МАРТенчето щом пълзи куп бели ще сътвори

• 20 058
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
дДобро утро и от нас.

И малко на патерици но....... ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕНИЦИ,ДА СТЕ НИ ЖИВИ И ЗДРАВИ И С ГОРДОСТ ДА СИ НОСИТЕ ИМЕТО.

А за нас,.....ами.......имаме си вече пето зъбче,побеляло е и шестото.Зъбите при нас си излизат по познатия вече начин,споли,кашлица,липса на апетит и раздразнителност.Но както се казва ............неостана има още някакви си 15-16 зъба да изникват. newsm78

Борис ,пълзи ,изправя се,имитира говорене и вика ,залепен е за мен като гербова марка .

На мен тази седмица ми предстоят няколко служебни ангажимента и направо съм в паника какво да облека.На 11.12.09г в НДК е конкурса за свевтовни модели и трябва задължително да присъствам,ще ходи цялата редакция барабар с големия бос.
Съвети приемам всякакви.
Ами това е за сега

# 571
  • София
Ха, добро утро и от нас (след поредната безсънна нощ със сто хиляди ставания и разхождане из стаята)!
Малко на патерица искам да честитя именните дни на всички празнуващи - да сте живи и здраве и от късмет и любов да не се оттървете! Ние вкъщи нямаме именник, но това не попречи да се съберем с любимите хора и да похапнем вкусна рибка!
Новото при нас: този уикенд ни дари с

първото зъбче на Стела!!! Долу, вляво, колко сладко само дрънчи в метална лъжичка. Отпадаме от списъка на беззъбльовците! За съжаление, обаче, тайната ми надежда, че като избие зъбчето ще имаме поне няколко нормални нощи, се разби на пух и прах.... както и да е...
Гери, и мен много ме разсмя. Много се радвам, момичета, че чийзкейка ми ви е харесал, много ми стана мило и приятно, че толкова високо го оценявате. Аз пък направих рецептата с броколите и много ми хареса, още веднъж благодаря. Другите рецепти, които споделихте също имам желание да ги изпробвам.
В събота оставихме малката на сестра ми (ако ни чете - това е за нея -   bouquet  bouquet  bouquet) и с любимия излезнахме на разходка. Ей, голям кеф!!! Ама, както вика Тони, чак се чудех къде да си държа ръцете (някак им беше непонятно как така не бутат количката).... Много хубаво изкарахме и подарък за партито купихме и си взехме и билети за две постановки - та, сега на 9ти и после на 15ти сме на театър - ей, много се вълнувам.  Blush
Добро настроение, и ние сме с Виктория, но май няма да купувам чувалче, засега мятам оделце и издърпвам максимално тяхното чувалче.  Peace
И ние не пълзим, но обожаваме да се разхождаме из стаите с проходилката.
За режима, ние сме с 2 твърди ядения - зел/месно пюре на обяд и каша следобед (давам я от съвсем скоро, но много я харесва). Имаме и 2 или 3 кърмения през деня - обикновенно едно кърмене към 6-7 сутрин, едно към 10-11 сутрин, и после едно към 9 вечерта. През нощта също и предлагам, но тогава засмуква няколко пъти и пуска и пак така няколко пъти, та не знам колко се брои за кърмене, явно не иска, а само се успокоява по този начин.
Боже, идея си нямате как само завиждам на тези от вас, чиито деца спинкат по цяла нощ и колко само се моля някой ден и ние да почнем така....
Тони, честита ви придобивка - със здраве да си я карате, безаварийно и все на хубави места да ви води.  Peace
Айде, отивам да правя пюрето, докато спинка все още...

# 572
  • София
 Ето ме и мен след вчерашния екшън. Вечерта бях като парцал и съм заспала още към 21.00 часа барабар с детето. Сега имаме храна за цяла седмица и поне готвенето ще ми отпадне като задължение  Mr. Green
 Ники беше много щастлив, че има гости и получава подаръци. Бях му направила торта Немо и той много и се радва, но само на външния вид, да не си помислите, че яде. Хапна малко от захарното тесто само и това е. И той като Маги на Веси хич не яде напоследък - от две години си е все 15-16 кг. Имам чувството, че краката на Тео са по-дебели от тези на батко му  hahaha

Лунен пясък и ние имаме, естествено и децата играха вчера с него. Много готини формички стават, а и не се чисти трудно поне от паркет (за килими и мокети не знам обаче  Thinking). Като приключат пускам прахосмукачката и готово. Много по-чисто е с домашен пластилин, но не бях направила, а стария не ставаша за игра.

Мен пък от шарка не ме е страх. То усложнението не идва от самата шарка, а от факта, че имунитета на детето е отслабнал от нея. Точно след като ни изписаха с Тео в групата на Ники имаше варицела и той беше контактен, но не го хвана. Сега наскоро пак две дечица от групата се бяха разболели и него искаха да го местят в друга група, защото беше отсъствал по това време, но той се разрева и си го пуснаха в неговата. Ми тя карантината може да се проточи с месеци, защото се удължава след всяко новоразболяло се детенце и аз не виждам как синковеца ще издържи толкова дълго в друга група, с други деца и госпожи.

Gery, много се смях с твоята Криса. Той и Ники ги пуска едни понякога, ще трябва да почна да си записвам, че иначе ги забравям.

Чийзкейка на Роси и аз още не съм го правила, но пък съм купила нужните продукти.

Честити зъбчета на Стела, Борис и на останалите новоозъбени
 Честито и на месечинковците
 И аз вече нямам търпение да идва събота

# 573
  • София
 Здравейте и от нас:)
 Честито зъбче на Борис!!! tooth
 Роси, честито ви първо зъбче и на вас!!! tooth
 Гери Мур и мен ме разсмя твоята хубавица, много е "устата" - в добрия смисъл на думата Peace
 Бодливка, ще се справиш с погачата Wink. Моята "Андреева пита" стана една педя, направо ахнах като я видях Party
 22 - аз правя пъстървата по същия начин, но слагам и едно две резенчета лимон и малко лук за аромат, става фантастично Peace
 Нагайна - Влади също не умее да пълзи, освен на леглото newsm78, а от там пада. Затова или го оставям седнал да играе или се занимавам с него. Той не подскача, но обича да го придържам прав. Но основно играем седнали с играчки на този етап. Проходилка няма да купувам, като започне да се изправя, ще подкара уолкъра.Не мисля, че липсата на умения за пълзене и изправяне е проблем на този етап Simple Smile Но ако искаш да го развиваш двигателно, виж каква гимнастика има за тази възраст. Упражненията са интересни и със сигурност полезни, но Влади отказва да ги правим, върти си се, както на него си му е кеф Laughing
 Тони - тихичко честито newsm73

# 574
  • Варна
Момичета, търся код от карта за Метро. Не мога да им разгледам каталога онлайн, а пък майка ми харесала от там някаква кола за яздене- да я видя каква е. Не ми е ясно как ще я пазарува като няма карта- но тя си знае.

Окич, стара истина е, че в Метро се влиза по-трудно, отколкото се бягаше зад граница едно време. Но на мен последния път тук ми издадоха карта на физическо лице. Явно са ги погнали здраво за тия фактури и бяха измислили този вариант, който не е задължително да е бил актуален още на другия ден. Много ме дразнят Метро, в случай, че не ми личи  Mr. Green 

Нагаина, същия случай сме, но и по корем не обича да лежи, а постоянно се захлюпва така. Чуденката ми е абсолютно същата - в кошарата за игра няма достатъчно място, започнах да я слагам на пода от време на време. Ортопедът ми каза "ще проходи, когато й е писано" и да не я насилвам, за да няма изкривявания (болна тема са ми). Иначе нашата мишка се опитва да пълзи .... назад. Като й кажа "ела" и тя започва да се напъва и ... да се отдалечава  Joy Та засега играе седнала или я държа изправена - много й е кеф, но не мога по цял ден. И като с е разклати и седне реве. Пробвам да я примамвам с различни играчки. Тази нощ я намерихме на 180 градуса и в другия ъгъл на кошарата, докопала една мишка. Така че смятам, че в някакъв момент ще ни изненадат Simple Smile Мен повече ме притеснява предпочитанието и да реве за помощ, вместо да се опита да се справи сама (аз пък съм баш наопаки, ама на  newsm78). И гледам да не се притичвам на помощ моментално.

Ния тези дни развива особена привързаност към мен, а и по малко страх от непознати - дано скоро минем този период.

Тони, ще чакаме за честитките тогава. Писа, че започваш с педагогиката Simple Smile Аз нещо се позамотах, опитваме се да си взимаме храна и да ядем с нея, когато я храним, но не винаги става. Засега се смее като ме види да дъвча, а точно това не исках - да си мисли, че е някаква игра. Но като че ли има и някакви опити да имитира.

Зеленко
, ние си стискаме кротко, пък ти вземи да подшушнеш какво става  Hug

Гери, брат ми има един лаф за дребните: "Ще ни купят и ще ни продадат"   Joy Mr. Green   

# 575
Здравейте момичета.
Честит Никулден.
Честит Имен ден на всички именници.
Честит празник на Бургас.

Честити зъбчета на Борис и Стела.

За забавляването - Яна също няма проходилка и не лази. Обикновено ако не и се седи в люлката отиваме горе, където съм постлала на земята едно нейно юрганче. Сложила съм играчки и активната и гимнастика(която е 5 в 1 и става за  различни възрасти) и така се занимава седнала. Тя много енергия хаби като от положение по корем сяда, голямо клатене голяма мъка, но и е интересно и почти само с това се занимава (да се мята по корем и после да седне.)
За лунния пясък - това ми е най омразната играчка. Не само че всичко става в пясък, ами и на нас хич не ни стават хубави фигурите и Боян много му се ядосва.

Чийз кейка и аз съм решила да го направя, но трябва да стигна лично до магазина, че вчера пратих мъжете, че Яна беше с температура и не исках да я изкарвам, та му бях написала да вземе месни пюрета и кремчета в бурканчета. Взел месни добре, ама като не видял кремчетата, които са в същите бурканчета веднага след месните и взел пак месни, но с праскова например. Много странни комбинации м/у месо и плодове и зеленчуци е взел, та ще я видя дали ще ги яде. Та сега имам 23 месни пюрета. Crazy

Гери страшна е каката, сигурна съм че бисерите се леят непрекъснато.
Тони чакам да се похвалиш Hug

И сега аз да ви кажа каква златолюбка е Яна. Онзи ден я бях оставила на баща и за да оправя Баткото и тя му гепила часовника. То хубаво ама той тежък с метална каишка, нооо тя не си го дава, а си и го взел а е ревнала с посиняване. ooooh! Та понеже беше кисела реших да я приспя на кревата докато тя си  гушка часовника. Тя хубаво си го държи, но нали като заспива и и се отхлабва хватката и го изпуска, и като усети че не го държи рееев, само ако и го подам пред лицето да го чуе че дрънка и да си го хване, само тогава се успокоява. Та си спа с часовника на тати цяла нощ.

Ох отивам да пия кафе, че ми е пак некво кисело та да се събудя поне че съм като буреносен облак.

# 576
  • София
 Една почерпка от мен, току що мъжът ми е защитил дипломна работа с 6 Party

# 577
Честито на патерица на вчерашните именници. Да ви е живо и здраво името и много късмет да ви носи!
Честито на днешните месечинки!!!
Честито на бебоците със зъбки  tooth да са им белички и здравички.
*Elle*, честито и на мъжлето ти.

И Мария към отбора на ставащите през нощта, ама тя защото иска на нашето легло! Е- постигна го! Много време я държах да реве , вода и сок давах 2  пъти, гушках, държах ръчичка в леглото- но не!!! И накрая ми стана неудобно заради съседите , та я взех.
...

И моята глезана е същата  Tired . Спи си в легълцето, но по някое време започва да мрънка. В мига, в който я сложа между нас заспива дълбоко и непробудно до сутринта.

Вчерашния ми шаран стана превъзходен, колкото и нескромно да звучи  Mr. Green . Ама то е нормално при положение, че съм крайдунавско чедо.
Аз питки мога да правя, макар все още да не мога да надмина майка ми  Rolling Eyes  и мисля чак за Нова година да спретка една. То за Бъдни вечер и  Коледа ще сме на гости, така че ...

Тази година много се изкушавам да направя баклава. Ако някой има изпитана рецепта ще се радвам, ако я сподели  Grinning

Аз отивам да търся подарък на 60-годишнината на баща ми. В неделя ще е двоен празник - баща ми става на 60 години, а бебка на 9 месеца  Laughing

# 578
Здравейте и от мен Simple Smile
Снощи изкарахме много добре-купонясвахме до 1.30, а учудващо днес съм свежа като краставичка. Twisted Evil Радо малко не слуша, ама нормално-явно бе разбрал за купона и беше превъзбуден и трудно заспа.Получих много яки подаръци-сребърни обици, шапка и елече Адидас, бутилка вино и луксозни бонбони. Mr. Green
Чийзкейка на Роси и аз не съм го правила, поради простата причина че не обичам таквоз нещо. Sick
Радо също спи при нас. Tired Същите сме като Инкогнито и Окич, та да не се повтарям.Надявам се да е период само...
И да се похваля, че от днес сме записани на кухня, утре ще направим сефтето на манджите! Hug

# 579
  • Ловеч
Честито на всички с поводи от предните дни. По случай Никулден и факта, че мъжа е Николай онази вечер готвихме до 2часа, а вчера понеже започнахме от обяд - приключихме към 21, в комбинация с малката подробност, че от вчера тека като река и дребно мрънкащо чудовище - та съм като сгазена от валяк. Поне именякът е доволен. Пъстървата я направих на тефлонов тиган без мазнина и отделно с мъжа направихме рибена чорба. Явно се е харесало на всички защото остана много малко храна.
Роси - честито ви озъбване, другите да изникват по-леко. И Борката си има зъбче Hug
Гледам, че сте коментирали варицелата. Криси я изкара на година и половина в яслата, тежко но без усложнения. Обаче да бяхте видяли майка му как се кара детска шарка на 22години - щях да умра. Така че ни така, ни иначе - и то защото са ме спряли от градина /боледувала съм от гърло/.
Ел - честито на мъж ти.
Зеленко продължавам да стискам палци. Тони и на теб.
Нинче - аз чакам с нетърпение да започнем да вземаме от кухнята, че много солено ни излизат пюретата.

# 580
Мен пък от шарка не ме е страх. То усложнението не идва от самата шарка, а от факта, че имунитета на детето е отслабнал от нея. Точно след като ни изписаха с Тео в групата на Ники имаше варицела и той беше контактен, но не го хвана. Сега наскоро пак две дечица от групата се бяха разболели и него искаха да го местят в друга група, защото беше отсъствал по това време, но той се разрева и си го пуснаха в неговата. Ми тя карантината може да се проточи с месеци, защото се удължава след всяко новоразболяло се детенце и аз не виждам как синковеца ще издържи толкова дълго в друга група, с други деца и госпожи.

Всеки си преценява..Мен ме е страх и не мисля че сега е момента да я кара Адриана.А другата група и другите госпожи са ми най-малкия проблем,ако трябва няма да ходи на градина. Peace
Има всякакви случай на развитие на вируса,включително и такива ! Confused

Но не очаквах veselina_s_p да прояви несъобразителност седмица преди партито!Ясно е,че няма да дойдем! Naughty А с такъв кеф накупих коледни шапки,еленови рога,балони.. И Дари много се радваше,че ще ходи..

Нека отидат две дечица на някоя ваша дружка на мястото на моите(разбира се като я предупредите,че ще има контактни деца)-за да не отиде напразно капарото и да си поиграят децата.

# 581
  • Sofia
Роска, чета ви, четааа, та мерси за букета  Hug   bouquet  Heart Eyes
Не можеш да си представиш колко щастлива бях тази събота и неделя, чувствах се истинска ЛЕЛЯ  Grinning  bowuu  Flutter
Голям купон беше и си изкарах повече от великолепно със сладката Стела  Party - така че АЗ ти БЛАГОДАРЯ, Роси!!!

На всички ви желая само хубави неща: крепко здраве, много щастие, споделена любов, късмет и спокойно майчинство!!! Хубав ден и усмихната нова седмица от мен!!! Тепърва се задават още толкова много хубави празници!!!

Никита, Честит Имен Ден на голямата ти красавица Никол, да ви е жива и здрава, и много да ви радва!!! Предай много поздрави от нас на майка си и брат си също! Всичко най-добро!

# 582
Привет и от нас Hug

Рождения ден в Фъни мина страхотнооо Peace Peace Peace
Много сме доволни от центъра, голям е, какте забавляваха децата (е те бяха около 2-3 годинки наборчета на Ели де), но като цяло ми хареса. Мисля, че и ние ще си изкараме супер Peace

Днес ми се привидя нещо като пробило зъбче на Коко, но ще поразровя още да съм сигурна и ще пиша Peace
И Коко започна да се изправя сам, но все още не пълзи. Опитва се да ходи като го държа за ръцете, което мен не ме кефи особено, но шило в торба седи ли Laughing
Та така от нас, надявам се да се видим в събота Peace

bouquet

# 583
Нагаина, Петя също не може да лази или да се изправя без помощ! Седи си в кошарата или на пода и ги играе! Ако е по гръб и иска да докопа нещо започва да се върти гръб-корем и се изтласква назад!Все още не може да сяда сама от легнало положение! Не съм я слагала все още в проходилка или бънджи! Нашият ортопед нали все казва, че детето прохожда като му се развие вестибуларния апарат, та затова не насилвам работите!
Като я хвана под мишниците и върти краката сякаш ще побегне! Crazy

# 584
Вероники, какъв е този домашен пластелин  Rolling Eyes Че Маги много си пада по пластелина, а купения така боядисва, че не е истина  ooooh!

Бодливка, с какво точно съм проявила несъобразителност не разбрах  Shocked Да не съм искала да има шарка точно сега в ДГ  newsm78 Просто споделих и потърсих мнение на по-запознати и преминали шарката, защото на нас това ни е за сефтето  Rolling Eyes
И да ти кажа тогава последна грижа ми беше Коледното парти  Naughty Аз се чудех какво да си правя двете деца и как ще е най-добре да постъпя. За това исках да прочета преминали през това. Говорих и с двамата педиатри на децата, за да ги питам какво да правя. И двамата казаха, че е по-добре да се карат шарките сега, ако въобще се заразят. Няма смисъл да ги изолирам една от друга. Пък и аз със сигурност няма как да ги изолирам на 100%  Rolling Eyes Казаха, че не е проблем да се виждат с други деца, защото не се знае дали въобще са заразени.
Но аз така или иначе мислех да питам, след разговора с докторите, дали някоя майка има против да идваме в събота  Tired Просто сутринта, като разбрах, първо исках да видя какво трябва да си правя моите деца, преди да се притеснявам за чуждите  Whistling Явно някои са си направили изводите веднага  Crossing Arms
Явно е, че няма да идваме, след като има притеснени. Ще дам разписката за капарото или на Ели или на васида.

Общи условия

Активация на акаунт