Майчинството - счетоводно - 25

• 40 560
  • 765
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте,
предполагам, че е обсъждано, за което се извинявам, но каква беше процедурата по получаване на еднократната помощ за раждане newsm78

Благодаря, предварително  bouquet

# 616
  • София-Младост
Здравейте,
предполагам, че е обсъждано, за което се извинявам, но каква беше процедурата по получаване на еднократната помощ за раждане newsm78

Благодаря, предварително  bouquet
Подаване на молба-декларация, придружена със съответните документи и оригинален акт за раждане.

# 617
Здравейте, аз се самоосигурявам като земеделски производител и сега с тези промени  трябва ли да подавам данъчна декларация след като съм в майчинство  newsm78

# 618
 Rolling Eyes Въпрос извън темата, относно данъчното облекчение за млади семейства с ипотечни кредити , важили то за кредит който ще  бъде изтеглен 2010 година ?

Thinking  bouquet

# 619
  • Пловдив
Rolling Eyes Въпрос извън темата, относно данъчното облекчение за млади семейства с ипотечни кредити , важили то за кредит който ще  бъде изтеглен 2010 година ?

Thinking  bouquet

ще важи,но облекчението ще го ползвате през 2011

# 620
моля за помощ- студент съм в нбу- полага ли ми се еднократна помощ при раждане

Имаше тема за еднократна помощ за студентите. Май бяха 2000 лв - потърси я и попитай там.

Tака зададен въпросът е за "еднократна парична помощ при раждане на дете", нали?
Затова по-напред писах, че тази помощ е за всички майки.

Виж, ако момичето пита за "еднократна парична помощ за отглеждане на дете до навършване на една година от майка студентка, учаща в редовна форма на обучение" отговорът вече е друг.  Wink

# 621
  • not found
Ако не съм се осигурявала здравно , за какъв период от време трябва да платя назад ?

# 622

Thinking  bouquet

ще важи,но облекчението ще го ползвате през 2011

ихих, така и предположих, мерси елфита  bouquet

# 623
  • Пловдив
Ако не съм се осигурявала здравно , за какъв период от време трябва да платя назад ?

човек губи здравно осигурителните си права,ако в трите години назад има повече от три месеца без здравни осигуровки
ако изобщо не си осигурявана,трябва да платиш назад най-малко 33 месеца

# 624
Момичета, имам такъв въпрос:
Болничният ми 45 дни преди раждане би трябвало да започне на 27 февруари, събота.
Това, че обхваща 2 дни от февруари (27 и 28, събота и неделя) ще повлияе ли на февруарската заплата, при положение, че всички работни дни са работени? Много ми е странно болничен да започва в събота.
Предварително благодаря!

# 625
  • София-Младост
Момичета, имам такъв въпрос:
Болничният ми 45 дни преди раждане би трябвало да започне на 27 февруари, събота.
Това, че обхваща 2 дни от февруари (27 и 28, събота и неделя) ще повлияе ли на февруарската заплата, при положение, че всички работни дни са работени? Много ми е странно болничен да започва в събота.
Предварително благодаря!
Няма да ти повлияе, просто в базата за изчисление м.02 няма да влиза, зараде тези два дни, макар и неработни.

# 626
Здравейте! Имам един въпрос и ще съм много благодарна ако някой ми отговори - работя в настоящата ми работа от 1 год и 6 мес., но от 6 мес. съм с увеличена заплата ( съответно осигуровки). Гинеколожката ми каза, че от февруари е добре да изляза в болнични до 45-дневния болничен,т.е. 5 месеца ще взимам болнични! Това ще се отрази ли на майчинството, което ще получават 1 год. и ако да - до колко?
Май нещо много го оплетох, но се надявам на отговор! Благодаря ви предварително!

# 627
  • Варна
Здравейте! Имам един въпрос и ще съм много благодарна ако някой ми отговори - работя в настоящата ми работа от 1 год и 6 мес., но от 6 мес. съм с увеличена заплата ( съответно осигуровки). Гинеколожката ми каза, че от февруари е добре да изляза в болнични до 45-дневния болничен,т.е. 5 месеца ще взимам болнични! Това ще се отрази ли на майчинството, което ще получават 1 год. и ако да - до колко?
Май нещо много го оплетох, но се надявам на отговор! Благодаря ви предварително!

Да, ще се отрази. За база на изчисляване на майчинството се вземат 12 месеца назад, ако излезеш в болнични ще се вземат месеците отпреди болничният т.е. 6 мес с по-високи осигуровки и 6 месеца с по ниски осигуровки.
Щом обаче имаш показания за болничен, според мен на първо място е здравето, а след това размерът на майчинството. Peace

# 628
  • В полите на Пирин планина

Да, ще се отрази. За база на изчисляване на майчинството се вземат 12 месеца назад, ако излезеш в болнични ще се вземат месеците отпреди болничният т.е. 6 мес с по-високи осигуровки и 6 месеца с по ниски осигуровки.
Щом обаче имаш показания за болничен, според мен на първо място е здравето, а след това размерът на майчинството. Peace

Не мога да се съглася  Stop Жената казва, че има вече 6 месеца на по-висок доход, т.е. като взема болничен за общо заболяване по време на бременността за база ще се вземат точно те. Следователно бъдещото обезщетение за бременност и раждане няма да бъде намалено.

# 629
Последно 6 мес. или 12 мес. назад се взема в предвид??? Ако са 6 мес. нали сега около 5 мес. ще получавам по-малко от болничните - това няма ли да влияе на майчинските?

Общи условия

Активация на акаунт