Протеолитичните ензими - следващото прикрито "суперлекарство"

• 295 494
  • 1 133
  •   2
Отговори
# 930
Искам да попитам, някой ще прави ли поръчка от някъде и как мога да се включа?
И дотогава мога ли да взема мезим форте ( видях че се споменава на 1 страница) или няма никакъв смисъл?

# 931
Повечето си поръчваме от http://www.iherb.com , но не знам дали правим обща поръчка. Транспорта ти е безплатен ако поръчаш над 60 долара, така че...

ПП поправих се за транспорта. Напоследък с този пазар - долари, евро.... взех да бъркам двата щата

Последна редакция: пт, 09 апр 2010, 17:01 от Ninia

# 932
Уф, много се е събрало за писане...

MTV, Голямо дете, feyaa - разберете ме правилно, ползвайте си кодове за намаление, но при равни други условия изберете българите. Нищо повече.

*Dory* - с тебе разговорът ще е по-дълъг (най-добронамерено, разбира се):

Аз съм категоричен в твърдениато си, че естествения прогестерон е антиканцерогенен. Но има един недостатък - не може да се патентова. Никога не забравяй тази дреболия.

Доказателства от първа ръка:

По време на бременността нивото на прогестерона се вдига от 25 мг на 300-400 мг дневно (през третия триместър). Да сте чули жена да се е разболяла от рак по това време?

Между30 и ~60 години прогестеронът пада около 100 пъти, а естрогените 2-3 пъти. Точно тогава има най много случай на рак на гърдата.

Препаратите, с които се третира ракът на гъърдата (Тамоксифен, Кломид) блокират естрогенови рецептори на туморните клетки. За прогестеронови рецептори никой не говори.

И нещо лично - преди 3 години, започвайки да пия DHEA си направих за всеки случай изследване на PSA - специфичен простатен антиген (туморен маркер) - излезе 2.97.( до 4.0 е нормално)
След един месец пиене на DHEA, подпряно за всеки случай с прогестерон отидох да се изследвам пак: PSA = 0.42! Сащисах се. Показах двата резултата на двама лекар - вдигнаха рамене.
Отидох да се изследвам пак: PSA = 0.44. Тогава се сетих за прогестерона...

Заб. По принцип туморните маркери при здрав човек не се променят. А намаляване 7 пъти е направо скандал.

Между ракът на простатата и ракът на гърдата има силна аналогия.

Ето един откъс от материал на известния д-р Меркола по въпроса:

Estrogen Effects                                                  Progesterone Effects

Stimulates breasts cysts                                      Protects against breast cysts
Increases body fat storage                                  Helps use fat for energy and keep it off hips
Salt and fluid retention                                         Natural diuretic (water pill)
Depression and headaches                                  Natural anti-depressant
Interferes with thyroid hormone                           Facilitates thyroid hormone action
Increases blood clotting and risk of stroke           Normalizes blood clotting
Decreases libido (sex drive)                                  Increases libido
Impairs blood sugar control                                  Normalizes blood sugar levels
Loss of zinc and retention of copper                     Normalizes zinc and copper levels
Reduced oxygen level in all cells                            Restores proper cell oxygen levels
Increased risk of endometrial cancer                     Prevents endometrial cancer
Increased risk of breast cancer                             Helps prevent breast cancer
Helps decrease bone loss slightly                         Increases bone building

Ако напишете в Гугъл  Natural Progesterone + Cancer   и прегледате заглавията от първата страница,ще ви стане ясно.

(след малко ще продължим)

# 933
 PinkPanther, Heart Eyes

# 934
kalaza - да препаратът е слабичък, ние тук успяваме да достгнем 200 000-220 000 HUT дневно за 70 лв на месец! и 300 000 HUT за 95 лв на месец, което е постижение. С различни ензими.

Ако те вълнуват единиците - виж около 3-8 страница, където разсъждавах върху тях.

Lukasa - радвам се на успехите ти. Най-вече с кашлицата на бебето .

Имам известни резерви за приемането на големи дози ензими по време на кърмене:

Когато пиеш ензими, те се свързват с твоя алфа2-макроглобулин и разграничават протеините на свои и чужди. Свои и чужди за тебе. След това преминават през кърмата и попадат в стомаха на бебето. Там те се разграждат в голяма степен, но попаднали в кръвния серум с твоя макроглобулин... Там всички протеини са чужди.

Остава надеждата, че детето ги приема с храната. Но храната е твоето мляко, с твоите протеини и едва ли се разгражда от твоите ензими...

Има неясноти, които ме карат да бъда внимателен.

Пролетна фея - ако имаш нужда от помощ, ще помагаме. Но първо да уточним какви проблеми искаш да разрешиш  на твоите красиви години.

А Мезим форте по принцип не върши работа. Ензими има в магазините на NOW foods (откъдето всички започнахме).

Ninia - безплатен транспорт - над 60 долара!

# 935
Ами за себе си- нямам много проблеми, освен Хашимото, за който не знам това дали помага, по- скоро за общо укрепване на организма Simple Smile
Обаче се чудех повече за синът ми, на 4 годинки, мога ли да давам нещо такова, той има алергии, астма и т.н. красоти от този спектър, които си вървят накуп
Давам му рибено масло (отдавна, от преди темата тук Wink ), както и от време на време био гайа, то всъщност и аз това взимам
Мисля да взема и Вигантол
Обаче търсех още нещо "вълшебно", и така попаднах тук, и се впечатлих от тези мнения за магическо излекуване на настинки (пиша всичко с най- добри чувства  Hug, да не решите че се заяждам)
и понеже няма как да отида до магазин в центъра,  а и не мога да поръчам през нета (нямам подходяща карта  Embarassed) и се чудех дали нещо от обикновена аптека не става (като мезим форте)
Ще прочета последните страници още веднъж, да се ориентирам

# 936
Сега съм наясно.

За детето - ще се повлияе добре. Препоръчвам ти да му вземеш от магазин "Лечител" препаратът "Боди флекс плюс" (серрапептаза, финландска), около 24 лв. Съчетай го непременно с вит. Д (Вигантол) - по една капка на ден. И една капсула (цяла) серрапептаза.

Пак ще говорим.

При тебе - очаквам да повлиае добре тиродния проблем. Хубаво е да ги съчетаеш с обсъждания по-горе крем Прогестогел - нормализира тироидната функция.

За доставка по интернет - ако си твърдо решила, обади ми се на лични. Прооблемът не е в поръчката, а че после трябва да излезна от работа, за да ида да го освобождавам. (ако отиде на митницата).

И не се притеснявай, не смятам, че се заяждаш. bowuu Но на жена, отгледала две деца, действително ще и изглежда фантастично спирането на хремата и кашлицата с едно хапче. Да, така е, фантастично е.

Затова го дискутираме.

# 937
Мисля да взема засега препарата от Лечител, а евентуално на него по колко да му давам, мисля че ще изчисля някак от листовката  newsm78 ама знам ли
Да, редактирам се, видях по 1 капсула дневно
Благодаря ти  Hug

# 938
Нали ти казах - по една капсула на ден - 20 000 HUT. Ще може ли да я гълта цяла? Много е малка, ще трябва да го научиш.

А листовката... пише, че е за болки в ставите... е, и за това става.

# 939
Може, може, той е любител на хапчетата, с това нямам проблем
Разбира се- на гладно, нали

# 940
Взех вълшебното хапче от Лечител, пихме и двамата с детето, ще докладвам Simple Smile

# 941
Пролетна фея, чакам с нетърпение твоите отзиви. И моята дъщеря, заради ходенето на ясла често прави бронхити. А не е проблем да отида до м-н на Лечител, но има ли алтернативен начин за прием, защото капсули не може още да пие?

И друго при първи симптоми ли се дава капсулата?

Hug

# 942
  • Пловдив

и понеже няма как да отида до магазин в центъра,  а и не мога да поръчам през нета (нямам подходяща карта  Embarassed)

За поръчка от Now foods - България не трябва карта. Плаща се при доставка, мисля. Ама Бодифлекса засега май ви е достатъчен. Освен ако не вземете и Папаин за смучене от Now foods. Добре е за гърлото и децата го харесват, сладък е.

За прогестерона преди време четох цяла книга на български - "Какво лекарят не ви е казал за пременопаузата" от Джон Ли и много се ентусиазирах. Сега съм си купила от iherb прогестеронов гел на Now foods. Между другото поръчката ми от iherb пристигна 9 дни след поръчването, взех си я от местната поща без никакви други разходи. На кашончето имаше адрес в Германия, освен етикета от САЩ.

Голямо дете се оплака, че и се увеличава апетита от ензимите, а аз мисля, че моя намалява, ама да съм отслабнала - не съм. То няма и как да стане толкова лесно като ТСХ ми е височко.

# 943
Сега гледам нау фуудс, добре,мисля че беше дискутирано някъде напред, но няма ли един препарат, който да съчетава няколко вида ензими, а не да се налага да се пият 2-3 вида
Или да ги редувам примерно...
Просто пием вече един куп хапчета  и ми се ще да е комбинирано

# 944
Пролетна фея-инки беше казал ,че комбинираните препарати не са добри защото има от всичко по малко , а на нас ни трябва от всичко по много за да се постигне желаният ефект.За редуването също отпада ,защото приемането им заедно в големи дози имат синергичен ефект.Пинки съветваше....... (понеже и аз имах подобни притеснения )да приемам  постепенно ензимите един по един. Peace
Чушка-не е ли малко смело на своя глава да пиеш прогестерон newsm78.Невежа съм за това питам newsm78.Няма ли да обърка хормоналния баланс ,ако нямаш нужда от това???

Общи условия

Активация на акаунт