Раждане вкъщи 6

• 44 085
  • 732
  •   1
Отговори
# 45
Камбанка, PharmAssure е марката (продукт на RiteAid & GNC). Онлайн се продават много малко продукти, по незнайни за мен причини,  newsm78 но във всяка дрогерия RiteAid има пълната гама от продуктите на PhA.
Изглеждат ето така (не намерих линк на фолиевата киселина).

P.S.
Направих снимки и ти ги пускам. Дано да можеш да прочетеш етикетите.

# 46
 newsm09Аууу голямо триене е паднало тук,а аз се чудя защо никoй не пише в темата.За фолиевата аз взимах тези Floradix Eisen-Folsäure Dragees ,но не ми понесоха добре на стомаха,пак ще пробвам де,имам чувството че имам нужда Blush

# 47
Кюбит, много благодаря! Hug

# 48
  • Стара Загора
Запис.

# 49
Здравейте момичета!
Днес четох, че Б12 бил също толкова важен витамин за бременната, колкото и фолиевата киселина. Ето тук например:
http://www.thedailygreen.com/healthy-eating/eat-safe/vitamin-b12 … regnancy-47030203
Някои съветват всички бременни и кърмещи да взимат превантивно Б12. Не знам, аз по принцип съм против синтетичните витамини, но през бременността ми откриха дефицит на Б12 (благодарна съм им за това) и пих на хапчета. Но фолиева киселина не съм пила.

# 50
Как го откриха този дефицит, Щастливке?

# 51
Наистина прекрасна тема .Винаги съм се възхищавала на жените ,които раждат бързо и след "един час "стават и сами си гледат детето.Само,че аз ако бях живяла в друг век или около мен нямаше наблизо болница сега нямаше да съм жива.И при двете ми раждания едвам ме спасиха .Особено първия път.Категорично лекарите са ми забранили трето ,но въпреки това ще съм страшно доволна ,ако забременея.Мисля,че вече благодарение на този подфорум ще се спавя,колкото и да ме плашат .

# 52
Не знам, аз по принцип съм против синтетичните витамини, но през бременността ми откриха дефицит на Б12 (благодарна съм им за това) и пих на хапчета. Но фолиева киселина не съм пила.

heureuse, темата е от изключителен интерес, занеш Simple Smile Разкажи, моля те, повече - като как стигнахте до идеята да тествате Б12? Какви неразположения имаше? Аз понежи си направих много подробно проучване за Б9 и особено предозирането му, открих, че той може да маскира анемия дължаща се на недостиг на Б12, а Б12 ще продължи да си липсва и ще има други оплаквания. Интересно е, понеже недостигът на Б12 е сравнително рядко срещан, и при това без значение на хранителния режим, въпреки че веганите са вечно на прицел...

# 53
Ето тази статия ми беше попаднала вчера, от лекар който доколкото разбрах препоръчва веганската диета:
http://www.drmcdougall.com/misc/2007nl/nov/b12.htm

Мег, никакви оплаквания не съм имала, и аз бях изненадана че са ме изследвали за този витамин. Откриха ми го предишната бременност, като родих тогава не ми предписаха да взимам пак. Но знам за още една майка на която й откриха през бременността такъв дефицит в Щатите, така че не знам дали е толкова рядко, или просто рядко се изследва за това. Преди това ми бяха открили леко занижени май левкоцити, ама това състояние не налага никакво лечение, пък и кръвта ми се съсирва нормално. Само да спомена, че тук бях лекувана в болница специализирана за рискови бременности (заради хипотиреодизма ми), може би те изследват за повече неща. В началото на последната ми бременност Б12 ми беше на долната граница, даваха ми конски дози, за след бременността обаче не ми предписаха. Чудя се дали това е защото витаминът не ми стига само докато съм бременна или защото смятат че съм натрупала достатъчен резерв (резервът който може да се натрупа, е за 3-6 години). Както и да е, като тръгна на хомеопат след кърменето ще го спомена и това. Момичета, предполагам не е проблем да се изследва това по ваше желание в България, мисля че не е излишно ако планирате бременност да си пуснете едно такова изследване, дори да не сте на веганска диета. Последствията можели да са много тежки.
Мда, аз фолиева киселина не съм взимала, за да ми маскира тази анемия.     

# 54
  • ул. "Мечтание"
Аз тъкмо за това изследване и аз щях да питам. Някъде някой беше споменал изследване на съдържанието на витамини в кръвта. Къде се прави и долу-горе колко струва?

# 55
Аз тъкмо за това изследване и аз щях да питам. Някъде някой беше споменал изследване на съдържанието на витамини в кръвта. Къде се прави и долу-горе колко струва?

Фрости, всяка лаборатиря прави такива изследвания, доколкото помня имаше някакви разлики относно това кога се взима кръвта за изследването (не е като стандартното сутрин на гладно, но зависи за всеки елемент/витамин). Трябва да се поинтересуваш в лабораторията - ще ти кажат Simple Smile

# 56
  • ул. "Мечтание"
Благодаря!  Hug

# 57
Момичета, да не се окаже че без да приемаме хапчета не можем да си износваме децата и дори да живеем? Много страшна ми изглежда тази мисъл Confused

# 58
 Честита Коледа, момичета!

Щастливке, аз по-скоро виждам хапчетата и прекалената намеса като проблем, отколкото обратното...но си признавам без бой, че съм пила и пак бих пила фолиева киселина конкретно.

# 59
Камбанке, ами аз в това което мислиш и правиш виждам противоречие.
Аз фолиева киселина не пих. Защото не знам дали след 5, 10, 15 или 50 години поредното научно изследване няма да докаже че всъщност е била вредна. Поради същата причина отказах инжекцията с Витамин К на бебето ми като се роди. Затова не му давам Витамин Д и не не пия мултивитамини. Когато моето тяло не функционира добре в някое отношение - ок, приела съм го, пия каквото трябва. Обаче по принцип да ми казват че природата не е приспособила жената добре да износва бебето си и е нужна медицинска намеса за да се коригира природата, това ми е много трудно да го преглътна.

Общи условия

Активация на акаунт