СЕПТЕМВРИ, тема 5

• 17 892
  • 730
  •   1
Отговори
# 390
"Като започне да ми краде от чинията 
Като се научи да готви, хем и ние да видим келепи"
smile3532 newsm62
Бу,много ме кефиш! Hug

# 391
Нещо off-topic от мен  Party
Решихме да дадем на малчо биберон, понеже с голямо настървение си гризе палеца. Пробвах първо едни на Авент, които имат и капаче. Сложила съм го в леглото на малкия, да чака в готовност.  baby_neutral
Малкия се беше размрънкал и пак беше набутал ръцете в устата, та помолих мъжа ми да му даде биберона.
Той се мъчи нещо, и ми вика: "Не може, не влиза....бутам бутам ама е много голям...."  newsm12
Аз: "Как ще е голям, бе? Нали днес му го давах. newsm78 В следващата секунда зацепих, че той се опитва да го набута с капачето.
Ужас  Crazy

# 392
  • Karlovo
Нещо off-topic от мен  Party
Решихме да дадем на малчо биберон, понеже с голямо настървение си гризе палеца. Пробвах първо едни на Авент, които имат и капаче. Сложила съм го в леглото на малкия, да чака в готовност.  baby_neutral
Малкия се беше размрънкал и пак беше набутал ръцете в устата, та помолих мъжа ми да му даде биберона.
Той се мъчи нещо, и ми вика: "Не може, не влиза....бутам бутам ама е много голям...."  newsm12
Аз: "Как ще е голям, бе? Нали днес му го давах. newsm78 В следващата секунда зацепих, че той се опитва да го набута с капачето.
Ужас  Crazy
  hahaha smile3532  макар че и моя мъж ще го направи същото ако предварително не съм показала че се маха капачето

# 393
Здравейте момичета!
Защо толкова трудно приемат чуждото мнение някои, незнам. Както и по-горе бе споменато тук никой никого не поучава, а само изказва мение, от своя гледна точка говоря. Форумът все пак е свободна трибуна.
Днес Йоана ми скри шапката, събуди се да суче в 4 и в 8 сутринта и след това спа до 11. То стана време за излизане, тя още се излежава, а вечер мрънка до 12-1!

Дани-ела, ако искаш, има мама в Казанлък (ако не сте се срещали вече, де), която може да ти е от подкрепа  Grinning На местна почва, тъй да се каже.

Мисля, че се сещам кое е момичето. В световната седмица на кърменето се запознах с нея, виждаме се от време на време из града Peace

Хайде лек ден!

Гласувах!

# 394
Здравейте!
Честита месечинка на многото малки госпожици   bouquet

И аз гласувах - след 6 навършени. Според нашия педиатър дори последните изследвания показват, че дори след 9 месеца е по-добре, но също така той смята, че трябва да се гледа и самото дете. Но аз вече съм споделяла мнението си от това което съм научила и прочела.

Мисля че тази тема винаги разбунва духовете -августинките и те се изподърляха по абсолютно същия начин. Мен ми е малко смешно това и сега ако ще си броим "приятелите" във форума по това колко хора са ни казали "подкрепям те" то ще е много смешно.

В интерес на истината и на мен не ми стана приятно от това, че ме обявиха за "модерна" и "психясваща се" заради опасенията ми за алергия...Честно казано ми се струва много по-нормално някой да ми каже "Абе дали просто детето не е по-чувствително" отколкото да ми казват как било много модерна тая диагноза и това са пълни глупости.

Аз вчера четох доста неща и за АБКМ (нали съм от психясалите се Mr. Green) и ако диагнозата е такава, може да се окаже доста трудно захранването. Дано просто се е обринало детето и просто му е рядко акото заради кърмата.  Praynig

# 395
И аз се върнах назад и не видях никой никого да е критикувал, още повече да се е нахвърлял. Просто наистина всеки изказва мнение. Много ми хареса това, което Бу каза, че това ранно захранване е просто една стара мода, от миналия век. Тогава е имало причини да се въведе, които днес повече не са релевантни. Сокчетата от магазина за бебета (на които между другото на всички пише от 4 месеца), аз ги пия  Mr. Green, като даже не се надявам да има кой знае какви витамини там, а просто ми е едно от малкото сладки неща, които влизат в диетата ми Wink. А пюретата аз ги ядях в четвъртия месец от бременността, понеже по едно време връщах всякаква храна. Понеже и моето дете може би е с алергии и аз мисля много внимателно да захранвам. Аз самата реших да почна да включвам много бавно храни в моята диета, така и така съм си изчистила организма от алергените си мисля, че е по-добре да проверявам дали има реакции. Отколкото да реша, че всичко е било от стафилококите и чувствителната кожа. Детето ми не губи нищо от малко предпазливост.

# 396
  • sofia
Сигурно ще се повторя,но всяка от нас иска най-доброто за своето детенце.Понякога чуждото мнение ни наранява,защото все още сме доста чувствителни.Хормони...Аз мисля,че мен още леко ме друска следродилна депресийка.Така че,предлагам никой никому да не се връзва!Да ви се ожаля,на мен пък цикъла ми дойде вече за втори път...Някои казват,че след бременност се оправяли някои гадни симптоми-е,не и при мен.Даже преди кръст поне не ме болеше,а ся и това...Инъче,аз нито съм отслабнала отпреди бременноста,нито напълняла.Нося си старите дънки!Фук-фук!Обаче,аз по принцип съм си мощна! hahahaАбе,софийските мацки,това навън мъгла ли е,или мога да извеждам бебо? Peace

# 397
Абе,софийските мацки,това навън мъгла ли е,или мога да извеждам бебо? Peace
Ами влагомера показва 73% което е доста и вероятно е мъгла, но сега грейна слънчице поне при нас Simple Smile
Но Катето заспа докато се хранихме и сега ще чакам, за да излезем.

# 398
Честит декември - любимия ми зимен месец  Laughing.
Kriskata, алергията и дори съмненията за такава за сериозно нещо  Peace. Дано се оправите и забравиш за тези тревоги  Hug
Аз съм за захранване след шестия месец, но не защото съм "модерна" Peace. Не и в това отношение... Mr. Green. Правя така, защото така се е правило преди 21 века и е най-естественото нещо Wink.всеки може да прочете откъде е дошло изкуственото хранене, налагането на ранно захранване, храненето под час от ден първи на кърмачето - ами от мощното нахлуване на модерната цивилизация  Whistling. И колкото и да ми се иска да съм модерна  Mr. Green, в това отношение съм  хипер, мега старомодна  Confused.
Не мисля, че начина да защитиш някого, който дори не е бил нападнат  Peace Peace е да започнеш да осмиваш противниците на мнението му.  Peace Лично аз мисля, че това преди доста на страстите да се уталожат  Tired . Да бъдем толерантни  Peace Hug
Тука пък ръми, поне да валеше като хората  Rolling Eyes

# 399
Сигурно ще се повторя,но всяка от нас иска най-доброто за своето детенце.
А явно искаме най-доброто и за децата на другите, щом така ни се иска да наложим своето мнение Wink.
При мъгла може ли да се извеждат децата, с дъждобран става ли  newsm78
И друго исках да ви питам, имам чувството, че Калоян се нервира на играчките като го сложа в шезлонга. Или е просто съвпадение с нещо друго, което го дразни. Още често мрънка и без играчки.

# 400
Сигурно ще се повторя,но всяка от нас иска най-доброто за своето детенце.
А явно искаме най-доброто и за децата на другите, щом така ни се иска да наложим своето мнение Wink.
При мъгла може ли да се извеждат децата, с дъждобран става ли  newsm78
И друго исках да ви питам, имам чувството, че Калоян се нервира на играчките като го сложа в шезлонга. Или е просто съвпадение с нещо друго, което го дразни. Още често мрънка и без играчки.

На мен педи тук ми каза като има мъгла да не извеждам - всички болести, вируси падали ниско долу...  newsm78 #Crazy Това ми издума тя  Hug Mr. Green

# 401
Моника си се нерви в шезлонга по принцип напоследък  Rolling Eyes. Мъглата лично мен ме притеснява много  Thinking. Леле не знам какво ще правя днес ако не излезем - тя в къщи спи на пресекулки  Crazy

# 402
  • Пазарджик
Привет и от нас  Grinning!

За анкетата гласувах, след 5 навършени месеца, за сега сме на кърма, но и на АМ да се сме пак ще е тогава. С баткото се захранихме със сок след втория месец, проблеми не сме имали, но късното захранване ми допада повече в момента, а и бебо има колики докато Жорко нямаше. Този път мисля да захраня с картофено пюре с кърма, постепенно да въвеждаме и др. зеленчуци, после бяло месо, безглутенови каши, плодово пюре, червено месо, глутенови каши, жълтък и накрая попара, като идеята ми е попарата да е осми месец и естествено ако всичко това се отразява добре на детето.

Да ви попитам има ли каши които се приготвят с кърма, т.е. сигурно трябва да са безмлечни  newsm78?

Hug и приятен ден на всички.

# 403
  • sofia
Значи-никакво излизане,поне докато не напече и тук!Няма зорлем да го разболявам,я!Я докато сме на вълна заядлица,да поздравя фенките на Лески от форума за достойното представяне на отбора снощи hahaha!Е,нищо,че още нямате отбелязан гол в лигата,има още един мач! smile3503

# 404
bebe6oci много сте сладки Hug

Аз гласувах също след 3 месец,а да ви попитам може ли направи с  пюре  да се започне захранването(смисъл да не му давам първо сокчи) newsm78 че още имаме колики

Отивам да чистя че вчера неми остана време хубав ден  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт