват и чешки самолети ( и екипажи).

# 456
По принцип е така, но я обслужват и чешки самолети ( и екипажи).

Реално е така, а не по принцип. А какви самолети и екипажи наема България еър изобщо не ме интересува. Просто България еър пое лотовете на Чешки авиолинии, защото от своя страна те са във влошено финансово състояние и предприеха сериозно преструктуриране и орязване на дестинациите.

# 457
  • Пловдив / София
jobon4e, както са ти казали България еър има директен полет.
Луфтханза също летят, но с прекачване обик. през Мюнхен. Ние така ходихме.

Прага е невероятен град. Много, много ми хареса.

Приятен престой. Ако те интересува нещо, пиши.

# 458
Благодаря ви, момичета. Довечера ще резервираме през България Еър.  Laughing

# 459
  • Пловдив / София
Пиши, като се върнеш.
Аз преди да замина август месец неуспешно се опитах да съживя темата.
А ми се коментираше с някого.  Simple Smile

# 460
  • София
Това е, Чешките авиолинии не летят вече до София.

всъщност, полетът е един, но го продават и оперират съвместно Чешките авиолинии и България Еър.
като всеки си кътка неговите клиенти и не дава пет пари за чуждите. това го проверих лично тази година през пролетта. летях точно с Czech Airlines от София до Прага.

# 461
Това е, Чешките авиолинии не летят вече до София.

всъщност, полетът е един, но го продават и оперират съвместно Чешките авиолинии и България Еър.
като всеки си кътка неговите клиенти и не дава пет пари за чуждите. това го проверих лично тази година през пролетта. летях точно с Czech Airlines от София до Прага.

Ами не е така вече. Бяхме резервирали през Чешки авиолинии още през март за дните около 24.05. Доста тръпнах в очакване какво ще се случи с парите и билетите, след като Чешки авиолинии обявиха, че спират да летят до София. Много седмици преди датата полета изобщо не фигурираше в резервационната система. Накрая официално анулираха полета и върнаха парите. България еър поеха лотовете на Чешки авиолинии и агенцията ми веднага резервира билети за същата дата. Единствено имаше малка разлика във времето. Единствената връзка е че България еър вероятно наема самолет и екипаж. Не е както полетите до Виена и кооперирането между България еър и Аустриан. Там и двете фирми продават билети и ползват едни самолети. Тук не е така.

# 462
  • Варна
Ние спахме в :
Penzion Speller  
Vysoký Újezd u Berouna 21, 26716 Vysoký Újezd
а наши приятели в хотел с-у Tesko extra като и те и ние сме много доволни.Нашето беше 36 евро за двамата със много хубава закуска.Колкото до пътуването с кола са си към 3000 км с размотаването което значи към 6 - 800 лв за гориво според колата.Освен това трябва да се преспи по пътя-и ние и приятелите спахме м-у Белград и Будапеща.Стават 4 дена път и още поне 150 -200 евро за разходи по пътя(мотелите са скъпички).По мненията на доста приятели Прага е най красивата източноевропейска столица.

# 463
  • София
Ами не е така вече. Бяхме резервирали през Чешки авиолинии още през март за дните около 24.05. Доста тръпнах в очакване какво ще се случи с парите и билетите, след като Чешки авиолинии обявиха, че спират да летят до София. Много седмици преди датата полета изобщо не фигурираше в резервационната система. Накрая официално анулираха полета и върнаха парите. България еър поеха лотовете на Чешки авиолинии и агенцията ми веднага резервира билети за същата дата. Единствено имаше малка разлика във времето. Единствената връзка е че България еър вероятно наема самолет и екипаж. Не е както полетите до Виена и кооперирането между България еър и Аустриан. Там и двете фирми продават билети и ползват едни самолети. Тук не е така.

уточнявам тези неща не от дребнавост, а защото може да е важно за някого. не си права в твърдението си..

в момента, Czech Airlines продава билети по линията София-Прага. проверих, преди да си напиша постинга. продаваше билети и в края на май, когато аз си купих билет от тях и летях с тях. за същия полет, мои приятели си купиха билети от България Еър.
цените на билетите са различни. промоциите са различни. самолетът е един.

# 464
Полетът до Прага не е codeshare, на FB си е. Но така или иначе, спорът е безсмислен.

Общи условия

Активация на акаунт