Ваксини и Ваксинационни Програми 3

• 69 353
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
Ефективно ли е поставяне на Синфлорикс на дете на 3г. и 7 месеца? Извинявам се, ако е коментирано преди, аз не открих.

# 406
Ефективно ли е поставяне на Синфлорикс на дете на 3г. и 7 месеца? Извинявам се, ако е коментирано преди, аз не открих.
Не. Тази специално ваксина е до 2г възраст.
Ползвайте Превенар 13.

# 407
Здравейте, дъщеричката ми е 3м 25 дни, на 8.02 сложихме Пентаксим и Синфлорикс. От вчера (16.02) вдига висока темп. започна следобеда с 37.8, през ноща към 2 вдигна 38.3, тази сутрин беше най-високата темп. от 39.3. Даваме Панадол като добре и повлиява и пада. Ходихме при нашата педиатърка днес, каза че гърдите са чисти, гърлото е ок и най вероятно е темп. е от ваксината. Мо вече са минали 9 дни, възможно ли е според вас?
Моля ако някой се е сблъсквал с подобна ситуация да пише.

# 408
Здравейте, дъщеричката ми е 3м 25 дни, на 8.02 сложихме Пентаксим и Синфлорикс. От вчера (16.02) вдига висока темп. започна следобеда с 37.8, през ноща към 2 вдигна 38.3, тази сутрин беше най-високата темп. от 39.3. Даваме Панадол като добре и повлиява и пада. Ходихме при нашата педиатърка днес, каза че гърдите са чисти, гърлото е ок и най вероятно е темп. е от ваксината. Мо вече са минали 9 дни, възможно ли е според вас?
Моля ако някой се е сблъсквал с подобна ситуация да пише.
Търсете други причини за температурата.

# 409
Ходихме при нашата педиатърка днес, каза че гърдите са чисти, гърлото е ок и най вероятно е темп. е от ваксината.

Търсете други причини за температурата.

Много удобно, Бърди, тази реакция е записана дори в листовките. А и педиатърът сам е предположил на какво се дължи високата Т. Вие на коя точно база можете толкова убедително да твърдите противнито? Защото смятате, че всички български педиатри не стават за нищо, ей така по дифолт..?  Rolling Eyes

# 410
margotoo, след петвалентна и десетвалентна ваксина, сложени накуп, е възможно какво ли не.

Чукнете думичките в някоя търсачка и ще си обясните какво значи "валентен"

Факт е, че съществуват много случаи с по-късни реакции срещу ваксини, описани из мрежата, при това от родители с убедителен афинитет срещу ваксинирането, и то още през 2005-а година. Peace

Другият вариант е доста отслабена имунна система, е, логично, организмът трябва да се бори с какво ли не в момента в името на бъдещото благо на детето Confused

Иначе относно закъснялата температура. След пентаксим (слава богу синфлорикс не се слагаше все още), детето ми беше четири дни с температура от 38 градуса, постоянна и неповлияваща се. Вдигна я на 12-я ден след ваксината. На петия ден смъкна сама.

# 411
margotoo, след петвалентна и десетвалентна ваксина, сложени накуп, е възможно какво ли не.

Чукнете думичките в някоя търсачка и ще си обясните какво значи "валентен"

Факт е, че съществуват много случаи с по-късни реакции срещу ваксини, описани из мрежата, при това от родители с убедителен афинитет срещу ваксинирането, и то още през 2005-а година. Peace

Другият вариант е доста отслабена имунна система, е, логично, организмът трябва да се бори с какво ли не в момента в името на бъдещото благо на детето Confused

Иначе относно закъснялата температура. След пентаксим (слава богу синфлорикс не се слагаше все още), детето ми беше четири дни с температура от 38 градуса, постоянна и неповлияваща се. Вдигна я на 12-я ден след ваксината. На петия ден смъкна сама.

Пишете глупости с обезпокояваща честота.  Mr. Green
Терминологията и езикът (от медицинска гледна точка), който използвате, не са терминология и език, актуален и коректен днес. А прилича повече на типично Българско лаическо бръщолевене. С курсив са отделени най-фрапантните бисери... .

Препращам Ви към това:
http://www.youtube.com/watch?v=jWRb90BRB5w&feature

Сергей Рахманинов, 2ри Пиано Концерт, част 2- "Адажио Состенуто"
на рояла- Евгений Кисин.

Последна редакция: чт, 17 фев 2011, 21:40 от Birdie

# 412
А вие странно ми напомняте по компетентност доктора, оперирал сливиците....

Явно доста притеснени майки, които никога не са чували за "антиваксинационното движение", пишат глупости от години в мрежата и се чудят какво става с децата им след ваксина.

Пиша на език, на който могат да ме разберат нормалните хора Peace

Последна редакция: чт, 17 фев 2011, 21:49 от Мечка Малинарка

# 413
А вие странно ми напомняте по компетентност доктора, оперирал сливиците на ОНОВА момиченце Mr. Green
Дръжте си езика зад зъбите!
 Naughty

# 414
Пишете глупости с обезпокояваща честота. Mr. Green

# 415
Научиха ни! Част от милионите за безмислени ваксини да се отделят за ОБРАЗОВАНИЕ и интеграция на ромите
точно така!!! Занимавах се с това доста време -интеграция чрез образование на родители и деца. Има културен скок само са по- малко от 10 години в селищата, в които работих. Децата са много чисти вече и осъзнават необходимостта от образование. Родителите също. Не сме имали нито хепатит, нито морбили при ромите, макар че училищната сестра споделя, че има голям брой неваксинирани ромчета.  Grinning

# 416
Мале-мале, какво става тук, какъв е тоя заповеден тон, какви са тия препратки (музикални в ТАЗИ тема, която е за всичко друго, но не и за песен?!). Мисля, че някой друг е добре да си "държи езика зад зъбите", когато няма какво да каже в защита на свите въжделения и неаргументирани съвети, още повече - медицински... ooooh!

# 417
  • София
Бърди, взимали ли сте някога решение да спрете(или да препоръчате да се спрат ) ваксинациите на дете след проявена реакция от ваксина? И ако да- каква е била реакцията?

# 418
А вие странно ми напомняте по компетентност доктора, оперирал сливиците на ОНОВА момиченце Mr. Green
Дръжте си езика зад зъбите!
 Naughty

Що за безумна реакция ???

Не мислите ли , че постоянното отричане , което Вие практикувате почти като спорт , започва да изглежда много тревожно на фона на леещото се от постовете ви високомерие ?

# 419
  • в матрицата
Защо се хабите да спорите с " радиото Birdie " .  Този негов тон и начин на говорене показва само едно  - БЕЗПОМОЩНОСТ. Само слабите хора си позволяват да нападат.

Общи условия

Активация на акаунт