Майчинството - счетоводно - 25

• 40 596
  • 765
  •   1
Отговори
# 570
Мерси значи чак другия вторник да ги чакам... Rolling Eyes

# 571
благодаря Ви за отговорите   bouquet

# 572
Здравейте искам да попитам за следния конкретен казус:

1. Ситуация:
1.1 Работя на трудов договор на 8 часа и имам следните осигурителни вноски по месеци
Месец:    Осигурен за:                                        Дни в осигуряване /раб.дни/:                                  Осиг. доход /лв./:
1   Пенсия, болест и майч., тр. злоп. и безработица    21                                                          337.90
2   Пенсия, болест и майч., тр. злоп. и безработица    20                                                          337.90
3   Пенсия, болест и майч., тр. злоп. и безработица    21                                                          337.89
4   Пенсия, болест и майч., тр. злоп. и безработица    21                                                          337.90
5   Пенсия, болест и майч., тр. злоп. и безработица    19                                                          337.89
6   Пенсия, болест и майч., тр. злоп. и безработица    22                                                          337.90
7   Пенсия, болест и майч., тр. злоп. и безработица    23                                                          337.89
8   Пенсия, болест и майч., тр. злоп. и безработица    21                                                          257.44
9   Пенсия, болест и майч., тр. злоп. и безработица    21                                                          305.72

1.2 Управител и собственик съм на фирма и се самоосигурявам както следва
Месец:    Осигурен за:    Дни в осигуряване /раб.дни/:    Осиг. доход /лв./:
1   Пенсия, болест и майчинство    21                       1700.00
2   Пенсия, болест и майчинство    20                       1700.00
3   Пенсия, болест и майчинство    21                       1700.00
4   Пенсия, болест и майчинство    21                       1700.00
5   Пенсия, болест и майчинство    19                       1700.00
6   Пенсия, болест и майчинство    22                       1700.00
7   Пенсия, болест и майчинство    23                       1700.00
8   Пенсия, болест и майчинство    21                       1700.00
9   Пенсия, болест и майчинство    21                       1700.00

Според така посочените данни може те ли да ми кажете при Болничен за месец 10 отнасящ се за 3 работни дни каква ще бъде методиката за изчисляване на сумата която трябва да се изплати от НОИ. Искам да обърна внимание че като самоосигуряваща се 3 дни се изплащат изцяло от НОИ аз факта по трудов Догово 1 ден ми изплаща работодателя и то според осигурителния доход върху който той ми внася а останалите 2 дни са от НОИ.

ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ ЗА ОКАЗАНОТО СЪДЕЙСТВИЕ.

Ако някой преди мен е задавал подобен казус моля да ме извините ще съм ви благодарна ако ми посочите линка където има обяснение.
Прегледала съм и КСО чл.41 ал1 така ми казаха от НОИ но видях че в:
чл.41 ал (5) (Предишна ал. 4 - ДВ, бр. 67 от 2003 г.) Начинът на изчисляване на обезщетението се урежда с акт на Министерския съвет.
Интересуваме как се казва този акт на Министерския съвет и къде мога да го открия като текст

ОХ САМО НА МЕН НЯМА КОЙ ДА МИ ДАДЕ ОТГОВОР newsm45 newsm17 smile3518 Weary

# 573
STELLEE на първа страница на тази тема има отговори.

# 574
  • Пловдив
Точно това,което пита STELLEE го няма.Дано знаеща колежка се включи

# 575
Момичета,въпроса ми не е точно свързан с майчинството но ако можете да ми отговорите ще съм ви благодарна.
Майка ми работи на тр. договор в фирмата на баща ми,той закрива фирмата и заедно с колежката и ги изпраща на борсата,месеца на предизвестие за здравни осигуровки им излиза че не са здравно осигурени,след като той им изплаща обезщетението не е ли трябвало да ги осигури и това означава ли че за този месец нямат и пенсионни осигуровки.(нещо ми се струва че счетоводителката нещо не е много наясно с нещата защото и моето майчинство донякъде обърка)благодаря предварително.

# 576
Интересува  ме ,ако по време на майчинството забременея с второ дете , когато то се роди  то НОИ  какво обещетение ще ми изплаща: На база последна година, на  която съм се осигурявала или 240 лв.

# 577
# 578
много благодаря

# 579
  • В полите на Пирин планина
Момичета,въпроса ми не е точно свързан с майчинството но ако можете да ми отговорите ще съм ви благодарна.
Майка ми работи на тр. договор в фирмата на баща ми,той закрива фирмата и заедно с колежката и ги изпраща на борсата,месеца на предизвестие за здравни осигуровки им излиза че не са здравно осигурени,след като той им изплаща обезщетението не е ли трябвало да ги осигури и това означава ли че за този месец нямат и пенсионни осигуровки.(нещо ми се струва че счетоводителката нещо не е много наясно с нещата защото и моето майчинство донякъде обърка)благодаря предварително.

Месеца на предизвестие си е месец в осигуряване. Следващият месец,а ко не си намерят работа имат право на обезщетение по чл. 222 от КТ. За него няма ЗОВ - трябва да си ги платят сами.

# 580
  • София-Младост
Интересува  ме ,ако по време на майчинството забременея с второ дете , когато то се роди  то НОИ  какво обещетение ще ми изплаща: На база последна година, на  която съм се осигурявала или 240 лв.
Ако по време на майчинство излезеш в болничен за бременост и раждане за второ дете имаш право на обезщетение като за първото. В противен случай се гледат 12 месеца назад преди болничния и получаваш минималното обезщетение.

# 581
Здравейте! Днес ходих при социалните за еднократна помощ при бременност. Всички документи ми бяха наред освен този, който ми е издала счетоводителката. Имам едва 5  месеца стаж и тя ми даде служебна бележка, в която пише, че към датата на 45- дневния ми болничен нямам 1 година трудов и осигурителен стаж. От социалните ме върнаха като ми обясниха, че не трябвало да е служебна бележка, а удостоверение, в което да пишело, че нямам стаж по еди кой си член и кога навършвам 1 година стаж. Счетоводителката трябвало да знае. Ама тя не знае  ooooh!
Молбата ми е, ако някой има представа какво е това удостоверение да ми го покаже, че и аз да го дам в понеделник на счетоводителката ни  Praynig

# 582
 Tired а някой да сподели мнение по моя въпрос...
 Rolling Eyes Момичета и аз имам въпрос, може ли някой да ми каже ако открия ЕТ на мое име и се самоосигурявам на 400 лв.от 02.2010, какви осигоровки трябва да внасям, и дали ако работя на ТР.дог. дали въобще мога да открия  ЕТ в друг град. Както и дали вече е в сила това, което съобщиха по новините снощи, че лица които има невнасяни осиг. от преди се водят здравно неосигурени?
Благодаря предварително   
П.С.
Днес уведомих и управителят си, за сега уж няма проблем освен това че май ще продължат да ме осиг. на МРЗ , което май не е добре  и ме узадачи това че ми споена да представя от НОИ док за осиг ми до тук, някой има ли си на идея защо име нувен този док., като съм на работа в тази фирма от м. Септември на каква стойност са осиг. през 4-те месеца през които не съм работила преди да започна в тази фирма.

# 583
моля за помощ- студент съм в нбу- полага ли ми се еднократна помощ при раждане

# 584
  • София
Аз се самоосигурявам от 01.01.2009 на 1000лв досега/за цялата 2009 имам 1мес болничен/.Сега съм бременна,въпроса ми е -кое е по-изгодно за мен-за следващите 6 мес.да ги вдигна  на 2000лв за да се повиши това което ще взимам като излеза по майчинство или да си взимам болничен 6 мес като го застъпя с 45-те дни преди раждане?Предварително благодаря

Общи условия

Активация на акаунт