Протеолитичните ензими - следващото прикрито "суперлекарство"

• 292 348
  • 1 133
  •   2
Отговори
# 795
  • Аризона, САЩ
Хипотиреоидизъм

Хипотиреоидизмът е заболяване, причинено от недостатъчно производство на хормони от щитовидната жлеза. Недостигът на хормоните на щитовидната жлеза може да окаже ефект върху всички телесни функции, но най-вече влияе на скоростта на метаболизма. Недостигът на този хормон обикновено води до голям набор от признаци и симптоми. Те могат да включват умора, наддаване на тегло, слабост, депресия, безплодие, запек, ниска базална телесна температура (под 36,4° С), тънки крехки нокти, косопад, груба суха кожа, мускулна слабост, забравяне, затруднена концентрация, втвърдяване на ставите, продължително и тежко менструално кървене, студени ръце и крака, муден лимфен дренаж, нарушена бъбречна функция и повишен риск от сърдечно-съдови заболявания, хипертония и атеросклероза.

Хипотиреоидизмът може да бъде причинен от операция (премахване на част от жлезата поради тумори или кисти), автоимунно заболяване, каращо тялото да атакува жлезата (болест на Хашимото), лъчетерапия за лечение на рак или хипертиреоидизъм, медикаменти, проблеми на хипофизата, или дефицит на йод. Повечето случаи на хипотиреоидизъм не са вродени, а се развиват у  възрастните. Напредналият  хипотиреоидизъм може да предизвика тежки усложнения.

Препоръките за хипотиреоидизъм включват поддържане на добре балансирана диета, редовни физически упражнения и евентуално използване на синтетична прибавка или естествена, получена от животинска щитовидна жлеза, за да се стимулира секрецията. Ензими могат да бъдат използвани за подобряване на храносмилането, особено за разлагането на мазнините и въглехидратите, за увеличаване на енергията и за подпомагане правилното функциониране на ендокринната система и органи.

Предложения за ензимни прибавки (* = задължителни; без * = по избор):

*Храносмилателна формула със силно действие -- с всяко ядене (с първия залък):

Цел: за радикално подобряване на храносмилането и усвояването на храната, като същевременно се намали нуждата на организма да произвежда храносмилателни ензими; формулата със силна ефективност ще бъде средно около три пъти по-силна от усреднената/обичайната храносмилателна формула; обичайната формула може да бъде използвана в тройна доза

Всяка доза трябва да съдържа приблизително:
(blend = смес)

Amylase blend ______ 22,000 DU                Alpha-galactosidase_______450 GALU
Protease blend______ 80,000 HUT              Phytase_________________50 PU
Lipase blend________ 3,000 FCCFIP           Pectinase_______________ 50 AJDU
Cellulase blend______ 2,000 CU                  Xylanase________________500 XU
Invertase__________ 80 IAU                       Hemicellulase____________30 HCU
Lactase___________  900 LacU                  Beta-glucanase___________25 BGU
Maltase___________  200 DP                     L.acidophilus______________250 million CFU
Glucoamylase_______ 50 AGU

*Силна липазна формула -- три пъти на ден между храненето:

Цел: за подобряване на метаболизма и здравето на сърдечно-съдовата система

Всяка капсула трябва да съдържа приблизително:

Lipase blend________ 5,000 FCCFIP            Protease blend______ 20,000 HUT
Amylase blend ______ 10,000 DU                 Lactase_______________300 LacU

Силна амилазна формула може да бъде добавена, за да помогне за увеличаването на енергията:

Цел: да се преодолеят алергичните симптоми и за правилното усвояване на въглехидратите, особено от зърнени храни, сурови зеленчуци и бобови растения

Всяка доза трябва да съдържа приблизително:

Amylase blend ______ 22,000 DU                Cellulase blend______ 400 CU
Glucoamylase_______ 30 AGU                     Lactase____________300 LacU
Alpha-galactosidase___1,000 GALU             Maltase___________  300 DP
Protease blend______ 15,000 HUT              Pectinase__________20 endo-PG
Lipase blend________ 150 FCCFIP           

Силна протеазна формула -- 3 пъти на ден за детоксификация и подпомагане на органите:

Цел: Да се подпомогне имунната функция и премахването на вируси, гъбни форми, токсини, бактерии и тежки метали

Всяка капсула трябва да съдържа приблизително:

Protease blend______150,000 HUT            Serratiopeptidase________25,000 units
Mucolase___________8 mg                        Nattokinase blend________    400 FU
Catalase___________50 baker units

# 796
  • Пловдив
Samuel, щом се чувстваш добре, значи не е трудно да се настроиш оптимистично, както те съветва Томина. И аз се опитвам да съм позитивна, но е много трудно когато се чувстваш зле. Особено с моя тиреоидит, като съм често уморена, заспала, нервна, как да ми е позитивно. Ако не ни излекуват, ензимите поне ни дават повече енергия и ако ни карат да се чувстваме добре, то това е голяма победа.
Томина, и аз ти благодаря за информацията,която превеждаш. И аз съм с хипотиреоидизъм. От написаното сега, а и за предишната болест, ми се струва, че в повечето случаи препоръчват големи количества ензими, и то комбинации. Нещо, което май и ние правим, макар и не толкова точно сметнато - явно това са комбинациите в лекарсвата на този лекар. Не ми е ясно откъде може да си набави човек липазна формула-и тук коментирахме това и май не се стигна до решение. Ориентирали сме се преди всичко към протеазите. И ако имаме липазна, то тя трябва да се взема отделно и далеч от протеазата, защото ще се унищожи.

# 797
Днес съм ваш..отхвърлих доста служебна работа.

Доста питания (и отговори) са се събрали.

Ще карам подред:

През февруари (19-25) направих три поръчки в айХерб - две за мене, една за samuel , всяка в рамките на 60 долара и всичките дойдоха по пощата в края на миналата седмица. Без ДДС, без нищо, само срещу подпис. С по една лепенка  "Deutsche Post", което обяснява нещата. Дано номерът да минава по-дълго.
Вчера направих още една поръчка (пак там) с допълнителни ензими (Protein Digest) и празни капсули (1000 бр - 8 долара и нещо)за да ги пълня с черен пипер. Подпомага усвояването на някои други добавки - Куркума, Кризин, (може би също коензим Q10). Ще видим кога ще дойде.

От друга страна поръчки от преди месец - рибено масло 900 капс. и прословутата лява ножица  от еБей още ги няма.

А, щях да забравя - ензимите на Doctor's Best ca Enteric coated, значи не се разтварят в стомаха. Нали някои търсеха точно такива.

Вчера получих една голяма доставка за 190 долара от Свансон. Митничарката (същата, благоразположената) доста се очуди на количесвото, ходи да се съвещава със списъка, кое, какво е, накрая ме накара да пиша, че всичко е за лично ползване и ме пусна... Очевидно трябва да направя пауза там.

Томина - много информация, благодаря.

Някои уточнения - приемането на дигестивни ензими за подобряване на храносмилането е много ценно, защото пести собствените ензими на пациента. Това е извън всякакво съмнение.
Приемането им на гладно, както ние тук се опитваме да правим, води до това, че протеазите разграждат останалите ензими (също протеини), затова ние тук говорим предимно за протеази. Аз с удовалствие бих приемал и инвертаза или каталаза и липаза, ако някъде (на разумна цена) ги има поотделно.  Но на куп трябва да се приемат заедно с храната. А вижте какво пише на кутийката със серрапептазата (и наттокиназата също) - далече от храната!

Списъкът с болестите е ценен, ние тук по принцип говорим за автотимунни, ракови и травматични проблеми, каквито са голяма част от описаните.

За съжаление, както съм казал, аз нямам физическата възмжност да пиша по толкова много.

За ензими говорим и пишем вече от три месеца. Време, предостатъчно да са уточнени дозите и ефекта от тях. До сега никой не се е оплакал, че не може да ги пие. Хора от които очакваме мнение за ефекта, нещо не се обаждат. Уверихме се само, че трябва да се пият големи дози системно,  че странични ефекти няма. Възможността (по-скоро необходимостта) да се комбинират със здравословна диета, вит.Д и при нужда с LDN разширява значително спектъра на лекуваните състояния.

На Томина бих препоръчал да хвърли едно око ( в межата) на статиите на Alex Vasquez  за въздействието на комбинацията от тези фактори.

След малко ще продължа...

# 798
samuel - ензимите ЩЕ ПОМОГНАТ за решаването на твоите проблеми. След предпазливото начало, сега ще трябва да скочиш в дълбокото. С мощни дози протеолитични ензими аз ти обещавам да решиш проблема с кистата, да спреш образуването на камъни (ако ги пиеш достатъчно дълго - и до размиването им) и да облекчиш положението в кръста. Както ти писах, трябва да поговорим как да обхванм целия спектър от проблеми при теб.

При другите дами - вече съм ви казал какво може да очаквате и защо. Разбира се, имате право и на второ мнение, даже и на пето...

Основната розлика е, че аз не произвеждам и не продавам нищо. Купувам ензимите като вас.

Затова разграничавайте безпристрастните мнения от рекламата.

# 799
И едно допълнение: нищо не ви пречи да пиете ензими И със храната. Един панкреатин с храната и един папаин за изчистване на зъбите (и не само) след ядене, ще свършат чудесна работа.

# 800
Здравейте, аз направих 2 курса с Бодифлекс 3 Х 2, като към края на втория курс от НАУ Сф ми доставиха Папая, Бромелаи и Панкреатин /малко се застъпиха, сега нямам Бодифлекс/. Сутрин на гладно приемах Бромелаин, Панкреатин, Бодифлекс, рибено масло и вигантол, след хранене Папая. Така 3 пъти на ден.
Мисля, че някои ставни болки изчезнаха, сякаш леко се подобри работата на червата и изобщо не съм се разболявала от вируси и настинки, което за мен е забележително, тъй като през зимата съм постоянно болна.
Но от понеделник нещо стана със стомаха ми, реших да закусвам с мюсли/ към 9часа/ и в понедлник вечер получих стомашни болки и повърнах обилно. Във вторник отново закусих с мюсли и към обяд отново повърнах, днес, сряда си казах: никакво мюсли повече и изядох филийка с масло, веднага ме заболя стомаха и отново повърнах. Къде е причината, мюслито е раздразнило стомаха или имам проблем с ензимите. На обяд днес не пих ензими, защото все още имам болки и парене. Може би трябва да прекъсна за няколко дни ензимите или да намаля количеството.

# 801
Ураааа ...... днес ми пристигнаха ензимите 2 поръчки по 60$  в пощата Mr. Greenи рибеното масло цяла "кофа" Joy зАПОЧВАМ ГИ ОТ УТРЕ И ЩЕ ДОКЛАДВАМ.Мъжът ми каза :
-Ти пий, и ако си жива до седмица ги почвам и аз Joy Joy Joy

# 802
morgentau - позивът за повръщане се дължи на бромелаина, но после органзмът свиква.

При напъни за повръщане - четвърт лъжичка лимонтозу или малко лимонов сок  и ти минава. Каква е ролята на мюслито, не знам, може да вдига рН-то.

И както сме се разбрали - ензимите с много вода!

Най- мощното средство против повръщане - джинджифил!

И накрая една закачка:когато в някой филм някоя млада жена започва сутрин да повръща, нали знаеш какво ще се окаже накрая... newsm78

feyaa - ами, ще почне! Будалка те...

# 803
Най- мощното средство против повръщане - джинджифил!

Как го приемаш? Гризваш си го в суров вид или?

# 804
# 805
  • Аризона, САЩ
Много благодаря на всички за отзивите. Simple Smile

PinkPanther:

Хиляди благодарности за всичко, което си написал, и продължаваш да пишеш не само тук, но и в останалите ти теми!

Да, аз изчетох много внимателно цялата тема от самото начало, и ми е ясно, че акцентирате върху приемането на протеолитични ензими на гладно. Tom Bohager, авторът, когото цитирам, също препоръчва някои ензими да се взимат между храненето (различни, в зависимост от заболяванията -- при хипотиреоидизъм, например, съветва това да са липаза, протеаза, амилаза и лактаза), но и подчертава (все още не съм превела тези части от книгата), че само чрез детоксифициране и прочистване на организма от огнища на възпаление човек не може да се излекува; нужно е също да се направят сериозни промени в начина на живот и хранене, и да се взимат ензими по време на храненето. pH-балансът е от огромно значение за това дали приетите отвън ензими ще могат изобщо да действат или не -- сложна тема, особено като се има предвид, че всяка храна се отразява по различен начин на всеки човек, в смисъл на алкалност/киселинност. Вярно е, че става много сложно и скъпо, но нека поне обърнем внимание на това. Иначе човек може да си взима ензими, и дори в силни дози да не му помогнат поради прекалено киселинната среда в организма му.

Когато тялото не е принудено да изработва храносмилателни ензими, тъй като човекът ги приема под формата на прибавки по време на хранене, то има възможност да изработва повече метаболизиращи ензими, които не могат да се направят извън тялото и да се приемат, както това се прави с храносмилателните ензими -- те могат да се изработят само в тялото, и са жизнено важни за здравето и правилното функциониране на отделните клетки, тъкани и органи. Затова взимането на храносмилателни ензими по време на ядене не само води до повишена енергия, но и реално лекува.

Основната ми идея, всъщност, беше (и все още е) да поместя тази част, в която се обяснява начина на измерване на различните ензими, защото там мъглата е доста гъста -- ще го направя в най-скоро време.

# 806
  • София
feyaa дай да видим кофата с рибено масло,че спешно ми трябва нещо по-евтино от 15-16 лв. за 90 капсули .

# 807
  • София
Томина, много ти благодаря за информацията.  Hug
Случайно намерих клиника в София, която практикува лечение с ензими: http://www.integramed.org/Enzimo.htm  Явно все пак има и професионално занимаващи се с ензимотерапия

# 808
feyaa дай да видим кофата с рибено масло,че спешно ми трябва нещо по-евтино от 15-16 лв. за 90 капсули .
ето http://www.iherb.com/Now-Foods-Omega-3-Molecularly-Distilled-Cho … ftgels/18104?at=0 верно е кофа 500 бонбона са Mr. Green....и са по 1000мг

Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 23:14 от feyaa

# 809
ето http://www.iherb.com/Now-Foods-Omega-3-Molecularly-Distilled-Cho … ftgels/18104?at=0 верно е кофа 500 бонбона са Mr. Green....и са по 1000мг

В едно драже има едва 180 EPA, което означава че трябва да се пият поне 5-6 на ден, но пак излиза изгодно с тези 500 броя.

Общи условия

Активация на акаунт