Протеолитичните ензими - следващото прикрито "суперлекарство"

• 293 071
  • 1 133
  •   1
Отговори
# 195
mamadanii - основна причина за напълняванито е наличието на повишено системно възпаление (този термин явно не сме го обяснили достатъчно) което се стремим да намалим още с рибеното масло , вит. Д, а сега и с ензимите. Той е причина за купища болести, които ни налитат една по една след 30 г. възраст.

Ензимите:
--Намаляват системното възпаление
--Ензимът липаза разгражда мазнините
--Прилагането на ензими способства остатъци от храната да не са пдложени на гниене и ферментация в червата, което ни "обогатява" с редица токсини, които влошават положението.

Прилагането на ензими води до нормализиране на теглото, не към увеличаването му. Освен това ензимите ще облекчат движението (премахват болки) и ще можеш бавно да ослабваш без зор.

А за спортистите - не знам коя "топка" ти е пред очите, но на всички ви ви пожелавам да се "налеете" като Ирина Исимбаева (овчарски скок), например. Или като нашата Албена Денкова...(Боже-е, всичко ми се върти! Най-вече - полата.)

Gazella - нищо няма да ти стане. Разглеждай кръвоносната система като съставена от помпа (сърце), задръстени тръби(кръвоносни съдове) и клапан (бъбреци). Нещо като инсталация за парно. Ако се задръсти клапанът - налягането се вдига. Ако се задръсти помпата - налягането спада. Ако прочистим всичко - от помпата до клапана - цялата инсталация се нормализира. Кръвното ти няма да падне, ако прочистим кръвоносната система. А ние реално, точна това правим.

А за мъжа ти, преди да ти го вдигне (кръвното) ще трябва ти да му го вдигнеш... Embarassed

Или пък да влезе с мръсните обувки в спалнята... #Cussing out Тогава кръвното ти е осигурено.

# 196
Онзи ден ходих до лечител с намерението да си купя от ензимите, които преборват болното гърло. Добре ама забравих как точно се казва лекарството. Казах на продавачката, че беше нещо от сорта на серрапептаза и че са ензими. Тя каза, че нямат такова нещо. В този момент една жена до мен на опашката ме посъветва да си взема мезим форте. Аз започнах да обяснявам, че не ми трябват за проблеми със стомаха, а за гърлото. При което и продавачката и жената започнаха да ме гледат със смесени чувства  tooth Нищо- ще направя втори опит някой друг ден. Поне разбрах че имат -10% коледно намаление.

# 197
Bodyflex Super. Запиши си го, че е студено да разходки.

# 198
Май са ви пуснали да си ходите...

Намерих една чудесна статия за приложението на системните (протеолитични) ензими в клиничната практика. Описва се лечението и благотворното повлияване поне при 20 пъти повече болести, отколкото аз ви споменах. Може да си я преведете.

Тук:

http://www.townsendletter.com/June2009/clinicalefficacy0609.htm

Снощи имах глупостта да потърся книгите на български за ензимите. Намерих три и купих една, която ми се видя по-свясна. Оказа се пълна глупост, пълна с стилови и фактически грешки.  Прибрах я в библиотеката и приключих с книгата.

# 199
Пинкар, ти си цяло богатство, блазе на жена ти!!! Удоволствие е да се коментира с тебе! Добро е сравнението с помпата, поне за мен, тъй като съм инженер!!! А по отношение на мъжо ми, явно ще трябва да го зарибя с протеолитичните, за да няма проблем с пилотирането Laughing Laughing Laughing!!!, по отношение на кръвното, де!!!

# 200
Пинк, смятам да започна с Bromelain, който ще си го поръчам по куриер от Now foods, тъй като съм от дълбоката провинция, горе в Родопския баир /разбирай Смолян/ и Серрапептаза от дрогерия "Лечител" в Пловдив. Целта е ясна - нанасяне на съкрушителен удар по РА!!!

# 201
Gazella - желая ви успех и на двамата! Бих ти препоръчал и Pаpаin - таблетки за смучене. Идеални за устна хигена, против зъбен камък и всичко надолу. И са евтини - 18 лв за 180 табл. Като ще е, да е!

През лятото бях една командровка до Пампорово и спахме в едно хубаво хотелче до езерото. После в движение поогледах това-онова от Смолян. Много приятно ми се видя. После продължихме към Кърджали.

# 202
  • В сънния Люлин, прибулен...
На коя фирма и от къде е този Папаин - таблетки за смучене!?  newsm78

# 203
Pantera пак имам въпроси  Simple Smile Папаин за смучене ще има ли същия ефект върху гърлото както Серрапептаза? И друг въпрос - кой от ензимите оказва влияние при синузит и има ли значение причинителя на синузита? Днес ми излезе резултат от изследване на носен секрет и имам staphylococcus aureus - дали ензимите ще подейсват на този причинител?

# 204
  • В сънния Люлин, прибулен...
Стафилококи се повлияват чудесно с хомеопатия. Наше близко детенце беше заразено като новородено в родилното със стафилококи в нослето, естествено, не му дадоха антибиотик и се изчистиха с хомеопатия.
Това не е по темата, извинявай, просто ти предлагам резервен вариант  Peace
Пинко да каже за ензимите  Peace

# 205
От къде я купувате тази Серрапептаза? В магазините на "Лечител " не са чували за нея, поне в тези на халите.

# 206
  • Тука, под липите стари...
С риск да повторя Пантерата препарата, който се купува от Лечител е с търговско наименование "Бодифлекс Супер". Предлагат го при проблеми със ставите и може би затова се объркват като им заговорите за ензими.

# 207
Благодаря! Не се тревожи, щом върши работа повтарянето, всичко е наред!

# 208
Почваме по същество:

veihaivei - Папаинът е на NOW foods - имат три магазина във София.

Ninia - Аз няколко пъти наблегнах на факта, че трябва да се комбинират раазлични ензими, защото режат протеините на различни места. За гърлото бих препоръчал серрапептаза под езика (описал съм го) и освен това - папаин за смучене.

За синузита - причинителят сигурно има значение, но никъде не съм чел при кой щам помага и при кой - не. Оставам с впечатлението, че ензимите винаги помагат при синузит. Цитатът в началото за синузита (дето за няколко часа...) беше от статия за серрапептазата. Приемам го с известни резерви и бих предложил една масирана атака с много ензими. Те могат да се комбинират с други лекарства (естествено и с хомеопатични).

За всички - понеже със сигурност ще възникнат въпроси и за други заболявания, да ви кажа: Има разалики между ензимите, но те са в областта на биохимията, не на медицината. Затова, във всички случай извън усната кухина и началото на гърлото, аз целенасочено винаги бих препоръчал една атака с всички налични ензими и то във високи дози. За профилактиката - също.

И да ядете кисело мляко (с храната) или пробиотици, за здрава микрофлора!

Това, цялото го обсъдихме заедно с лекарския консилиум у нас в неделя, по на чаша Passport уиски. Само констатирахме, че предни години, в същия състав сме говорели изключително само за жени, а сега - за болести. Явно, в последно време големите успехи ги регистрираме на здравния фронт.

# 209
  • София
Ззабележете в тази избелваща паста за зъби има папаин http://www.nowfoods.bg/Грижа-за-зъбите/Паста-за-зъби-XYLIWHITE.h … D0%90%D0%98%D0%9D

Общи условия

Активация на акаунт