Ваксини и Ваксинационни Програми 3

• 69 398
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
Моля Ви, в България МОРБИЛИ И РУБЕОЛА са две различни заболявания, например: вирусът на морбили НЕ уврежда плода, но вирусът на рубеолата е изключително опасен за плода, справка: колкото си искате доказателства с Гугъл!
Може  Mr. Green Щом още някои не са разбрали, че на това, което казват "рубеола", е всъщност "рубел(л)а ( "немска шарка").
http://en.wikipedia.org/wiki/Rubella

И за това е ваксината- Морбили ( рубеола), паротит, рубелла.
http://en.wikipedia.org/wiki/MMR_vaccine

"...The MMR vaccine is an immunization shot against measles, mumps and rubella (also called German measles)."

Май за да знаеш тези неща трябва да емигрираш  Mr. Green

# 646
Е тъй де. Само че явно нашата рубеола всъщност е рубелла. Така излиза. А рубеолата била морбили.
Омотах ги. Всъщност не ме засяга особено, но питах от любопитство и благодаря за отговорите.
Може да съм всичко, ама съм културна Crossing Arms
Само култура не стига.
Нужни са и знания. Доста. Съвременни.

Такива ми ти работи бедно Българче.
Имаш още много път. Аз моят съм си го извървял наполовина- бавно, като костенурките. Чети и се учи.
 Mr. Green

# 647
Кофти звучиш сине....

# 648
  • София
[Може  Mr. Green Щом още някои не са разбрали, че на това, което казват "рубеола", е всъщност "рубел(л)а ( "немска шарка").
http://en.wikipedia.org/wiki/Rubella

И за това е ваксината- Морбили ( рубеола), паротит, рубелла.
http://en.wikipedia.org/wiki/MMR_vaccine

"...The MMR vaccine is an immunization shot against measles, mumps and rubella (also called German measles)."

Май за да знаеш тези неща трябва да емигрираш  Mr. Green

http://www.medicine.bg/public/listovka/29205s.pdf
Моля запознайте се поне с листовката ни Приорикс, от която ясно се вижда, че МПР е морбили, паротит, рубеола.

# 649
Две неща:

* много температурни екзантеми ( за които в Бг минимално на брой лекари знаят че съществуват, а те са няколко) имат идентична клинична картина с морбили. Объркването е лесно. Но не е морбили (рубеола).
*ваксината причинява понякога леки форми. Широко известно е. Но това не занижава ефективността и.

Трето нещо:
неспокойствие/раздразнителност/, температура,  подуване на лимфни възли, обрив, бронхит, възпаление на средното ухо.
Има и още- в листовката.

Аз моят съм си го извървял наполовина- бавно, като костенурките. Чети и се учи.
 Mr. Green

По-скоро ми намирисва на : Чети и печели. Money Money

# 650

*ваксината причинява понякога леки форми. Широко известно е. Но това не занижава ефективността и.

Да питаме  майката на моя близка приятелка колко "леко" дъщеря й изкарва заушка след ваксината...  ooooh!

# 651
Е тъй де. Само че явно нашата рубеола всъщност е рубелла. Така излиза. А рубеолата била морбили.
Омотах ги. Всъщност не ме засяга особено, но питах от любопитство и благодаря за отговорите.
Може да съм всичко, ама съм културна Crossing Arms
Само култура не стига.
Нужни са и знания. Доста. Съвременни.

Имаш още много път. Аз моят съм си го извървял наполовина- бавно, като костенурките. Чети и се учи.
 Mr. Green

Браво!Похвално!Звучите ми точно като комплексар."Богато" емигрирало българче.Тези думи звучат толкова грозно,като да заплюеш собствената си майка в лицето,че те е родила българче.Съжалявам,но някой ден,ако Ви остане време,вместо да "киснете"във форума и да плюете срещу държавата,която Ви е осигурила безплатни ваксини за да емигрирате здрав,никак не е лошо да посетите добър психиатър-тук в "уредена"Гърция има много,които биха опитали да Ви помогнат.Срам и позор!!!  Embarassed   Embarassed   Embarassed

# 652
Добре, нали има подобна тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=576268.0
В нея е подчертано, че е САМО за вредите от ваксините. Съгласна съм, че трябва да има такава тема и да се обсъждат подобни въпроси.
Но тази тема не е същата, нали? Нека има и друга тема, в която родителите могат да се информират и за плюсове и за минуси, да споделят и положителен, и отрицателен опит, да се допитат до специалист.
Вчера случайно попаднах в темата без да знам, че всъщност в нея се дава поле на изява основно на личните антипатии между няколко потребителки и Birdie. Тъпо е, да ви кажа.

# 653

Ето с това вече се омаза жестоко да не кажа , че направо се о....ра !

Ти богат емигрант ли изпълзя на майка си от утробата , а ?

Жалък човечец , никога няма да бъдеш ЧОВЕК !

Жаве , това нещо , което наричаш специалист , и с което искаш да се съветваш много "заострено " ли ти изглежда на фона на най-пресните му изцепки ???

Добро начало на сутринта , бедни ми българи , имали достойнството да останете да живеете на Родна Земя  ! Хайде , честита ви Лазарица ! ... на всички , които сте хора !

# 654

Ето с това вече се омаза жестоко да не кажа , че направо се о....ра !

Ти богат емигрант ли изпълзя на майка си от утробата , а ?

Жалък човечец , никога няма да бъдеш ЧОВЕК !

Жаве , това нещо , което наричаш специалист , и с което искаш да се съветваш много "заострено " ли ти изглежда на фона на най-пресните му изцепки ???
Ами нека закрием темата тогава. Няма смисъл от съществуването й в този вид. Това е подигравка с майките, които се притесняват и търсят информация.
Всъщност идея си нямам кой е Birdie и какъв е и в момента не ме интересува. Падам си клюкарка, но задоволявам тази си страст основно в Клюкарника, където съм чест посетител. Тук темата не е затова.
Устроили сте си истинска вакханалия тук. Peace

# 655
Права си Жаве,всеки трябва да си носи крьстта!

# 656
Права си Жаве,всеки трябва да си носи крьстта!
Да, всеки сам си носи кръсТа, но и без доверие в този свят не може. Иска ми се да може, ама не може.

# 657
Моля те да приемеш моите извинения за двойно написаното Т!
Доверие...зависи.В днешно време цялата политика е на доверие.И не се случват много хубави неща за доверяващите се.

# 658

Понеже си позволяваш да поправяш , вероятно по- дълготраен натиск върху Т-то , та и аз  Heart Eyes, най-добронамерено да те коригирам  Wink- вакханлия , не вакхАналия . Sunglasses

И , стой си в Клюкарника щом пък и шефа на темата не те вълнува  Rolling Eyes.

... гавра , а не подигравка е  да си мълчиш , когато знаеш , че някой лъже , дори не в очите тревожно дирещите информация майки . Доста тежко е в другата тема , когато дойдат вече излъгани и споделят ужаса на новото си съществуване . Намери време , освен клюките да натрупаш и такава информация .

# 659

Понеже си позволяваш да поправяш , вероятно по- дълготраен натиск върху Т-то , та и аз  Heart Eyes, най-добронамерено да те коригирам  Wink- вакханлия , не вакхАналия . Sunglasses

Айде бе!  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт