Ваксини и Ваксинационни Програми 3

• 69 477
  • 749
  •   1
Отговори
# 330
  • StZ
За Валери М и Джуличка - бих писала на лични, но преди два месеца писах и тук, така че накратко за де не се повтарям.
На четвъртия ден след гадостта, наречена Приорикс моят дребчо спря да върви и очеизвадно имаше жестоки болки първоначално в лявото, а после в дясното краче.
Ходихме по лекари и като че ли нещата се поуталожиха докато преди седмица ми се стори странна походката му сутрин. Бързо поисках да направим изследвания да не би да е артрит, но той отново спря да ходи и много го боли  - сега е лявото краче.
Утре продължаваме с ревматолог, невролог и инфекционист отново - и да! има лекари, които не си кривят душиците и признават ваксината като причинител на състоянието на детето.
Много дълго стана, а не съм в подходящата тема - не питам кога и как да я сложа, а КАЗВАМ: нЕма ниВга повече да бодна тази отровичка на детенцето си Tired

# 331
Хайде дружно да му се помолим... Wink
zornichka, миличките, дано скоро има оправия И при вас тази гадория, ще ти пиша на лични, ако измисля нещо, което да е в полза на детето...

# 332
Въпросите от 1 до 5 съм ги писал лично аз, а останалите съм прочел, одобрил и присъединил към търсенето на отговор от лекарското съсловие.

# 333
За Валери М и Джуличка - бих писала на лични, но преди два месеца писах и тук, така че накратко за де не се повтарям.
На четвъртия ден след гадостта, наречена Приорикс моят дребчо спря да върви и очеизвадно имаше жестоки болки първоначално в лявото, а после в дясното краче.
Ходихме по лекари и като че ли нещата се поуталожиха докато преди седмица ми се стори странна походката му сутрин. Бързо поисках да направим изследвания да не би да е артрит, но той отново спря да ходи и много го боли  - сега е лявото краче.
Утре продължаваме с ревматолог, невролог и инфекционист отново - и да! има лекари, които не си кривят душиците и признават ваксината като причинител на състоянието на детето.
Много дълго стана, а не съм в подходящата тема - не питам кога и как да я сложа, а КАЗВАМ: нЕма ниВга повече да бодна тази отровичка на детенцето си Tired
Има обаче само една малка подробност- "Приорикс" се поставя в дипазона 12-15м възраст и за повечето страни от Европа и САЩ се поставя подкожно!
http://www.immunize.org/catg.d/p2010.pdf

Така че обърнете се към:

*тези, ползващи неадекватни ваксинационни схеми
*поставят ваксината неправилно. И вероятно студена.

А и вероятно въпросът е до диагноза, и няма изобщо връзка с ваксината.

Аз лично работя с "Приорикс" от повече от 11 години, и досега не съм имал НИТО един случай на проблеми с нея.

# 334
Аз лично работя с "Приорикс" от повече от 11 години, и досега не съм имал НИТО един случай на проблеми с нея.

Алелуя!  bishop
А с коя сте имал, господине?
Не казвайте с никоя, че това вече ще прозвучи смешно даже и на най- върлите привърженици.
  Laughing

Зорничка -  Hug
Дано се оправи бързо, милото детенце.
  Sad

# 335
Има обаче само една малка подробност- "Приорикс" се поставя в дипазона 12-15м възраст и за повечето страни от Европа и САЩ се поставя подкожно!

Има и още една малка подробност - явно ние сме от "по- малкото" страни в Европа, защото:

Приорикс

Начин на приложение:

Приорикс се прилага подкожно или интрамускулно

Така че, първо си научете урока и тогава поучавайте околните.

# 336
Нека допълня - всичките въпроси съм ги писал аз, като не съм се съветвал с никого. Тази моя борба от 10 години май се очертава винаги да я водя сам. Имам много наблюдения върху колеги, приятели, роднини или просто познати и положението е повече от трагично със стриктно спазващите имунизационния календар, но нека не разводняваме темата. За начало очаквам отговор на въпроси от 1 до 5.

Благодаря предварително!

# 337
Въпросите от 1 до 5 съм ги писал лично аз, а останалите съм прочел, одобрил и присъединил към търсенето на отговор от лекарското съсловие.
1,2,3,5 Въпроси. Това са предпазни субстанции. Те се добавят за да се предпазят ваксините от контаминация с гъбички, Грам-негативни и позитивни щамове. Phenoxyethanol-а не е "антифриз". Останалите Ви данни са некоректни. В САЩ ваксините се правят в повечето случаи от общ флакон, съдържащ десетки дози. Затова и в тези флакони се поставят тези консерванти. Във ваксините, продаващи се в единични опаковки, множеството от тези консерванти не се ползват, защото няма защо.

Тиoмерзал-a не е "живак", а органо-живачно съединение. Поведението на тази субстанция в организма е съвсем различно от това на живака. Тиомерзал не се ползва във ваксини, продаващи се в индивидуална опаковка. СЗО има категорично заключение по въпроса за Тиомерзала:
http://www.who.int/vaccine_safety/topics/thiomersal/en/index.html

За Алуминиевите съставки във ваксините е писано много тук:
http://www.immunizationinfo.org/issues/vaccine-components/alumin … djuvants-vaccines
http://pediatrics.aappublications.org/cgi/reprint/112/6/1394.pdf

6. Няма такива изследвания или проучвания. Останалото, което пишете, не мога да потвърдя.
7. Зависи кого питате, и за коя страна важи това. Не мисля че е общовалидно това.
8. Няма такава връзка или зависимост. Нито има данни за такова нещо, такива обобщения и "заключения". Представете данни.
9. Защото е въпрос на обществена сигурност. И защото живеете в общество, а не на див остров. И защото "свободата" не е понятие както го разбирате. И защото условията в Бг не са зрели за "пряка народна демокрация".
10. Защото ваксиналната трайност у ваксинираните лица е много вариабилна, и зависи И от тяхната генетична предиспозиция, адекватно да отговарят на ваксините. Тоест, редица от ваксинираните лица, може да нямат висок титър на защита, а само минимално допустимия. Второ, всяка епидемия поставя в риск не само част от ваксинираните, но и голяма част от неваксинирните ( по различни причини). Например, коклюшна ваксина преди 2м възраст не се поставя. Следователно, такова дете ( на възраст 1м, например) е пряко застрашено от коклюш, не поради неефективност на ваксината, а поради обективни обстоятелства.
11. Защото обществото си има правила на поведение. И защото не може за безотговорните винаги да плащат отговорните. А и защото е въпрос на елементарни норми на човешко поведение.
12. Печелят всички. Губят? едва ли някой губи.
13. Тук не е място за личен "избор". Подобрете условията на живот в страната, и тогава както Норвегия или Дания, може и да не се ваксинирате срещу Хеп. Б и ТБЦ. Дотогава- съжалявам. Ще се ваксинирате. "Правото на избор" го оставете за супермаркета.
14. Не прилагайте Бг реалии към световните практики.
15. Ами, кривата сама за себе си говори. Понижението в заболеваемостта ДО въвеждането на ваксините се дължи на прогреса в разбирането механизма на предаване. Което пряко подобрява и профилактиката. Щом знаете как се предава полио, ще обявите и карантина и предпазни мерки. Което още повече намалява заболеваемостта. Ваксините помагат цифрите да се нулират.
16. Оперирате с фриволни фрази, които са повече подходящи за реч на Др. Лилов.
17. Данни моля. Криви, схеми, данни... .
18. Тук често има такива "новини". За Вас- не знам.
19. Защото:

* ваксините имат странични ефекти, както всяко лекарствено средство.
* защото 100% сигурност няма в никоя човешка дейност.
* И най-вече >> защото се ползват грешни схеми, лоши ваксини, неподходящи места за поставяне. Попитайте колко се намалиха страничните ефекти, след като в Бг започнаха да се внасят качествени ваксини и се престана с ваксините "в гръбчето". Следователно - образование, напредък, и не се срамувайте да "преписвате" от напредналите държави. Но затова в Бг трябва да спрат да се "молят" на "Изток".

Последна редакция: пн, 20 дек 2010, 01:47 от Birdie

# 338

Има и още една малка подробност - явно ние сме от "по- малкото" страни в Европа, защото:

Приорикс

Начин на приложение:

Приорикс се прилага подкожно или интрамускулно

Така че, първо си научете урока и тогава поучавайте околните.
Не четете какво Ви се пише- "...и за повечето страни от Европа и САЩ се поставя подкожно!"
В някои страни фирмата го е дала и за интрамускулно приложение, но това не е широка практика, въпреки че от и.м. приложение ефективността на ваксината не се намалява, стига да се поставя правилно. И по правилната схема.

# 339
Чета аз, чета, даже и Ви отговарям, за разлика от Вие на мен.

Има и още една малка подробност - явно ние сме от "по- малкото" страни в Европа

Ето, няма лозунги и плакати, може ли да ми отговорите, моля:

какво е максимално допустимото (безопасно) количество формалдехид, което може да бъде прието от жив организъм (в случая - човек)?

И ако благоволите да ми отговорите, ще Ви помоля и за уточнение от къде е тази информация и на какво се базира.

# 340
Джуличка, положението е ясно! Тези отрови във ваксините са презервативи и консерванти. Няма да се развалят ваксините я! Вдига ми се адреналина от подобни отговори и най-доброто, което мога да направя е да не обаждам повече.

Надявам се повече настоящи и бъдещи майки да прочетат написаното от мен, Birdie и всички останали. Вярвам, че ще вземат правилното решение и ще задават въпроси на своите педиатри!

Критичната точка от будни родители настъпва...

# 341
Джуличка, положението е ясно! Тези отрови във ваксините са презервативи и консерванти. Няма да се развалят ваксините я! Вдига ми се адреналина от подобни отговори и най-доброто, което мога да направя е да не обаждам повече.

Надявам се повече настоящи и бъдещи майки да прочетат написаното от мен, Birdie и всички останали. Вярвам, че ще вземат правилното решение и ще задават въпроси на своите педиатри!

Ако оставите настрана разликите в съдържанието на консерванти при флакони за многократна употреба и при еднократните опаковки, в процеса на производството на ваксините се използват редица субстанции после намиращи се във ваксините като "следи". За никоя от тези съставки не е публикувана информация за вредни ефекти, още повече че тези "следи" са с "пъти" по-ниски от всякакви токсични нива.

Ако Вие имате технологични предложения, как да се произвеждат ваксини БЕЗ използването на консерванти, може да напишете писмо на фирмите производителки. Ще Ви бъдат благодарни. Със сигурност... .

# 342
Чета аз, чета, даже и Ви отговарям, за разлика от Вие на мен.

Има и още една малка подробност - явно ние сме от "по- малкото" страни в Европа

Ето, няма лозунги и плакати, може ли да ми отговорите, моля:

какво е максимално допустимото (безопасно) количество формалдехид, което може да бъде прието от жив организъм (в случая - човек)?

И ако благоволите да ми отговорите, ще Ви помоля и за уточнение от къде е тази информация и на какво се базира.

Да, Бг е една от малкото страни правеща МПР мускулно. Въпреки че повтарям, ваксината е регистрирана И за мускулно приложение от фирмата. Но подкожното се е наложило. Вероятно поради по-малко странични локални ефекти и поради същата ефективност.

За формалдехида... въпросите Ви са неправилно поставени. Има остро, хронично излагане, има норми за съдържание в продукти... .
Просто не знаете за какво да попитате, а пък целта Ви е предварително да компрометирате.
Затова се и оплитате в собствената си некомпетентност.

Простете за откровението... .  Wink

# 343
... За никоя от тези съставки не е публикувана информация за вредни ефекти, още повече че тези "следи" са с "пъти" по-ниски от всякакви токсични нива.... .

Мхм, следователно има "безопасно" количество формалдехид и алуминий?
Какво е то, моля?
Най- вероятно няма да дочакам отговор, понеже той очевидно е неудобен за господина, но искам да му кажа нещо.
Господине, може да сте доктор, но не сте всезнаещ.
Не е зле понякога да слизате на земята и да си го припомняте.
Има моменти, в които животът и здравето на нечие детенце е в ръцете Ви.
И понеже говорите на нас и поучавате нас, които не разбираме, а можем само да ви отговаряме с "преписани цитати", то кажете ми, моля, какво е това и дали е нормално, скъпо платен, висококвалифициран лекар (какъвто имате претенции, че сте), да прави такива елементарни грешки?!

Майката: Докторе. Дъщеря ми е на 1 годинка и  беше със зачервено гърло и висока Т няколко дни.Започнахме АБ,но направи алергична реакция.Днес трябва да й дам последния прием на АБ,Т вече няма,гърлото е добре.Да давам ли последната доза или не,и ако не я дам да не би да се получи така,че да не се излекува както трябва?Благодаря!

Birdie: Колко общо дни приемахте АБ?

Майката: Приемахме Сумамед- първият ден 2 дози (едната сутринта,другата вечерта) и вчера 1 доза.Днес трябва да е 4 последна доза

Майката: Докторе,моля ви кажете ми мнението си,че деня си отиде  

Birdie: Всеки АБ се приема минимум 7 дена.
Така че една доза по-малко при Вас нищо не решава.
Затова и не отговорих.

За тези, които не са разбрали - Birdie е"консултирал" една майка на болно детенце в друг Форум.  Tired
И ако оставим настрана факта, че Birdie очевАдно говори глупости, аз искрено се надявам тази майка да не го е послушала.  ooooh!

Господине, жената Ви казва, че детето пие "Сумамед", а Вие й отговаряте, че всеки АБ се пие мимимум 7 дни.  Tired
Това баба Ви ли Ви го каза или го помните от комунистическа България?
Питам не за друго, а защото одеве говорехте на мен за някакви "преварени зехтини", а тук виждам нещо далеч по- лошо.
Ами ако тази жена Ви е послушала и е давала на детето си (което на всичкото от горе се е оказало и алергично!!! ooooh!) общо 7 дни този широкоспектърен АБ с удължено действие, който се дава МАКСИМУМ 4 ДНИ?!
М?
Пък може и недоучила, и неразбираща, и неука, и проста да съм, ама да си питам така... от обща култура...

# 344

Ако оставите настрана разликите в съдържанието на консерванти при флакони за многократна употреба и при еднократните опаковки, в процеса на производството на ваксините се използват редица субстанции после намиращи се във ваксините като "следи". За никоя от тези съставки не е публикувана информация за вредни ефекти, още повече че тези "следи" са с "пъти" по-ниски от всякакви токсични нива.

Ако Вие имате технологични предложения, как да се произвеждат ваксини БЕЗ използването на консерванти, може да напишете писмо на фирмите производителки. Ще Ви бъдат благодарни. Със сигурност... .

Доколкото знам живака има кумулативен (натрупващ се) ефект и дори малките дози оказват влияние на индивида. Става дума за поражения на менталното и физическото тяло. И да, разбира се, че дозите са малки и ще имат смъртоносен ефект само върху малка част от пациентите. Как биха искали и настоявали същите да употребяват ваксини?!

Точка 15 - заболеваемостта спада преди въвеждането на ваксините, но ушите (очите) ви са затворени! Нямам сили вече. Благодарение на ТетаДиф вече съм неспособен (от 17-18 годиша въздраст) да извършвам нормалните човешки дейности...

Общи условия

Активация на акаунт